Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasigaminti sūrį?

QUOTE(irmulia @ 2010 05 22, 16:14)
Rikotą iš 7 % riebumo kefyro labai dažnai gaminu  thumbup.gif  thumbup.gif  ir patogu ir laiko daug neužima ir pukus dalykas pusryčiams  mirksiukas.gif

o dabar į bandysiu daryti mozarella namie, nes šį sūrį labai pamėgau  wub.gif  wub.gif

na rikotą pasigaminti tai užtrunka...užtrunka šaldymas kefyro, o ir jis pas mane labai ilgai atšildinėja... dabar gal kai jau šita šis procesas vyks greičiau. na bet laukti rezultato tikrai verta. Tiesa, bandžiau daryti iš surūgusio naminio pieno, tai neskani rikota gavosi, iš šaltibarščių kefyro daug skanesnė.
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 05 22, 18:33)
Rikota iš šaldyto kefyro darot?



Agam mirksiukas.gif na gal ten greičiau reiktų vadinti varškės užtepėle g.gif man ji labai primena tą president kur įvairiausių skonių mirksiukas.gif

tiesą, pasakius teko ir iš ožkos pieno bei grietinėlės virti rikotos sūrį - niu super thumbup.gif tik kad gan ilgai prie puodo reikia stovėti doh.gif lotuliukas.gif


QUOTE(nataliuncik @ 2010 05 22, 18:33)
Kai išbandysit mazarella, parašykit atsiliepimą  ax.gif


būtinai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Netyčia čia užklydau ir labai nustebau. Super. Niekad negalvojau, kad visą tai galima namų sąlygomis padaryti.
Ačiū labai už receptukus.
Bandysiu vyrą išvaryti į artimiausią pieno fermą , kad parvežtų daaaaaug pieno ir bandysiu eksperementuoti. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vlasta2 @ 2010 04 19, 09:16)
Nėra nieko lengvesnio kaip pačiai pasidaryti sūrį "maskarponį"


Čia tai geras. clap_1.gif Reiks būtinai išmėgint. Įdomu, o tokį maskarponinį-rikotos sūrį galima panaudoti, pvz. torto gamybai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rinesa @ 2010 05 27, 10:57)
Čia tai geras. clap_1.gif Reiks būtinai išmėgint.  Įdomu, o tokį maskarponinį-rikotos sūrį galima panaudoti, pvz. torto gamybai?  g.gif

iš rikotos dariau... na man tas sūris gaunasi kaip "mūsų švelnioji" varškė jei tokią žinote.
Atsakyti
tokia a la ricota is kefyro dedui tortu pertepimus perpus su plakta grietinele thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Artimiausiu metu reiks išmėgint. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2010 05 27, 14:15)
tokia a la ricota is kefyro dedui tortu pertepimus perpus su plakta grietinele thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

aš tai dar kefyrą sumaišiau su grietinėlę , užšaldžiau, o kai atšalo, labai švelni rikotta gavosi, t.p. puikiai tiko tortui thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos. Neseniai įsigijom ožkytę, turim nemažai skanaus pienuko. Norėčiau sužinoti, kaip galėtų pasidaryti sūrio? Pasidalinkit patirtimi ir receptukais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lillit @ 2010 05 28, 10:02)
Sveikos. Neseniai įsigijom ožkytę, turim nemažai skanaus pienuko. Norėčiau sužinoti, kaip galėtų pasidaryti sūrio? Pasidalinkit patirtimi ir receptukais 4u.gif

Naminis sūris aš taip darau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 05 28, 12:23)

Ačiū už receptuką, bet man reikėtų konkrečiai iš ožkytės pienuko. Tiesą pasakius, man net varškytės nepavyksta padaryti, nes jis kažkaip kitaip rūgsta g.gif .
Atsakyti
QUOTE(lillit @ 2010 05 31, 13:32)
Ačiū už receptuką, bet man reikėtų konkrečiai iš ožkytės pienuko. Tiesą pasakius, man net varškytės nepavyksta padaryti, nes jis kažkaip kitaip rūgsta g.gif .

g.gif Mano močiute laiko TIK ožkytes, ir ko puikiausia išeina g.gif
Pabandyk pieną sumaišyt su kefyru(arba surugusiu pienu), palikit nakčiai šiltai, o ryte jau darykit varškė.
Atsakyti