Įkraunama...
Įkraunama...

Bolillos - nėriniai

[quote=Zemugne,2013 08 01, 08:47]
O šiaip, čia yra keli senesni mano siuvinėti krikšto rūbai.

Gražūs tavo darbeliai. smile.gif Ypač skirtukas su saulėgrąžom. Gal sakau, kada prie progos ir schemute pasidalintum? Aš dabar irgi į siuvinėjimą panirus. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitute* @ 2013 08 01, 12:12)
Gal sakau, kada prie progos ir schemute pasidalintum? Aš dabar irgi į siuvinėjimą panirus.  mirksiukas.gif

Ačiū smile.gif Pasistengsiu šiandien vakare nepamiršti ir į kuprinę įsidėti skirtuko schemą ir likusius siūlus (schemoje numerių nėra, o aš turėjau rinkinį). Beje, kažkuriame Lietuvos siuvinėtojų susitikime už savo auksu siuvinėtą samplerį gavau tokį patį skirtuko rinkinį, tik su irisais. Nori? Neprižadu, kad iki rugpjūčio pabaigos rasiu, nes jis yras kažkur giliai užkištas kaip nereikalingas daiktas. bet suradusi galėsiu atiduoti.

Amanita, o kokia ten grupė? Nueičiau pasižiūrėti, kokius darbus žmonės ten kelia. Smalsu... O kad patiko, tai net nesistebiu. Gi labai geras daiktas kokiam atvirukui ar šiaip kam nors. Mano atveju, akivaizdu pagal dydį, bus A4 formato sąsiuvinis. Kam nors padovanosiu, jeigu gražiai pavyks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zemugne: 01 rugpjūčio 2013 - 11:26
[quote=Zemugne,2013 08 01, 12:26]
Beje, kažkuriame Lietuvos siuvinėtojų susitikime už savo auksu siuvinėtą samplerį gavau tokį patį skirtuko rinkinį, tik su irisais.

Siuvinėti irisais? Niekada nemačiau. blink.gif Įdomu. g.gif Užteks man schemos. Ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vitute*: 01 rugpjūčio 2013 - 11:37
Turiu įtarimą, kad turimas rinkinys gali būti toks. Nors ir nesu tikra, nebeprisimenu... Jeigu norėtum, tikrai galėsiu atiduoti. O schemą paimsiu, nes žinau, kur ji guli.

O aš dabar apžiūrinėju darbus grupėje, prie kurios Amanita prisijungusi... Na taip, yra ten oho kokių darbų. Bežiūrinėdama juos prisiminiau, kaip kažkada su ja juokavom, kad būtų neblogai pirmiausiai išeiti į pensiją, pasidžiaugti rankdarbiais, o po to jau būtų galima ir dirbti...
Atsakyti
Merginos, o kaip butu galima prie jusu grupes FB prisijungti?
Atsakyti
Mes FB grupės neturim, bendraujam tik čia. Amanita yra prisijungusi prie tarptautinės grupės.
Atsakyti
Na, kas pakels šuniui uodegą, jeigu ne jis pats. Nors nuotraukos labai nekokios, bet kažkas matosi. Mano pirmieji eksperimentai štai čia.
Mano pagalvėlė bus stačiakampė, nes ovali gerokai per maža, reikėtų bent dvigubai storesnės. Užtat radau visai neblogą paraloninį atlošą, apsiūta kažkokiu a la vilnoniu audiniu. Išbandžiau ir patiko. Pasisiūsiu medvilninį užvalkalą ir bus gerai. Vieną galą pakėliau pakišusi nėrimo siūlą, tad ir pakilimas labai patogaus aukščio buvo. Žinoma, kada nors reikės ir normalią pagalvėle pasidaryti, bet iš pradžių bus gerai ir ši. Savaitgalį darysiuos šeivelių, nes medinių turiu tik 9 poras, o tada bus galima toliau žaisti. Šiandien išbandžiau tris elementus: Cloth Stitch, Half Stitch ir, kaip spėju, Double Stitch (spėju, kad čia šis, prancūziškai jis vadinasi La passee torduee).
Štai taip atrodė mano darbas (to trečio elemento pirmoji pusė - klaidinga: pražiopsojau vieną siūlų persukimą):

user posted image

Nuotrauka didelė, kad bent kažkiek matytųsi.

Ir dar viena - ant pagalvėlės (tik ši labai labai vakarinė; sekmadienį, grįžusi, padarysiu geresnių):

user posted image
Atsakyti
Ateinu su klausimu, į kurį atsakymo mano knygoje nebuvo: kaip užvynioti siūlą ant antrosios šeivelės? Kažkurioje iš senų nemokamų knygų (lyg apie Torchon nėrinius) radau parašyta, kad privyniojate ant vienos šeivelės labai labai daug, o tada pusę pervyniojate ant antrosios. Mano knygoje iš piešinio tarsi galima suprasti, kad privyniojama viena, o tada toliau vyniojama ant antrosios (bet kaip siūlą ištraukti iš apačios, kai ant viršaus bus užvyniotos kelios eilės. Žinoma, būtų galima pamatuoti, kiek telpa ant vienos šeivelės, o tada atmatuoti, kiek reikia antrajai ir užvynioti. Bet aš gi tingiu, noriu paprasčiau... Gal dar galima būtų tiesiog vynioti ant kiekvienos, o po to jas surišti poromis. Bet aš planuoju greitai bandyti daryti darbą, kuris bus uždaras, tad papildomų slėptinų siūlų man tikrai nereikia... Tad kaip būtų geriausia vynioti?
Atsakyti
Aš darau paprastai -- užvynioju ant vienos, kad būtų "normaliai" (o ne "laba labai daug"), užtvirtinu (ta standartine kilpa ant šeivelės "galvos"), tada toliau atmatuoju daugmaž tiek pat siūlo, nukerpu, ir vynioju ant antrosios.
Čia jei su storais siūlais, tada ant mano šeivelių kokie 2 m maksimum telpa (o tai yra daug).
O jei su plonais -- tada taip, kaip parašyta -- vynioji pirmą pilnai, tada nukerpi ir nuo jos persukinėji ant antrosios daugmaž pusę. Jokio siūlo traukimo iš apačios smile.gif
Surišt kartais galima, bet tie "kartais" labiausiai tinka juostelėms su kutais galiukuose.
Atsakyti
Na, irekės bandyti imti plonesnius siūlus ir su jais eksperimentuoti. Jau prisigaminau šeivelių, tad reikės bandyti daryti raštus, kuriems daugiau jų reikia (su 9 porom ne ką padarysi, bent jau mano knygoje, iš kurios mokausi, nelabai ko yra). O kiek maždaug siūlo galėjo reikėti tavo kvadratiniam servetėlės kraštui (Torchon). Apsižiūrėjau, kad dirbant pamoka po pamokos panašus kraštas, tik apvalus (na, ir be vieno elemento, jeigu gerai prisimenu). Dabar belieka sudėtingiausias darbas: atspėti, kiek išsididinti piešinį, kad atitiktų siūlų storį, neužtankinčiau ar tinklo nepadaryčiau.
Atsakyti
Labai tikiuosi nuo moderatorės "velnių" negaut už tą turinį, kuris toliau bus. Lyg ir į mūsų kursų temą, ir pakankamai abstraktu, kad nebūtų skelbimas...

Taigi, padariau namie inventorizaciją, ir supratau, kad kai kurias turimas knygas jau "išaugau".
Jei bus norinčių, galėsiu parduot per kursus:

1. Elsie Luxton, The Technique of Honiton Lace.
2. Pamela Nottingham, Bobbin Lace Making

Viršelius / mini aprašymus ir orientacinę apytikslę kainą galima rast http://www.roseground.com prie naudotų knygų.

Papildyta:
QUOTE(Zemugne @ 2013 08 07, 14:10)
O kiek maždaug siūlo galėjo reikėti tavo kvadratiniam servetėlės kraštui (Torchon). Apsižiūrėjau, kad dirbant pamoka po pamokos panašus kraštas, tik apvalus (na, ir be vieno elemento, jeigu gerai prisimenu). Dabar belieka sudėtingiausias darbas: atspėti, kiek išsididinti piešinį, kad atitiktų siūlų storį, neužtankinčiau ar tinklo nepadaryčiau.

O ką po poros sav. veiksi, jei dabar viską pasidarysi? biggrin.gif
Kiek siūlo.... kurio? biggrin.gif Pasyvių kraštinių siūlų ilgis iš principo išmatuojamas centimetru, kai jau raštą turi. O su kitais taip paprastai neišsisuksi. Anksčiau ar vėliau vis tiek teks aiškintis, kaip naują siūlą pridėt.

O kiek išsididint -- reikia pagal siūlus matuot ir skaičiuot.
Torchon raštams turėtų tilpt ~12 siūliukų tarp dviejų krašto smeigtukų (http://paternoster.o...threadsize.html).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amanita: 07 rugpjūčio 2013 - 13:24
Knygas rezervuoju abi iki susitikimo. Bent jau vieną tikrai pasiimsiu. Tik dar nežinau, kurią.
Papildyta:
QUOTE(Amanita @ 2013 08 07, 14:22)
O ką po poros sav. veiksi, jei dabar viską pasidarysi? biggrin.gif

O kiek išsididint -- reikia pagal siūlus matuot ir skaičiuot.
Torchon raštams turėtų tilpt ~12 siūliukų tarp dviejų krašto smeigtukų (http://paternoster.o...threadsize.html).

Ką veiksiu? Bandysiu įgyvendinti visus tavo sumanymus, kad galėtum facebooke žmonėms pasakyti: jos tikrai viską spėjo... Kažkaip labai lėtai dar man viskas gaminasi...

O dėl skaičiavimo: bandžiau taip skaičiuoti. Savo antrąją juostelę ir susiaurinau iki pločio, kad toks skaičiavimas tiktų, bet kažkaip man ji per daug suspausta atrodo. Gal, jeigu būtų pastandinta, tada gerai būtų. Dabar jau bandysiu raštuotą juostelę daryti, kurią bandysiu standinti padarytą, kad gražesnį rezultatą pamatyčiau. O po to bus servetėlė (čia būtų programa maksimum iki kursų, nors abejoju, ar tiek spėsiu).
Atsakyti