Sveiki, gal kas zinote kaip pasigaminti saldu varskes suri
QUOTE(*Nerutė * @ 2007 08 18, 16:35)
Namu salygomis gaminamas ,, olandiskas,, suris . Jums reikes : 1 kg. varskes , 1 litro pieno , 2 kiausiniu , 100 gr. sviesto ,druskos pagal skoni ,puse arbatinio saukstelio sodos . Piena supilt i puoda ,sudet varske ir virt ant letos ugnies kol atsiranda isrugos . Tada paimti kiaurasamti ant jo uzkloti marle ir nukosti . Nukosta varske sudet atgal i puoda , supilt isplaktus kiausinius ,sudet sviesta , druska , soda . Viska gerai ismaisyt . Puoda statyt ant silpnos ugnies ir nuolat maisant kaitintkol pasidarys vientisa mase . Jei norit pries baigiant virti galima ideti kmynu arba siaip kokiu jums patinkanciu prieskoniu . Sudeti i indelius ir deti i saldytuva kad sustingtu . Pabandykit pasigaminti manau tikrai nenusivilsit . Skanaus
nesuprantu bet man nesigavo, gavos labiau panašu i kepti varškes gabaliukai
gal kas gali tiksliau paiskint
Saldus varškės sūris gaminamas ir saldaus pieno ir varškės. pakaitinus pieną beriama varkė sumaišyta su kiausiniu. maišoma, kol pieną sutrauks, nereik perkaitinti, kad sūris nebūtų birus... pilame į surmaišį ir suspaudžiam nereik perlaikyti... skanaus
QUOTE(dievas @ 2009 01 22, 20:36)
nesuprantu bet man nesigavo, gavos labiau panašu i kepti varškes gabaliukai
gal kas gali tiksliau paiskint
gal kas gali tiksliau paiskint
Aš pirma užkaitinu pieną ( iki maždaug 40 laipsnių,kad nebūtų nei per vėsus,nei per karštas) ,tada sudedu varškę ir po truputį pamaišau,kol sutraukia šviežią pieną ir išsiskiria išrūgos. O po to,kaitinant varškę su visais priedais, tik uždėjus kaitint ,iš karto reikia labai intensyviai maišyti.Nes kitaip prisvils ir gausis kepti gabaliukai. Nuo ugnies nuimu,kai visi varškės gumuliukai išsilydo.
norėčiau pasidaryti skanaus sūrio. turiu labai daug pieno.
QUOTE(eskimė @ 2009 05 23, 09:20)
norėčiau pasidaryti skanaus sūrio. turiu labai daug pieno.
Tai labai šaunu suraugink pieną +užvirink saldaus pieno +supilk į rūgpienį +gerai išmaišyk+truputėlį pakaitink+supilk į dvigubą merlinį,drobinį trikampelį išlašės {išrūgos}gausi varškę.
Paruoši skanų varškės sūrį,gali pridėti kmynų,ar truputį pipiriukų sudėk į merlinį trikampėlį uždėk medine lentute,uždėk svorį ir gausi varškės savo rankomis pagamintą sūrį.{mane taip mokino nūsų šeimos močiutė.
Tik reikia noro. SEKMĖS
QUOTE(*Nerutė * @ 2007 08 18, 16:35)
Namu salygomis gaminamas ,, olandiskas,, suris . Jums reikes : 1 kg. varskes , 1 litro pieno , 2 kiausiniu , 100 gr. sviesto ,druskos pagal skoni ,puse arbatinio saukstelio sodos . Piena supilt i puoda ,sudet varske ir virt ant letos ugnies kol atsiranda isrugos . Tada paimti kiaurasamti ant jo uzkloti marle ir nukosti . Nukosta varske sudet atgal i puoda , supilt isplaktus kiausinius ,sudet sviesta , druska , soda . Viska gerai ismaisyt . Puoda statyt ant silpnos ugnies ir nuolat maisant kaitintkol pasidarys vientisa mase . Jei norit pries baigiant virti galima ideti kmynu arba siaip kokiu jums patinkanciu prieskoniu . Sudeti i indelius ir deti i saldytuva kad sustingtu . Pabandykit pasigaminti manau tikrai nenusivilsit . Skanaus
Šiandien dariau ta olandiska suri fantastiskas skonis. Lenkiu galva pries recepto autore. Neturejau 1 kg varskes ir naudojau grudeta varske, bet ir tai gavosi puikiai, dar cesnakiuko idejau. Skonis fantastiškas. Ačiū.
QUOTE(*Nerutė * @ 2007 08 18, 16:35)
Namu salygomis gaminamas ,, olandiskas,, suris . Jums reikes : 1 kg. varskes , 1 litro pieno , 2 kiausiniu , 100 gr. sviesto ,druskos pagal skoni ,puse arbatinio saukstelio sodos . Piena supilt i puoda ,sudet varske ir virt ant letos ugnies kol atsiranda isrugos . Tada paimti kiaurasamti ant jo uzkloti marle ir nukosti . Nukosta varske sudet atgal i puoda , supilt isplaktus kiausinius ,sudet sviesta , druska , soda . Viska gerai ismaisyt . Puoda statyt ant silpnos ugnies ir nuolat maisant kaitintkol pasidarys vientisa mase . Jei norit pries baigiant virti galima ideti kmynu arba siaip kokiu jums patinkanciu prieskoniu . Sudeti i indelius ir deti i saldytuva kad sustingtu . Pabandykit pasigaminti manau tikrai nenusivilsit . Skanaus
liux receptas
Pagal ji toki suri jau senokai darom. Tik neapverdam varskes piene. Varske ir visus ingridientus dedam is karto i puoda ir kaitiname iki vientisos mases
QUOTE(MoonDark @ 2009 11 24, 12:21)
liux receptas
Pagal ji toki suri jau senokai darom. Tik neapverdam varskes piene. Varske ir visus ingridientus dedam is karto i puoda ir kaitiname iki vientisos mases
Pagal ji toki suri jau senokai darom. Tik neapverdam varskes piene. Varske ir visus ingridientus dedam is karto i puoda ir kaitiname iki vientisos mases
O išrūgas nukošiat po visko?
QUOTE(Lusasita @ 2010 01 17, 23:29)
Vakar dariau - pavyko iš pirmo karto, naudojau Pieno žvaigždžių varškę, pusriebę. Tik kai sustingo ant viršaus gavosi tokia kaip ir plėvė, kažin kodėl? Ar jums taip nebuvo? Nu man tai kažkokia mistika, kad gali varškė išsilydyti