Įkraunama...
Įkraunama...

Bolillos - nėriniai

QUOTE(pašnekutė @ 2013 08 26, 22:20)
Bet... staiga suvokiau, kad turiu per mažai siūlų visoms šeivelėms, kiek norėčiau  doh.gif  O panašių namie neradau  unsure.gif Taigi, gavosi "merliukas".

Nepagalvojom sad.gif
Ten nieko gudraus, ~40 nr. "tarybiniai" siuvimo siūlai, nagi turėtų kas nors stalčiuj dar tokių turėt... papurtyk darbovietės archyvus biggrin.gif Arba jei bus pakeliui Kaunas -- sakyk, duosiu.
Ir, žinoma, visada galima pratęst su plonesniu siūlu ir daugiau šeivelių biggrin.gif
Dar idėja -- būna tokie ploni Altin Basaak "irisai" dideliuose kamuoliukuose; lyg ir kažkokios "auksinės" serijos. Jie plonesni, nei mažuose kamuoliukuose pardavinėjami, ir "dvigubo" sukimo, irgi turėtų storis panašus būt.
Atsakyti
QUOTE(Amanita @ 2013 08 26, 22:45)
Nepagalvojom sad.gif
Ten nieko gudraus, ~40 nr. "tarybiniai" siuvimo siūlai, nagi turėtų kas nors stalčiuj dar tokių turėt... papurtyk darbovietės archyvus biggrin.gif Arba jei bus pakeliui Kaunas -- sakyk, duosiu.

hihihi.gif
Darbovietėje yra tik tai, ką pati ten sutempiau rolleyes.gif Jokių tarybinių siūliukų. Bet turiu planą-chuliganą: gerokai pagyvenusią kaimynę rolleyes.gif Galvoju ryt ją atakuoti blush2.gif

Atsakyti
[quote=Zemugne,2013 08 26, 12:16]
Neprisimenu, kaip, bet radau štai tokį puslapį: http://www.kaufhaus-koeck.de/ Šeivelės jame atsidaro, kairiojoje pusėje paspaudus "Klöppel". Jeigu gerai supratau, tai 50 daniško tipo šeivelių (tokių, kaip mano) su atsiuntimu turėtų kainuoti apie 36 eurus arba apie 2,5 litus už vieną.

Suintrigavai. g.gif Už tokią kainą tikrai pirkčiau, jei susiorganizuotume kartu. mirksiukas.gif Pati nelabai moku kalbą. verysad.gif

Pašnekute, tu mūsų operatorius Kipsas photo.gif. Ačiū už fotoreportažą 4u.gif 4u.gif

Žinot, mano galva dabar jau pamiršo poilsį - dieną naktį apie pynimą galvoja. doh.gif
Tiesiog vėl nagai niežti. nail.gif Jau keletą brėžinukų nusižiūrėjau. bigsmile.gif Oi, kaip laukiu savaitgalio. yahoo.gif
Atsakyti
Na, grįšiu po atostogų - aiškinsiuos, kas ir kaip su tomis šeivelėmis. Gal ne spalį, nes turėsiu kitų rūpesčių, bet lapkritį juk bus galima pradėti dairytis kalėdinės dovanos sau (niekas gi tokios nepadovanos). Na, aš dar broliui priminsiu, kad, kaip jis pats gerai pastebėjo (neįtikėtina, bet taip buvo), man reikia stovo pagalvėlei biggrin.gif
Aš irgi šeiveles sapnuoju. Deja, tenka siuvinėti (niekad negalvojau, kad aš taip galėčiau pasakyti). Tad mano darbai atidedami po atostogų. Be to, panašu, kad jau bent dar vienam žmogui virusą perdaviau biggrin.gif Tikiuosi, kad ir dar daugiau tokių atsiras.
Atsakyti
hah.gif Ligonės doh.gif Ir aš tame tarpe doh.gif Šįryt atsibudusi supratau, kad miegojau galvą pasidėjus ant tos nėrinių knygos, kur iš Zemugnes pirkau doh.gif lotuliukas.gif Bet tai dar nieko. Geriausia tai, kad darbe pasakiau, kad dirbsiu namie, o užsiiminėju nuo 7.30 spėkit kuo rolleyes.gif Aha, atspėjot - raktą gaminu rolleyes.gif Žinoma, mano darbų už mane nieks nepadarys...

O kol kas kilo klausimas kaip atsiliekančiai: Kai užsukau rakto patį viršų ėmiau galvoti, kad ko gero šitoj vieto jūs užsidengėt apačioje esančias detales su adatėlėmis, nes laaaabai jau man maišosi... g.gif Ar čia jau tą peršviečiamą plastikiuką dėjot? Nagi, papasakokit, kas ten kaip?

Atsakyti
Kol pakako matyti tik popierių, aš dėjau audinį (plastmasiukas būtų per mažas ir viso rakto neuždengtų). Plastmasiuką dėjau tik tuomet, kai dariau susikirtimą, nes ten jau linijų ir skylių nebesimato, kad matyčiau, kas apačioje. Bet audinys visvien liko ir dengė darbo apačią.

O aš tai darbe sėdžiu... cry.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemugne: 27 rugpjūčio 2013 - 08:57
[quote=pašnekutė,2013 08 27, 09:49]

Taip. Kai tik pradėjo adatėlės trukdyti - iš karto pradėjau dengti. Tas adatėlės truputį įgrūsk giliau, kad trumpesnės būtų - ir pirmyn į finišą. assa.gif
Atsakyti
Ačiū abiem atsakiusiom 4u.gif
QUOTE(Zemugne @ 2013 08 27, 09:55)
O aš tai darbe sėdžiu...  cry.gif

console.gif
Ale visvien bent nėrinukų temos neapleidžiat mirksiukas.gif
Aš iš naujo peržvelgiau temą ir darbelius pamačiau visai kitomis akimis bigsmile.gif Antrame temos psl. pamačiau toookį simpatišką lapukaaaa bigsmile.gif Tikrai norėsiu jo. Kada nors blush2.gif Gal kas jo schemutę turit - pasidėsiu į archyvus, į norų eilę blush2.gif

Beje, 4am psl. pati Amanita tas šeiveles yra pavadinusi "verpstelėmis". Kas man labiausiai patiko iš mūsų perverstų ir aptartų pavadinimų. Kaip jums toks pavadinimas: "Pynimas verpstelėmis" ? Man jau skamba rolleyes.gif
O kas link žodynų ir kalbininkų rekomendacijų, tai ... Ne "šventa karvė" jie. Kiek visokių pavadinimų yra prigalvota, o kai neprigyja - ir nevartojami. Na, ko verti vien "spirdžiai"(futbolininkai) ir "nešmuo"(rankinė). Taip kad, manau, terminologiją kuria tie, kas ją naudoja. Ir jei tai ne žargonas ar svetimybės - ir gerai rolleyes.gif Tokia mano nuomonė rolleyes.gif
Ta pačia proga prisiminiau žodžius iš vienos "Mashina vremeni" dainos:
"Ненадо прогибаться под изменчивый мир
Однажды он прогнётся под нас"
Va taip vat mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 27 rugpjūčio 2013 - 10:08
Sveikos merginos,

šią temą seku jau seniai, bet tik skaitydama... ir pavydėdama...
Be galo užpavydėjau baltu pavydu, kai pamačiau, kad organizuojamas susibūrimas su pamokomis ir puikiai žinojau, kad neturiu jokių šansų ten nusigauti, todėl tik skaitinėjau ir viskas...
bet šiandien pamačiau apie pasiūlymą susiburti Klaipėdoje, todėl, jei priimtumėte į savo būrelį, būtinai prisijungčiau.
tiesa, šios technikos nesu išbandžiusi, nors ir labai noriu, bet vis naujienoms rankų pritrūksta... Bet aš labai pasistengsiu nors pirmus žingsnelius išmokti smile.gif
Atsakyti
[quote=Rzivilele,2013 08 27, 11:59]

Sveika prisijungus! Dar viena kvaištelėjusi, kaip mes. lotuliukas.gif Yra daug knygų internete. Galima tikrai truputį savarankiškai pasimokyti. Sėkmės! biggrin.gif

Aš ką tik grįžau iš motulės "Maximos". Pamačiau, kad nuolaida tokiems sulankstomiems kompiuteriniams staliukams, kur ant lovos ar kur kitur statosi ~ 30 Lt. Paskutiniame nuolaidų leidinuke lyg tai 15 psl. Vienas kraštas pasikelia ir sudaro kampą. Man iš karto toptelėjo mintis, kaip savo volelį su visa dėžute pakelti, nes mačiau, kad su tokiais voleliais pasvirusiu kampu dirbama arba vos ne stačiai pastačius. Nulėkiau ir nusipirkau. Manau - pritaikysiu. O je ne - panaudosiu pagal paskirtį - lovoje filmams žiūrėti ar kur kitur. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitute*: 27 rugpjūčio 2013 - 11:10
QUOTE(Amanita @ 2013 08 26, 22:45)

Sveikos, palatos draugės biggrin.gif
Padėkit! Pasakokit, kaip jungėt, kai jau pradeda kryžiuotis. Priėjau iki paskutinės skylutės popieriuje g.gif
user posted image
O taip smagiai jau ėjosi rolleyes.gif Ir stop! Aaaa!

Tiesa, sumąsčiau, kad pamedituodama gal galėčiau tuo paprastu tinkliuku pranarpulinti šaliką iš kidmocherio su šilku. Turiu likusį kamuoliuką. Ar čia nusišneku, kaip manot blush2.gif Jis bus skystas ir sukris, susivels dėvint?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 27 rugpjūčio 2013 - 18:44
Kaip suprantu, dabar tavo pabaiga yra dešinėje pusėje? Tai štai, padarysi eilę iki kairės pusės, o tada paprastuoju jungimo būdų (taip, kaip jungei smuiko rakto pilvus, perkišdama siūlus) prijungsi prie krašto, kurio adatėlė yra tarp dviejų kairiausių siūlų porų. Taip padariusi, užriši viengubą mazgą ir vėl į tą pačią skylutė įsmeigsi adatėlę. Tada keliausi iki dešinės pusės ir prijungsi prie dešinesne adatėle pažymėto krašto. Tai padariusi, pinsi lygiu raštu be jokių siūlų persukimų iki kito susikirtimo (blogojoje pusėje jokio rašto nedarai). Po to vėl taip pat žemyn.
Atsakyti