Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasigaminti sūrį?

QUOTE(Lusasita @ 2010 06 29, 12:10)
papusryciavau varskyte vakar gaminta  wub.gif  wub.gif  wub.gif  skanumelis  wub.gif


Ir kaip ta varškytė gavosi trupiniukais, ar vientisa?
Atsakyti
QUOTE(uogytee @ 2010 06 30, 01:23)
Ir kaip ta varškytė gavosi trupiniukais, ar vientisa?


Va išbandžiau ir aš Ricota varškytę smile.gif Liuks smile.gif
Žinokite Ricota varškė gan panaši į ta lenkišką, tik rieboka, reiks bandyti iš liesesnio kefyro, bet manau pyragui tai liuks tiktų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uogytee @ 2010 06 30, 02:23)
Ir kaip ta varškytė gavosi trupiniukais, ar vientisa?



gavosi tokia luitine , wub.gif wub.gif wub.gif nepertraukta thumbup.gif
Atsakyti
o kaip rūgpienį iš naminio pieno daryt - pastatyt kambario temperatūroj visai parai ir viskas?
na, jei orai ne tokie, kaip pastarosiomis dienomis doh.gif
Atsakyti
galit i piena imaisyt sauksta grietines , tada surugsta greiciau ir esant vesesniems orams
Atsakyti
sveikos
išbandžiau Panyro sūrį ir ricotta - suuuper!!!!!
tiesa, Panyro sūriui ištraukt išrūgoms nepakako 350 ml. jogurto (naudojau natūralų iš pardės), tai skubiai laksčiau po namus ieškodama ko rūgštaus, tai įmečiau vieną askorbo rūgšties tabletę tirpdytą,... tada dar dvi... ir galiausiai pavyko, kai viso įmečiau šešias.
sūrio savikaina naudojant jogurtą apie 7 lt, tai ne tiek mažai, nors aišku nėr ko apie pinigus kalbėt, kai žinai, kad produktas natūralus thumbup.gif

dabar tik nežinau, per kiek laiko būtina suvartot, visgi natūralus daiktas, tai trumpai testovi?

Atsakyti
QUOTE(kulipka @ 2010 07 19, 22:16)
sveikos
išbandžiau Panyro sūrį ir ricotta - suuuper!!!!!
tiesa, Panyro sūriui ištraukt išrūgoms nepakako 350 ml. jogurto (naudojau natūralų iš pardės), tai skubiai laksčiau po namus ieškodama ko rūgštaus, tai įmečiau vieną askorbo rūgšties tabletę tirpdytą,... tada dar dvi... ir galiausiai pavyko, kai viso įmečiau šešias.
sūrio savikaina naudojant jogurtą apie 7 lt, tai ne tiek mažai, nors aišku nėr ko apie pinigus kalbėt, kai žinai, kad produktas natūralus  thumbup.gif

dabar tik nežinau, per kiek laiko būtina suvartot, visgi natūralus daiktas, tai trumpai testovi?

o kas čia per panyro sūris ir kaip daryti reikia?
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2010 07 19, 23:38)
o kas čia per panyro sūris ir kaip daryti reikia?



tai saldaus pieno suris

http://jogosmityba.w...us-pieno-suris/
http://www.sintagma....2256DAE004A45A1
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lusasita: 19 liepos 2010 - 22:47
QUOTE(Lusasita @ 2010 07 19, 22:45)

ačiū, reiks pabandyti
Atsakyti
nezinau technologijos kaip daro, bet ukininko parduotuveje perku SALDAUS pieno "mociutes" varske. man truputi keista, kai varske neturi rugstumo , bet idomus geras skonis
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2010 07 20, 09:33)
nezinau technologijos kaip daro, bet ukininko parduotuveje perku SALDAUS pieno "mociutes" varske. man truputi keista, kai varske neturi rugstumo , bet idomus geras skonis


Kai aš darau varškę iš paprasto ūkininkų pieno man niekada ji nesigauna rūgšti. labai švelnus saldus skonis.

o jei dar ją iš ryto su blenderiu sutrinti su braškėm ar avietėm, tai išvis thumbup.gif pusrytukai gaunasi
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 04 20, 11:06)
Fermentus galima rast Vilniuje netoli Kauno g., ten firma gamina/prekiauja visokiais fermentais

QUOTE(liutukas_simba @ 2010 05 04, 13:07)
tik dar idomu ar ten prekiautu mazmena, nes pagal imones psl, tai kazin ar parduotu naminei gamyba:)
siaip galvoju reiktu pabadyt nuvaziuot, pasiklaust, ir visai idomu butu suri koki pabandyt gamint:)tik kazin ar gautusi toks koki reikia, bet gal nauja rusi israsciau kokia:)))) nes visiek ten juk temperaturos laaabai daug reiskia, o namu salygom, ta sunkaiu sureguliuot butu:(

QUOTE(nataliuncik @ 2010 05 04, 13:27)
Parduoda ir po viena  mirksiukas.gif
Ten pakilus berods į trečią aukštą, yra vadybininkai, tik pasakykit ko jus norit, ir jums paaiškins ko ir kiek reikia, kas geriau  thumbup.gif


Ar kas nors gal jau buvo ten nuvažiavęs?
Ar bandėt su tais fermentais gaminti? Kaip gavosi?
Atsakyti