Sveikutės,
Jei dar noras mokytis nepraėjo -- priemonių galima pasidaryt pakankamai paprastai. Pirkt "tik pabandymui" nelabai apsimoka -- atsižvelgiant į tai, kiek kantrybės tam darbui reikia, potencialiai gresia išmestais pinigais, ir nemažais (verpstelių reikia Daug, net ir nedideliam darbeliui, o kainos jų nemažos, net ir tų pakankamai paprastai atrodančių). Taigi, idėjos:
Verpstelės: gaminam iš popieriaus Išmatavimai ir schemutė čia. Patarimas iš gamybos / mokymosi patirties -- verpsteles gaminti poromis (taip, kad eitų atskirt, jog tai pora. Kokių nors kitų spalvų, pamarginimų pridėt). Pradžioj mokantis atskirt, kur yra kuri pora, laabai svarbu ir ne taip paprasta "šiaip" pasižiūrėjus. (beje, pirmą darbą gaminau siūlus ant tušinukų suvyniojus . Irgi tinka, tik jie per dideli ir per sunkūs truputį)
Pagalvėlė: kol kas geriausia, ką pavyko atrast Lietuvoj -- pagalvėlė sodo baldams (ant kėdės dedama) iš Thomas Phillips. Tik reikia kuo didesnę ir kuo lygesnę atrast. Rekomenduojama tamsios spalvos, jei iš šviesių siūlų bandysit ką nors daryt. Akys mažiau pavargsta.
Popierius raštui: bile koks, aš patį paprasčiausią rašomąjį naudoju. Atsispausdinu raštą, subadau skylutes ir narplioju (taip, skylutes tikrai reikia padaryt prieš pradedant raštą narpliot, instrukcijos nemeluoja )
Adatėlės: geriausiai tos, kuriomis vyriški marškiniai susegti būna. Visokių su "gražiom didelėm galvutėm" geriau nenaudot -- per daug vietos tos galvutės užima.
Siūlai: mokymuisi ir paprasti siuvimo tinka, visai gražiai gaunasi.
Kantrybė: Apsišarvuot Pradžioj ~2 cm pločio ir kokių 8 cm ilgio juostelė beveik be rašto ~3+ val. gaminasi. Gal paskui greičiau bus truputį.
Medžiaga mokymuisi: man kol kas ir angliškų pamokėlių užtenka iš va čia.
Net išsižiojau pamačiusi...
Turiu patalynę siūtą mano močiutės, per vidurį užvalkalų ir pagalvių kraštuose įsiutos tokių nėrinių juostos. O pagaliukus rastus namuose išmečiau nežinodama, kas tai yra... Galvojau gal špūlės nuo kokių siūlų...
Turiu patalynę siūtą mano močiutės, per vidurį užvalkalų ir pagalvių kraštuose įsiutos tokių nėrinių juostos. O pagaliukus rastus namuose išmečiau nežinodama, kas tai yra... Galvojau gal špūlės nuo kokių siūlų...
Aš vis ruošiuosi šiuos grožius išbandyti vis ruošiuosi, bet vis laiko nėra Na, psio reikia susiimti, o tada
Daugybė bolillos darbelių rasite šiame Albume
Papildyta:
Pasirodo, ši techinka yra beribė norint išgauti praktiškai bet kokią formą
pvz.:
Nuotraukos šaltinis ir daugiau pavyzdžių
Papildyta:
Pasirodo, ši techinka yra beribė norint išgauti praktiškai bet kokią formą
pvz.:
Nuotraukos šaltinis ir daugiau pavyzdžių
labas megytes - darbstuolytes, si technika, as taip pat domiuosi, kad net seiles tysta, turiu pasiulyma, kaip tuos pagaliukus pasidaryt! mat broliui parodziau, ir sakiau kad darysiu is popieriaus, o jo pasiulymas toks: cia reikalingi smeigtukai, lauko kepsneliams, ir paprasti piestukai. piestuk perpjaut i 2 dalis is galo kur grafitas isgrest statmenai ir iklijuot pagaliuka medini na kepsniukam-suktukam. ir kazkas gal iseis, kaip pavyks nezinau bet bandysiu
Na, mergaitės, keliam temą į viršų. Gal dar kuri užsikrėtėt? Aš šį savaitgalį intensyviai dirbau su "pagaliukais". Darbo rezultatai:
Truputį detalesnis įspūdžių aprašymas -- čia.
Beje, VLKK puslapyje atradau, kaip kalbininkai šią technologiją siūlo vadinti lietuviškai -- "nėrinių pynimas". Ale man kažkaip mieliau "nėrimas šeivelėmis", tai ir toliau "pagal save" vadinsiu
Truputį detalesnis įspūdžių aprašymas -- čia.
Beje, VLKK puslapyje atradau, kaip kalbininkai šią technologiją siūlo vadinti lietuviškai -- "nėrinių pynimas". Ale man kažkaip mieliau "nėrimas šeivelėmis", tai ir toliau "pagal save" vadinsiu
O juostelės tikrai banguojasi
Daaaug broko, įspūdžių aprašymas -- čia, ale smagu.
Gundysiu jus toliau, kuri nors gi neatsilaikysit
Daaaug broko, įspūdžių aprašymas -- čia, ale smagu.
Gundysiu jus toliau, kuri nors gi neatsilaikysit
Na labai grazu
Bet kiek cia darbelio ! Kaip jus nesusipainiojat tarp tu siuliuku
Bet kiek cia darbelio ! Kaip jus nesusipainiojat tarp tu siuliuku
Iki tikro grožio dar... Bet ačiū
O susipainiot ten, pasirodo, beveik nėra kur (bent jau kol kas). Pradėjau matyt, kas ir kur turi būt, ir net matosi, jei ką nors kur nors ne taip susuki.
Čia panašiai, kaip pradedanti mezgėja geros ir kryžminės akies skirtumo mezginy nemato, o po to -- iš karto pastebi
O susipainiot ten, pasirodo, beveik nėra kur (bent jau kol kas). Pradėjau matyt, kas ir kur turi būt, ir net matosi, jei ką nors kur nors ne taip susuki.
Čia panašiai, kaip pradedanti mezgėja geros ir kryžminės akies skirtumo mezginy nemato, o po to -- iš karto pastebi
Bangeles įveikiau, čia jau be broko:
Žinant, ką darau: 12 cm ilgis, 4,5 cm plotis 2 val. darbo. Ir panašu, kad kol kas čia maksimalus greitis.
Žaisim toliau
Ir viena neatspari šito rankdarbio "bacilai" jau yra . Laukiam kompanijos padidėjimo toliau!
Žinant, ką darau: 12 cm ilgis, 4,5 cm plotis 2 val. darbo. Ir panašu, kad kol kas čia maksimalus greitis.
Žaisim toliau
Ir viena neatspari šito rankdarbio "bacilai" jau yra . Laukiam kompanijos padidėjimo toliau!