A, dar įdomus klausimas - "apvyniojau porolonu": o ta pagalvėlė ne per lengva ir per minkšta gavosi? Ar čia koks nors pakankamai kietas porolonas, į kurį smeigiant smeigtuką paviršius beveik nesideformuoja?
Neperlengva, nes bambalis pilnas vandens. O dėl paralono - ką aš žinau? Taip buvo rusiškoje knygoje parašyta. Šiap smeigtukai gerai laikosi. My Webpage
O, jau aiškiau Ant šitos beveik bet ko mokintis turbūt galima. Panašu, kad juostelių nėrinių pamokėlę irgi galima ruošt, nebent dar Žemugnė kokį nemalonų pagalvėlės siurprizą pateiks. Bet kiek supratau, turėtų būti panašį į šitą.
"Panarpliojimų" laisvalaikiu rezultatai Siūlų dieta nuo 2010.02.26: 14100 g 17900. Nupirkta 6620 Siūlus gadinu: virbalais, vąšeliu, šeivute, šeivelėmis, SilverReed SK840
Sveikutės, va kaip būna, kai taip iš anksto pradedi planuoti... Jau nebežinau, ar sudalyvausiu mokymuose Nusiplikinau puse kojos Gal dar per mėnesį užgis, bet... Vaizdiaaalis niaaakoks Na, dar neprarandu vilčių, bet perspėju, jei ką
Oi, užuojauta, sveik. Jei tik pakankamai gerai jausies ir bus kaip atvažiuot -- dalyvauk. Jei esmė bus tik "nekoks vaizdelis", mes jau kaip nors jį toleruosim.
Oi, užuojauta, sveik. Jei tik pakankamai gerai jausies ir bus kaip atvažiuot -- dalyvauk. Jei esmė bus tik "nekoks vaizdelis", mes jau kaip nors jį toleruosim.
Ačiū
Tuo "nekoks vaizdelis" norėjau pasakyt kad poprasčiai man su ta koja. O realų vaizdelį tai galima sumaniai paslėpt. Bet kad kol kas kojos nelankstau ir važiuoti negaliu
Bet tai dar neprarandu vilties, dar beveik mėnuo Kaip viena draugė sakė: "Moterys kaip katės - niekas neima" Tuo ir guodžiuos
Taigi, brangiosios, yra ir antra pamokėlė. Bedarydama persigalvojau -- būtent nuo šito ir pradėsim. Tikslas -- priverst jus "matyt ir jaust" nėrinį. Jokių instrukcijų "būtent prie šitos adatėlės daryti tą ir tą" nebus
Kodėl? O todėl, kad antrą kartą tokio paties nepadarysiu, bus kas nors truputį kitaip. Viskas 100% mano kūryba. Galiu didžiuotis pirmu asmeniniu dizainu. Tiesiog žinojau, ko norėčiau išmokint, ir neradau rašto, kuriame viskas būtų ir kartotųsi pakankamą kiekį kartų, kad būtų galima užskaityt kaip "išmokau", o ne tik "vieną kartą pabandžiau".
Manau, kad pavyko. Po šito turėtumėt turėt neblogą supratimą, kaip apskritai gaminami juostelių nėriniai, kaip platinama / siaurinama, kaip jungiami elementai, tuo pačiu ir neblogas įvadas į "šiaip bile kokių formų" gaminimą gausis. Vienu žodžiu, sukišau daug visko. Ir palikta vietos dar vienam elementui. Manau, kad jau ir teorinio paaiškinimo užteks. Perkrautas paveiksliukas gautųsi, man negražu pasipaišius buvo, tad nedariau
Beje, palikau nemažai "klaidų" ir "padarymų ne taip" -- kai kas netyčia gavosi, kai kur specialiai dariau. Kad būtų vaizdinė medžiaga "o kuo skiriasi ir kodėl taip (ne)reikia daryti".
Dabar belieka sugalvot, kokią juostelę "apšilimui" padaryt. Gal turit ką nors nusižiūrėjusios? Man mažiau galvot reiktų....
"Panarpliojimų" laisvalaikiu rezultatai Siūlų dieta nuo 2010.02.26: 14100 g 17900. Nupirkta 6620 Siūlus gadinu: virbalais, vąšeliu, šeivute, šeivelėmis, SilverReed SK840
Sveikos, pražuvėlė pasirodo... Buvau paprašyta išsiuvinėti krikšto skraistes, tai kiek pasikankinau, nes jos iš tiulio siūtos buvo (ne paties rečiausio, bet kai nieko piešti negali, audinys tamposi, tad piešinį tenka su popierium prisiūti, o tada siuvinėti neturint blogosios pusės, tai darbas gerokai užtruko).
Pirmiausiai būtų labai gaila, jeigu Pašnekutė negalėtų atvažiuoti. Tikiuosi, kad koja gerai ir greitai gis. Ir ne tik dėl to, kad tada galėsi atvažiuoti, bet ir kad pačiai reikės mažiau kankintis. Nežinau, ką reiškia nusideginti, bet žinau, ką reiškia taip susižeisti koją, kad reikia gal kokių 25-30 siūlių, o gijimas užtrunka vos ne pusmetį, tad tikrai labai labai tave užjaučiu.
Amanita, sveikinu su labai gražiu piešiniu. Galvoju, kad reikės jam surasti tinkamą užrašų knygutę ar sąsiuvinį, smuiko raktą prisiūti prie audinio ir juo apvilkti knygą. Negi savo pirmojo darbo nepanaudosiu - būtų nepagarbu (tikiuosi, kad tas darbas bus naudojamas...)
Ir dar pasigirsiu: kadangi šiandien atiduosiu krikšto rūbus, tai vakare sėsiu mokytis daryti juosteles, išbandysiu abu (ar bent vieną) Amanitos nurodytus nėrimo būdus. Pirmiausiai padarysiu gabalą vienu, po to gabalą kitu, kol kiekvieną iš jų sugebėsiu daryti negalvodama, o tada jau bandysiu juos keisti ir daryti vieną po kito. Jeigu dar spėsiu, vakare įkelsiu nuotrauką. Jeigu ne - parodysiu sekmadienį (ryt po darbo iš karto važiuoju į Zarasus). O kitą savaitę bandysiu kokią raštuotą juostelę nunerti. Turiu vieną prancūzišką knygą, tai iš jos ir rinksiuos raštą (pinterest'e irgi jų pasirinkau, bet ten dauguma man labai patikę, tad iki jų dar toli). Tada galėsiu parodyti, gal koks tiks mokymuisi.
Beje, kiek šeivelių reikia smuiko raktui? Aš, kiek pamenu, turiu 8 poras (kiek suprantu, daniškų). Žinoma, su jomis nelabai ką padarysi, bet bent jau pradiniams eksperimentams pakaks.
Kai aš, tai jokių klaidų nematau, tik grožį Čia, matyt, ateina kartu su gebėjimais
O kai pamačiau raktą, tai iš kart ir pagalvojau: bus vienam vaikinukui muzikos mokyklos baigimo proga kaip tik (prie dovanos, nes kažin ar jaunuolis apsidžiaugs vien tik tokiu darbuku. Kaip sakant, iki to irgi reik priaugti )
Dėl juostelių, tai aš tai jau sakiau, kad noriu tų briugės nėrinių juostelėm vingiuojančiom ir įvairiai pagal raštą sukabinamom. Bet tik nesuvokiu, ar jos tinka pradėti mokytis, ar čia jau vėliau eiti prie jų
Į jokią temą nekelsiu. Įdėsiu kitą savaitę į savo tinklaraštį. Kadangi krikštynos bus tik šį sekmadienį, anksčiau viešinti nenoriu. O šiaip, čia yra keli senesni mano siuvinėti krikšto rūbai.
QUOTE(pašnekutė @ 2013 08 01, 08:20)
Dėl juostelių, tai aš tai jau sakiau, kad noriu tų briugės nėrinių juostelėm vingiuojančiom ir įvairiai pagal raštą sukabinamom. Bet tik nesuvokiu, ar jos tinka pradėti mokytis, ar čia jau vėliau eiti prie jų
Bet ar smuiko raktas nėra formuojamas panašiai kaip Briugės nėriniu juostos? Tada beliktų išmokti, kaip užpildyti tarpus. O pačios juostelės jau būtų kaip ir padarytos.
Tų mūsų vadinamos "Briugės nėrinių" juostų principas smuiko rakte ir yra. Kiek šeivelių reikėjo -- nežinau, neskaičiavau. Pagal tai, kas nukarpyta ant stalo mėtosi -- panašu, kad kažkuriuo metu ir ~13 porų reikėjo. Jei prireiks -- paskolinsiu, kaip nors užteks visoms.
Dėl darbo panaudojimo - nepersistenkit planuodamos Čia gi iš storų siūlų, kad matytųsi, ką darot, tad jis Didelis (~21 x 8 cm)
Žinot, aš nustebinta. Įkėliau tą raktą "veidaknygėj" į vieną šitais darbais užsiimančių grupę -- jau kokie 4-5 žmonės rašto norintys. O aš galvojau, kad čia "nieko ypatingo ir viskas paprasta". Panašu, kad aš savo kūrybos normaliai vertint dar ilgai neišmoksiu. Einu mažint ir "paleidinėt į tarptautinius vandenis"