nu gal menulis netoks daba as katik rugusi piena kaitinau, tai niekaip gelsvos isrugos nesidaro, gaunasi pienukas tokis su biskeliuka varskes nu da teip nera buve
QUOTE(Lusasita @ 2011 02 01, 13:22)
nu gal menulis netoks daba as katik rugusi piena kaitinau, tai niekaip gelsvos isrugos nesidaro, gaunasi pienukas tokis su biskeliuka varskes nu da teip nera buve
Paskutinį kartą ir man tas pats buvo Tuomet įpyliau litrą saldaus pieno (prieš tai nevykusiai kaitinto 2 litrai rūgpienio),įėjau porą šaukštų grietinės ir dar šiek tiek pakaitinau,kol pagaliau sušoko į normalią masę,tada jau viskas pavyko. Pabandyk ir tu,sėkmės
QUOTE(@asta @ 2011 02 02, 14:29)
Paskutinį kartą ir man tas pats buvo Tuomet įpyliau litrą saldaus pieno (prieš tai nevykusiai kaitinto 2 litrai rūgpienio),įėjau porą šaukštų grietinės ir dar šiek tiek pakaitinau,kol pagaliau sušoko į normalią masę,tada jau viskas pavyko. Pabandyk ir tu,sėkmės
nu biskeli paveluotai paskaiiau, ale pieno ir as pyliau. Tiesa pilna puodas buvo rugpienio, tai nebuvo vietos kur jo pilt daug, bet truputeli kliustelejau
QUOTE(nataliuncik @ 2010 08 04, 21:33)
aš ten perku gerasiais bakterijas daryt gyvą jogurtą, o sūrio gamybai neėmiau, kažkaip pakanka to ką padarau
Uz poros menesiu busim Lt. Noreciau prisipirkti visko ateiciai.
Papasakokite, kas apsipirkineja ten, ko ten dar gero buna? Ir kaip gaminti gyva jogurta su tom bakterijom.
Aciu
Perskaičiau visą temelę, bet nesuradau maskarponės receptuko, gal kas turit išbandę Ačiū Dar atradau kelis kurie užkabino ir būtinai pabandysiu. Be to dariusi esu lydytos varškės sūrelį, ricota, saldaus pieno sūrį
QUOTE(Angele @ 2011 02 11, 19:27)
Perskaičiau visą temelę, bet nesuradau maskarponės receptuko, gal kas turit išbandę Ačiū Dar atradau kelis kurie užkabino ir būtinai pabandysiu. Be to dariusi esu lydytos varškės sūrelį, ricota, saldaus pieno sūrį
Nebandžiau,tik radau receptą ir juo susidomėjau.
Receptas bloge
QUOTE(@asta @ 2011 02 11, 19:40)
Labai ačiū bandysim
QUOTE(@asta @ 2011 02 11, 20:40)
Man nesigavo, nieks nesutirstejo
o jūs pabandykite sušaldyti grietinėlę ir po to atšaldyti ir nuvarvinti turėtų gautis taip kaip su rikota iš pirktinio kefyro
tik košimui/nuvarvinimui dėkite keturgubą marlės audinuką
tik košimui/nuvarvinimui dėkite keturgubą marlės audinuką
QUOTE(irmulia @ 2011 02 12, 08:18)
o jūs pabandykite sušaldyti grietinėlę ir po to atšaldyti ir nuvarvinti turėtų gautis taip kaip su rikota iš pirktinio kefyro
tik košimui/nuvarvinimui dėkite keturgubą marlės audinuką
tik košimui/nuvarvinimui dėkite keturgubą marlės audinuką
Irmulia,o pati bandei šaldyt grietinėlę?
Su kefyru kažkada bandžiau eksperimentuot,bet man nelabai patiko..gal reikėjo riebesnį jį pasirinkti. Bandžiau rūgpienį,tas buvo skanu.
man atrodo, kad susaldzius piena, ar grietinele ir atleidus gausis tas pats pienas ar ta pati grietinele. Va su rugusiais produktais gal kitaip > Jei is kefyro gaunasi "rikota", tai gal is GRIETINES gautusi masarpone
beje man kaitinat grietinele su itrinos sultimis niekas netirstejo, tai supykusi pyliau ir irtinos rugsteles ir net acto... nieko... tada ipyliau sviezio pieo ir iskart gavau varske... nu bet ne masarpone
beje man kaitinat grietinele su itrinos sultimis niekas netirstejo, tai supykusi pyliau ir irtinos rugsteles ir net acto... nieko... tada ipyliau sviezio pieo ir iskart gavau varske... nu bet ne masarpone
As is kefyro irgi darau ricota, geriausia saltibarsciu, jis riebiausias. O maskarpone is grietineles ir citrinos visai neisejo , nieks nesusitrauke. Veu