Tai butu rukytas desrinis suris. Ar niekas nesusidurete su receptuku?
Dar pabandziau siandien uzsideti namini lydyta suri ant makaronu - pasakiskai skanu, daug geriau negu pirktas olandiskas!
Olandiškam sūriui naudoti naminę varškę, ar galiu ir iš parduotuvės pirktą?
Šiandien bandysiu daryti, vėliau parašysiu kas gavos
Išbandžiau, man nepatiko. Tai tik mano nuomonė.
QUOTE(Tija @ 2007 09 12, 20:27)
Olandiškam sūriui naudoti naminę varškę, ar galiu ir iš parduotuvės pirktą?
Suriui gaminti galima naudoti tik sviezia namine varske ir piena!. Parduotuviniai produktai nelabai tinka. Jie jau ivairiai apdoroti ir prideta visokiu priedu.
Papildyta:
QUOTE(tavi @ 2007 09 14, 08:25)
Išbandžiau, man nepatiko. Tai tik mano nuomonė.
Gal naudojai pirktinius produktus?
Gal gali papasakoti kas nepatiko?Man idomu suzinoti, jei nesunku parasyk.
Na tiesiog nemėstu lydytos varškės. Paruotuvėj yra lydytos varkšės sūreliai, tai amn nepatinka. Produktai tikrai parduotuviniai. Žadu sunaudoti į karštus patiekalus.
tai gal panasu i creme bonjour???
QUOTE(mėlynė @ 2007 09 17, 00:03)
tai gal panasu i creme bonjour???
Ne, arčiau lydyto sūrio.
Merginos, o kaip pasigaminti skanų naminį varškės sūrį iš ožkos pieno? Gal jūs žinote tikslias gaminimo instrukcijas (kiekį, temparatūrą, laiką)? Esu girdėjus, kad jį reik daryti ne iš rauginto pieno, o kažkaip pakaitinant
O, turėsiu kur panaudot pilnus namus varškės!
QUOTE(*Nerutė * @ 2007 08 18, 16:35)
Namu salygomis gaminamas ,, olandiskas,, suris . Jums reikes : 1 kg. varskes , 1 litro pieno , 2 kiausiniu , 100 gr. sviesto ,druskos pagal skoni ,puse arbatinio saukstelio sodos . Piena supilt i puoda ,sudet varske ir virt ant letos ugnies kol atsiranda isrugos . Tada paimti kiaurasamti ant jo uzkloti marle ir nukosti . Nukosta varske sudet atgal i puoda , supilt isplaktus kiausinius ,sudet sviesta , druska , soda . Viska gerai ismaisyt . Puoda statyt ant silpnos ugnies ir nuolat maisant kaitintkol pasidarys vientisa mase . Jei norit pries baigiant virti galima ideti kmynu arba siaip kokiu jums patinkanciu prieskoniu . Sudeti i indelius ir deti i saldytuva kad sustingtu . Pabandykit pasigaminti manau tikrai nenusivilsit . Skanaus
Darėm jau du kartus, labai patiko. Tikrai skanu ir sveikiau nei pirktinis sūris
Pasidalinsiu ir aš gaminamu naminiu sūriu.
PANYRAS
Panyras - tai iš šviežio pieno pagamintas sūris, valgomas vienas arba dedamas į kitus patiekalus. Panyras niekuo nepakeičiamas. Kitos sūrių rūšys negali lygintis su juo savo universalumu, švelniu skoniu ir atsparumu aukštai temperatūrai.
10 puodelių (2,3 l) nenugriebto pieno
Sutraukianti medžiaga:
5 šaukštai citrinos sulčių
Arba 2 arb. šaukšteliai citrinos rūgšties,
Arba 1¼ puodelio (300 ml) jogurto,
Arba 2½ puodelio (600 ml) išrūgų
Pieną kaitinkite dideliame puode ir tuo pat metu pasiruoškite sutraukiančią medžiagą (jei naudojate citrinos rūgštį, ją geriausiai ištirpinti nedideliame kiekyje vandens ir tik po to pilti į pieną;, jei naudojate jogurtą - prieš supildami praskieskite jį trupučiu šilto pieno; išrūgos - tai mažiausiai 2 dienas kambario temperatūroje palaikytos išrūgos, likusios sutraukus pieną, t.y. pagaminus vieną panyrą, likusias išrūgas galima panaudoti sekančiam panyro gaminimui). Kai pienas užvirs ir ims kilti, išjunkite ugnį ir įmaišykite sutraukiančią medžiagą. Beveik iš karto balta tiršta medžiaga atsiskirs nuo gelsvai žalsvų išrūgų. Jei išrūgos neskaidrios, įpilkite dar šiek tiek sutraukiančios medžiagos ir išmaišykite.
Koštuvą su dviguba marle uždėkite ant kito indo ir perpilkite visą puodo turinį. Koštuve liks panyras, kurį susukite į marlę ir šiek tiek palaikykite, kad nusivarvėtų. (Galima jį pusę minutės palaikyti po šaltu vandeniu, kad išsiplautų rūgštaus skonio likučiai, bet nebūtina). Kuo panyras ilgiau bus koštuve, tuo bus tvirtesnis, jei reikia labai tvirto - galite jį prislėgti. Likusios išrūgos - vertingas maisto produktas. Jas galima panaudoti įvairioms tešloms vietoje vandens, padažams gaminti.
PANYRAS
Panyras - tai iš šviežio pieno pagamintas sūris, valgomas vienas arba dedamas į kitus patiekalus. Panyras niekuo nepakeičiamas. Kitos sūrių rūšys negali lygintis su juo savo universalumu, švelniu skoniu ir atsparumu aukštai temperatūrai.
10 puodelių (2,3 l) nenugriebto pieno
Sutraukianti medžiaga:
5 šaukštai citrinos sulčių
Arba 2 arb. šaukšteliai citrinos rūgšties,
Arba 1¼ puodelio (300 ml) jogurto,
Arba 2½ puodelio (600 ml) išrūgų
Pieną kaitinkite dideliame puode ir tuo pat metu pasiruoškite sutraukiančią medžiagą (jei naudojate citrinos rūgštį, ją geriausiai ištirpinti nedideliame kiekyje vandens ir tik po to pilti į pieną;, jei naudojate jogurtą - prieš supildami praskieskite jį trupučiu šilto pieno; išrūgos - tai mažiausiai 2 dienas kambario temperatūroje palaikytos išrūgos, likusios sutraukus pieną, t.y. pagaminus vieną panyrą, likusias išrūgas galima panaudoti sekančiam panyro gaminimui). Kai pienas užvirs ir ims kilti, išjunkite ugnį ir įmaišykite sutraukiančią medžiagą. Beveik iš karto balta tiršta medžiaga atsiskirs nuo gelsvai žalsvų išrūgų. Jei išrūgos neskaidrios, įpilkite dar šiek tiek sutraukiančios medžiagos ir išmaišykite.
Koštuvą su dviguba marle uždėkite ant kito indo ir perpilkite visą puodo turinį. Koštuve liks panyras, kurį susukite į marlę ir šiek tiek palaikykite, kad nusivarvėtų. (Galima jį pusę minutės palaikyti po šaltu vandeniu, kad išsiplautų rūgštaus skonio likučiai, bet nebūtina). Kuo panyras ilgiau bus koštuve, tuo bus tvirtesnis, jei reikia labai tvirto - galite jį prislėgti. Likusios išrūgos - vertingas maisto produktas. Jas galima panaudoti įvairioms tešloms vietoje vandens, padažams gaminti.