Įkraunama...
Įkraunama...

Bolillos - nėriniai

Ačiū! 4u.gif
QUOTE(Zemugne @ 2013 08 27, 19:44)
(blogojoje pusėje jokio rašto nedarai).

O tai tas "drobinis" raštas, kur dabar pas mane eina, tai čia jau ir skaitosi kaip be rašto, ar kaip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 27 rugpjūčio 2013 - 18:51
QUOTE(pašnekutė @ 2013 08 27, 19:48)
Ačiū! 4u.gif

O tai tas "drobinis" raštas, kur dabar pas mane eina, tai čia jau ir skaitosi kaip be rašto, ar kaip?

Blogojoje pusėje nepersuki siūlo po kraštinės poros.
Atsakyti
Taip, tas drobinis raštas ir yra "jokio rašto". Beje, pavadinimas man patiko wink.gif Lietuviškas rašto pavadinimas nr. 1.
Tik patikslinu dar "be jokių susukimų" -- paskutiniai du susukimai (tie, kur aplink smeigtuką vyniojasi darbinė pora) yra reikalingas. Nereikalingas tas "meninis" krašto paryškinimas papildomu tarpeliu.

O šiaip laaaabai smagu -- jau yra kas paaiškina ir be manęs smile.gif Reiškia tikrai išmokot ir atsimenat.

Dėl kidmocherio su šilku -- o tu pabandyk, pažiūrėsim, kas gausis. Juo labiau, jei tai siūlų likutis ir per daug negaila. Kaip ir visur -- padaryt mėginuką, išskalbt, ir pažiūrėt, kas gaunasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amanita: 27 rugpjūčio 2013 - 19:18
QUOTE(Amanita @ 2013 08 27, 20:15)

1. Tik patikslinu dar "be jokių susukimų" -- paskutiniai du susukimai (tie, kur aplink smeigtuką vyniojasi darbinė pora) yra reikalingas. Nereikalingas tas "meninis" krašto paryškinimas papildomu tarpeliu.

2. Dėl kidmocherio su šilku -- o tu pabandyk, pažiūrėsim, kas gausis. Juo labiau, jei tai siūlų likutis ir per daug negaila. Kaip ir visur -- padaryt mėginuką, išskalbt, ir pažiūrėt, kas gaunasi.

1. Niu va... doh.gif o aš ėmiau ir nesukau visai niekur doh.gif
Tikiuosi nepasileis unsure.gif
2. Na, kada dar prieisiu... rolleyes.gif
Bet mėginėlis ir realus daiktas gi ne tas pat. Mėginėlis gali ir visai gerai būti, o kai pasidarys plačiau, o dar pasinešios, tai bala žino, kas bus g.gif Supratau, kad dar nebandėt tokių siūlų, tai matysim. Bet man nagai niežti, tai kada nors išbandysiu rolleyes.gif Mačiau vakarietės iš visokių storiausių vilnonių prinarplioję šalikų su gerokomis skylėmis. Kaži, ar nesubėga benešiojant?
Atsakyti
Ech, reikės dar išmokti aiškinti, kada persukti, o kada - ne... Atrodo, aš supratau, ką parašiau, o nežinančiam ir neaišku... Kalta, kalta, kalta... O pasileisti tai neturėtų, tik ten kraštas gal labiau sutrauktas bus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemugne: 27 rugpjūčio 2013 - 20:26
Na, žinant, kad ten bus blogojoj pusėj, tai bala nematė rolleyes.gif O kad tuos pačius žodžius ir aiškinimą skirtingi žmonės gali suprast kardinaliai priešingai - man ne naujiena hihihi.gif Gal ir aš kažko nedaskaičiau blush2.gif

Sekantis klausimas - kaip pridėjinėjot pasibaigusį siūlą? Aš kiek prisiminiau, taip ir padariau: sukabinau dvi šeivutes, naują ilgą galą prikabinau kažkur aukštai, susukau ir taip praaudžiau kelias eiles. O ką toliau? kur dėt tą pasibaigusį siūlo galą? Palikt ir vėliau sutvarkyt?
Atsakyti
Zemugne, tavo "až" pilnas ir žinučių nebepriima rolleyes.gif
Atsakyti
Pašnekėjau dėl šeivučių gamybos su vienu. Tai g.gif pakrapštė pakaušį ir pasakė: "Neeeeeeee..." Sakau: po 2,5lt. Jis: Neeeeeeee... O dar nušveist reikia. Neeeeeeeee...
Galvoju, kad kaip nežinantys nesupras, kiek darbo įdėta į nėrinius, taip ir mes nesuprantam, kad tas šeiveles pagamint neužtenka vien kirviu pliauską perskelt rolleyes.gif O terliūziaus, manau, su jom yra pakankamai.
Radau ebay šeivelių po kažkur 40lt už 48 vnt. Bet jos plastikinės. Šiaip tai, manau, ten verta karts nuo karto akį užmest.

Dar - artimųjų įspūdžiai, kai grįžau su darbeliu ir pradėjau pati narplioti. Dukra pasakė: kosminės technologijos. Vyras pasakė: MMmmm... jooooooooo... Kas išvertus į žmonių kalbą reiškia: ir kokiu čia ...pyyyyp... vėl užsiimsi? Tai vadinas vėl nebus pietų ir vakarienės? Ir vėl neis ramiai išsimiegot, nes iki išnaktų trepsėsi kambary? doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Bet jis pas mane išauklėtas (ir jau daug matęs mano menų kūrimo ypatumų), tai garsiai to nepasakė rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 28 rugpjūčio 2013 - 16:02
1. kaip pridėjinėjot pasibaigusį siūlą? Aš kiek prisiminiau, taip ir padariau: sukabinau dvi šeivutes, naują ilgą galą prikabinau kažkur aukštai, susukau ir taip praaudžiau kelias eiles. O ką toliau? kur dėt tą pasibaigusį siūlo galą? Palikt ir vėliau sutvarkyt?

Pasibaigusį siūlą sukeičiu, kad tai nebūtų kraštinė pora arba kad tai nebūtų darbinis siūlas (stengiausi keisti tą siūlą, kuris yra viduryje). Tuomet praaudžiau kelis centimetrus ir nukirpau, palikdama kokių 5 cm galus. O pabaigoje tuos siūlus tiesiog nukirpau. O jeigu tu taip darbinį siūlą prijungei, tada jau nežinau, ar reikia jį slėpti, ar galima tiesiog nukirpti.

2. Pabaigus narpulint raktą užtvirtint irgi kaip tuose susikirtimuose sukabinant vąšeliu?

Aš siūlus užtvirtinau, kiekvieną iš porų užkišdama ir surišdama, kaip susikirtimuose. Amanita aiškino, kaip visus perkišti, bet spėk, ar aš, nežiūrėjusi, kaip tai daroma, prisimenu... Aš visus užrišau perkišusi dviejose vietose (į vieną nebūčiau sutalpinusi)
Papildyta:
Dėl šeivelių kainos: kažkaip ir galvojau, kad panašiai bus.

Dėl namiškių reakcijos: normali, ką čia besakysi. Negi kažko kito tikėjaisi? Va mano brolis, savo nelaimei, išsitarė, kad man reikėtų stovo pagalvei. Tai jis dar nežino, bet sužinos, kai aš grįšiu iš atostogų, kam teks tą stovą daryti (tuo labiau, kad jis nori dar bent kelių lininių marškinių... biggrin.gif )
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2013 08 28, 16:51)

Ačiū! 4u.gif
Man kaip tik darbinis ir pasibaigė doh.gif ir, žinoma, nesukeičiau nieko doh.gif Na dabar jau bus - kas bus biggrin.gif Žiūrėsiu, gal kažką su adata... Bet kad dar labiau neužkurkulint g.gif

O brolis - šaunuolis, kad geba tokius dalykus daryti. Genai, matosi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 28 rugpjūčio 2013 - 16:04
Jei gerai susukai, tai tą darbinio "atlieką" tiesiog nukirpt ir tiek. Aš asmeniškai adata slapstyčiau tik tuos, kurie bus rimtai naudojami (servetėlės, apykaklės, lovatiesių papuošimai ir pan. skalbiami daiktai). O visiems kitiems atvejams tikrai turi laikyt.

Dėl šeivelių gamybos irgi kažkokios panašios reakcijos tikėjausi. Ale vyrai savo rankų darbą įvertina greičiau už mus, panašu biggrin.gif Na, siūlau visoms padirbt dar su tuo, ką turim, pažiūrėt, ar nenusibos, išsiaiškint, kas labiausiai trukdo, o jau tada bus galima ir kolektyvinį užsakymą iš kur nors daryt.
Atsakyti
Labas rytas. Aš jau ruošiuosi naujam darbeliui. Vakar vakare siūlų į šeiveles prisukau, o šiandieną kaip tik badau kartoniuką. Bet badau ne ant storo, o ant paprasčiausio plono pelės padėkliuko, tik apvertus. Juk gerasis paviršius toks kaip laminatu padengtas - tai adatėlė į jį atsiremia ir nepraduria. mirksiukas.gif
Atsakyti