Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasigaminti sūrį?

Sveiki, o gal kas zinote kaip filadelfija suri pasidaryti namu salygomis? kazkaip niekur jokio receptuko nerandu.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jurgav.. @ 2012 04 10, 19:53)
ar išbandėte? susidomėjau ir aš  ax.gif
bandysiu ten nuvažiuot pasižiūrėt, radau internete, kad  baltavita.lt parduoda visokiausiu prekiu: raugo, fermentu... tik įdomu, ką kaip naujokei pirmiausia ir lengviausia būtų nusipirkti ir pasigaminti fermentiniui sūriui ar pan. nes niekur tiksliai neradau gaminimo technologijų.. gal turit kokių nuorodų?  g.gif

As is ebejaus uzsisakiau fermento,ir jau gavau,dabar meginsiu gaminti suri 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutta77 @ 2012 04 12, 11:29)
As is ebejaus uzsisakiau fermento,ir jau gavau,dabar meginsiu gaminti suri 4u.gif

žiauriai lauksiu įspūdžių smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rutta77 @ 2012 04 12, 11:29)

Idomu,kaip gavos suris su siuo fermentu smile.gif O gal dar kas bandet?
Atsakyti
QUOTE(ingaaaa @ 2012 04 19, 14:59)
Idomu,kaip gavos suris su siuo fermentu  smile.gif O gal dar kas bandet?

Dar neatejo fermentas,tad nieko negaliu komentuoti,kai tik gausiu iskart darysiu,paciai labai smalsu,butinai pakomentuosiu kas ir kaip smile.gif
Atsakyti
as dariau su fermentu is ebay pirkau animal rennet. man nepatiko. juos reikia laikyti, kad susifermentuotu ilga laika, sviezus jie nevalgomi. be to tas fermentas skystas buvo su koncervantais g.gif schmoll.gif . suriai idomus dgaunasi su skylutemis kaip parduotuveje smile.gif . as darau is saldaus ir surugusio pieno uzkaitinus iki virimo ir supilu stipriai surugusi, sutraukia mase , pilu i kibireli su skylutemis ir paslegiu. smile.gif
Atsakyti
As bandziau daryti su fermentais, bet man nlb. Reikia labai stebeti temperaturos/dregmes reikalavimus. Man kazkas gavosi, bet ne tai, kas turejo gautis. Nors ir valgoma buvo, bet puse ismetem. Daugiau tikrai nesiterliosiu.
Atsakyti
aš darau močiutės saldinį sūrį, išeina fantastiškas, o reikia šviežio pieno, rūgusio pieno, poros kiaušinių ir viskas.
sukaitinu varškę, nusunkiu, ją gerai suminkau su kiaušiniais, užvirinu pieną ir po truputį beriu varškę su kiaušiniu, gerai maišau, nes dar geriau traukia prie dugno, kai viską permaišau, nusunkiu, paslėgiu ir viskas smile.gif
Atsakyti
user posted image kibireliai suriams daryti biggrin.gif
Atsakyti
gal kas paaiskins..daug kur cia vartojamas terimas kaip,kad saldus pienas varske gaminant kuri reikalinga norint pagaminti varskes suri...kas tas saldus pienas? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(bagyyyyyra @ 2012 05 05, 01:00)
gal kas paaiskins..daug kur cia vartojamas terimas kaip,kad saldus pienas varske gaminant kuri reikalinga norint pagaminti varskes suri...kas tas saldus pienas? blush2.gif

Paprastas pienas, neraugintas smile.gif
Atsakyti
http://img59.imagesh...0/adigeysk1.jpg tokie suriai gaunasi su fermentais darant. bet juos reikia dar brandinti.
Atsakyti