Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasigaminti sūrį?

Nu va,ne kas vadinas su ta Mascarpone`s gamyba. Man tai dabar įdomu pasidarė kodėl recepte paminėta 36 % grietinėlė.Jei mano atmintis nepaveda dažniausiai prekyboje ji būna 35 g.gif Kogero blogo autorė norėjo pabrėžti,kad naudojama riebi grietinėlė rolleyes.gif
Atsakyti
Yra gietinele ir 36%. Zemaitijos. As is jos ir dariau. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pienia @ 2011 02 12, 22:36)
Yra gietinele ir 36%. Zemaitijos. As is jos ir dariau. mirksiukas.gif

Až kažkaip visada viską tik iš Panevėžio darau,tai į kitas net nekreipiu dėmesio blush2.gif
Atsakyti
as dariau ne is to blogo... o mergaite viena pasakojo, kaip jiems italas vee seminara apie masarpone gamyba.. tai sake naudojo 20 % riebumo, tai skiedziau grietinele 35 % su naminiu pienu ... nu ir vistiek ne man italu tehnologija suprast muset lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti


Labas rytas 4u.gif

Merginos, norėjau paklaust kiek laiko laikot prislėgtą sūrų. Dariau pagal Ules receptą, bet kadangi nepasižymiu kantrybe, tai ėmiau sūrį lauk po geros valandos ir jis man gavosi birus. Bet skanus smile.gif
Atsakyti
sveikos merginos 4u.gif

Esu dariusi Ules suri. Skanus 4u.gif
keleta kartu eksperimentavau su a la mozzarella, nes neturiu to sliuzo fermento. Vasara dariausi pabandymui is varskes, tai rezultatas nustebino, tik aisku buvo ne ta tikroji mozzarella. Paemiau pakeli varskes, truputi uzpyliau karstu vandeniu ir perkosiau per dursleka. Idejau druskos ir minkiau, minkiau minkiau. Kai atveso varske, dejau i mikrobange, pasildziau 40 sekundziu ir vel minkiau, tik lb atsargiai, nes karsta buvo. Nzn kiek kartu sildziau, jau galvojau, kad nesigaus, bet ji pradejo tysti ir panaseti i mozzarella. Padariau kamuoliuka. Skonis neblogas, bet ne tobulas.
Siandien vel eksperimentavau. biggrin.gif Tik si karta, puse litro pieno pavirinau iki karstumo idejau truputi rugsteles, kad sutrauktu, perkosiau, padruskinau ir vel minkiau. Pradzioj ejosi puikiai, mase maloni buvo minkymui, paskui pora kartu dejau i mikrobange (aisku rezultatas - nusideginau delna doh.gif ), minkiau minkiau, sildziau, sildziau ir gavosi snipstas. Patamsejo mase ir kazkokia kieta pasidare, teko sustabdyti procesa gamybos lotuliukas.gif
Va imetu nuoroda kaip galima pasidaryti mozzarella is varskes. Bet jus man pasakykit, cia dagiau pan panasu i varskes suri, bet ne i varske, ar as "nedazlibinu"?

mozzarella
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2011 02 13, 06:41)
Labas rytas  4u.gif

Merginos, norėjau paklaust kiek laiko laikot prislėgtą sūrų. Dariau pagal Ules receptą, bet kadangi nepasižymiu kantrybe, tai ėmiau sūrį lauk po geros valandos ir jis man gavosi birus. Bet skanus  smile.gif




darau pagal recepta. birus nesigauna . super skanus ( ir dabar smaguriauju) wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 12, 12:33)
Irmulia,o pati bandei šaldyt grietinėlę?  g.gif


bandžiau biggrin.gif tik pritrūko kantrybės bevarvinant ( per tankų metalinį sietelį , o gal jis per retas buvo mastau.gif ) bet kiek tada žiūrėjau, tai tokia tirštoka riebi masė gaunasi mirksiukas.gif ( o grietinėlė juk skysta yra hihihi.gif) bandysiu dar kartą thumbup.gif tik varvinsiu per žymiai tankesnį sietelį arba keturgubą marlės gabalą biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*Keila* @ 2011 02 13, 10:22)
Va imetu nuoroda kaip galima pasidaryti mozzarella is varskes. Bet jus man pasakykit, cia dagiau pan panasu i varskes suri, bet ne i varske, ar as "nedazlibinu"?

mozzarella


šiaip gera mintis pabandyti daryti mozzarella sūrį iš varškės sūrio - jį sutrupinti gabalais, pavirti sūriame vandenyje iki tąsumo ir išminkius sumesti į šaltą vandenį bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 02 13, 14:58)
Papildyta:
šiaip gera mintis pabandyti daryti mozzarella sūrį iš varškės sūrio - jį sutrupinti gabalais, pavirti sūriame vandenyje iki tąsumo ir išminkius sumesti į šaltą vandenį  bigsmile.gif


aha, as irgi apie tai pagalvojau. Nu kuri pirmesne isbandys, prasom pasidalinti rezultatais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2011 02 13, 07:41)
Labas rytas  4u.gif

Merginos, norėjau paklaust kiek laiko laikot prislėgtą sūrų. Dariau pagal Ules receptą, bet kadangi nepasižymiu kantrybe, tai ėmiau sūrį lauk po geros valandos ir jis man gavosi birus. Bet skanus  smile.gif

Man kartą ir toks birokas gavosi, bet lyg ir ilgiau laikaiu paslėgus, bet nežinau dėl ko taip atsitiko, gal perkaitinau g.gif Nes esu darius daug kartų ir tik kartą kažkoks nelabai vykęs gavosi. rolleyes.gif
Atsakyti

Dar noriu paklaust-ji lydytaas gavosi kietokas, tai ryškiai perkaitinau, ar ne g.gif. Kažkaip dar nesusidraugauju su tais sūriais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rutulux @ 2011 02 15, 19:04)
Dar noriu paklaust-ji lydytaas gavosi kietokas, tai ryškiai perkaitinau, ar ne  g.gif. Kažkaip dar nesusidraugauju su tais sūriais  smile.gif

Galbūt per mažai grietinės,nes būtent ji priduoda konsitenciją.
Atsakyti