Sveikos, mergaitės. Vakar gryžom su stebuklėliu iš ligoninės namo, taigi įspūdžiai dar visai šviežutėliai. Pirmiausia teko "laimė" gimdyti per garsiosios Šaulienės budėjimą
. Nepasikuklino moteriškė aptarti ir mano išvaizdos, ir paprotino, kad vištos pinigų nededa (mes gyvenam kaime)
. Nu žodžiu ji man pasirodė su privietais. Esu girdėjusi, kad jai reikia įkišti į kišenę, kad butų malonesnė, bet mano nuomone, tada geriau važiuoti gimdyti į privačią gimdyklą už tokią sumą.
Kas žadėsit pagimdyti savaitgalį, pasiimkit iš namų virdulį, nes savaitgaliais nėra šilto vandens ir teks praustis su šaltu (man taip ir buvo, nes pagimdžiau sekmadienio rytą).
Dar pasiimkit pientraukį, nes skyriuje nėra. Kai į trečią dieną pienukas man pats pradėjo tekėti, paklausiau apie pietraukį, viena sesutė pasakė: o ko neatsivežei, juk žinojai, kur važiuoji? Prieš septynis metus skyriuje buvo puikus elektrinis pientraukis, tai problemų su pienuko perteklium nebuvo, o dabar...
Maistas visas 3 dienas buvo iš ryžių, o ryžiai, kaip žinia, kietina vidurius. Gerai, kad pati neturėjau nei plyšimų, nei siuvimų, bet labai užjaučiu tas mamytes, kurios buvo siūtos
. Viduriai palaisvėjo tik gryžus namo ir ėmusis radikalių priemonių. Ir tai ne iškart padėjo.
Mokestis už gimdymą, pasirodo, yra kaip ir neprivalomas. Įteikiant tą popierėlį, pagal kurį turėjau susimokėti, buvo pasakyta: jūs mokėti neprivalot, bet...sumokėkit. Sumokėjau. Vien už akušerių nuoširdų darbą.
Tos , kurių laukia didžioji diena, nenusigąskit. Nėra čia taip blogai. Tiesiog pasidalijau savo patirtimi ir daviau keletą patarimų,kad jums svarbiausios gyvenime dienos nebūtų su blogais prisiminimais.
Sėkmės susitinkant su savo stebuklėliais