Na gal as papasakosiu is savo patirties.. gal kuri mamyte pasinaudos..
Susiradau vaikina pries pat savo 16ta gimtadieni. Jis uz mane 3 metais vyresnis. tevai labai gerai suzaide taktinius manevrus
Aiskinau tevam, kad dabar praktiskai visos drauges turi vaikinus, o sitas mielas, geras, jau beveik metus pazistu.. ir t.t. ir pan. Tevai ne tik kad nepriestavo bet dar ir pritare sudare salygas susitikinet musu namuose, ir netrukdydavo kad ir kiek laiko praleisdavom kartu. Jei eidavau kur i gimtadieni (na taip budavo gal 3-4 kartus per metus) leisdavo vos ne su salyga, kad ir jis eis su manim.
Senesniu paziuru mamytes dar nesibaisekit beje mano teveliam jau buvo virs 50 tuo metu.
Visas imantrumas tame, kad su manim kalbejo ne tik mama, bet ir tetis. Tiesa sakant jo zodziai man istrigo taip giliai, kad atsimenu ir vadovaujuos po siai dienai taigi jis man pasake, kad jei vyras reikalauja jam atsiduot, itikineja ir t.t., jis nemyli, nes jei myletu jam labiau rupetu ko noriu as.. Taip pat pasake, kad esu nors ir protinga, bet jauna, o jei atsiduosiu jam ir kad ir po keliu metu nuspresiu susirasti kita drauga, tas kitas i mane ziures "ne pirmas ir ne paskutinis'. Visi sako dabar kad nekaltybe nesvarbu ir t.t. taciau vyrai noredami rimtu santykiu ieskosi rimtu merginu, kitomis tiesiog pasinaudoja ir jas palieka.Taip pat sake kad jis zino, kaip vaikinai ziuri i merginas, nes ir pats yra vyras.
Sudare salygas susitikineti namie, jie isvenge to baiminimosi "kur esu ir ka darau". Buvimas namie, kai dar yra ir tevai, neleido jaustis laisvai, tuo paciu siek tiek suvarzydami nekaltybes praradimo galimybes.
Kai po kurio laiko pradejo vaikinukas mane itikinet pasimylet, man galvoje skambejo zodziai "as per jauna, jis neturi teises is manes reikalaut atsiduot jam". Prabuvom su juo 1.5 metu ir jis manes negavo, na taip pasibuciuodavom, pasiglamonedavom, bet toliau nejom - neleidau. Siandien tuo dziaugiuos.
QUOTE(Dios @ 2007 10 02, 17:57)
nenoriu nieko gąsdint, bet tenka nuolat girdėt ir perskaityt tokių dalykų, kaip paauglių tarpe atseit "nekaltybės saugojimo sumetimais" praktikuojamas petingas, oralinis seksas ir panašiai.
tai va klausimas -- ar tinkamai vaikai tas vertybes supranta?
tai va klausimas -- ar tinkamai vaikai tas vertybes supranta?
Jei tėvai vaikui sako- nerūkyk, bet patys rūko; sako- nevok, o patys vagia; nemeluok, bet patys meluoja ir pan., tai vaikas, matydamas tokį tėvų gyvenimą, kalbų neklausys.
Apie vertybes reikia vaikui ne kalbėti, bet gyvenimu jas liudyti. Nauda tikrai bus daug didesnė. Taigi, vistiek grįžtam prie šeimos. Nuo čia viskas prasideda. Gal tik kai nesiseka, tai nenorim pripažinti savo kaltės ir kaltinam kitus
QUOTE(Princi @ 2007 10 05, 21:14)
Jei tėvai vaikui sako- nerūkyk, bet patys rūko; sako- nevok, o patys vagia; nemeluok, bet patys meluoja ir pan., tai vaikas, matydamas tokį tėvų gyvenimą, kalbų neklausys.
Apie vertybes reikia vaikui ne kalbėti, bet gyvenimu jas liudyti. Nauda tikrai bus daug didesnė. Taigi, vistiek grįžtam prie šeimos. Nuo čia viskas prasideda. Gal tik kai nesiseka, tai nenorim pripažinti savo kaltės ir kaltinam kitus
tas tiesa, bet reikia nepamiršt, kad tokio amžiaus žmogus jau renkasi pats. o pakankamai dažnai vaikai pasirenka visai priešingai, negu tėvai auklėjo. ir nebūtinai iš piktos valios, tiesiog noras pasijaust savarankiškiems, ar labiau šiuolaikiškiems. šeimos įtaka stipriausia, bet ne visagalė.
o tą dalyką ką rašiau dėl oralinio sekso, tai tiesiog pavyzdys kad taip, supranta jaunimas kad nekaltybę reikėtų saugot, bet nesupranta kažko kitko labai svarbaus.
pasirenka priešingai, nes paauglystėje jie, kaip žinom, dar ieško savo tapatybės, kas jie tokie. Pasielgia priešingai, bet širdyje žino, kad daro blogai. tiesiog mums, tėvams, reikia būti kantriems
O labai blogo dalyko tikrai negalėtų padaryti jei būtų tinkamai auklėjami ir gerbtų savo tėvus.
na jau vien tik nuo sios temos paskelbimo praejo nemazai laiko ir nieko neatsitiko?
hmm. oj.. va sita problema ir man gerai zinoma. buvau 16 o jam netgi 28 ir ka jus manot? buvau naivi. pribure visko, prisnekejo... ir pasigulde... esu ir is geros seimos ir gerai aukleta... o kartais uztenka pasijausti trokstama ir nebeatsispirsi... o vaikinas grazus.. sportiskas.. bet buvo matyt ir pas mane to noro. jei nebuciau norejus nebuciau pasidavus . taigi isvada. viskas priklauso ne nuo tevu o nuo paciu zmogeliu.
na taip labai sunku atsispirti pagundoms.
QUOTE(simacabana @ 2007 11 03, 18:54)
hmm. oj.. va sita problema ir man gerai zinoma. buvau 16 o jam netgi 28 ir ka jus manot? buvau naivi. pribure visko, prisnekejo... ir pasigulde... esu ir is geros seimos ir gerai aukleta... o kartais uztenka pasijausti trokstama ir nebeatsispirsi... o vaikinas grazus.. sportiskas.. bet buvo matyt ir pas mane to noro. jei nebuciau norejus nebuciau pasidavus . taigi isvada. viskas priklauso ne nuo tevu o nuo paciu zmogeliu.
va būtent. paauglys jau sugeba mąstyt ir sprendimus priimt savarankiškai. nesvarbu ar teisingai, bet pats. o jei dar bachūras gražus, moka pačiulbėt, o tėvai senamadiški ir nuobodūs... ko dar reikia...
taigi kad... man tai cia tokie pasisakymai kad jai tik seksas galvoj tai ziaurus. ar brangioji mamyte ilindo i galva, kad zino kas toj galvoj?
NEJUOKINKIT "SEKSAS TIK JOS GALVOJ" AR JI JUMS TAIP SAKE, AR TIK CIA PATI ISMASTET?
galiu pakalbeti is savosios "varpines". kai man 16 buvo susipazinau su 22 m.vaikinu. tevam aisku dar pamelavau kad jaunesnis,bet uzdraude draugystes,nes"ir tau ir jam tik seksas galvoj,pasinaudos ir pames".nieko panasaus,iki pilnametystes nesimylejom,esam ar ir dabar kartu.o matydavomes paslapciom,kol nepilnamete buvau,ens tevai,ypac motina,senamadiska. ir vertybes seimoje yra,ir auklejo mane tikrai gerai.bet nesuprato,akd zmones gali,kad ir budami jaunais,rinktis..nesakau kad reikai sakyt"dukra,imk prezikus,eik apturek nakti ir nakvok pas ji",bet nebereikia buti naiviais,kad pasakius"negalima" paauglys ims ir paklausys.visiems reikia aiskumo,reikai argumentu ir isitikinimu.beto su palaikymu ar pasisnekejimais atvirais bus zymiai lengviau