Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasigaminti sūrį?

QUOTE(irmulia @ 2010 05 22, 17:14)

o dabar į bandysiu daryti mozarella namie, nes šį sūrį labai pamėgau  wub.gif  wub.gif

ar gavosi? labai jau noriu išbandyt blush2.gif
Atsakyti
O geras..nežinojau kad tiek visokiausių sūrių galima pagaminti..
Mane tai kankina klausymas kaip pasidaryti varškę kur lenkijoj pardavinėja..
Mūsų varškė su trupiniukais būna, o ten visiškai vientisa masė. iš jos iškepus pyragą apsivalgymas.
Jaučiu labai neaiškiai parašiau, bet gal kas supras apie ką aš ir kokį recepčiuką?
Atsakyti
QUOTE(uogytee @ 2010 06 23, 21:59)
Mūsų varškė su trupiniukais būna, o ten visiškai vientisa masė. iš jos iškepus pyragą apsivalgymas.
Jaučiu labai neaiškiai parašiau, bet gal kas supras apie ką aš ir kokį recepčiuką?

nežinau kokia ten varškė Lenkijoje, bet vientisa masė, be jokių gumuliukų gaunasi rikota, šioje temoje yra ir receptukai... desertams super tokia varškė ar kokiom užtepėlėm wub.gif
Atsakyti
QUOTE(uogytee @ 2010 06 23, 22:59)

Tai ir Lietuvoj tokia varške parduoda, ypač ūkininkai, net nereikia į PL važiuot ir kelt jų ekonomiką bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(vixiuke @ 2010 06 24, 13:33)
nežinau kokia ten varškė Lenkijoje, bet vientisa masė, be jokių gumuliukų gaunasi rikota, šioje temoje yra ir receptukai... desertams super tokia varškė ar kokiom užtepėlėm  wub.gif

čia ne apie Rikotta, o apie paprasta varškė sakė, tokia dar galima gaut pertrynus
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 06 24, 12:45)
Tai ir Lietuvoj tokia varške parduoda, ypač ūkininkai, net nereikia į PL važiuot ir kelt jų ekonomiką  bigsmile.gif
Papildyta:

čia ne apie Rikotta, o apie paprasta varškė sakė, tokia dar galima gaut pertrynus

As ir mastau kad gal panasu i rikota,zadu isbandyti,
O del ukininku varskes, tai parodykite nors viena ukininka kuris tokia varske parduoda, pas juos atvirksciai ta varske trupiniukais buna.. Pertrinti tikrai neina taip..jei rasciau ta varske lt tikrai lenkijos negirciau, bet kol kas ji man ten skaniausia smile.gif
Atsakyti
Aš,čia įkišiu savo nosį,kas liečia varškę.
Galiu pasakyti,kad yra ir lt. geros varškės,o kad ji būna biri,tai paprasčiausiai ji gaminant yra peršildomas pienas.
Bet nusipirkus tokios varškės {birios} ją galima atnaujinti įpilti į tą varškytę saldžios grietinėlės{kiekis priklauso nuo varškės kiekio}išmaišyti gerai,kad ji būtų drėgna,ir leisti pastovėti.
Jeigu perkant varškę turguje ji būna karti ji būna sena.Bet pasūkininkus yra geros varškės
Aš,pati perku kaimišką pieną ir pati rauginu pieną ir gaminu varškę.
Visai ydomus procesas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 06 25, 22:04)
Aš,čia įkišiu savo nosį,kas liečia varškę.
Galiu pasakyti,kad yra ir lt. geros varškės,o kad ji būna biri,tai paprasčiausiai ji gaminant yra peršildomas pienas.
Bet nusipirkus tokios varškės {birios} ją galima atnaujinti įpilti į tą varškytę saldžios grietinėlės{kiekis priklauso nuo varškės kiekio}išmaišyti gerai,kad ji būtų drėgna,ir leisti pastovėti.
Jeigu perkant varškę turguje ji būna karti ji būna sena.Bet pasūkininkus yra geros varškės
Aš,pati perku kaimišką pieną ir pati rauginu pieną ir gaminu varškę.
Visai ydomus procesas. 4u.gif

O jei neperšildysi pieno tikrai gausis be gumuliukų?
Atsakyti
regna, viska labai gerai parašei thumbup.gif

uogytee,tikrai, bet neišbandžius, nesužinosit mirksiukas.gif
Atsakyti
Bandysiu pradžiai rikota, o jei nesigaus to ko tikiuos, tada bandysim daryti varške, kaip jūs sakote smile.gif
Atsakyti
QUOTE(uogytee @ 2010 06 26, 10:46)
Bandysiu pradžiai rikota, o jei nesigaus to ko tikiuos, tada bandysim daryti varške, kaip jūs sakote smile.gif

Uogytee, 4u.gif -būtinai išbandyk,tuomet sužinosi patį režultato efektą.
Sekmės 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

Bandziau daryti suri is kefyro, tai man labai patiko thumbup.gif
Taip pat dariau ir ozkos pieno suri, irgi skanus gavosi. thumbup.gif
Gerai, kad radau sia tema. thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,

pabandžiau gaminti ricotą visai skaniai gavosi thumbup.gif įdėjau krapų, česnako, druskos ir thumbup.gif
Atsakyti