QUOTE(Lusasita @ 2010 11 25, 15:07)
desertinis suris su zele
as dariau sitoki
Iš vakaro dviejų skirtingų spalvų pasidarau žele (tik reikia vandens pilti ne 500, o 400 ml, tada kietesnė būna), atvėsta ir į šaldytuvą nakčiai. Tada 5-6 valgomus šaukstus želatinos užpilu 0,5 litro pienu ir irgi į šaldytuvą. Ryte iškaitinu želatiną su pienu ir atvėsinu. Tame tarpe ištrinu su cukrumi 0,5 kg varškės (tinka ir liesa, ir konditerinė, ir iš pokelių). Ir pilu po truputį pieną su želatinu į masę. Tada supjaustau gabalais žele ir sudedu į varškės masę. Galima dėti ir aguonų su riešutais, manau ir šviežių uogų. Aš visada dar truputį vanilino įdedu dėl kvapo. Tada į kažkokią formą supilstau ir po pusdienio jau valgom. Gana nebrangu
as dariau sitoki
Iš vakaro dviejų skirtingų spalvų pasidarau žele (tik reikia vandens pilti ne 500, o 400 ml, tada kietesnė būna), atvėsta ir į šaldytuvą nakčiai. Tada 5-6 valgomus šaukstus želatinos užpilu 0,5 litro pienu ir irgi į šaldytuvą. Ryte iškaitinu želatiną su pienu ir atvėsinu. Tame tarpe ištrinu su cukrumi 0,5 kg varškės (tinka ir liesa, ir konditerinė, ir iš pokelių). Ir pilu po truputį pieną su želatinu į masę. Tada supjaustau gabalais žele ir sudedu į varškės masę. Galima dėti ir aguonų su riešutais, manau ir šviežių uogų. Aš visada dar truputį vanilino įdedu dėl kvapo. Tada į kažkokią formą supilstau ir po pusdienio jau valgom. Gana nebrangu
ačiū