Įkraunama...
Įkraunama...

Bolillos - nėriniai

Žiūrėkit, koks įrenginys namų sąlygomis lotuliukas.gif

http://marisa-connue...s-bolillos.html
Atsakyti
Aš apie kažką panašaus ir galvojau. Tik ant virbalo galvojau dėti. Tik kad virbalai pirmame aukšte buvo, nebuvo laiko nulipti biggrin.gif

O šiaip, žiūrinėju nėrinius ir dar ekstremalesnius noriu daryti biggrin.gif
Atsakyti
Neprisimenu, kaip, bet radau štai tokį puslapį: http://www.kaufhaus-koeck.de/ Šeivelės jame atsidaro, kairiojoje pusėje paspaudus "Klöppel". Jeigu gerai supratau, tai 50 daniško tipo šeivelių (tokių, kaip mano) su atsiuntimu turėtų kainuoti apie 36 eurus arba apie 2,5 litus už vieną. Tai yra pigiausia, ką radau. Na, ieškosiu toliau biggrin.gif O dabar einu savo tinklaraštyje ką nors parašyti, nuotraukas savo baigto darbo įkelti.
Atsakyti
Mano įspūdžiai yra čia: http://zemugne.blogs.../tai-ivyko.html

O štai ir darbas:

user posted image
Atsakyti
[quote=Zemugne,2013 08 26, 13:40]

Šaunu! thumbup.gif
Atsakyti
Na, "ritės" man asociacijas su "siūlų špūlėm" kelia, jokios romantikos biggrin.gif

O "nėrinių pynimas" yra oficialus lietuviškas terminas iš VLKK puslapio, kažkada ieškojau. Tai šito gal jau neiškraipykim, žmonės dirbo... Va tiksli citata:

nėrinių pynimas

statusas: Teiktinas

sritis: Ekonomika | pramonė ir verslas | tekstilės pramonė

apibrėžtis: Rankinis nėrinių gaminimas pinant lazdelėmis.

atitikmenys:
angl. bobbin lace making
vok. Klöppeln, n
rus. плетение кружев на коклюшках, n
pranc. travail au fuseau, m

šaltinis Aiškinamasis tekstilės terminų žodynas: su vokiečių, anglų, prancūzų ir rusų kalbų atitikmenimis / R. Čiukas, J. Katunskis, A. Kaulakienė ir kt.; Kauno technologijos universitetas. – Kaunas: Technologija, 2001

Tad ir mūsų šeiveles teoriškai "lazdelėmis" reiktų vadinti... Pabandyt, ar ką? smile.gif
Atsakyti
Labas vakarėlis!
Kaip ir žadėjau - fotoreportažas iš savaitgalio Zarasuose.
Kas bent kiek žino apie Zarasų kraštą, žino, kad tai - ežerų kraštas. Taigi, susiėjimą pradėjome penktadienio vakarą pasivaikščiojimu palei ežerą (daug vaizdų nerodysiu, nes ne ta tema)
user posted image
Dėdė su buteliu - ne iš mūsų kompanijos. Bet, mano akimis, jis nuotraukai suteikia savotišką nuotaiką biggrin.gif
user posted image
Kiekvienas atsipalaiduoja kaip moka, kaip jam priimtina.
Mes, pvz., "narkošinomės" su nėriniais.
Po pasivaikščiojimo iki išnaktų vartėme knygas.
Išaušes rytas pakvietė prie darbų. Pažengusios pradėjo nuo rašto išsibadymo, o "nulinukė" ... nuo abėcėlės doh.gif biggrin.gif (bet apie tai - vėliau)
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image
Prasideda sekmadienis...
user posted image

user posted image
O štai mūsų spartuolė Vitute* ir baigė. Beliko galiukus paslėpt. Likusios intensyviai pavydi ir stengiasi vytis unsure.gif
user posted image
Va, koks Vitute*s darbelio galutinis vaizdas (na ne, manau, dar ne galutinis. Tikriausiai bus atsargiai paskalbtas ir kažkur pritvirtintas. Bet šiam kartui - baigta)
user posted image
Zemugnei pritrūko mažos uodegytės - reikėjo vykti namo. Bet, kaip jau matėme, ji namie jau irgi pabaigė.
Tai toks gal nevisai nuoseklus fotoreportažas iš mūsų pasibuvimo rolleyes.gif
Atsakyti
Taips, brangutės, mano mama sako, kad kitiems metams ji mūsų pasisėdėjimui pasiruošus pievelę priešais namą Klaipėdoj "išnuomot". Važiuojam? biggrin.gif
Atsakyti
Tinka. Ir kuo ilgiau, tuo geriau biggrin.gif Net ir savaitei pasirašau. Tiesa, po savaitės gali tekti greitąja surakintomis nugaromis išvežti biggrin.gif
Atsakyti
O dabar - mano kaip "nulinukės" darbeliai - vargeliai. Nuo nieko nežinojimo ir nesuvokimo iki praregėjimo. Dar kartą ir dar šimtą kart AČIŪ mokytojai Amanitai už kantrybę 4u.gif
Mano abėcėlė biggrin.gif
user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Papildyta:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Pagaliau ir aš prisikasiau iki smuiko rakto pradžios

user posted image
Žinoma, pabaigti nespėjau, bet turėjau neblogą atrakciją pėrkelti darbelį hihihi.gif
Sustojus buvau prieš paskutinį "tiltelį". Ką šį vakar nuveikiau, tai padariau skylutes ir paplatinau, t.y. - pridėjau šeivelių.
user posted image
Bet... staiga suvokiau, kad turiu per mažai siūlų visoms šeivelėms, kiek norėčiau doh.gif O panašių namie neradau unsure.gif Taigi, gavosi "merliukas".
user posted image
Na gal kai pakeisiu raštą taip labai į akis nekris g.gif Tikiuosi blush2.gif
Kai prieisiu iki juostelių susikirtimo, vėl atbėgsiu klausti: "kaip?"
Papildyta:
QUOTE(Amanita @ 2013 08 26, 20:42)
Taips, brangutės, mano mama sako, kad kitiems metams ji mūsų pasisėdėjimui pasiruošus pievelę priešais namą Klaipėdoj "išnuomot". Važiuojam? biggrin.gif

Na, jei dar užsakys tinkamą orą, tai kodėl ne biggrin.gif
Papildyta:
O aš galvoju, kad jei viskas gerai ir niekas nepasikeis, tai gal, gal būt ... gautume "laisvą plotą" Kaune, per atostogas iškrapštę iš nuomojamo buto studentes rolleyes.gif Tik tiek, kad miegamų vietų ten 3. Žinoma, pripučiami čiužiniai gelbėtų (max 2 dar įsispraustų), bet vietos dideliai kompanijai neužtektų g.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2013 08 26, 22:20)
O aš galvoju, kad jei viskas gerai ir niekas nepasikeis, tai gal, gal būt ... gautume "laisvą plotą" Kaune, per atostogas iškrapštę iš nuomojamo buto studentes  rolleyes.gif  Tik tiek, kad miegamų vietų ten 3. Žinoma, pripučiami čiužiniai gelbėtų (max 2 dar įsispraustų), bet vietos dideliai kompanijai neužtektų  g.gif

Beprotės biggrin.gif Bet kaip gerai, kad ir aš tarp jų...
Atsakyti
QUOTE(Zemugne @ 2013 08 26, 22:27)
Beprotės biggrin.gif Bet kaip gerai, kad ir aš tarp jų...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti