Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasigaminti sūrį?

Varės rūgštumas priklauso nuo pieno laiko rūginimo{jeigu mes pieną rauginsime iš šviežio pieno,ir ilgai nelaikysime surūgusio}varškė bus švelvnaus skonio.
aš,tai patyriaupati tai darydama.
Perku piena pas ūkininką jau ne vienus metus pas tą patį.
Aš,nusipirkusi supilu iš karto,kur rauginimui,kur naudoju kitoms reikmėms.
Gretai surūgsta {ypač dabar,kai už lango tokia temperatūra}
Ir,šviežio pieno nereikia aklinai pridengti dangčiu,o,geriausia fermentacijos metu indą pridengti servietele,kad jis kviepuotų.

Visai nesenai,aš,dariau toki ekspermentą į,ką tik pradėjusį rūgti pieną supyliau naminio jogurto indelį.gavosi skanus rūgštus pienas,ir po to dariau varškę.
Gavosi švelnaus skonio varškė.
Atsakyti
Gal žinote, kur galima įsigyti sūrspaudį?
Atsakyti
Gal žinote kaip pasigaminti kefyro (ne rugpienio) ? Įsivaizduoju, kad turėtų pasidaryti , jei kokį šaukštą kefyro įpili. O jei nėra to kefyro? g.gif
Atsakyti
QUOTE(No comment @ 2010 08 01, 23:03)
Gal žinote kaip pasigaminti kefyro (ne rugpienio) ? Įsivaizduoju, kad turėtų pasidaryti , jei kokį šaukštą kefyro įpili. O jei nėra to kefyro?  g.gif

suplakite rūgpienį su mikseriu ir bus kefyras
Papildyta:
QUOTE(Apelsinmediss @ 2010 08 01, 22:47)
Gal žinote, kur galima įsigyti sūrspaudį?

man mama pasiuvo iš užuolaidos smile.gif
Atsakyti
Ne maišelio, o slastų man reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Apelsinmediss @ 2010 08 01, 23:48)
Ne maišelio, o slastų man reikia smile.gif


kokiam nors antikvariate, gali būti ir interneto shope kokiam.

dar dėl sūrio - ar kas nors bandėt prieskoniuot pagamintą sūrį? Na, kad kažkas panašaus gautųsi kaip Tymo turgely kad parduodamų. Gal nieko čia nėr blatno, tik išėmus iš sūrmaišio apibarstyt kokiom travkėm, česnakais, ir psio?

Atsakyti
QUOTE(kulipka @ 2010 08 03, 22:27)
kokiam nors antikvariate, gali būti ir interneto shope kokiam.

dar dėl sūrio - ar kas nors bandėt prieskoniuot pagamintą sūrį? Na, kad kažkas panašaus gautųsi kaip Tymo turgely kad parduodamų. Gal nieko čia nėr blatno, tik išėmus iš sūrmaišio apibarstyt kokiom travkėm, česnakais, ir psio?

nežinau koks sūris Tymo turgelyje, bet su prieskoniais įtrina baltą sūrį ir kepa orkaitėje
Atsakyti
QUOTE(kulipka @ 2010 08 03, 22:27)
kokiam nors antikvariate, gali būti ir interneto shope kokiam.

dar dėl sūrio - ar kas nors bandėt prieskoniuot pagamintą sūrį? Na, kad kažkas panašaus gautųsi kaip Tymo turgely kad parduodamų. Gal nieko čia nėr blatno, tik išėmus iš sūrmaišio apibarstyt kokiom travkėm, česnakais, ir psio?


Galima sūrį įtrinti,o galima dėti į varškę,čia,kaip kam patinka.

Kai susislėgs bus skanu
Atsakyti
QUOTE(No comment @ 2010 08 01, 00:10)
Ar kas nors gal jau buvo ten nuvažiavęs?
Ar bandėt su tais fermentais gaminti? Kaip gavosi?

aš ten perku gerasiais bakterijas daryt gyvą jogurtą, o sūrio gamybai neėmiau, kažkaip pakanka to ką padarau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vixiuke @ 2010 08 01, 23:17)
suplakite rūgpienį su mikseriu ir bus kefyras
Papildyta:



schmoll.gif ten visai kiti mikroorganizmai veikia.
tiksliau - grybas. o kur to grybo gauti - neisivaizduoju. ipylus kefyro - nesigauna. matyt ten tas grybes jau neveiksnus.
Atsakyti
Sveikos,turiu keleta klausimu,pirmiausiai tai gal kuri zinote kaip reikia uzvirint piena,kad jis nesviltu,nes man tai tik smarkiau uzkaitinus pienas ima svilti(cia kalbu apie kaimiska piena)Dar kitas klausimas,tai kai padarau suri,palaikau ji spaustuvose,o poto jo is to maiselio isimt nebegaliu,nes jis kazkaip prilimpa prie to maiselio,ir kol isimi tai jau gaunasi nebepanasus i suri. blush2.gif Lauksiu jusu patarimo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(waja28 @ 2010 08 19, 20:20)
Sveikos,turiu keleta klausimu,pirmiausiai tai gal kuri zinote kaip reikia uzvirint piena,kad jis nesviltu,nes man tai tik smarkiau uzkaitinus pienas ima svilti(cia kalbu apie kaimiska piena)Dar kitas klausimas,tai kai padarau suri,palaikau ji spaustuvose,o poto jo is to maiselio isimt nebegaliu,nes jis kazkaip prilimpa prie to maiselio,ir kol isimi tai jau gaunasi nebepanasus i suri. blush2.gif Lauksiu jusu patarimo. ax.gif


Netinkamas puodas gal , pakeiskit puoda, dar pries pilant piena, puoda praskalaukit saltu vandeniu, turi buti ne sausas, jei ir tai nepades, tai nezinau, belieka statyti inda su pienu i vandeni ir virti vandeni, kol uzkais pienas. Del surio is maiselio dazniausiai sunku isimti buna tada, kai nelabai gerai buna sutraukinta varske, na tokia skystoka, arba yra rugusio pieno likuciu, maiseli, pries dedant varske, taip pat reikia sudrekinti.As kai varske sutaukinu, ja dar uzpilu nedideliu kiekiu virinto pieno ir palaikau, man suris buna skanesnis ir puikiai issiima is maiselio mirksiukas.gif
Atsakyti