Mamkaa,
turiu klausimuką,ar,kai konservuoji morkų jų neapverdi trumpai vandenuke su cukrumi?
Gerai,jeigu mažos morkos{jaunos},bet,jeigu storesnės,jas reikia apvirti su saldintu vandeniu.
Ir,ar neperdaug acto?
pasidalink,prašau,man tai svarbu.
QUOTE(regna @ 2010 08 06, 19:07)
Gerai,jeigu mažos morkos{jaunos},bet,jeigu storesnės,jas reikia apvirti su saldintu vandeniu.
O kodėl reikia apvirti saldintu vandeniu , ką tai priduoda
[quote=*Nerutė *,2010 08 06, 19:15]
O kodėl reikia apvirti saldintu vandeniu , ką tai priduoda
[/quote
=*Nerute*-
morkos apverdamos saldintame vandenyje{ilgiau issilaiko karotinas,antra,gliukoze suteikia morkoms šviežumo,nekinta spalva}
Ypač tai būdinga,kai morkos yra laikomos žiemą,jos tarkime būna žviežios.
Aš,virdama,apvirdama visada dedu nedidelį kiekį cukraus,ir pilu lašelį aliejaus.
O kodėl reikia apvirti saldintu vandeniu , ką tai priduoda
[/quote
=*Nerute*-
morkos apverdamos saldintame vandenyje{ilgiau issilaiko karotinas,antra,gliukoze suteikia morkoms šviežumo,nekinta spalva}
Ypač tai būdinga,kai morkos yra laikomos žiemą,jos tarkime būna žviežios.
Aš,virdama,apvirdama visada dedu nedidelį kiekį cukraus,ir pilu lašelį aliejaus.
Labas rytas. As kai darau niekada neapverdu, o didelles morkas tai pjaustau, nu nezianu, as darau tai pkaip parasiau. O acto tikrai pilasi stikline.
niugi pabandykit koki puslitruka pasidaryti ir matysit kas gaunasi, arba patiks arba nea.
eisiu ir as siandien uzmarinuosiu mazu morkyciu.
niugi pabandykit koki puslitruka pasidaryti ir matysit kas gaunasi, arba patiks arba nea.
eisiu ir as siandien uzmarinuosiu mazu morkyciu.
is sodo parsiveziau rysuleli morku, tai siandien uzmarinavau puslitrini stiklaini. Tik jei marinuosite pagal recepta, kuri parasiau, nenusivaidinkit kaip as
Visada isvirdavau marinata ir tik tada dedavau morkas, bet ne, vat siandien suviete, kitaip, sumeciau i vandeni morkas ir visus prieskonius ir ka jus manot neskaidrus marinatas gavosi. pagalvojau, kad bus greiciau, o vat gavosi skonio , o marinatas drumzlinas, o taip tai visada buna skaidrus.
veliau idesiu foto
Visada isvirdavau marinata ir tik tada dedavau morkas, bet ne, vat siandien suviete, kitaip, sumeciau i vandeni morkas ir visus prieskonius ir ka jus manot neskaidrus marinatas gavosi. pagalvojau, kad bus greiciau, o vat gavosi skonio , o marinatas drumzlinas, o taip tai visada buna skaidrus.
veliau idesiu foto
Prisiroviau is darzo tokiu morku ir eisiu marinuoti.
jas seju kiekvienais metais, man jos labai grazu kai uzmarinuoji, apvalios, burbuliukai tokie, ir parogu i troskinius deti ar i kokius darzovi uasorti, nes tikrai ispudingai atrodo. Visi kas pamato vis klausia, kai pas jas taip ispjaustau apvaliai . O skonis niekuo neasiskiria nuo iprastu morku. Mano seimyna dievina morkas, daug visko is ju darom ir ryjam
jas seju kiekvienais metais, man jos labai grazu kai uzmarinuoji, apvalios, burbuliukai tokie, ir parogu i troskinius deti ar i kokius darzovi uasorti, nes tikrai ispudingai atrodo. Visi kas pamato vis klausia, kai pas jas taip ispjaustau apvaliai . O skonis niekuo neasiskiria nuo iprastu morku. Mano seimyna dievina morkas, daug visko is ju darom ir ryjam
Nejau as viena marinuoju morkas Pirma vieta duociau siai darzovei
Vakar kol suskutau tas mazas morkytes , atrodo tiek daug ju buvo, o gavosi tik 3 puslitriniai stiklainiai, niu ka darysi teks dar marinuoti.
Va foto, kokybe ne kokia, kuo toliau tuo labiau nemoku fotkinti, o dar sako patirtis ateina su laiku
Apvalios morkytes, nors siemet kazkokios ne tokios, na nera tokia grazi forma kai ppernai
morkos pjaustytos juostelem
Su jomis galima labai graziai patiekalus papuosti, rozyte kokia susukti ar ka kita
Na va ir viskas, pasigyriau
Vakar kol suskutau tas mazas morkytes , atrodo tiek daug ju buvo, o gavosi tik 3 puslitriniai stiklainiai, niu ka darysi teks dar marinuoti.
Va foto, kokybe ne kokia, kuo toliau tuo labiau nemoku fotkinti, o dar sako patirtis ateina su laiku
Apvalios morkytes, nors siemet kazkokios ne tokios, na nera tokia grazi forma kai ppernai
morkos pjaustytos juostelem
Su jomis galima labai graziai patiekalus papuosti, rozyte kokia susukti ar ka kita
Na va ir viskas, pasigyriau
QUOTE(Dijancikas @ 2007 09 28, 13:48)
5stiklines vandens
1saukstas druskos
1stikline cukraus(man siek tiek per daug budavo tai gal maziau truputi)
1stikline acto
cesnaku skilteliu,pipiru grudeliu,morkos,paprikos
Kokie kiekiai visko tai net nezinau tiksliai Na pipiru keleta imesti,cesnaku
Puikus receptukas, morkytes isties gaunasi skanios, bet patarciau visoms, kurios susigundys tokiu budu konservuoti morkytes, deti mazdaug dvigubai maziau cukraus. Puse stiklines- pats tas. Pati ana savaite isbandziau konservuot, dejau tiek, kiek parasyta, tai gavosi per daug jos saldzios. Saldziarugstis- skanu, bet kai cukraus per daug, jau nelabai. Tad dabar dejau tik puse stikl cukierkos litrui vandenuko- super gavosi.
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 19, 08:15)
Nejau as viena marinuoju morkas Pirma vieta duociau siai darzovei
Mamkaa,na ne viena tu marinuoji morkas.
Jas mėgstu ir aš
Aš,morkas pradėjau marinuoti su agurkais.
Vėliau jas marinavau vienas.
Aš,jas marinuoju panašiai,kaip ir agurkus ,tik pilu daugiau cukraus,nei agurkams ir pilu mažiau acto
Kartais įdedu cinamono lazdelę.
QUOTE(regna @ 2010 08 24, 21:57)
Mamkaa,na ne viena tu marinuoji morkas.
Jas mėgstu ir aš
Aš,morkas pradėjau marinuoti su agurkais.
Vėliau jas marinavau vienas.
Aš,jas marinuoju panašiai,kaip ir agurkus ,tik pilu daugiau cukraus,nei agurkams ir pilu mažiau acto
Kartais įdedu cinamono lazdelę.
Jas mėgstu ir aš
Aš,morkas pradėjau marinuoti su agurkais.
Vėliau jas marinavau vienas.
Aš,jas marinuoju panašiai,kaip ir agurkus ,tik pilu daugiau cukraus,nei agurkams ir pilu mažiau acto
Kartais įdedu cinamono lazdelę.
Cinamono lazdele , vajai kiap idomu, o kas per skonis buna. na tiesiog idedate i stiklaini cinamono lazdele ir viskas? koki skoni suduoda ta lazdele? ir su kuo tokias morkas valgyti?
ot kiek klausimu
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 25, 07:55)
Cinamono lazdele , vajai kiap idomu, o kas per skonis buna. na tiesiog idedate i stiklaini cinamono lazdele ir viskas? koki skoni suduoda ta lazdele? ir su kuo tokias morkas valgyti?
ot kiek klausimu
ot kiek klausimu
Mamkaa,iš karto sakau,jeigu nemėgsti cinamono,needaryk,jeigu mėgsti ekspermentuok.
Juk cinamonas,tik prieskonis,morkos išlieka tokios pačios skanios,bet skonis jaučiasi valgant pabaigoje.
Man labai patinka jo aromatas
Skonio negaliu aprasyti reikia paragauti
O,valgau jas su žuvimi.ir vienas salotas su aliejumi.