Įkraunama...
Įkraunama...

Bolillos - nėriniai

O tu irgi vis dar pasiruošus mokintis? Kažkaip labai tyli pastaruoju metu, tai sakiau, gal noras dingo biggrin.gif

Man toks atstumas iki sodybos tikrai tinka. Pripučiamų čiužinių rasčiau kelis vienetus, jei jau prireiks. Šiaip manau, kad daugiau kaip 6 žmonių pradžiai tikrai nereiktų. Gi neturim jokio supratimo, kas iš to gausis, tad gal po truputį pradedam.

Tai ką, skaičiuojam norinčias, ir kada nors vasarą planuojam ilgą savaitgalį? Ką minimaliai reiktų padaryt norinčioms atvažiuot:
- Pasigamint (o gal ir nusipirkt) pagalvėlę
- Nusipirkt ar iš popieriaus susisukt šeiveles (kažkur schemą lyg ir buvau dėjus). Jei šeivelės to reikalauja -- prisikabint karoliukus (ant popierinių tikrai reikia)
- Suprast, kad į "aferą" veliasi tikrai visam savaitgaliui. Tad vyrą, vaikus ir visus kitus įtikint, kad apsieis be jūsų. Kelių val. šitam reikalui nepakanka.

Papildomu apšvietimu ir padidinimo stiklais rūpintis turbūt nereikia. Nors jei kas turit -- nepakenks. Ypač plono siūlo tikrai nenaudosim, o storesnius ir taip sužiūrėt galima.
Atsakyti
QUOTE(Amanita @ 2013 03 22, 15:35)
O tu irgi vis dar pasiruošus mokintis? Kažkaip labai tyli pastaruoju metu, tai sakiau, gal noras dingo biggrin.gif

O kaip tu galvoji? Žinoma, kad noriu. Aš gi ir pjuvenų turiu (vis ruošiuosi pasigaminti pailgą pagalvėlę), ir šeiveliu turiu, kurios reikalauja būti išbandytos. O kad tyli, tai laisvo laiko mažai (o ir namiškiai megztinių prašo). Bet ateis vasara ir bus darbų (tikiuosi). Aš gi tam ir kviečiu, kad pati išbandyčiau šitą reikalą.
Atsakyti
Amanita, tavo pačios puslapyje ir parodyta, kaip šeiveles pasigaminti. Štai čia reikia ieškoti.
O aš šiuo metu pradėjau domėtis, kokio dydžio reikėtų pagalvėlės. Aš pradžiai apie "dešrinę" galvoju (pjuvenų turiu tam reikalui prieš kokius trejus metus nusipirkusi, o ir impilinės medžiagos namie rasiu). Gal kartais tavo knygose kur nors parašyta, kokio jos maždaug dydžio būna (ilgis, skersmuo)? Nežinau, kokią daryti (reikia gi jau pradėti namų darbus daryti, jeigu apie kursus galvojam; o jeigu net jų ir nebus, nors ir būtų gaila, savarankiškai pradėsiu mokytis)
Atsakyti
O gal tu kokio nors kito stiliaus pagalvėlės nori? smile.gif
Provokacija: http://www.bedfordco...g.com/id22.html

Jei rimčiau: pagalvok, ko gaminimas (jei patiks gamybos procesas) tave labiau domina. Aš šiuo metu rinkčiausi taip:
- juostelėms -- ta "ritinėlio" tipo pagalvėlė". Patogu tuo, kad pasidarai juostelės raštą tokio ilgio, kaip pagalvėlės diametras, ir ją visą laiką tiesiog suki aplink, nuvyniodama tai, kas jau pagaminta. Jokio perkėlinėjimo.
- servetėlėms ir kitiems nedideliems plokštiems darbeliams -- ovali pagalvėlė. Arba Briugės, arba Honiton nėrinių tipo. Briugės patogesnė didesniems daiktams (na, tarkim, standartinė ~25 cm skersmens servetėlė po kavos puodeliu), Honiton -- visokiems minimalistiniams darbeliams iš voratinklio storio siūlų.
- dideliems projektams -- turbūt bandyčiau "modulinę" pagalvėlę (tą iš daug kvadračiukų). Internetas sako, kad taip lengviau darbą perkelt.

Ritinėlio populiariausias skersmuo (prikimšto) -- 12 -- 18 cm, ilgis apie 40 cm (kad, neturint staliuko, ir patogiai ant kelių laikyt būtų galima).
Briugės -- trys "blynai": 56, 38, 28 cm skersmens, kad gautųsi reikiamas išgaubimas
Honiton -- skersmuo 33 cm, aukštis 8 cm
Modulinės -- o čia jau pagal savo norus fantazuot reikia. Arba interneto parduotuves patyrinėt, ką ten pardavinėja.
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2013 03 22, 11:30)
Jeigu vienkiemis vidury miesto ant ežero kranto tiktų, tada sodyba būtų. Tik nuo Kauno gal kokie 180, nuo Vilniaus - 150 km būtų. Vandentiekio nėra (šulinys, bet vandens tyrimus neseniai darėm, vanduo geras), namelis su širdele lauke, bet ežeras kieme. O miesto centras - už 5 minučių. Antroje vasaros pusėje dar ir darže ko nors rastumėm. Lovų būtų bent 4 žmonėms, dar atsivežčiau sudedamą lovelę. Jeigu kas, ieškotumėm pripučiamų čiužinių. Bet daug žmonių, įtariu, ir nereikia.

bigsmile.gif Valio
Aš registruojuos .
Tik į kurią pusę tie "nuo Kauno 180, nuo Vilniaus - 150 km"?
Sąlygos tinka, o ir čiužinį savo susirasiu, jei antroj vasaros pusėj, tai kaip tik thumbup.gif
Ir darbelius jau būsiu apsidirbus (kad tik ant naujų neužpulčiau doh.gif rolleyes.gif )
Atsakyti
Taips, panašu, kad čia "kažkas bus". Jei kalbame apie antrą vasaros pusę, aš turiu beveik vienintelį dar nesuplanuotą savaitgalį: rugpjūčio 24-25. Ką manot?
Renkamės 23 vakare, o jau 24 iš pat ryto pradedam mokslus.

Iš Kauno ar kur nors "pakeliui tarp Kauno ir sodybos" dar 3 žmones galėčiau paimt.

Alternatyva pagal mano galimybes -- birželio mėn. (negaliu paskutinį savaitgalį, kiti kol kas nesuplanuoti). Man labiau patinka rugpjūtis, daugiau laiko pagalvojimui, o kaip čia mokyt, būtų biggrin.gif
Atsakyti
Dėl pagalvėlių: pradžiai rinksiuos ovalią pagalvėlę, nes jai turiu nusipirkusi pjuvenų (nusipirkau dar tada, kai viename lietuviškame bloge kai kas - pirštais nerodysim - periodiškai rašydavo, kaip jam sekasi darbuotis - čia vienintelis darbas link gamybos buvo biggrin.gif ). O po to gal ir kitokią pasigaminsiu. Juk reikia sunaudoti turimus daiktus. Tuo labiau, kad namie ir impilinės medžiagos yra. Tada bus galima bandyti pirmąsias juosteles gaminti.

Dėl laiko: dėl rugpjūčio aš dar nieko negaliu pasakyti. Rugpjūtį arba rugsėjo pradžioje, jeigu niekas nepasikeis, planuoju porą savaičių būti ne Lietuvoje. Data dar nežinoma, nes priklauso ne nuo manęs. Bet artimiausiomis savaitėmis viskas išsispręs. Dėl kitų laikų, gal man liepos 6-7 ir rugpjūčio 3-4 savaitgaliai netiks (čia jeigu aš datų nemaišau, nes be kalendoriaus rašau). Visi kiti laikai tinka. O prisiminus, kokie šilti rudenys, tai dar ir rugsėjis tiktų. Tiesa, tuomet su maudymusi nepripratusiems gali kilti problemų, nes Zarasų ežerai (prie vieno iš jų būtumėm) labai šalti - pernai vasara tikrai nebuvo šalta, o mūsų ežeras taip normaliai ir neįšilo (plūduriuoti nepavykdavo, reikėjo įlindus plaukti).
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2013 03 25, 22:05)
  Zarasų ežerai (prie vieno iš jų būtumėm) ...

O -pa-pa, koks galiukas kelio man gautųsi! blink.gif
Tiksliai dar nežiūrėjau, bet apie 300 km doh.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2013 04 06, 21:29)
O -pa-pa, koks galiukas kelio man gautųsi!  blink.gif
Tiksliai dar nežiūrėjau, bet apie 300 km  doh.gif

Deja, kitoje Lietuvos pusėje nieko neturiu, kur galėčiau pakviesti...
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2013 04 12, 22:17)
Deja, kitoje Lietuvos pusėje nieko neturiu, kur galėčiau pakviesti...

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Reikia kauptis, kauptis, susikaupt...
Pasiruošti psichologiškai ir, kai labai norisi,
tai gal ir tie kilometrai pataps nebebaisūs g.gif
Juolab, kad dar ir laiko yra pasiruošt psichologiškai rolleyes.gif
Atsakyti
Man liepos mėn (išskyrus 12-14) ir rugpjūčio pirmos 3 svaitės geriausia būtų, jei įsitalpintumėm.
Atsakyti
Pasikeitus mano planams aš negaliu tik patį paskutinį rugpjūčio savaitgalį. Kaip suprantu, apie rugpjūtį labiausiai ir galvojama.

Reikia ne kauptis, o pagalvėlę pradėti gaminti. Po pirmųjų darbų jokie atstumai nebebus baisūs smile.gif
Atsakyti