Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasigaminti sūrį?

nu gal menulis netoks daba doh.gif as katik rugusi piena kaitinau, tai niekaip gelsvos isrugos nesidaro, gaunasi pienukas tokis su biskeliuka varskes doh.gif nu da teip nera buve blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2011 02 01, 13:22)
nu gal menulis netoks daba doh.gif  as katik rugusi piena kaitinau, tai niekaip gelsvos isrugos nesidaro, gaunasi pienukas  tokis su biskeliuka varskes  doh.gif  nu da teip nera buve  blush2.gif

Paskutinį kartą ir man tas pats buvo unsure.gif Tuomet įpyliau litrą saldaus pieno (prieš tai nevykusiai kaitinto 2 litrai rūgpienio),įėjau porą šaukštų grietinės ir dar šiek tiek pakaitinau,kol pagaliau sušoko į normalią masę,tada jau viskas pavyko. Pabandyk ir tu,sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 02, 14:29)
Paskutinį kartą ir man tas pats buvo  unsure.gif  Tuomet įpyliau litrą saldaus pieno (prieš tai nevykusiai kaitinto 2 litrai rūgpienio),įėjau porą šaukštų grietinės ir dar šiek tiek pakaitinau,kol pagaliau sušoko į normalią masę,tada jau viskas pavyko. Pabandyk ir tu,sėkmės  4u.gif



nu biskeli paveluotai paskaiiau, ale pieno ir as pyliau. Tiesa pilna puodas buvo rugpienio, tai nebuvo vietos kur jo pilt daug, bet truputeli kliustelejau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nataliuncik @ 2010 08 04, 21:33)
aš ten perku gerasiais bakterijas daryt gyvą jogurtą, o sūrio gamybai neėmiau, kažkaip pakanka to ką padarau  ax.gif

Uz poros menesiu busim Lt. Noreciau prisipirkti visko ateiciai.
Papasakokite, kas apsipirkineja ten, ko ten dar gero buna? Ir kaip gaminti gyva jogurta su tom bakterijom.

Aciu 4u.gif
Atsakyti
Perskaičiau visą temelę, bet nesuradau maskarponės receptuko, gal kas turit išbandę smile.gif Ačiū 4u.gif Dar atradau kelis kurie užkabino ir būtinai pabandysiu. Be to dariusi esu lydytos varškės sūrelį, ricota, saldaus pieno sūrį thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2011 02 11, 19:27)
Perskaičiau visą temelę, bet nesuradau maskarponės receptuko, gal kas turit išbandę smile.gif Ačiū  4u.gif  Dar atradau kelis kurie užkabino ir būtinai pabandysiu. Be to dariusi esu lydytos varškės sūrelį, ricota, saldaus pieno sūrį  thumbup.gif

Nebandžiau,tik radau receptą ir juo susidomėjau.

Receptas bloge
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 11, 19:40)
Nebandžiau,tik radau receptą ir juo susidomėjau.

Receptas bloge

Labai ačiū 4u.gif bandysim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 02 11, 20:40)
Nebandžiau,tik radau receptą ir juo susidomėjau.

Receptas bloge

Man nesigavo, nieks nesutirstejo g.gif
Atsakyti
o jūs pabandykite sušaldyti grietinėlę ir po to atšaldyti ir nuvarvinti mirksiukas.gif biggrin.gif turėtų gautis taip kaip su rikota iš pirktinio kefyro mirksiukas.gif

tik košimui/nuvarvinimui dėkite keturgubą marlės audinuką mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2011 02 12, 08:18)
o jūs pabandykite sušaldyti grietinėlę ir po to atšaldyti  ir nuvarvinti mirksiukas.gif  biggrin.gif  turėtų gautis taip kaip su rikota iš pirktinio kefyro  mirksiukas.gif

tik košimui/nuvarvinimui dėkite keturgubą marlės audinuką  mirksiukas.gif

Irmulia,o pati bandei šaldyt grietinėlę? g.gif

Su kefyru kažkada bandžiau eksperimentuot,bet man nelabai patiko..gal reikėjo riebesnį jį pasirinkti. Bandžiau rūgpienį,tas buvo skanu.
Atsakyti
man atrodo, kad susaldzius piena, ar grietinele ir atleidus gausis tas pats pienas ar ta pati grietinele. Va su rugusiais produktais gal kitaip > Jei is kefyro gaunasi "rikota", tai gal is GRIETINES gautusi masarpone doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

beje man kaitinat grietinele su itrinos sultimis niekas netirstejo, tai supykusi pyliau ir irtinos rugsteles ir net acto... nieko... tada ipyliau sviezio pieo ir iskart gavau varske... nu bet ne masarpone lotuliukas.gif
Atsakyti
As is kefyro irgi darau ricota, geriausia saltibarsciu, jis riebiausias. O maskarpone is grietineles ir citrinos visai neisejo , nieks nesusitrauke. Veu schmoll.gif
Atsakyti