Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasigaminti sūrį?

waja28 nezinau kodel taip, pas mane kad ir siandien trijuose kirtinguose katiluose dariau, nes nedidelius teturiu, tai nei viename nepritraukia, gal ilgai visas procesas pas tave vyksta ir pritraukia g.gif o del surio, gal labai biri varske? per ilgai kaitinama? manoji tokia vientisa, rieboka (kai suriui darau) ir butinai pas mane nesausa, tai dar gerai drungna varske(kartais su pagardinimais, bet mums labiau be) i surmaisi ir neblogai suspaudziu, nebespaudziu papildomai rasalui nubegus, kiek is pirmo karto tiek pakanka, paskui (laikau apie 4-9 val suspausta), paskui jau prisiminus isimu, atrisu ir ta medziaga lengvai supurtau, nieks neprikimba, neiskyla, nesutruksta, graziai atsoka 4u.gif gal labai plona suri padarai? net nesumastau daugiau ko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2010 08 19, 20:20)



Waja28,

Dėl pieno ,jeigu perauginsite piena,varškė gausis sausa,ir biri

Pieną reikia kaitinti ant nedidelės kaitros,jeigu uždėsite ant didelės kaitros varškė bus neskani,obus kau gumine.

Šis procesas kaitinimo turi būti lėtas,o ne staigus,ir kartojuosi,kad {jeigu dujinė,mažinkite ugnį.

Varškės skonis priklauso ir nuo pieno skonio,taip pat jeigu jis bus liesas ir varškė bus liesa.

Kas liečia surmaišį,pabandykite jį sudrėkinti,gal pavyks ji gerai išimti.

Man iškilo klausimas dėl indo ,kuriame šildai pieną,jis prisvils ,jeigu didelė kaitra.

Pabandykite,pavyks.

Sekmės.
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 08 19, 21:39)
Waja28,

Dėl pieno ,jeigu perauginsite piena,varškė gausis sausa,ir biri



Varske sausa gaunasi del perkaitinimo rugusio pieno, ne del perrugimo, del perrugimo ji gaunasi rugsta ir neskani, bet ir tokia imanoma pataisyti su daugokai uzvirinto pieno ir tuomet sukresta ten rugsta varske, palaikius apie 5 min. ir nukosus.Beje is lieso pieno varske visada buna rugstesne, nei is riebaus.Svarbu kaitinant neuzvirinti rugpienio, nes varske gausis sausa, o be to jos iseigos pasidarys labai menkos.
Atsakyti
[quote=irmulia,2010 05 22, 17:14]
Rikotą iš 7 % riebumo kefyro labai dažnai gaminu thumbup.gif thumbup.gif ir patogu ir laiko daug neužima ir pukus dalykas pusryčiams mirksiukas.gif

Gal galėtumėte papasakoti, kaip tą sūrį gaminate. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2010 08 01, 21:17)
suplakite rūgpienį su mikseriu ir bus kefyras


tai kad nelabai... g.gif

QUOTE(nataliuncik @ 2010 08 04, 21:33)
aš ten perku gerasiais bakterijas daryt gyvą jogurtą, o sūrio gamybai neėmiau, kažkaip pakanka to ką padarau  ax.gif


o! kaip įdomu, net nep[agalvojau apie jogurtą. o gaila. buvau užsukusi ten sūrio fermentų, tai galėjau ir jogurto bakterijų nusipirkti. doh.gif na bet čia jau per sekančia kelionę į lt reix ten užsukti.

o kaip jūs jogurtą tą darot?
Atsakyti
Aciu mergaites uz patarimus.Svarbiausia tai,kad anksciau darydavau surius ir viskas gaudavosi normaliai,kadangi as suri darydavau taip:i verdanti piena sudedavau istrinta varske ir kai imdavo atsiskirt isrugos,tada supildavau i maiseli ir gerai nuvarvinusi,paslegdavau.Tai budavo mano vienas is megstamiausiu suriu variantu,bet paskutiniu metu tai su pieno uzvirinimu problema.Na ka ,bandysiu puoda keisti. doh.gif
Atsakyti
Sveikos, seimininkes 4u.gif
Gal galit papasakot, kaip pasidaryt sureliu, bet tu, kurie buna labai kieti, slegti ir parduotuvej apie 50 litu uz kg mokam doh.gif , baigiu prasipirkt, o vyrui labai patinka g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Nerutė * @ 2007 08 18, 16:35)
Namu salygomis gaminamas ,, olandiskas,, suris . Jums reikes : 1 kg. varskes , 1 litro pieno , 2 kiausiniu , 100 gr. sviesto ,druskos pagal skoni ,puse arbatinio saukstelio sodos . Piena supilt i puoda ,sudet varske ir virt ant letos ugnies kol atsiranda isrugos . Tada paimti kiaurasamti ant jo uzkloti marle ir nukosti . Nukosta varske sudet atgal i puoda , supilt isplaktus kiausinius ,sudet sviesta , druska , soda . Viska gerai ismaisyt . Puoda statyt ant silpnos ugnies ir nuolat maisant kaitintkol pasidarys vientisa mase . Jei norit pries baigiant virti galima ideti kmynu  arba siaip kokiu jums patinkanciu prieskoniu . Sudeti i indelius ir deti i saldytuva kad sustingtu . Pabandykit pasigaminti manau tikrai nenusivilsit . Skanaus  essen.gif

labai noriu pabandyti pasidaryti si suri, taciau gyvenu ne lt cia nera varskes - ja pati darau is kefyro pakaitinto, o pirktinis pienas yra kazkokiu idomiu budu sterizuojamas kad jis nerugsta o apkarsta. kaip manot ar bandyti ta piena pilti i varske kuria pati darau? o gal geriau isvis pieno atsisakyti tik pasidaryti skystene varske ir deti visus kitus ingridientus?
Atsakyti
tai va, gaminau as sita suri tiesa nesilaikiau proporciju ir dejau viska is akies. varske kiek per stipriai issunkiau, paskui lydant teko sauksta grietines ir dar sviesto ideti kitaip nesilyde ir svilo, o dar ir su mikseriu pasukau mirksiukas.gif doh.gif , dadejau dziovintu pamirkytu grybu ir druskos gal kiek per mazai, bet kaip pirmas blynas mano tai super gavosi. labai svelnaus skonio lyditas suris tongue.gif man patiko dabar experimentuosiu. tikiu kad is lietuvisku produktu isviso turetu buti superinis!!!!

klausimas jau dariusioms norint suri pariebinti ka geriau deti ar grietineles pilti i sildoma piena ir varske, ar grietines deti, ar sviesto daugiau?? ar kuriai nors gaunasi tokio kietumo kaip "olandiskas" suris, ar vistik gaunasi panasesnis i tepamus lyditus surelius??
Atsakyti
QUOTE(No comment @ 2010 08 01, 22:03)
Gal žinote kaip pasigaminti kefyro (ne rugpienio) ?


Mano spėjimas būtų toks - kuomet sumušu sviestą atsiskiria toks skystymas liaudyje maslionkom vadinamas, tai paragavus kaip grynų gryniausias kefyras tongue.gif pagalvojus pieno kombinatai kai pagamina sviestą nu kur deda tas maslionkas, kažko dar dadeda, supilsto ir parduoda cool.gif

QUOTE(waja28 @ 2010 08 19, 19:20)
Sveikos,turiu keleta klausimu,pirmiausiai tai gal kuri zinote kaip reikia uzvirint piena,kad jis nesviltu


metaliniam puode virk - niekad nesvyla net ir ant didelės ugnies mirksiukas.gif


QUOTE(regna @ 2010 08 19, 20:39)
Dėl pieno ,jeigu perauginsite piena,varškė gausis sausa,ir biri


nesutinku schmoll.gif varškę darau čiut ne kasdien dideliais kiekiais, sausa gaunasi ne dėl to kad ilgėliau pienas parūgo, o dėl to kad peršildomas rugpienis mirksiukas.gif

***

tiesa, sūrmaišių būna pirkt gatavų veterinarijos vaistinėse (4-5 Lt kainuoja), jie iš kažkokios specialios slidžios/čiužančios medžiagos pasiūti, nieks neprilimpa prie jų - superiniai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(RiMami @ 2010 10 10, 12:16)
Mano spėjimas būtų toks - kuomet sumušu sviestą atsiskiria toks skystymas liaudyje maslionkom vadinamas, tai paragavus kaip grynų gryniausias kefyras  tongue.gif pagalvojus pieno kombinatai kai pagamina sviestą nu kur deda tas maslionkas, kažko dar dadeda, supilsto ir parduoda  cool.gif
metaliniam puode virk - niekad nesvyla net ir ant didelės ugnies mirksiukas.gif
nesutinku  schmoll.gif varškę darau čiut ne kasdien dideliais kiekiais, sausa gaunasi ne dėl to kad ilgėliau pienas parūgo, o dėl to kad peršildomas rugpienis mirksiukas.gif

***

tiesa, sūrmaišių būna pirkt gatavų veterinarijos vaistinėse (4-5 Lt kainuoja), jie iš kažkokios specialios slidžios/čiužančios medžiagos pasiūti, nieks neprilimpa prie jų - superiniai  thumbup.gif

niu manau tikrai ne iš tų pasukų gaminamas kefyras... suplakite rūgpienį mikseriu ir gausis kefyras, bent jau kažkas panašaus... o nepykit, bet tiesiog juokingai Jūsų postas nuskambėjo, kokių dar būna puodų, jei ne metalinių? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2010 10 10, 21:54)
niu manau tikrai ne iš tų pasukų gaminamas kefyras... suplakite rūgpienį mikseriu ir gausis kefyras, bent jau kažkas panašaus... o nepykit, bet tiesiog juokingai Jūsų postas nuskambėjo, kokių dar būna puodų, jei ne metalinių? lotuliukas.gif


juk rašiau, kad spėju cool.gif bet suplaktas rūgpienis visai ne tokio skonio kaip kefyras rolleyes.gif

nieko čia juokingo mastau.gif pvz. emaliuoti dar būna laugh.gif kuriuose tikrai svyla pienas laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 11 spalio 2010 - 20:11