Įkraunama...
Įkraunama...

Marinuotos morkos

QUOTE(mamkaa @ 2010 08 25, 19:18)
aciu uz atsakyma. imkit balioncika  smile.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif


noreciau isbandyti Jusu recepta morkyciu smile.gif o cukraus ne per daug 1 l vandens 1 stikline cukraus ?
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 06, 16:06)

Niu tai va darau paprastai, pasiruosiu morkas, jas nusiplaunu, nusiskutu ir susipjaustau, jei tai dideles morkos. Tada kaiciu puoda i ji pilu vandeni, vandeni pilu pagal morku kieki, na kaip cia paaiskinti, imu 5 litru puoda ir pilu 3 litrus vandens. tada kai vanduo uzverda susdedu visus ingridientus ir tada jau sudedu morkas, jas troskinu marinate 20 min., po to viska dedu is tiklainius ir uzsuku, laikosi kuo puikiausiai, ir labai skanu ziema, kaip garnyrui ir i troskinius ar kepinius visokius. morkos gaunasi traskios ir neistizusios, neminkstos, na tikrai skanios.
Vienam litrui marinato:
1 litras vandens
1 stikline (tarybine) cukraus
1 stikline acto (9%)
2 arbatiniai sauksteliai druskos
0.5 stiklines (tarybines)aliejaus





QUOTE(nurija @ 2011 08 09, 11:27)
noreciau isbandyti Jusu recepta morkyciu smile.gif o cukraus ne per daug 1 l vandens 1 stikline cukraus ?


nea, tikrai ne perdaug, marinatas labai skanus gaunasi.
Atsakyti
Vis galvoju pasidaryt morkyciu, kadangi dar esu jauna seimininke, tai nesu dariusi ax.gif pamenu mama labai skaniai darydavo, o receptas kaip agurku.
pasidalinsiu ir as, gal kam pravers
1ltr vandens
1v.s. druskos
3v.s. cukraus
5v.s. acto

gaunasi toks saldziarugstis marinatas. o ir morkas mama pjaustydavo kvadraciukais, labai skanu valgyt budavo. reiks pasidaryt kita savaite morkyciu, tik va galvoju kol nuskusiu jas......

p.s. apvalios morkytes thumbup.gif pirma karta tokias maciau. reiks pasiset kitais metasi bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos
Ir as turiu visa maisa morku g.gif
Perskaiciau visa temyte - bandysiu pora receptuku.

Galiu pasidalinti savuoju, man skanu ir taip su duona valgyti, ir prie mesos patiekalu, zodziu, skonio reikalas

1 kg morku
100 g aliejaus
4 saukstai acto 9 %
3 saukstai cukraus
1 didele galva cesnako
juodu pipiru, druska pagal skoni

morkas issutinu, tada nulupu, supjaustau kubeliais, dedu i puoda, sudedu visus priedus be cesnako, uzversdu, sumetu cesnakus, kokias 5 min nuolat maisant paverdu ir sudedu i stiklainius

skanaus
Atsakyti
Sveiki, norėjau paklausti ar marinuotos morkos tinka dėti į baltą ar kokią kitą mišrainę?
Atsakyti
Sveiki, norėjau paklausti ar marinuotos morkos tinka dėti į baltą ar kokią kitą mišrainę?


TAIP.

Morkas marinuoju ne pirmi metai, todėl tikrai sakau taip. Tereikia išsivirti bulves ir kiaušinius (toms, kas deda į baltą mišrainę), o visa kita iš stiklainių..... O šiaip naudoju visur, kur reikalingos morkos - pavyzdžiui, į troškinamą mėsytę suverčiu su visu skystimu, į sriubas, mišraines ir kt...
Jeigu įdomus receptas, pagal kurį marinuoju, prašau:
Marinatui:
1 litras vandens
1 šaukštas druskos
1 šaukštas acto
1-2 šaukštai cukraus
pagal skonį lauro lapelių, cinamono, gvazdikėlių (pvz., aš cinamono nededu, nes negaliu jo pakęsti )
Ne visai išvirtas morkas nulupu, susipjaustau kubeliais. Sumetu į jau perkoštą marinatą, paverdu dar kokias 10 minučių ir į nedidelius stiklainiukus.
Atsakyti
QUOTE(xxvxx @ 2012 09 25, 17:58)
Sveiki, norėjau paklausti ar marinuotos morkos tinka dėti į baltą ar kokią kitą mišrainę?
TAIP.

Morkas marinuoju ne pirmi metai, todėl tikrai sakau taip. Tereikia išsivirti bulves ir kiaušinius (toms, kas deda į baltą mišrainę), o visa kita iš stiklainių..... O šiaip naudoju visur, kur reikalingos morkos - pavyzdžiui, į troškinamą mėsytę suverčiu su visu skystimu, į sriubas, mišraines ir kt...
Jeigu įdomus receptas, pagal kurį marinuoju, prašau:
Marinatui:
1 litras vandens
1 šaukštas druskos
1 šaukštas acto
1-2 šaukštai cukraus
pagal skonį lauro lapelių, cinamono, gvazdikėlių (pvz., aš cinamono nededu, nes negaliu jo pakęsti )
Ne visai išvirtas morkas nulupu, susipjaustau kubeliais. Sumetu į jau perkoštą marinatą, paverdu dar kokias 10 minučių ir į nedidelius stiklainiukus.


O kur tokios morkos laikomos? saldytuve ar rusyje galima kur nera l.salta 4u.gif
Atsakyti
Aštrios morkų salotos Kėdainių fabriko wub.gif

gal kas panašų ar identišką receptą turite? 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, jei norėčiau vietoj acto naudoti citrinos rūgšti. Kokia proporcija būtų vienam litruj vandens? Ačiū
Atsakyti
Pernai pirmą kartą pabandžiau marinuoti morkų kelis stiklainiukus, man visai patiko, ypač patiko atsidaryti ir sumaisyti žiemą mišrainę- ar tik su majonezu, ar įdėti pvz marinuotų šparaginių pupelių, ar kokios rūkytos vištienos... Super, greita, ypač netikėtiems svečiams užsukus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sunny_smile @ 2013 05 21, 13:16)
Pernai pirmą kartą pabandžiau marinuoti morkų kelis stiklainiukus, man visai patiko, ypač patiko atsidaryti ir sumaisyti žiemą mišrainę- ar tik su majonezu, ar įdėti pvz marinuotų šparaginių pupelių, ar kokios rūkytos vištienos... Super, greita, ypač netikėtiems svečiams užsukus wink.gif


Pagal kurį receptuką darei?
Papildyta:
QUOTE(aroonele @ 2011 08 14, 15:28)

1ltr vandens
1v.s. druskos
3v.s. cukraus
5v.s. acto





QUOTE(xxvxx @ 2012 09 25, 16:58)



Jeigu įdomus receptas, pagal kurį marinuoju, prašau:
Marinatui:
1 litras vandens
1 šaukštas druskos
1 šaukštas acto
1-2 šaukštai cukraus


Vienam receptuke acto rašo 1 v.š., o kitam 5? Kaži kaip turėtų būti iš tikrųjų. O gal abiem skanu g.gif
Atsakyti
[quote=succes,2010 08 06, 17:06]
Stai ir as pazaduke prazuvele smile.gif
Keliu tema i virsu, nes jau nuo pernai prisizadejusi mergaitem ideti recepteli. Marinuoju visokias morkas (dabar pats metas marinuoti mazas), ir dideles pjaustytas visaip (griezineliais, siaudeliais, juostelem) ir mazas ir tas kur kaip ridikeliai atrodo - apvalias tokias.
Niu tai va darau paprastai, pasiruosiu morkas, jas nusiplaunu, nusiskutu ir susipjaustau, jei tai dideles morkos. Tada kaiciu puoda i ji pilu vandeni, vandeni pilu pagal morku kieki, na kaip cia paaiskinti, imu 5 litru puoda ir pilu 3 litrus vandens. tada kai vanduo uzverda susdedu visus ingridientus ir tada jau sudedu morkas, jas troskinu marinate 20 min., po to viska dedu is tiklainius ir uzsuku, laikosi kuo puikiausiai, ir labai skanu ziema, kaip garnyrui ir i troskinius ar kepinius visokius. morkos gaunasi traskios ir neistizusios, neminkstos, na tikrai skanios.
Vienam litrui marinato:
1 litras vandens
1 stikline (tarybine) cukraus
1 stikline acto (9%)
2 arbatiniai sauksteliai druskos
0.5 stiklines (tarybines)aliejaus




aš tokiu receptu (tik be aliejaus ir druska mano recepte parašyta 1 šaukštas (bet turbūt tai tas pats kaip 2 arb.š.)) konservuoju agurkus ir pridedu su agurkais žiedeliais pjaustytų morkų. Ir gražu, ir įvairiau kai valgai ir labai skanu. Beje galima ir vien morkas taip daryti. Beje, nieko nekaitinu - sudedu viską į stiklainius, ir užpilu 2 kartus marinatu ir uždarau, uždengiu šiltai apvožtus stiklainius 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo riešutėlis: 13 rugpjūčio 2013 - 12:52