Nu panos, taip greitai pasiduodat ?
o kur gauti tokias shpulytes siulams susivynioti?
Na, aš gal bandysiu daryti, o kadangi neturiu špulyčių, tai tiesiog po kokius porą trejetą metrų siūlo atsivyniosiu. Pradžiai pakaks perprasti patį principą. Tik dabar išvžiuoju atostogauti (tikiuosi), tai bandysiu jau grįžusi, kai internetą vėl turėsiu
QUOTE(giedress @ 2007 08 23, 10:10)
o kur gauti tokias shpulytes siulams susivynioti?
Nemanau, kad jų įmanoma rasti pas mus, Lietuvoje belieka užsisakinėti per internetą ar prašyti, kad kad kas parveštų
QUOTE(natalyjabut @ 2007 08 20, 16:57)
pinikai kitaip vadinasi makrame , o bobillos tikrai ne frivolite
na aš irgi žinau kas yra makrame ir frivolite - o pynikų pavadinimą ne pati sugalvojau - taip ši technika yra įvardinta vienoje senoje lietuviškoje randarbių knygoje - siūlau kalbininkams sugalvoti lietuvišką variantą ir kad technikos nebūtų painiojamos, juo labiau, kad sutinku, jog pynikų pavadinimas (mano galva) irgi labiau tinka makrame technikai.
Osinkos puslapyje merginos dalinasi pamokomis ir patarimais apie šią techniką, o šiaip aptariamoji technika buvo labai paplitusi Rusijos dvaruose. Dvarininkai siųsdavo baudžiaunininkes mokintis - tokios mokytos moteriškės tapdavo tiesiog neįkainuojamos - ne kiekvienas dvarininkas galėjo sau leisti tokį turtą turėti. Juo labiau kad kaikurių dirbinių gamyba ( na jie gal buvo didesni nei dabar, pvz. kalnieriukai) užimdavo kartais net kelis metus.
Pritariu, labai grazu, bet paciai tuo uzsiimt kazkaip noras nekyla. Nors ka gali zinoti, gal kai iseisiu i pensija imsiu ir sugalvosiu pamegint .
Sveikos, auksarankes,
Apie frivolite technika jau buvo gana placiai pasakota "Rankdarbiu kraitelei" (pati rasiau tas pamokas). Frivolite zaviuosi ir pati karts nuo karto padarau ka nors.
O si technika rusiskai vadinasi плетение на коклюшках. Turi prikaupus apie tai daug medziagos, bet vis neprisiruosiu jos panaudot. Jeigu butu bendraminciu, smagu butu isbandyti.
O tu priemoniu (коклюшки) galit pasigaminti ir pacios arba paprasyti vyrus. Ir dar. Jeigu tiesog atkirpsit ilgesnius siulus - laaabai vargsit, nes siulai turi buti ir trumperni, ir dar kazkiek itempti. Gal geriau negarkite - sugadinsite nora toliau ka nors daryti.
Papildyta:
Ai ir dar, jeigu atsirastu norinciu isigyti tokiu primoniu, as galesiu pasidometi siuo klausimu - lyg ir kazkur maciau, kad galima isigyti ir pas mus
Apie frivolite technika jau buvo gana placiai pasakota "Rankdarbiu kraitelei" (pati rasiau tas pamokas). Frivolite zaviuosi ir pati karts nuo karto padarau ka nors.
O si technika rusiskai vadinasi плетение на коклюшках. Turi prikaupus apie tai daug medziagos, bet vis neprisiruosiu jos panaudot. Jeigu butu bendraminciu, smagu butu isbandyti.
O tu priemoniu (коклюшки) galit pasigaminti ir pacios arba paprasyti vyrus. Ir dar. Jeigu tiesog atkirpsit ilgesnius siulus - laaabai vargsit, nes siulai turi buti ir trumperni, ir dar kazkiek itempti. Gal geriau negarkite - sugadinsite nora toliau ka nors daryti.
Papildyta:
Ai ir dar, jeigu atsirastu norinciu isigyti tokiu primoniu, as galesiu pasidometi siuo klausimu - lyg ir kazkur maciau, kad galima isigyti ir pas mus
QUOTE(auksaranke @ 2007 09 21, 14:36)
Sveikos, auksarankes,
Papildyta:
Papildyta:
Sveika Auksaranke - aš irgi jau daug metų domiuosi šia technika - ir svajoju išmokti - jungčiausi prie tavęs - bandyčiau ką daryti. Mane domintų ir priemonių įsigijimas - kažkaip pačiai medinukus daryti nesinori - nors ne Lietuvoje esu, bet tikrai domina įsigijimo galimybės. Lauksiu naujienų
Pasidomesiu. Ir paieskosiu, kaip jas pagaminti - man atrodo visai ten paprasta - tiesiog kazka vietoj ju naudoja, tik ka, neprisimenu
QUOTE(editam @ 2007 09 21, 15:52)
Sveika Auksaranke - aš irgi jau daug metų domiuosi šia technika - ir svajoju išmokti - jungčiausi prie tavęs - bandyčiau ką daryti. Mane domintų ir priemonių įsigijimas - kažkaip pačiai medinukus daryti nesinori - nors ne Lietuvoje esu, bet tikrai domina įsigijimo galimybės. Lauksiu naujienų
Na va, pagaliau prejus pora savaiciu, rasau Yra tokia viena firmele, kuri Lietuva pradziugina ivairiomis rankdarbiu priemonemis, bet, deja deja, jie tuverpsteliu dar kol kas neturi. Bet zadejo artimiausiu metu pasidometi, nes jiems siulo tik laikikli verpstelems, o ne pacias verpsteles, o kam taslaikiklis be pagrindiniu priemoniu reikalingas..... Tad esu be galo nuliudusi. Radau kaip ajspasigaminti pacioms - isdrozti is medzio saku, bet ar imsites tokio darbo? Jeigu turesiu laiko, gal pabandysiu ka isdrozti, bet kazkaip.... Internete rusiskuose saituote radau,kad tas riemones parduoda, bet kek prisiskaiciau, tai ju reikia bent 20 pradziai - tai kiek taskainuos nezinia. Taciau pasiduoti napazadu, tad karts nuo karto uzsukite -gal ka ir sugalvosime
Labai idomi nėrimo technika ,labai graziai atrodo, tik reikia labai labai kruopštaus darbo
Mane taip pat sužavėjo šia technika atlikti darbeliai. Ir aš norėčiau sužinoti kur būtų galima įsigyti darbui reikalingų priemonių. Nors manau blogiausiu atveju galima prašyti ir kokio nagingo staliaus, kad padarytų.