Įkraunama...
Įkraunama...

Gyd. Bronius Žaliūnas

ir as pagaliau siandiena susitikau akis i aki su siuo gydytoju; na ispudis toks laabai jau dzentelmeniskas pasirode... ax.gif
del epiduro - pasake, ziuresim pagal situacija kaip vyks gimdymo eiga.....
laabai atsargiai "pamoke", kad prasidejus saremiams,nutekejus vandeniui .... neskubeti jamskambinti, o pirmiausia atvykti i GN, tada ten pasakys ar cia as jau gimdau ar gydytojas gali dar "pamiegoti";
kadangi mano terminas sutampa su jo iseiginem-laisvom.... tai sake jei noresiu - pasiulys kazka;
na ziuresim kaip ten bus, galvoju jei jau pataikysiu ant jo iseiginiu.... gal gimdysiu pas ta pas ka jau ten papulsiu pagal pamaina.
Atsakyti
laabai atsargiai "pamoke", kad prasidejus saremiams,nutekejus vandeniui .... neskubeti jamskambinti, o pirmiausia atvykti i GN, tada ten pasakys ar cia as jau gimdau ar gydytojas gali dar "pamiegoti";
kadangi mano terminas sutampa su jo iseiginem-laisvom....

Jeigu jau vandenys nubega, tai reikia kuo skubiau vaziuoti i gimdymo namus, o nelaukti! Kadangi vaikuciui ziauriai truksta deguonies. Ir siaip jeigu yra itarimu ar galvojat kad jau tie tikrieji saremiai, tai vaziuokit nedelsdami, ten jus apziures ir bus aiskiau. Man kai prasidejo saremiai, tai jau buvo tie tikrieji ir kas 4 min kartojosi, o daktaras sako, na matyt cia ne tie, dar palauk valanda namuose... na as siek tiek palaukiau, bet greit nusprndziau kad vaziuoju is viskas, ir nepralosiau, nes jau buvo 4 cm atvertas gimdos kaklelis, tai po apziuros, nedelsiant nukreipe i gimdykla. Aisku, tam, kad vaikelis gimtu reikia pasistengti, jis neiskris tongue.gif .
Sekmes visoms! nestuke.gif
Atsakyti
Gydytojas - puikus! Rekomenduoju. Viskas praejo sklandziai, jokios panikos nejauciau, raminanciai veike smile.gif Jauciausi "globojama" ir priziurima ne tik per gimdyma bet ir po jo.

Atsakyti
QUOTE(vaival @ 2010 05 20, 09:26)
Kūdikis deguonį gauna per virkštelę, o vanduo čia ne prie ko lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif Būtent. Literatūros verta pasiskaityt besilaukiant. Bevandenis periodas yra pavojingas, bet ne per valandą-dvi.
Įspėjimas dėl pasitikrinimo pas budintį gydytoją yra labai logiškas, nes mamos dažnai supanikuoja ir skambina visiškai be reikalo. Jei jis pasakys, kad veikla prasideda, vienareikšmiškai skambint Žaliūnui ir kviestis, kaip jis ir sako. Bet ne tada, kai tik jums atrodo, kad jau gimdot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Song @ 2010 05 25, 01:43)
drinks_cheers.gif Būtent. Literatūros verta pasiskaityt besilaukiant. Bevandenis periodas yra pavojingas, bet ne per valandą-dvi.
Įspėjimas dėl pasitikrinimo pas budintį gydytoją yra labai logiškas, nes mamos dažnai supanikuoja ir skambina visiškai be reikalo. Jei jis pasakys, kad veikla prasideda, vienareikšmiškai skambint Žaliūnui ir kviestis, kaip jis ir sako. Bet ne tada, kai tik jums atrodo, kad jau gimdot biggrin.gif

Kiekvienas turi savo nuomone.
Mano nuomone yra tokia, kad jeigu tu tareisi su gydytuoju, kuriam ruosiesi atlyginti uz gimdyma, tai gali skambinti bet kada ir bet kokiu klausimu, jeigu tik kyla itarimas del ko nors (pats Zaliunas man taip sake). Kadangi gimdysiu antra karta, tai galiu tikrai patarti nesidroveti ir nesukti sau galvos del to, ar lauku skambinat, ar rimtu klausimu ar nelabai. Svarbiausia kad jus pati butumet rami del saves ir kudikelio. Pries pirma gimdyma as buvau konsultacijos pas Zaliuna 12 val dienos, sake dar gimdos kaklelis buvo labai mazai atsiveres, o vat 18 val man jau prasidejo tikrieji saremiai ir 12 nakties as pagimdziau. Kai skambinau Zaliunui, kad itariu kad prasidejo gimdymas, tai jis nenorejo tiketi, sako pabuk dar namuose, paziurek, bet as truputi palaukius nusprendziau vaziuoti, ir tikrai neprasoviau.
Kiekvieno reikalas yra elgtis kaip jam atrodo tinkama ir saugu. Cia mes tik dalinames patirtimi, ir ispudziais, patariam, o prisiklausyt ar ne, kiekvieno asmeninis reikalas.
del vaisiaus vandenu - http://www.mamyciukl...-reiketu-zinoti
thumbup.gif
Atsakyti
Merginos, paaskinkite man, ar sis gydytojas dirba Vilniaus gimdymo namuose? Radau, kad jis yra Vilniaus gimdymo namu gydytojas, o ne RK... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Anushka_1312 @ 2010 06 07, 23:04)
Merginos, paaskinkite man, ar sis gydytojas dirba Vilniaus gimdymo namuose? Radau, kad jis yra Vilniaus gimdymo namu gydytojas, o ne RK... g.gif

taip - tikrai taip jis is RK pereje si VGN 4u.gif
Atsakyti
Sveikos!
Siandien buvou apziuroje pas B.Zaliuna. Na dar gimdos kaklelis uzdaras, taip kad nezinia kada ateis laikas gimdyti..
Del klizmuciu as klausiau, ar daro VGN pries gimdyma, tai atsake, kad nedaro, nebent pati to noretum, tai reikia paprasyti, galima net savo klizmute atsivezti. O nedaro, nes tipo "tokia mada" dabar. Mano nuomone del estetikos geriau klizmute pasidaryti.
O del atpirkimo, tai sake, kad viskas nuo paciu priklauso, jeigu turi galimybe, tai kazka atperki, jeigu ne, tai neperki. Atseit, kiekvieno geros valios pasirinkimas. Gimdymui geriausia tureti savo paluciu, paimti i gimdykla, ir po jos i palata (gal ir namie prireiks), cia tokios kur sugeria is vienos puses, bet penerslampa is kitos. Tokiu yra vaistinese.
Tiek info. Sekmes visoms! nestuke.gif
Atsakyti
Sveikutės esamos ir būsimos mamytės. Trumpai ir aš pasidalinsiu savo patirtimi. Pirmąjį vaikelį operavo gyd. Razumas, bendravimas gal jo ir ne pats švelniausias, bet operaciją atliko superiniai, visi vėliau prižiūrintys gydytojai gyrė, koks gražus ir geras pjūvis ir pan. Gegužės viduryje antrąjį vaikelį operavo Žaliūnas. Bendrauja jis tikrai šilčiau, su pajuokavimais, operuojant anekdotų papasakojo, paskui kasdien lankė. Tik pastebėjimas - ten darosi konvejeris smile.gif Buvau mokamoj palatoj, tai kasdien mandagiai primindavo, kad neužsibūčiau be reikalo (matyt eilė norinčių laukė smile.gif ). Po operacijos turiu šiokių tokių abejonių: pjūvį kažkdėl darė ne toje pačioje vietoje, pjūvis didesnis ir kreivokas sad.gif |Kartais skauda pjūvio kraštus. Savo abejonėmis pasidalinsiu su gydytoja, pas kurią nuolat lankausi, tada bus aiškiau, kiek jos pagrįstos smile.gif
Sėkmės belaukančioms... smile.gif
Atsakyti
na..... ir man pavyko papulti pas si gydytoja.....na toks taip, taktiskas, mandagus... juokauja, nors kartasi nesuprasi kada juokas, kad cia jis gal visai rimtai kalba... blink.gif
siek tiek matesi, kad truputeli na - suprantu (jo darbo laikas iki 17 val. - o as cia su savo epiduru gal ir uztempiau laika...)- dariausi epidura, saremiai truko 12 val., kelis kartus stojo gimdymo veikla... stumt pradejau tik 17 val., stumt nepavyko del virskteles, teko daryt cezari...
bet priekaistu neturiu...ziuresim kaip sugis pjiuvis.
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2010 06 14, 22:27)
Sveikinimai gimus sūneliui  4u.gif
Kaip dabar pasakytum, ar verta tartis su šiuo gydytoju?

zinokit net nezinau.... ax.gif
sakau, kazkokiu stebuklu nebuvo..... bet sklido nuo jo tokia ramuma, atispalaidavimas.... pajuokavimai, draugiskumas, po operacijos jokiu komplikaciju... manau tai jau dauk ka reiskia;
atisveikindama pasakiau, kad "iki kito vaikelio" blush2.gif na, priekaistu jam tikrai neturiu;
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 06 15, 13:55)
atisveikindama pasakiau, kad "iki kito vaikelio" blush2.gif  na, priekaistu jam tikrai neturiu;

O jis konkretus buvo? Ar neperdaug juokavo?
Dar labai įdomu kaip kitas personalas į jį reagavo, ar kaip pelytės sesutės lakstė ar kikeno kartu ax.gif
Atsakyti