QUOTE(irmulia @ 2010 11 13, 23:22)
mažas pastebėjimas : jei virti iš pilnos porcijos tai tikrai neužtenka 5 minučių
, reikia kažkur apie 20 min virti nuolat maišant , kol susiformuoja varškė
Beje, ką darote, kad visa tai nesviltų ?
nes man beverdant šį sūrį puodo dugnas šiek tiek prisvyla
20min.virti? As tai visiskai neverdu, o atvirksciai ziuriu, kai tik pirmas burbuliukas pasirodo, iskart isjungiu ir leidziu pastoveti kokias 5 min. ir viskas, kaip jums nesigauna lydytas suris, jei tiek ilgai verdat?
Siaip man skaniau is litro keyro ir dvieju litru pieno, piena uzvirinu, kitus produktus, iskaitant ir kefyra suplaku mikseriu ir supilu maisant palengva i verd. piena, palieku ir nemaisau, (nebent lengvai koki karta)ir ziuriu, kad visai neuzvirtu, ant 3 litru(pieno ir kefyro) dedu 7 kiausinius, puse saukstelio druskos, sauksteli cukraus, 500gr. grietines.