waja28 nezinau kodel taip, pas mane kad ir siandien trijuose kirtinguose katiluose dariau, nes nedidelius teturiu, tai nei viename nepritraukia, gal ilgai visas procesas pas tave vyksta ir pritraukia o del surio, gal labai biri varske? per ilgai kaitinama? manoji tokia vientisa, rieboka (kai suriui darau) ir butinai pas mane nesausa, tai dar gerai drungna varske(kartais su pagardinimais, bet mums labiau be) i surmaisi ir neblogai suspaudziu, nebespaudziu papildomai rasalui nubegus, kiek is pirmo karto tiek pakanka, paskui (laikau apie 4-9 val suspausta), paskui jau prisiminus isimu, atrisu ir ta medziaga lengvai supurtau, nieks neprikimba, neiskyla, nesutruksta, graziai atsoka gal labai plona suri padarai? net nesumastau daugiau ko
QUOTE(waja28 @ 2010 08 19, 20:20)
Waja28,
Dėl pieno ,jeigu perauginsite piena,varškė gausis sausa,ir biri
Pieną reikia kaitinti ant nedidelės kaitros,jeigu uždėsite ant didelės kaitros varškė bus neskani,obus kau gumine.
Šis procesas kaitinimo turi būti lėtas,o ne staigus,ir kartojuosi,kad {jeigu dujinė,mažinkite ugnį.
Varškės skonis priklauso ir nuo pieno skonio,taip pat jeigu jis bus liesas ir varškė bus liesa.
Kas liečia surmaišį,pabandykite jį sudrėkinti,gal pavyks ji gerai išimti.
Man iškilo klausimas dėl indo ,kuriame šildai pieną,jis prisvils ,jeigu didelė kaitra.
Pabandykite,pavyks.
Sekmės.
QUOTE(regna @ 2010 08 19, 21:39)
Varske sausa gaunasi del perkaitinimo rugusio pieno, ne del perrugimo, del perrugimo ji gaunasi rugsta ir neskani, bet ir tokia imanoma pataisyti su daugokai uzvirinto pieno ir tuomet sukresta ten rugsta varske, palaikius apie 5 min. ir nukosus.Beje is lieso pieno varske visada buna rugstesne, nei is riebaus.Svarbu kaitinant neuzvirinti rugpienio, nes varske gausis sausa, o be to jos iseigos pasidarys labai menkos.
QUOTE(vixiuke @ 2010 08 01, 21:17)
suplakite rūgpienį su mikseriu ir bus kefyras
tai kad nelabai...
QUOTE(nataliuncik @ 2010 08 04, 21:33)
aš ten perku gerasiais bakterijas daryt gyvą jogurtą, o sūrio gamybai neėmiau, kažkaip pakanka to ką padarau
o! kaip įdomu, net nep[agalvojau apie jogurtą. o gaila. buvau užsukusi ten sūrio fermentų, tai galėjau ir jogurto bakterijų nusipirkti. na bet čia jau per sekančia kelionę į lt reix ten užsukti.
o kaip jūs jogurtą tą darot?
Aciu mergaites uz patarimus.Svarbiausia tai,kad anksciau darydavau surius ir viskas gaudavosi normaliai,kadangi as suri darydavau taip:i verdanti piena sudedavau istrinta varske ir kai imdavo atsiskirt isrugos,tada supildavau i maiseli ir gerai nuvarvinusi,paslegdavau.Tai budavo mano vienas is megstamiausiu suriu variantu,bet paskutiniu metu tai su pieno uzvirinimu problema.Na ka ,bandysiu puoda keisti.
Sveikos, seimininkes
Gal galit papasakot, kaip pasidaryt sureliu, bet tu, kurie buna labai kieti, slegti ir parduotuvej apie 50 litu uz kg mokam , baigiu prasipirkt, o vyrui labai patinka
Gal galit papasakot, kaip pasidaryt sureliu, bet tu, kurie buna labai kieti, slegti ir parduotuvej apie 50 litu uz kg mokam , baigiu prasipirkt, o vyrui labai patinka
QUOTE(*Nerutė * @ 2007 08 18, 16:35)
Namu salygomis gaminamas ,, olandiskas,, suris . Jums reikes : 1 kg. varskes , 1 litro pieno , 2 kiausiniu , 100 gr. sviesto ,druskos pagal skoni ,puse arbatinio saukstelio sodos . Piena supilt i puoda ,sudet varske ir virt ant letos ugnies kol atsiranda isrugos . Tada paimti kiaurasamti ant jo uzkloti marle ir nukosti . Nukosta varske sudet atgal i puoda , supilt isplaktus kiausinius ,sudet sviesta , druska , soda . Viska gerai ismaisyt . Puoda statyt ant silpnos ugnies ir nuolat maisant kaitintkol pasidarys vientisa mase . Jei norit pries baigiant virti galima ideti kmynu arba siaip kokiu jums patinkanciu prieskoniu . Sudeti i indelius ir deti i saldytuva kad sustingtu . Pabandykit pasigaminti manau tikrai nenusivilsit . Skanaus
labai noriu pabandyti pasidaryti si suri, taciau gyvenu ne lt cia nera varskes - ja pati darau is kefyro pakaitinto, o pirktinis pienas yra kazkokiu idomiu budu sterizuojamas kad jis nerugsta o apkarsta. kaip manot ar bandyti ta piena pilti i varske kuria pati darau? o gal geriau isvis pieno atsisakyti tik pasidaryti skystene varske ir deti visus kitus ingridientus?
tai va, gaminau as sita suri tiesa nesilaikiau proporciju ir dejau viska is akies. varske kiek per stipriai issunkiau, paskui lydant teko sauksta grietines ir dar sviesto ideti kitaip nesilyde ir svilo, o dar ir su mikseriu pasukau , dadejau dziovintu pamirkytu grybu ir druskos gal kiek per mazai, bet kaip pirmas blynas mano tai super gavosi. labai svelnaus skonio lyditas suris man patiko dabar experimentuosiu. tikiu kad is lietuvisku produktu isviso turetu buti superinis!!!!
klausimas jau dariusioms norint suri pariebinti ka geriau deti ar grietineles pilti i sildoma piena ir varske, ar grietines deti, ar sviesto daugiau?? ar kuriai nors gaunasi tokio kietumo kaip "olandiskas" suris, ar vistik gaunasi panasesnis i tepamus lyditus surelius??
klausimas jau dariusioms norint suri pariebinti ka geriau deti ar grietineles pilti i sildoma piena ir varske, ar grietines deti, ar sviesto daugiau?? ar kuriai nors gaunasi tokio kietumo kaip "olandiskas" suris, ar vistik gaunasi panasesnis i tepamus lyditus surelius??
QUOTE(No comment @ 2010 08 01, 22:03)
Gal žinote kaip pasigaminti kefyro (ne rugpienio) ?
Mano spėjimas būtų toks - kuomet sumušu sviestą atsiskiria toks skystymas liaudyje maslionkom vadinamas, tai paragavus kaip grynų gryniausias kefyras pagalvojus pieno kombinatai kai pagamina sviestą nu kur deda tas maslionkas, kažko dar dadeda, supilsto ir parduoda
QUOTE(waja28 @ 2010 08 19, 19:20)
Sveikos,turiu keleta klausimu,pirmiausiai tai gal kuri zinote kaip reikia uzvirint piena,kad jis nesviltu
metaliniam puode virk - niekad nesvyla net ir ant didelės ugnies
QUOTE(regna @ 2010 08 19, 20:39)
Dėl pieno ,jeigu perauginsite piena,varškė gausis sausa,ir biri
nesutinku varškę darau čiut ne kasdien dideliais kiekiais, sausa gaunasi ne dėl to kad ilgėliau pienas parūgo, o dėl to kad peršildomas rugpienis
***
tiesa, sūrmaišių būna pirkt gatavų veterinarijos vaistinėse (4-5 Lt kainuoja), jie iš kažkokios specialios slidžios/čiužančios medžiagos pasiūti, nieks neprilimpa prie jų - superiniai
QUOTE(RiMami @ 2010 10 10, 12:16)
Mano spėjimas būtų toks - kuomet sumušu sviestą atsiskiria toks skystymas liaudyje maslionkom vadinamas, tai paragavus kaip grynų gryniausias kefyras pagalvojus pieno kombinatai kai pagamina sviestą nu kur deda tas maslionkas, kažko dar dadeda, supilsto ir parduoda
metaliniam puode virk - niekad nesvyla net ir ant didelės ugnies
nesutinku varškę darau čiut ne kasdien dideliais kiekiais, sausa gaunasi ne dėl to kad ilgėliau pienas parūgo, o dėl to kad peršildomas rugpienis
***
tiesa, sūrmaišių būna pirkt gatavų veterinarijos vaistinėse (4-5 Lt kainuoja), jie iš kažkokios specialios slidžios/čiužančios medžiagos pasiūti, nieks neprilimpa prie jų - superiniai
metaliniam puode virk - niekad nesvyla net ir ant didelės ugnies
nesutinku varškę darau čiut ne kasdien dideliais kiekiais, sausa gaunasi ne dėl to kad ilgėliau pienas parūgo, o dėl to kad peršildomas rugpienis
***
tiesa, sūrmaišių būna pirkt gatavų veterinarijos vaistinėse (4-5 Lt kainuoja), jie iš kažkokios specialios slidžios/čiužančios medžiagos pasiūti, nieks neprilimpa prie jų - superiniai
niu manau tikrai ne iš tų pasukų gaminamas kefyras... suplakite rūgpienį mikseriu ir gausis kefyras, bent jau kažkas panašaus... o nepykit, bet tiesiog juokingai Jūsų postas nuskambėjo, kokių dar būna puodų, jei ne metalinių?
QUOTE(vixiuke @ 2010 10 10, 21:54)
niu manau tikrai ne iš tų pasukų gaminamas kefyras... suplakite rūgpienį mikseriu ir gausis kefyras, bent jau kažkas panašaus... o nepykit, bet tiesiog juokingai Jūsų postas nuskambėjo, kokių dar būna puodų, jei ne metalinių?
juk rašiau, kad spėju bet suplaktas rūgpienis visai ne tokio skonio kaip kefyras
nieko čia juokingo pvz. emaliuoti dar būna kuriuose tikrai svyla pienas