Įkraunama...
Įkraunama...

Gimdymas Telsiuose

QUOTE(viliukas77 @ 2008 11 17, 16:06)
Parasykit, mamytes, kas gimdet neseniai, ar vis dar po dvi palatose guldo? Ar vis ten tie nelemti remontai tebevyksta? doh.gif
Papildyta:
Niekas neparaset apie epidura... Gal as klystu, bet sake, kad jau ir Telsiuose ji daro. Gal ka nors zinote? ax.gif

na vedejas mantai labai fainas pasirode labai paprastas, o kai gimdziau tai buvau dvivietej palatoj bet pasiseke buvau viena, nieko salia nepagulde. odel epiduro abejociau, gimdant paklausiau apie nuskausminamuosius,tai nospos pasiule
Atsakyti
QUOTE(viliukas77 @ 2008 11 17, 16:06)
Aciu, Velute, jus taip pat sveikinu laukiant pirmagimio 4u.gif
Aciu, mamytes, uz patarimus. Lankausi pas Matulaitiene jau daug metu ir galiu pasakyti-ji nuotaikos zmogus. Na, o dovaneles, manau, megsta visi. mirksiukas.gif
Man, asmeniskai, Gudauskas nepatinka. Nezinau kaip jis elgiasi gimdymo metu, bet man jo konsultacija pasirode kazkokia atsaini. Gal as geraiu eisiu pas tuos, kurie dirba gimdymo skyriuje. Tik kazkaip keistai atrodo eiti pas kazka, kai nezinai pas ka eini blush2.gif  g.gif . Turbut reiks eiti pas vedeja. Nieko blogo apie ji neteko girdeti, be to juk gydytojas vistiek uz mus nepagimdys rolleyes.gif . Tik va, kaip pirmas kartas, taip ir baisu darosi blink.gif
Parasykit, mamytes, kas gimdet neseniai, ar vis dar po dvi palatose guldo? Ar vis ten tie nelemti remontai tebevyksta? doh.gif
Papildyta:
Niekas neparaset apie epidura... Gal as klystu, bet sake, kad jau ir Telsiuose ji daro. Gal ka nors zinote? ax.gif

Sveikutes. Kiek as zinau Girciene mazai kas skundziais, as pas ja lankausi, todel manau kad prasysiuosi pas ir gimdyti, nors ir pirma karta kai gimdziau tai irgi norejau pas ja, bet kadangi buvo nauji metai, o skyriuje dirbo Jaseliunas, tai nebuvo verta ir trukdyti moteriskes toki vakara.
mane irgi domina epiduro klausimas, nes naturaliai (be nuskausminamuju) jau nebenoreciau gimdyti doh.gif
Atsakyti
Daro,daro ta epidura ir Telsiuos,tik reikia savo daktares,kuri priziuri nestumo eiga,prasyti ar tiesiog pranesti,kad jus noresite to epiduro. Tada tai bus irasyta i jusu "trilapi" ir,kai gimdykloje jo paprasysit,tai ir padarys;man taip buvo.
Atsakyti
QUOTE(Mussyte @ 2008 12 01, 14:32)
Daro,daro ta epidura ir Telsiuos,tik reikia savo daktares,kuri priziuri nestumo eiga,prasyti ar tiesiog pranesti,kad jus noresite to epiduro. Tada tai bus irasyta i jusu "trilapi" ir,kai gimdykloje jo paprasysit,tai ir padarys;man taip buvo.

gal gali placiau papasakoti, koks gydytojas dare, kokie pojuciai, kiek mokejai ir t.t.?
Atsakyti
o as girdejua, kad tik po nauju metu beremontuos gimdykla...po kiek guli nezinau...sake nelabai bera gydytoju, o gimdyviu tai sake milijonai unsure.gif ir jei kas negerai, tai siuncia i klp gimdyt....o klp daug naujagimiu uzsikrecia streptokoku b doh.gif
Atsakyti
Kaip suprasti nelabai bėra gydytojų? Juk nebus taip, kad atvažiavus gimdyti budės tik akušerė ir nebus gydytojo.
Dėl palatų... Žinoma nėra smagu joje gulėti su dar viena mama, tačiau kituose miestuose visos palatos dvivietės. Nebent užsisakytum mokamą.
Pasakysiu atvirai, jog nesuprantu kodėl dauguma "varo" ant Telšių. Beveik visos mano draugės ir pažįstamos savo vaikus (ne po vieną ar du) gimdė Telšiuose ir nė viena nesiskundė.
Atsakyti
na visai neblogai Telsiuose, na tik remontu truksta. O kas ten su gydytojais negerai... g.gif As viena pati gimdziau ax.gif daugiau nebuvo "kolegiu" tai lakste ir lakste pas mane smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nireglina @ 2008 12 03, 16:48)
Pasakysiu atvirai, jog nesuprantu kodėl dauguma "varo" ant Telšių. Beveik visos mano draugės ir pažįstamos savo vaikus (ne po vieną ar du) gimdė Telšiuose ir nė viena nesiskundė.

100% sutinku drinks_cheers.gif as irgi cia gimdziau ir nesiskundziu niekuo, ir antra jauciu cia gimdysiu
Atsakyti
daro ir epidura ir viskas telsiuose yra gerai, geriau nei dideliame mieste, nes buna, kad per diena viena gimdai, tau visas demesys. didesniam mieste taip nebutu. del epiduro tai reiktu susitart 9jik nezinai kada gimdysi, gali ir nakti ir svaitgali, ne visi gyd ji daro), bet gydytojai skatina labiau naturaliai gimdyti, jei viskas gerai, o ir atsiliepimai pastaruoju metu vis atsiranda ne kokie apie epidura del pasekmiu ir motinai ir vaikui (bendrai). as abu naturaliai gimdziau, skausmo suspausta prasiau epiduro, bet buvo velu, liepe jau stumti. kai viskas praeina, atrodo, kad nieko ten ir nebuvo, galima ir dar smile.gif juk rezultatas viska atperka. nesuprantu kodel norit po viena guleti? dviese gi linksmiau, yra su kuo ispudziais pasidalinti, siaip pasneketi. as dirbu toj istaigoj, tai mane, kaip "sava", viena laike, paskutini ryta, kai nebetilpo, atkele moteriske, tai mes nuo 7 ik 10 bendravom, kol as namo isvaziavau. tai atsigavau pabendravus, jau taip buvo igryse vienai verysad.gif iki siol mieste kaip gimines sveikinames su ta mamyte!!!sekmes visoms. as irgi galvoju dar apie trecia, jei cia gyvensiu tik cia ir gimdysiu 4u.gif
Atsakyti
Aciu, mamytes, uz informacija 4u.gif
Tikrai nemanau, kad Telsiuose gali buti blogai gimdyti. Drauges, kurios gimde Klaipedoje pasakojo, jog ten irgi nera viskas gerai - gimdyviu daug, viskas vyksta konvejeriu verysad.gif Vargu, ar ten galima bent pasvajoti apie demesi verysad.gif
Gerai, kad paraset, jog apie epidura priziurinciam gydytojui reikia pasakyti. g.gif Tikrai nebuciau sugalvojusi blush2.gif Manau, kad nieko blogo epiduras. Juk viskas vyksta naturaliai, tik maziau skausmu. nestuke.gif O su gydytoju irgi, manau, reikia tartis. Bent jau tokioms kaip man-laukiancioms pirmagimio. Baisi ta nezinia blink.gif Bent ramiau bus. Kaip suprantu geriausi Girciene ir Mackevicius smile.gif
Kaip gerai, kad yra su kuo pasitarti thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Prasykit, kas daretes epidura. Kaip ten viskas vyksta? Ar isties paskui labai galva skauda? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(viliukas77 @ 2008 12 04, 15:13)
Prasykit, kas daretes epidura. Kaip ten viskas vyksta? Ar isties paskui labai galva skauda? doh.gif

paieskokit informacijos apie komplikacijas po epiduro internetu, geriausia tai savo gydytojo paklausti. kas buvo vienam, nereiskia, kad bus ir kitam. vienam galva skauda, kitam ne:). bet yra ir kitokiu bedu. nesenai skaiciau straipsni, kad naturaliai gimdant, be nuskausminimo, motinai gaminasi tokie vadinami laimes hormonai(endorfinai), jie daro skausma lengvesniu. vienai ju uztenka, labiau, tai skausmas mazesnis, kitai labiau truksta, skausmas didesnis, bet vaikui bet kokiu atveju ju is motinos uztenka. pasidarius epidura jie nesigamina, nes mama rami, o vaikui visas skausmas lieka!. gimdot ne tik jus, gimti stengiasi ir vaikas smile.gif. patarciau pasitarti su priziurinciu gydytoju, norint galima nueiti pas gyd. Ruta Sankauskiene, ji daro tuos epidurus, ir pakalbeti. dar patarimas, reikia pagalvoti paciai, ar esat pakanti skausmui. jei ganetinai kantraus budo ir nepanikuojanti, tai tikrai galit gimdyti be epiduro, jei bus komplikuota, patys gyd jums patars ir padarys. bet kokiu atveju viskas praeina, nera taip baisu, kaip atrodo. jei vaikelis laukiamas, tai tas skausmas ypac prasmingas, zinai, kad arteji prie susitikimo su juo. mane pirma gimdant palaike mintis, kad ryt tokiu laiku bus ramu, busiu su savo leliuku. taip ir buvo. ta ramybe ir palaima po gimdymo atperka viska. as gimdykloje jau po keliu minuciu nebeatsiminiau skausmo, atrode, kad vel galiu gimdyti. viska daro tie hormonai, apie kuriuos rasiau!!!svarbu iki to gerai nusiteikti ir pailseti.sekmes!
Atsakyti