QUOTE(jurgav.. @ 2012 04 10, 19:53)
ar išbandėte? susidomėjau ir aš
bandysiu ten nuvažiuot pasižiūrėt, radau internete, kad baltavita.lt parduoda visokiausiu prekiu: raugo, fermentu... tik įdomu, ką kaip naujokei pirmiausia ir lengviausia būtų nusipirkti ir pasigaminti fermentiniui sūriui ar pan. nes niekur tiksliai neradau gaminimo technologijų.. gal turit kokių nuorodų?
bandysiu ten nuvažiuot pasižiūrėt, radau internete, kad baltavita.lt parduoda visokiausiu prekiu: raugo, fermentu... tik įdomu, ką kaip naujokei pirmiausia ir lengviausia būtų nusipirkti ir pasigaminti fermentiniui sūriui ar pan. nes niekur tiksliai neradau gaminimo technologijų.. gal turit kokių nuorodų?
As is ebejaus uzsisakiau fermento,ir jau gavau,dabar meginsiu gaminti suri
QUOTE(Rutta77 @ 2012 04 12, 11:29)
As is ebejaus uzsisakiau fermento,ir jau gavau,dabar meginsiu gaminti suri
žiauriai lauksiu įspūdžių
QUOTE(Rutta77 @ 2012 04 12, 11:29)
As is ebejaus uzsisakiau fermento,ir jau gavau,dabar meginsiu gaminti suri
Idomu,kaip gavos suris su siuo fermentu O gal dar kas bandet?
QUOTE(ingaaaa @ 2012 04 19, 14:59)
Idomu,kaip gavos suris su siuo fermentu O gal dar kas bandet?
Dar neatejo fermentas,tad nieko negaliu komentuoti,kai tik gausiu iskart darysiu,paciai labai smalsu,butinai pakomentuosiu kas ir kaip
as dariau su fermentu is ebay pirkau animal rennet. man nepatiko. juos reikia laikyti, kad susifermentuotu ilga laika, sviezus jie nevalgomi. be to tas fermentas skystas buvo su koncervantais . suriai idomus dgaunasi su skylutemis kaip parduotuveje . as darau is saldaus ir surugusio pieno uzkaitinus iki virimo ir supilu stipriai surugusi, sutraukia mase , pilu i kibireli su skylutemis ir paslegiu.
As bandziau daryti su fermentais, bet man nlb. Reikia labai stebeti temperaturos/dregmes reikalavimus. Man kazkas gavosi, bet ne tai, kas turejo gautis. Nors ir valgoma buvo, bet puse ismetem. Daugiau tikrai nesiterliosiu.
aš darau močiutės saldinį sūrį, išeina fantastiškas, o reikia šviežio pieno, rūgusio pieno, poros kiaušinių ir viskas.
sukaitinu varškę, nusunkiu, ją gerai suminkau su kiaušiniais, užvirinu pieną ir po truputį beriu varškę su kiaušiniu, gerai maišau, nes dar geriau traukia prie dugno, kai viską permaišau, nusunkiu, paslėgiu ir viskas
sukaitinu varškę, nusunkiu, ją gerai suminkau su kiaušiniais, užvirinu pieną ir po truputį beriu varškę su kiaušiniu, gerai maišau, nes dar geriau traukia prie dugno, kai viską permaišau, nusunkiu, paslėgiu ir viskas
gal kas paaiskins..daug kur cia vartojamas terimas kaip,kad saldus pienas varske gaminant kuri reikalinga norint pagaminti varskes suri...kas tas saldus pienas?
QUOTE(bagyyyyyra @ 2012 05 05, 01:00)
gal kas paaiskins..daug kur cia vartojamas terimas kaip,kad saldus pienas varske gaminant kuri reikalinga norint pagaminti varskes suri...kas tas saldus pienas?
Paprastas pienas, neraugintas
http://img59.imagesh...0/adigeysk1.jpg tokie suriai gaunasi su fermentais darant. bet juos reikia dar brandinti.