Įkraunama...
Įkraunama...

Bolillos - nėriniai

Žemugne, Pašnekute -- kiek porų (ne vienetų) šeivelių jums dar neatrodo siaubingai daug? Aš tarp mokymų medžiagos "pasimečiau" -- ir visai simpatiški raštai, lyg ir nesudėtingi, bet bijau, kad darbo priemonių skaičius neišgąsdintų besimokančių. Ar su kiek reiks, su tiek bandysit susigaudyt? biggrin.gif
Kol kas "labai pradžiamokslio" kokiom 3 valandom darbo yra. O toliau -- va ir sustojau su mintim "o ar nebus labai baisu" sad.gif
Atsakyti
Aš drąsi, drąsi rolleyes.gif hihihi.gif
Kur sakiau, kad gavau dovanų pagalvėlę su pradėtu darbu, tai prie jo - 28 šeivutės, o juostelė gal 2cm pločio.
user posted image

user posted image

user posted image
Dar įmestas suveltas darbelis apie 1cm pločio su apie 20 šeivučių.
user posted image
Ir dar priedo laisvų 54vnt.
user posted image
Tai toks mano "kraitis" hihihi.gif
Iš kiek liepsit, iš tiek darysiu. Jau seniai supratau, kad menkam darbukui reikia gan daug šeivučių. Tai čia nenualpsiu dėl to biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 22 birželio 2013 - 12:51
Šaunu smile.gif Šiaip manau, kad pirmai dienai darbą jau sugalvojau, tikiuosi kada nors per šį savaitgalį nunarpliot. O va tada dar turėsit laiko sakyt "neeee.... neįdomu, norim sudėtingesnio" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amanita @ 2013 06 22, 13:27)
...dar turėsit laiko sakyt "neeee.... neįdomu, norim sudėtingesnio" biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano žydra, rausva ar kokia ten svajonė, "laimės žiburys": išmokt va taip, kaip ten juodas juostomis... wub.gif
http://club.osinka.r...e-7417?p=195042
Suprantu, kad bus ir sudėtngesnių. Bet kol kas man ir čia jau svajonų viršūnė ax.gif

Va, pagal šituos aprašymus pabandžiau užsivyniot siūlą ir man, atrodo, pavyko bigsmile.gif Bet čia gal tik man taip atrodo doh.gif blush2.gif na, bet paleidus siūlas neišsisuka, tai ir gerai blush2.gif
http://www.osinka.ru...edlework/10_06/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pašnekutė: 22 birželio 2013 - 14:00
Na jau tą juodą juostom tai labai greit gali išmokt. Antros dienos darbą dar fantazuoju, manau, kad kas nors iš tos "operos" bus. Tik ne juodas wink.gif
O tą "sunarpliotą" būtinai atsivežk su visu rašto popieriuku. Labai įdomu pačiupinėt gyvai bus, kaip "komerciniai" šiuolaikiniai raštai atrodo. Toks paprastas, simpatiškas jis... atpainiosi ir pabaigsi, manau wink.gif Taip ir įsivaizduoju ant kokios nors skrybėlės tokią juostelę.
Atsakyti
QUOTE(Amanita @ 2013 06 22, 20:11)
1.Na jau tą juodą juostom tai labai greit gali išmokt. Antros dienos darbą dar fantazuoju, manau, kad kas nors iš tos "operos" bus. Tik ne juodas wink.gif

2. O tą "sunarpliotą" būtinai atsivežk su visu rašto popieriuku. Labai įdomu pačiupinėt gyvai bus, kaip "komerciniai" šiuolaikiniai raštai atrodo. Toks paprastas, simpatiškas jis... atpainiosi ir pabaigsi, manau wink.gif Taip ir įsivaizduoju ant kokios nors skrybėlės tokią juostelę.

1. Smagu biggrin.gif Aš irgi ne juodo norėsiu, kada mokėsiu. Svarbu principą pagaut rolleyes.gif

2. Ką reiškia "komerciniai"?
O dėl pabaigimo blink.gif doh.gif Kažkaip nesitiki, kad taip galėsiu... Bet ... Viltis miršta paskutinė rolleyes.gif
Atsakyti
"Komerciniai" -- pagal išvaizdą tas raštas būtent toks spausdintas kažkur pramoniniu būdu ir parduotuvėj pirktas. O "normalūs žmonės" iš kur nors persipaišo patys ant kokio nors kietesnio popieriaus wink.gif

O dabar -- programos pradžia. Korekcijos, pageidavimai, papildymai etc. -- labai laukiami. Eiliškumas -- nebūtinai toks, kaip surašyta. Ir čia tikrai dar ne viskas.

Penktadienis
- Atvažiuojam, susipažįstam su apylinkėm.
- Knygų peržiūra
- "Mini paskaitėlė" apie siūlų sukimą (kuo skiriasi "S" nuo "Z", ir ar iš tiesų tarp jų yra koks nors skirtumas)
- Mini pamokėlė, kaip greit susukti siūlą ant šeivelių.
- Kaip pagal siūlų storį koreguoti schemą -- teorija su papildomų priemonių rekomendacijomis.
- Raštų modeliavimo mini pagrindai (kaip iš rastos gražios juostelės nusipaišyti servetėlę)
- Paskaitos apie siūlų sukimą praktinės dalies kartojimas -- šeivelių pasiruošimas kitai dienai.

Šeštadienis
- Paprastų juostelių prisiminimas / išmokimas. Kas bus konkrečiau -- dar pagalvosiu. Čia priklausys nuo to, kiek laiko ir kam būsit galėjusios skirt iki rugpjūčio ~vidurio. Gali būt labai pagrindai, gali būt truputį sudėtingiau. Planuojamas laikas -- 2-3 val.
- Rimtoji dalis -- darbelis Torchon lace technika. Planuojamas laikas -- kol nusibos wink.gif Neskubant (t.y., irgi mokantis) padariau per ~10 val. Tikslas jums -- bent jau du kampučius padaryt. Motyvacinė priemonė (~11 x 11 cm):
user posted image

Sekmadienis
... dar galvojama ... Tikėtina -- kas nors iš "juostelių nėrinių" / Briugės nėrinių kategorijos.

Priemonės darbui
- Pagalvėlė
- Šeivelės -- minimum 26 vnt. (13 porų (kol kas smile.gif). Geriau truputį daugiau, bus paprasčiau.
- Siūlai -- NEreikia. Neturiu noro žaist su rašto dydžio atitaikymu pagal jūsiškius siūlus. Atvešiu savo, pagal kuriuos pavyzdukai "atmatuoti".
- Smeigtukai -- paprasti metaliniai, be jokių plastmasinių galvučių!!! Daug. Idealiausia būtų 0.5 mm storio ir kokų 3 cm ilgio. Jei kam nors reikia -- bent jau anksčiau Kaune "Kaividoj" pardavinėjo (10 Lt / dėžutė), galiu paieškot, gal tebėr.
- Smeigtukai su plastmasinėm ar kokiom nors kitom įdomesnėm galvutėm -- nebūtina, bet man padeda. Kokie 10 vnt. gal, jei nuspręsit, kad reikia.
- Vąšelis -- 0,6 mm. Arba bus proga įsigyt, arba pasidalinsim, nedaug jo reiks.
- Mažos žirklutės
- Koks nors medžiagos gabalas, kuris uždengtų nenaudojamą rašto dalį (kad smeigtukai netrukdytų dirbt toliau). Va tokiom va situacijom:
user posted image

- Plonos gumutės (gali būt plaukams, gali -- šiaip guma būt, nesvarbu). Turi tikt dviejų šeivelių sukabinimui. Matuokit pagal saviškes. Tikslas -- sudėti va taip va:
user posted image

- Plonas kartonas ar šiaip koks tvirtesnis popierius rašto perpaišymui. Būtų gerai ne baltas (kad ant jo gerai baltą siūlą įžiūrėtumėt, bet ir akių nevargintų spalva).
- Į ką nors "įmontuota" adatėlė (tokio diametro, kaip smeigtukas) rašto išbadymui. Aš į tušinuką sugebėjau įtaisyt, visai patogu wink.gif
- Pagrindas rašto išbadymui. Kas nors pakankamai tvirto, bet kad smeigtukas lįstų. Labai tinka, pvz., senas "guminis" pelės kilimėlis.
- Pieštukas, trintukas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amanita: 23 birželio 2013 - 14:58
Hmmm... Tai mano ta pagalvė su "kočėlu" per vidurį, kaip žiūriu, netinka g.gif ?
Atsakyti
Manau, kad tinka. Gi ji apačioj pagrindą irgi turi. O šiaip bus proga pasimokint, kaip nėrinį nukelt, pasukt, ir vėl uždėt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amanita @ 2013 06 23, 19:18)
Manau, kad tinka. Gi ji apačioj pagrindą irgi turi. O šiaip bus proga pasimokint, kaip nėrinį nukelt, pasukt, ir vėl uždėt biggrin.gif

Na, kaip čia pasakius... Pagrindas - medinis. Išėmus "kočėlą" viduryje liks stačiakampė skylė g.gif
Atsakyti
Ramybės, tiktai ramybės, svarbiausia nesijaudinti biggrin.gif Viskas bus gerai, ką nors sugalvosim. Jei jau tikrai labai labai netiks -- aš saviškę pagalvėlę galėsiu paskolint.
Atsakyti