Įkraunama...
Įkraunama...

Bolillos - nėriniai

Sveikutės,

Jei dar noras mokytis nepraėjo -- priemonių galima pasidaryt pakankamai paprastai. Pirkt "tik pabandymui" nelabai apsimoka -- atsižvelgiant į tai, kiek kantrybės tam darbui reikia, potencialiai gresia išmestais pinigais, ir nemažais (verpstelių reikia Daug, net ir nedideliam darbeliui, o kainos jų nemažos, net ir tų pakankamai paprastai atrodančių). Taigi, idėjos:

Verpstelės: gaminam iš popieriaus smile.gif Išmatavimai ir schemutė čia. Patarimas iš gamybos / mokymosi patirties -- verpsteles gaminti poromis (taip, kad eitų atskirt, jog tai pora. Kokių nors kitų spalvų, pamarginimų pridėt). Pradžioj mokantis atskirt, kur yra kuri pora, laabai svarbu ir ne taip paprasta "šiaip" pasižiūrėjus. (beje, pirmą darbą gaminau siūlus ant tušinukų suvyniojus biggrin.gif . Irgi tinka, tik jie per dideli ir per sunkūs truputį)

Pagalvėlė: kol kas geriausia, ką pavyko atrast Lietuvoj -- pagalvėlė sodo baldams (ant kėdės dedama) iš Thomas Phillips. Tik reikia kuo didesnę ir kuo lygesnę atrast. Rekomenduojama tamsios spalvos, jei iš šviesių siūlų bandysit ką nors daryt. Akys mažiau pavargsta.

Popierius raštui: bile koks, aš patį paprasčiausią rašomąjį naudoju. Atsispausdinu raštą, subadau skylutes ir narplioju (taip, skylutes tikrai reikia padaryt prieš pradedant raštą narpliot, instrukcijos nemeluoja smile.gif)

Adatėlės: geriausiai tos, kuriomis vyriški marškiniai susegti būna. Visokių su "gražiom didelėm galvutėm" geriau nenaudot -- per daug vietos tos galvutės užima.

Siūlai: mokymuisi ir paprasti siuvimo tinka, visai gražiai gaunasi.

Kantrybė: Apsišarvuot biggrin.gif Pradžioj ~2 cm pločio ir kokių 8 cm ilgio juostelė beveik be rašto ~3+ val. gaminasi. Gal paskui greičiau bus truputį.

Medžiaga mokymuisi: man kol kas ir angliškų pamokėlių užtenka iš va čia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amanita: 27 rugsėjo 2008 - 21:05
Video medžiaga youtube apie šiuos nėrinius

Bolillos - video medžiaga youtube
Atsakyti
Keliam temą į viršų biggrin.gif

keletas vaizdelių biggrin.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Idėja kur galima panaudoti šiuos nėrinius:

user posted image
Atsakyti
Net išsižiojau pamačiusi...
Turiu patalynę siūtą mano močiutės, per vidurį užvalkalų ir pagalvių kraštuose įsiutos tokių nėrinių juostos. O pagaliukus rastus namuose išmečiau doh.gif nežinodama, kas tai yra... Galvojau gal špūlės nuo kokių siūlų... doh.gif
Atsakyti
Aš vis ruošiuosi šiuos grožius išbandyti vis ruošiuosi, doh.gif doh.gif bet vis laiko nėra doh.gif Na, psio reikia susiimti, o tada bigsmile.gif
Atsakyti
Daugybė bolillos darbelių rasite šiame Albume mirksiukas.gif
Papildyta:
Pasirodo, ši techinka yra beribė norint išgauti praktiškai bet kokią formą bigsmile.gif

pvz.:

Nuotraukos šaltinis ir daugiau pavyzdžių
user posted image

Atsakyti
labas megytes - darbstuolytes, si technika, as taip pat domiuosi, kad net seiles tysta, turiu pasiulyma, kaip tuos pagaliukus pasidaryt! mat broliui parodziau, ir sakiau kad darysiu is popieriaus, o jo pasiulymas toks: cia reikalingi smeigtukai, lauko kepsneliams, ir paprasti piestukai. piestuk perpjaut i 2 dalis is galo kur grafitas isgrest statmenai ir iklijuot pagaliuka medini na kepsniukam-suktukam. ir kazkas gal iseis, kaip pavyks nezinau bet bandysiu
Atsakyti
Na, mergaitės, keliam temą į viršų. Gal dar kuri užsikrėtėt? Aš šį savaitgalį intensyviai dirbau su "pagaliukais". Darbo rezultatai:
user posted image
Truputį detalesnis įspūdžių aprašymas -- čia.

Beje, VLKK puslapyje atradau, kaip kalbininkai šią technologiją siūlo vadinti lietuviškai -- "nėrinių pynimas". Ale man kažkaip mieliau "nėrimas šeivelėmis", tai ir toliau "pagal save" vadinsiu blush2.gif
Atsakyti
O juostelės tikrai banguojasi smile.gif

user posted image

Daaaug broko, įspūdžių aprašymas -- čia, ale smagu.
Gundysiu jus toliau, kuri nors gi neatsilaikysit tongue.gif
Atsakyti
Na labai grazu thumbup.gif
Bet kiek cia darbelio ! Kaip jus nesusipainiojat tarp tu siuliuku doh.gif
Atsakyti
Iki tikro grožio dar... Bet ačiū 4u.gif
O susipainiot ten, pasirodo, beveik nėra kur (bent jau kol kas). Pradėjau matyt, kas ir kur turi būt, ir net matosi, jei ką nors kur nors ne taip susuki.
Čia panašiai, kaip pradedanti mezgėja geros ir kryžminės akies skirtumo mezginy nemato, o po to -- iš karto pastebi
Atsakyti
Bangeles įveikiau, čia jau be broko:

user posted image

Žinant, ką darau: 12 cm ilgis, 4,5 cm plotis – 2 val. darbo. Ir panašu, kad kol kas čia – maksimalus greitis.

Žaisim toliau smile.gif
Ir viena neatspari šito rankdarbio "bacilai" jau yra drinks_cheers.gif . Laukiam kompanijos padidėjimo toliau!
Atsakyti