Merginos, nejuokaukite Aš jau pusę morkų nuimiau, dar liko darže daug, jau galvoju gal sultis su obuoliais daryti, nes labai rusį nesilaiko, o smėlio nesinori maišų vežti į miesto rusį NORIU RECEPTUKO ANYTOS, Dijancikai Arba kur tuos morkų korejietiškų prieskonius perkate???? O jei stiklainiukus papastreizavus, mmm?
Rasau receptuka visoms nekantraujancioms Buvau visai pamirsusi kad prisizadejau
5stiklines vandens
1saukstas druskos
1stikline cukraus(man siek tiek per daug budavo tai gal maziau truputi)
1stikline acto
cesnaku skilteliu,pipiru grudeliu,morkos,paprikos
Kokie kiekiai visko tai net nezinau tiksliai Na pipiru keleta imesti,cesnaku nemazai bent po 5 skilteles i stiklaini kad gautusi,morku apie 2kilogramus paprikos kokios 6 didesnes-priklauso kiek kas norit-galima ir maziau ir daugiau.
Marinate apvirti cesnakus ir pjaustytas paprikas 2minutes kokias.Po toisvirtas nuluptas morkas sudedat i marinata ir viska kartu pavirti 5 min ir i stiklainius
As darydavau is pusantros normos tai man gaunasi 6 mazdaug stiklainiukai 700gr talpos.
Jei bus klausimu kreipkites
5stiklines vandens
1saukstas druskos
1stikline cukraus(man siek tiek per daug budavo tai gal maziau truputi)
1stikline acto
cesnaku skilteliu,pipiru grudeliu,morkos,paprikos
Kokie kiekiai visko tai net nezinau tiksliai Na pipiru keleta imesti,cesnaku nemazai bent po 5 skilteles i stiklaini kad gautusi,morku apie 2kilogramus paprikos kokios 6 didesnes-priklauso kiek kas norit-galima ir maziau ir daugiau.
Marinate apvirti cesnakus ir pjaustytas paprikas 2minutes kokias.Po toisvirtas nuluptas morkas sudedat i marinata ir viska kartu pavirti 5 min ir i stiklainius
As darydavau is pusantros normos tai man gaunasi 6 mazdaug stiklainiukai 700gr talpos.
Jei bus klausimu kreipkites
MORKOS KORĖJIETIŠKAI
(1)
1 kg morkų
3-4 skiltelės česnako
2 svogūno galvutės
2-3 valg. šaukštai acto (3%)
Malta aštrioji paprika
Aliejus
Druska
Morkas nuplauti, nuskusti, supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti specialia tarka, gerai pasūdyti ir leisti pastovėti 10-15 minučių. Po to lengvai praplauti, nuspausti, sudėti į emaliuotą dubenį, suberti papriką, užpilti actu. Svogūnus smulkiai supjaustyti, pakepti ant aliejaus iki auksinės spalvos, duoti ataušti. Česnaką sutrinti arba išspausti, sudėti į morkas. Keptus svogūnus (be aliejaus) sudėti į morkas, viską gerai išmaišyti.
(2)
1 kg morkų
2 galvutės česnako
5 arb. šaukšteliai cukraus
½ stiklinės obuolių acto
½ arb. šaukštelio adžikos
1½ stiklinės saulėgrąžų arba sojos aliejaus
1 arb. šaukštelis maltos aštriosios paprikos
½ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Druska
Morkas nuplauti, nuskusti, supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti specialia tarka. Česnakus išspausti į morkas. Pasūdyti, sudėti maltus papriką ir pipirus. Užpilti actu, kuriame ištirpintas cukrus ir adžika. Gerai išmaišyti ir plonus sluoksniu išdėti į dubenį ar lėkštę (kuo didesnio skersmens).
Keptuvėje įkaitinti aliejų, kol nepradės palengva rūkti, tada kuo tolygiau juo užpilti morkas ir tuoj pat uždengti dangčiu. Po 3 minučių nudengti, išmaišyti morkas ir perdėti į užsukamus stiklainius, suspaudžiant, kad neliktų oro tarpų. Užsukti dangtelius ir duoti atvėsti. Palaikyti šaldytuve 1 parą.
(3)
1 kg morkų
1 valg. šaukštas cukraus
4-5 valg. šaukštai acto
1 česnako galvutė
4-5 valg. šaukštai aliejaus
1 arb. šaukštelis maltos aštriosios paprikos
1 valg. šaukštelis druskos
Morkas nuplauti, nuskusti, supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti specialia tarka. Pasūdyti, truputį pamaigyti, po to nupilti susidariusias sultis į atskirą indą. Suberti cukrų, maltą papriką, išspausti česnaką, supilti actą ir viską gerai išmaišyti. Aliejų užkaitinti ir tuoj pat užpilti ant morkų, supilti sultis, išmaišyti ir ataušinti.
(1)
1 kg morkų
3-4 skiltelės česnako
2 svogūno galvutės
2-3 valg. šaukštai acto (3%)
Malta aštrioji paprika
Aliejus
Druska
Morkas nuplauti, nuskusti, supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti specialia tarka, gerai pasūdyti ir leisti pastovėti 10-15 minučių. Po to lengvai praplauti, nuspausti, sudėti į emaliuotą dubenį, suberti papriką, užpilti actu. Svogūnus smulkiai supjaustyti, pakepti ant aliejaus iki auksinės spalvos, duoti ataušti. Česnaką sutrinti arba išspausti, sudėti į morkas. Keptus svogūnus (be aliejaus) sudėti į morkas, viską gerai išmaišyti.
(2)
1 kg morkų
2 galvutės česnako
5 arb. šaukšteliai cukraus
½ stiklinės obuolių acto
½ arb. šaukštelio adžikos
1½ stiklinės saulėgrąžų arba sojos aliejaus
1 arb. šaukštelis maltos aštriosios paprikos
½ arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Druska
Morkas nuplauti, nuskusti, supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti specialia tarka. Česnakus išspausti į morkas. Pasūdyti, sudėti maltus papriką ir pipirus. Užpilti actu, kuriame ištirpintas cukrus ir adžika. Gerai išmaišyti ir plonus sluoksniu išdėti į dubenį ar lėkštę (kuo didesnio skersmens).
Keptuvėje įkaitinti aliejų, kol nepradės palengva rūkti, tada kuo tolygiau juo užpilti morkas ir tuoj pat uždengti dangčiu. Po 3 minučių nudengti, išmaišyti morkas ir perdėti į užsukamus stiklainius, suspaudžiant, kad neliktų oro tarpų. Užsukti dangtelius ir duoti atvėsti. Palaikyti šaldytuve 1 parą.
(3)
1 kg morkų
1 valg. šaukštas cukraus
4-5 valg. šaukštai acto
1 česnako galvutė
4-5 valg. šaukštai aliejaus
1 arb. šaukštelis maltos aštriosios paprikos
1 valg. šaukštelis druskos
Morkas nuplauti, nuskusti, supjaustyti plonais šiaudeliais arba sutarkuoti specialia tarka. Pasūdyti, truputį pamaigyti, po to nupilti susidariusias sultis į atskirą indą. Suberti cukrų, maltą papriką, išspausti česnaką, supilti actą ir viską gerai išmaišyti. Aliejų užkaitinti ir tuoj pat užpilti ant morkų, supilti sultis, išmaišyti ir ataušinti.
Aš,labai mėgstu morkas,šiandiena konservavau .
Paruoštas morkas blanširavau 3-5 min.truputėlį pasūdytame vandenyje.
Į stiklainį kartu su morkomis sudedami prieskonia: pipirai{aš dėjau kvapiuosius},gvaizdikėliai,lauro lapeliai,cinamono lazdelė,skiltelė česnako.
Marinatui:
Vienas ltrr. vandens,2valg š.druskos,
2,5 valg .š. cukraus,
1v.š. acto esencijos.
50g aliejaus,
Morkos užpilamos ir uždaromos dangteliais.
Pagal šį receptą esu dariusi jau ne kartą.
Paruoštas morkas blanširavau 3-5 min.truputėlį pasūdytame vandenyje.
Į stiklainį kartu su morkomis sudedami prieskonia: pipirai{aš dėjau kvapiuosius},gvaizdikėliai,lauro lapeliai,cinamono lazdelė,skiltelė česnako.
Marinatui:
Vienas ltrr. vandens,2valg š.druskos,
2,5 valg .š. cukraus,
1v.š. acto esencijos.
50g aliejaus,
Morkos užpilamos ir uždaromos dangteliais.
Pagal šį receptą esu dariusi jau ne kartą.
panos, gal kuri žinot, kaip užmarinuoti ar užkonservuoti mažytes morkytes? nu tokios būna pirkti. turiu mažiukių, norėčiau cielas sumarinuoti, bet niekur recepto tokio nerandu
Zinau recepteli, marinuoju ir as mazas morkytes, jei dar reikia veliau galiu parasyti
QUOTE(mamkaa @ 2009 10 01, 06:21)
Zinau recepteli, marinuoju ir as mazas morkytes, jei dar reikia veliau galiu parasyti
Mamkaa ,noriu tavęs paklaausti,ar skiriasi marinavimas mažų morkyčių marinavimas nuo didelių?
Aš,jau marinuoju daug metų su agurkais{drauge}priduoda gerą skonį agurkams.
Marinuoju su šafranu,ir,kitaip.
Ydomu ,lauksiu recepto tavo
QUOTE(mamkaa @ 2009 10 01, 05:21)
Zinau recepteli, marinuoju ir as mazas morkytes, jei dar reikia veliau galiu parasyti
reikia
Ir man to recepto reikia:-)
i | PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS: 1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis! 2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema. 3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas / žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo. 4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos. 5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas. 6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą. 7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume. Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt |
Stai ir as pazaduke prazuvele
Keliu tema i virsu, nes jau nuo pernai prisizadejusi mergaitem ideti recepteli. Marinuoju visokias morkas (dabar pats metas marinuoti mazas), ir dideles pjaustytas visaip (griezineliais, siaudeliais, juostelem) ir mazas ir tas kur kaip ridikeliai atrodo - apvalias tokias.
Niu tai va darau paprastai, pasiruosiu morkas, jas nusiplaunu, nusiskutu ir susipjaustau, jei tai dideles morkos. Tada kaiciu puoda i ji pilu vandeni, vandeni pilu pagal morku kieki, na kaip cia paaiskinti, imu 5 litru puoda ir pilu 3 litrus vandens. tada kai vanduo uzverda susdedu visus ingridientus ir tada jau sudedu morkas, jas troskinu marinate 20 min., po to viska dedu is tiklainius ir uzsuku, laikosi kuo puikiausiai, ir labai skanu ziema, kaip garnyrui ir i troskinius ar kepinius visokius. morkos gaunasi traskios ir neistizusios, neminkstos, na tikrai skanios.
Vienam litrui marinato:
1 litras vandens
1 stikline (tarybine) cukraus
1 stikline acto (9%)
2 arbatiniai sauksteliai druskos
0.5 stiklines (tarybines)aliejaus
Va ir visa paslaptis, jei rasiu foto nuo pernai tai idesiu vakare, o jei ne tai pirmadieni marinuosiu mazas morkytes ir butinai pasirodysiu
Gal kas turi ir daro kaip nors kitaip morkas, tikrai butu idomu suzinoti ir pabandyti. Nejau taip nepopuliaru (nemadinga) marinuoti morkas, kad si temele tokia apmirusi, per tiek laiko tik 2 psl prirasyti
Papildyta:
Is smalsumo pabandziau paieskoti marinuotu morku receptu, va ka pavyko rasti:
http://www.zaidimuai...ork-diazas.html
****************************************
dar va vienas:
Marinuotos morkos
Morkų, 5 kvapnieji pipirų žirneliai, 3 gvazdikėliai, 2 lauro lapeliai, česnako (1 l stiklainiui).
Marinatas: 1 l vandens 40 g druskos, 40 g cukraus, virkite 10 min., įpilkite 60 g acto.
Nuvalytas morkas pavirkite 3-5 min., sudėkite į stiklainį, įdėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir kitus ingredientus. Stiklainius sterilizuokite: 0,5 l 9 min., 1 l 15 min., 3 l 18 min. Po to daržoves užpilkite marinatu ir užsukite dangteliais.
****************************************
Butinai reikes kuri nors pabandyti
lauksiu ir kitu pasiulymu.
Keliu tema i virsu, nes jau nuo pernai prisizadejusi mergaitem ideti recepteli. Marinuoju visokias morkas (dabar pats metas marinuoti mazas), ir dideles pjaustytas visaip (griezineliais, siaudeliais, juostelem) ir mazas ir tas kur kaip ridikeliai atrodo - apvalias tokias.
Niu tai va darau paprastai, pasiruosiu morkas, jas nusiplaunu, nusiskutu ir susipjaustau, jei tai dideles morkos. Tada kaiciu puoda i ji pilu vandeni, vandeni pilu pagal morku kieki, na kaip cia paaiskinti, imu 5 litru puoda ir pilu 3 litrus vandens. tada kai vanduo uzverda susdedu visus ingridientus ir tada jau sudedu morkas, jas troskinu marinate 20 min., po to viska dedu is tiklainius ir uzsuku, laikosi kuo puikiausiai, ir labai skanu ziema, kaip garnyrui ir i troskinius ar kepinius visokius. morkos gaunasi traskios ir neistizusios, neminkstos, na tikrai skanios.
Vienam litrui marinato:
1 litras vandens
1 stikline (tarybine) cukraus
1 stikline acto (9%)
2 arbatiniai sauksteliai druskos
0.5 stiklines (tarybines)aliejaus
Va ir visa paslaptis, jei rasiu foto nuo pernai tai idesiu vakare, o jei ne tai pirmadieni marinuosiu mazas morkytes ir butinai pasirodysiu
Gal kas turi ir daro kaip nors kitaip morkas, tikrai butu idomu suzinoti ir pabandyti. Nejau taip nepopuliaru (nemadinga) marinuoti morkas, kad si temele tokia apmirusi, per tiek laiko tik 2 psl prirasyti
Papildyta:
Is smalsumo pabandziau paieskoti marinuotu morku receptu, va ka pavyko rasti:
http://www.zaidimuai...ork-diazas.html
****************************************
dar va vienas:
Marinuotos morkos
Morkų, 5 kvapnieji pipirų žirneliai, 3 gvazdikėliai, 2 lauro lapeliai, česnako (1 l stiklainiui).
Marinatas: 1 l vandens 40 g druskos, 40 g cukraus, virkite 10 min., įpilkite 60 g acto.
Nuvalytas morkas pavirkite 3-5 min., sudėkite į stiklainį, įdėkite smulkiai supjaustytą česnaką ir kitus ingredientus. Stiklainius sterilizuokite: 0,5 l 9 min., 1 l 15 min., 3 l 18 min. Po to daržoves užpilkite marinatu ir užsukite dangteliais.
****************************************
Butinai reikes kuri nors pabandyti
lauksiu ir kitu pasiulymu.