Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasigaminti sūrį?

Dėkui, bandysiu su grietine
Atsakyti
QUOTE(*Nerutė * @ 2007 08 18, 16:35)
Namu salygomis gaminamas ,, olandiskas,, suris . Jums reikes : 1 kg. varskes , 1 litro pieno , 2 kiausiniu , 100 gr. sviesto ,druskos pagal skoni ,puse arbatinio saukstelio sodos . Piena supilt i puoda ,sudet varske ir virt ant letos ugnies kol atsiranda isrugos . Tada paimti kiaurasamti ant jo uzkloti marle ir nukosti . Nukosta varske sudet atgal i puoda , supilt isplaktus kiausinius ,sudet sviesta , druska , soda . Viska gerai ismaisyt . Puoda statyt ant silpnos ugnies ir nuolat maisant kaitintkol pasidarys vientisa mase . Jei norit pries baigiant virti galima ideti kmynu  arba siaip kokiu jums patinkanciu prieskoniu . Sudeti i indelius ir deti i saldytuva kad sustingtu . Pabandykit pasigaminti manau tikrai nenusivilsit . Skanaus  essen.gif

Sveikutes.Aciu uz receptelius.
vakar bandziau daryti olandiska suri,bet,nesigavo man kazkodel verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Lyg ir viska dariau pagal aprasyma,bet man nesigavo vientisos mases,jinai biri paliko doh.gif >kaitinau labai ilgai maisydama,bet taip ir nesulaukiau vientisos mases verysad.gif Skonis lyg ir nieko,vaikui patinka,tik kad birus labai,neina nei uztept nei ka.
Varskyte kaimiska,namuose daryta buvo,pienukas parduotuvinis. Gal dar kada reikes pabandyti,bet jei vel nesigaus doh.gif
Atsakyti
Kiek bandziau, man nei karto nieko nepavyko padaryti is namines varskes. Tad dabar , jei reikia, naudoju parduotuvine varske, bet namini pienuka.
Atsakyti
QUOTE(rloreta @ 2011 03 03, 16:42)
Sveikutes.Aciu uz receptelius.
vakar bandziau daryti olandiska suri,bet,nesigavo man kazkodel verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif
Lyg ir viska dariau pagal aprasyma,bet man nesigavo vientisos mases,jinai biri paliko doh.gif >kaitinau labai ilgai maisydama,bet taip ir nesulaukiau vientisos mases verysad.gif Skonis lyg ir nieko,vaikui patinka,tik kad birus labai,neina nei uztept nei ka.
Varskyte kaimiska,namuose daryta buvo,pienukas parduotuvinis. Gal dar kada reikes pabandyti,bet jei vel nesigaus doh.gif

Na man su tuos suriu iorgi kazkoks stebuklas gaunasi,kaidariau pirma kart tai gavosi viskas gerai,tik va man ta soda nepatiko.Taigi veliau bandziau dar daryt ,tikbe sodos,tai gavosi toks tepamas suris(bet irgi labai skanus),ir poto dar kart dariauir vis man gaunasi tepamas,toks kietas kaip pirma kart nebesigauna. doh.gif
Atsakyti
Sveikos suriu megejos 4u.gif Pasiskaitinejau ir susigundziau pasigamint varskes suri pagal Ule.Sutrauke neblogai,tik tos parugos man gavos ne gelsvai zalsvos spalvos,bet baltos.Vadinas ne viska sutrauke.Ar jums taip buna?
Atsakyti
QUOTE(ingaaaa @ 2011 03 11, 16:36)
Sveikos suriu megejos 4u.gif Pasiskaitinejau ir susigundziau pasigamint varskes suri pagal Ule.Sutrauke neblogai,tik tos parugos man gavos ne gelsvai zalsvos spalvos,bet baltos.Vadinas ne viska sutrauke.Ar jums taip buna?

Tai jei kiausiniu trynis sviesus, tai ir suris bus baltas biggrin.gif
Atsakyti
man suris gavos geltonas,bet tas skystis,kuris palieka nubegus,buvo BALTAS-kaip pienas.Rugsteles nebenorejau det g.gif
Atsakyti
man irgi isrugos nebuvo geltonos, o balksvos. Man sutrauke per minute, ar reik toliau kaitinti dar 5 minutes ar kai sutrauki jungti lauk gaminant ulos suri. skoniu labai skanus gavosi.
Atsakyti
Idedu labai lengvai pagaminamo surio recepta

Jogurto suris
user posted image
Produktai:

350 g. naturalaus jogurto
0,5 - 1 a.š. druskos

Eiga: Druską įdėti į jogurtą ir išmaišyti. (Aš dedu nubrauktą šaukštelį ir sūris gaunasi sūresnis). Sietelį iškloti marle ir pastatyti ant kito indo. Į sietelį supilti jogurtą ir laikyti kambario temperatūrioje 17 valandų, laikas nuo laiko, iš indo nupilant susidariusį skystį. Paskui įdėti į šaldytuvą keliom valandom, kad sūris apstingtų. Perdėti į lėkštutę. Sūris gaunasi minkštas, tepus. Jį galima naudoti svieziu darzoviu salotoms supjausčius kubeliais (jis tirps burnoj), galima tepti ant duonos, arba kaip mano nuotraukoj, sumuštiniams
Skanaus
user posted image
Atsakyti
aptilo kazkaip rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2010 01 17, 22:29)

Pagaliau prisiruošiau parašyti.
Pagal šitą , bet biški pakeistą receptą pagaminau saldų sūrelį Voveraitė (gal dar prisimena kas nors tokį smile.gif )

Nedėjau kiaušinio ir tik biški grietinės , kad nugesinti sodą. Dar įdėjau medaus ir smulkintų lazdyno riešutų.

Gavosi liux, su malonumu prisiminiau vaikystę... essen.gif
Atsakyti
Gaminau saldu varskes suri pagal Ule (aciu autorei)-l. skanus,o paskui ji uzkepiau su astriais prieskoniais.
user posted image
user posted image
Atsakyti