darant ules is pilnos normos ,kai i verdanti piena supili grietines kiausiniu misini, tai virimas nustoja, ir nuolat maisant net per 8 min jis neuzvire, bet po 8 min jau plaukiojo grazus varskes guzuliukai ir suris gavosi labai skanus nepertrauktas, nesausas 20 min tikrai nekaitinciau
p.s. pusryciai namuose kepta duona su sviestu ir naminiu ules suriu
Sveiki, sio ryto pusryciai- namine duona ir Ules suris..... be zodziu
seimynai zandikaulis atkrito dariau is litro pieno ir litro kefyro parduotuvinio, po uzvirimo reikejo kiek pakaitint, na ilgiau nei 5 min, jau biski issigandau... bet viskas gavosi
Aciu, aciu, aciu, aciu, aciu, aciu
seimynai zandikaulis atkrito dariau is litro pieno ir litro kefyro parduotuvinio, po uzvirimo reikejo kiek pakaitint, na ilgiau nei 5 min, jau biski issigandau... bet viskas gavosi
Aciu, aciu, aciu, aciu, aciu, aciu
o tai tik piena ir kefyra dejot, ar ir grietine su kiausiniais salia to
MB sake kiausinienes skonio tai gal kita kart kiausu maziau det , nu bet gal nesigaus, gal juos irgi sutraukia i omleta ir suris toks gaunasi
MB sake kiausinienes skonio tai gal kita kart kiausu maziau det , nu bet gal nesigaus, gal juos irgi sutraukia i omleta ir suris toks gaunasi
na pabandysim ir tokį sūrį išsivirti su pienu ir kefyru
Taip ir visa kita pagal recepta pasveriau ...gavosi 600gr
oi ne kiausiniai tikrai nesijaucia, seimynai net nesakiau recepto....is skonio prasiau kad ivertintu, tiesa kiausianiai parduotuviniai, gal naminiai stipresni savo skoniu
o kefyra dejau, nes pati Ula, kazkuriam forume prasitare , kad su kefyru geriau....na ir dariau kaip geriau
Ziauriai noreciau pabandyti is gero kaimisko pieno.... ale nei vieno ukininko nepazystu...reiks i Klaipedos turgu uzsukt, pasizvalgyt
oi ne kiausiniai tikrai nesijaucia, seimynai net nesakiau recepto....is skonio prasiau kad ivertintu, tiesa kiausianiai parduotuviniai, gal naminiai stipresni savo skoniu
o kefyra dejau, nes pati Ula, kazkuriam forume prasitare , kad su kefyru geriau....na ir dariau kaip geriau
Ziauriai noreciau pabandyti is gero kaimisko pieno.... ale nei vieno ukininko nepazystu...reiks i Klaipedos turgu uzsukt, pasizvalgyt
na su tuo kaitinimu nematau jokių problemų sūris iš pilnos porcijos gavosi skanus, jokių kiaušinių nesijautė (dariau su naminiais kiaušiniais) gavosi kiek drėgnesnis nei gaminant iš 1/2 porcijos žodžiu, geras sūris
SEKMADIENIO PUSRYTUKAI
Varvinkit seiles
Labai aciu uz recepta, dar darysiu ir darysiu
Varvinkit seiles
Labai aciu uz recepta, dar darysiu ir darysiu
ooo jus cia,net nemaciau
sis suris panasus i fetos,ne kaimietiskas
Irmulia bais grazus
oj ne tikrai tiek nereik,uztenka 5-8 min. ir svilt nieks ten neturi
Papildyta:
nu saunuolyte,as ir ttaip darau
Papildyta:
Irmulia,sis suris labai panasus i fetos,as sudesiu receptukus bet ir jums papasakosiu,kad si suri galima pjaustyt kubeliais volioti i prieskonius ir naudoti salotom ar seip uzkandziam,dar ji priprieskoniavus galima naudoti uzpilta aliejumi,dziovintais pom ir zolelem
aa taj gal ir as ne taip supratau
mergaites jusu suriai laaabai grazussss
QUOTE(Lusasita @ 2010 11 12, 15:58)
pasakiau ules recepta ukininkui, tai baisiai nustebo, kad kiausiniai dedami
sis suris panasus i fetos,ne kaimietiskas
Irmulia bais grazus
QUOTE(irmulia @ 2010 11 13, 23:22)
mažas pastebėjimas : jei virti iš pilnos porcijos tai tikrai neužtenka 5 minučių , reikia kažkur apie 20 min virti nuolat maišant , kol susiformuoja varškė
Beje, ką darote, kad visa tai nesviltų ? nes man beverdant šį sūrį puodo dugnas šiek tiek prisvyla
Beje, ką darote, kad visa tai nesviltų ? nes man beverdant šį sūrį puodo dugnas šiek tiek prisvyla
oj ne tikrai tiek nereik,uztenka 5-8 min. ir svilt nieks ten neturi
Papildyta:
QUOTE(Monalyza @ 2010 11 12, 21:36)
is puses normos apie 350 g
QUOTE(Srove @ 2010 11 13, 23:43)
20min.virti? As tai visiskai neverdu, o atvirksciai ziuriu, kai tik pirmas burbuliukas pasirodo, iskart isjungiu ir leidziu pastoveti kokias 5 min. ir viskas, kaip jums nesigauna lydytas suris, jei tiek ilgai verdat? Siaip man skaniau is litro keyro ir dvieju litru pieno, piena uzvirinu, kitus produktus, iskaitant ir kefyra suplaku mikseriu ir supilu maisant palengva i verd. piena, palieku ir nemaisau, (nebent lengvai koki karta)ir ziuriu, kad visai neuzvirtu, ant 3 litru(pieno ir kefyro) dedu 7 kiausinius, puse saukstelio druskos, sauksteli cukraus, 500gr. grietines.
nu saunuolyte,as ir ttaip darau
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2010 11 14, 00:08)
na jei dabar sulyginus tai aš tik už saldaus pieno sūrį- jis man žymiai skanesnis nei tas rūgštoko skonio iš rūgpienio gaminamas
Irmulia,sis suris labai panasus i fetos,as sudesiu receptukus bet ir jums papasakosiu,kad si suri galima pjaustyt kubeliais volioti i prieskonius ir naudoti salotom ar seip uzkandziam,dar ji priprieskoniavus galima naudoti uzpilta aliejumi,dziovintais pom ir zolelem
QUOTE(Lusasita @ 2010 11 14, 00:19)
tikrai darysiu dar ne karta
QUOTE(Srove @ 2010 11 14, 09:57)
Tai turit omeny, kad kaitinat nuo produktu sudejimo i puoda 20 min., kol uzverda, ar as vel ne taip ka supratau ? As tai perskaiciau, kad verdat 20 min., tai galvojau, kad nuo uzvirmo dar 20min. verdat
aa taj gal ir as ne taip supratau
mergaites jusu suriai laaabai grazussss
Sveikos,
Na, ne visai apie sūrius, bet ...
Pamenu, kad vaikystėje visada mama pirkdavo iš ūkininkės pieną ir darydavo varškę arba iš kefyro (nes ne visada išgerdavome) arba iš pusės rūgštaus, pusės saldaus pieno.
Apie naminį kefyrą, bent jau tokį, kokį mes darėm. pirmą kartą surauginti kefyrą iš pirktinio, įpylus apie nepilną puodelį ant 3l pieno (kad ir iš akies) į atvėsusį iki 35C temp pasterizuotą pieną (galima įkišti pirštą(kol nieks nematė), kad nebūtų karštesnis pienas ), išmaišyti ir apvynioti puodą su šiltu pledu ir palikti šiltoje vietoje (prie radiatoriaus) nakčiai, jeigu iš vakaro darėte. Kitąsyk rauginant įdėti į pieną raugo iš "pirmo" kefyro, trečiąsyk iš "antro" ir t.t. Po kelių kartų liks lactobacillus bulgaricus (bent taip mama sakė ) , kefyras toks "stovi", kai pamaišai- tirštas, malonaus skonio.
Ir dar "siuzme" darydavom iš to kefyro. Kefyrą įpilti į kiaurasamtį, išklotą keliais sluoksniais marlės/medvilninės drobės, užrišti ir pakabinti nakčiai. Ryte galite pakapoti šviežių žalumynų-svogūnų laiškų, krapų, paberti druskytės, gaunate tokį užtepimą ant duonos.
Et, o man pelėsiniai sūriai patinka, Saint Agur atrodo vadinasi. Deja tokis brungus, kad tik per akcijas nusiperku. Reiktų "paguglinti" ar įmanoma mėlyno pelėsio augintis? (bent kada nors norėčiau, dabar vietos žiauriai niekam nėra )
Užsakiau jau pienelio, atveža iš kaimo. Tai va, bandysiu darytis kefyrą ir riccotą
Ačiū už riccotos receptėlį
P.s. kas rusiškai skaito :apie kefyrą
irgi apie pienus visokius
Na, ne visai apie sūrius, bet ...
Pamenu, kad vaikystėje visada mama pirkdavo iš ūkininkės pieną ir darydavo varškę arba iš kefyro (nes ne visada išgerdavome) arba iš pusės rūgštaus, pusės saldaus pieno.
Apie naminį kefyrą, bent jau tokį, kokį mes darėm. pirmą kartą surauginti kefyrą iš pirktinio, įpylus apie nepilną puodelį ant 3l pieno (kad ir iš akies) į atvėsusį iki 35C temp pasterizuotą pieną (galima įkišti pirštą(kol nieks nematė), kad nebūtų karštesnis pienas ), išmaišyti ir apvynioti puodą su šiltu pledu ir palikti šiltoje vietoje (prie radiatoriaus) nakčiai, jeigu iš vakaro darėte. Kitąsyk rauginant įdėti į pieną raugo iš "pirmo" kefyro, trečiąsyk iš "antro" ir t.t. Po kelių kartų liks lactobacillus bulgaricus (bent taip mama sakė ) , kefyras toks "stovi", kai pamaišai- tirštas, malonaus skonio.
Ir dar "siuzme" darydavom iš to kefyro. Kefyrą įpilti į kiaurasamtį, išklotą keliais sluoksniais marlės/medvilninės drobės, užrišti ir pakabinti nakčiai. Ryte galite pakapoti šviežių žalumynų-svogūnų laiškų, krapų, paberti druskytės, gaunate tokį užtepimą ant duonos.
Et, o man pelėsiniai sūriai patinka, Saint Agur atrodo vadinasi. Deja tokis brungus, kad tik per akcijas nusiperku. Reiktų "paguglinti" ar įmanoma mėlyno pelėsio augintis? (bent kada nors norėčiau, dabar vietos žiauriai niekam nėra )
Užsakiau jau pienelio, atveža iš kaimo. Tai va, bandysiu darytis kefyrą ir riccotą
Ačiū už riccotos receptėlį
P.s. kas rusiškai skaito :apie kefyrą
irgi apie pienus visokius
Mano teta daro labai skanų sūrį. Mes kai nuvažiuojam į svečius, tai kertam kiek lenda,labai skanu naminis sūris su naminiu tikru medumi (dėdė bitininkas). Iš saldaus pieno dažniausiai gamina. Galiu paklausti tikslaus recepto,jei kas norėtu. Kažkas panašaus kaip jus čia gaminat, bet be kiaušinių.
Merginos,manjuokinga,kai jus sakot Ules suris.Cia ne jos ---jinai is rusu forumo perskaite.Vista kopustu patale-taip pat.
Anksčiau valgydavau tik rūgusio pieno sūriu, na kaip parduotuviniai, o labai patiko ir saldaus pieno. Radau straipsnį. Ir nereikia nei kiaušinių, nei grietinės, nuo to tik pabrangsta sūrio kaina, o skonis.. na nežinau, spėju man nelabai patiktų.
"...Tad pats lengviausias kelias gaminti saldaus (kitaip dar vadinamo plikyto) pieno sūrius, pasakojo pašnekovas. Šių sūrių gamybos principas labai paprastas ir greitas užvirini pieną, įdedi rūgšties, (pieno išrūgų, acto ar citrinų rūgšties ir pan.), kuri iš karto pieną sutraukia ir... į sūrmaišį. Vos dvi valandos, ir sūris pagamintas!"
http://www.lrytas.lt...1...sūriai.htm
Mniam
"...Tad pats lengviausias kelias gaminti saldaus (kitaip dar vadinamo plikyto) pieno sūrius, pasakojo pašnekovas. Šių sūrių gamybos principas labai paprastas ir greitas užvirini pieną, įdedi rūgšties, (pieno išrūgų, acto ar citrinų rūgšties ir pan.), kuri iš karto pieną sutraukia ir... į sūrmaišį. Vos dvi valandos, ir sūris pagamintas!"
http://www.lrytas.lt...1...sūriai.htm
Mniam