Įkraunama...
Įkraunama...

Temperatūros "mušimo" būdai

Kaip jsu rasyta, jei nenumusa vieni vaistai po valndos, reikia duoti kitu (paracetamol - ibufen). vaikuti butina isrengti jei jau nekrenta temperatura, dregnu ranksluosciu trinti pazastytes, kirksnis. jei leidziasi ant kaktos dregna ranksluosti det. sia ziema daug kartu naudoti sias priemones sad.gif dabar net asaroja akys man prisiminus. mano mazei staiga kylant temperaturai prasideda traukuliai. tai reikia numusinet nuo 38. o kai sudavus vaistu po valandos dar uzkyla iki 39.6!! siaubas.
suneliui ziema uzkilo iki 40 jau sudavus vaistu galvojau isprotesiu... sudaviau kitus vaistus, klykianti tryniau,jau vaikas buvo is saves isejes,nemoku apsakyti.o is po mazes traukuliu isgasdinta, vyras naktinej dirba pamainoj, viena su mazais leliukais uzmiesty... kosmaras buvo. tada numusiau iki zmoniskos temperaturos. greitosios sikart nekvieciau, laukiau ar pades kiti vaistukai (nes priimamajam jautiesi paskutine kvaile, nes tempera VISADA nukrenta kol nuvaziuojam). ligoninej gydytoja sake kad pagal dabartinius reikalavimus karsciuojanti vaika privalo guldyti i vesaus vandens vonia (jei kazkada bandysite tai ipilat silto vandens kaip maudantis, guldot vaika ir palaipsniui dapilat vesesnio vis vandens). bet jie taip nedaro,nes zino kokia bus tevu reakcija.
mano berniukas eina i darzeli, tai vis pareidavo su virusiuku.jau kai jam buna ligos pikas tada mazajai su dar didesne jega suveikdavo virusas. po keliu savaiciu vel tas pats, bet vis baisiau. dar kitakart mazei vartojant antibiotikus prasidejo antrinis jau bakterinis uzdegimas. tada jau su gydyta nutarem kad geriau i ligonine vaziuoti.aciu dievui tik bronchitas. tada jau nebeleidau sunelio i darzeli ir aciu dievuipraejo ta krize.per tuos baisius du menesius numeciau visus nestumo metu priaugtus kylus
Atsakyti
QUOTE(ernesttaa @ 2010 10 23, 17:06)
Sveiki. Gera musinet temperatura, kai ja numusi ir greit nebeuzkila. O as nuo ketvirtadienio vakaro vargstu, vakar net i nevilti puolusi buvau. Ketvirtadieni vaika is darzelio parsivedziau su 37,8. (Nuo sekmadienio vos vos slogavo, nosis nebego, bet rytais truputi skyscio issitraukdavo) Vakare beveik 21val.kisau zvakute. 4valanda nakties vel 38,8 - zvakute. Ryte 10val. vel taspats. Na cia dar pakenciama, bet kai 14val. temperatura uzkilo iki 39,4 (praejus tik 4valandom po doses, kur raso, kad nedazniau kaip kas 6valandas) skambinau greitajai, tai niekas nesiskubina net vaziuot, o uzdave klausima kodel is ryto seimos gydytojos nesikvieciau, (o nesikvieciau todel, kad as zinau jau jos gydyma: must temperatura ir gert arbatas), gal reikia antibijotiku, o jie atseit tik suleis vaistus nuo temperaturos, sake skambintis gydytojai. Pasiskambinau, tai ji sako, kad cia viskas gerai, temperatura gali tris dienas laikytis, o ir musu kas 6val. tipo normaliai. Bet sakau dabar tik keturios praejo, tai ji galima ir kas 4val.must. Dar patare ikist zvakute ir po valandos ibufeno saukstuka duot. Kadangi ibufeno nebuvau naudojus, tai ir neturejau. Ikisau zvakute, bet temperatura nukrito tik iki 38,2. Nepraejus 6valandom temperatura 39,8. Daviau ibufeno (nusipirkau, nes zvakutes nebenumusdavo, anksciau tikrai padedavo). Temperaturos po dvieju valandu neliko. Nakti 4val. vel 38,9, vel ibufenas. Tiesa sloga nebeliko tokia nekalta, traukiasi nedaug, bet jau gelsva ir girdisi, kad kazkur giliai jos dar yra, po istraukimo. Ryte pabudo su patraiskanojusiom akytem. Beveik 12val. temperatura vel 38,9 ir vel daviau ibufeno.  Bet ibufenas sikart nesuveike taip gerai, nes 16:30val. temperatura 39. Sikart kisau zvakute.  Akytes pradejo puliuot, tik nuvalai ir vel atsiranda. Ilasinau vaistuku. Zodziu nezinau, kaip mes iki pirmadienio dar islauksim, jei ir toliau taip pat.

Na as nemedike,bet kadangi auginu 3 vaikus kurie tikrai labai daznai sergantys,tai galiu pasakyti kad jusu situacija nera tokia baisi....
Kad temperatutra kyla reiskiasi organizmas bando kovoti su liga,turbut sita dalyka visi zino ir staigiai numusineti jos tikrai nereiktu,jei ji krenta po kelias dalis tai yra tikrai normalu.Medikai paprastai sako kad aukstas karsciavimas leistinas iki 4 paru,po to reiktu jau pasidaryti tyrimus ir geriausia kad stebetu medikai toliau bekarsciuojanti vaikuti,nors sia ziema mano viduriniukas karsciavo virs 39 net 8 paras...toki virusa buvo pasigaves,bet pasveikom be antibijotiku,tik per tas 8 dienas du kartus kraujo tyrimus padarem.
O jums jei akytes supuliavo tai tikrai virusas,tik as jusu vietoje padaryciau kraujo tyrima vaikuciui kad butu ramiau...
Atsakyti
man panasiai niekaip neina numusti temperaturos. 38,4 nukrenta iki 37,9 maksimum, ir vel kyla nebeimanoma. O vaistus galima vartoti tik kas 4 kitus, net kas 6h. Tai ka daryti skambinau gydytojai sake, kad toliau duoti vaistus. Siaip po vaistu bukle vaiko pagereja, bet kaktyte toliau dega ir termometras rodo ne maziau 38.
Atsakyti
Mergaites,gal kuri turi patirties su tokia situacija: Mano mazajai kai pakyla temperatura,atsala rankytes ir kojytes(kaip ledines,vos ne melynos)temperatura buna apie 39. Tada jas itrinu degtine,apmaunu vilnonemis kojinytemis,uzklostau(bet vis tiek labai sunku susildyti sad.gif sukisu paracetamolio zvakute(gyd sake viena karta sugirdyti ibufena,kita zvakute,bet ibufena isvemia).
Kai pradeda kristi temperatura stipriai prakaituoja.Kaip jus darote-uzklostote(bent jau taip darydavo mano mama) ar atvirksciai atklojate?
Ar jums pasitaiko kai vaikui auksta temperatura bet nei kosti nei sloguoja,gyd apziurejo sako kad viskas gerai?Ir jokiu vaistu?
Atsakyti
QUOTE(s.kristi @ 2012 04 04, 08:39)
Mergaites,gal kuri turi patirties su tokia situacija: Mano mazajai kai pakyla temperatura,atsala rankytes ir kojytes(kaip ledines,vos ne melynos)temperatura buna apie 39. Tada jas itrinu degtine,apmaunu vilnonemis kojinytemis,uzklostau(bet vis tiek labai sunku susildyti sad.gif sukisu paracetamolio zvakute(gyd sake viena karta sugirdyti ibufena,kita zvakute,bet ibufena isvemia).
Kai pradeda kristi temperatura stipriai prakaituoja.Kaip jus darote-uzklostote(bent jau taip darydavo mano mama) ar atvirksciai atklojate?
Ar jums pasitaiko kai vaikui auksta temperatura bet nei kosti nei sloguoja,gyd apziurejo sako kad viskas gerai?Ir jokiu vaistu?

kai kyla temperatura saltkretis ir atsalusios galunes yra normalu, kai temperatura krenta vaikas isprakaituoja, butina atklostyti, butina leisti issigaruoti, taip lengviau kirs. Jokiais budais negalima trinti degtine, degtine rezorbuojasi i kuna, trinkite drugnu vandeneliu rezultatas bus tas pats. Paracetamoli duokite ne dazniau kaip kas 6val, ibufena kas 8. Taip galit keitalioti, ir tarkim sudavet paracetamoli o temperatura didele, tai kad ir tuo pat metu galit duoti ibufena. Jeigu turite galimybiu isigykite ibufeno (neurofen) zvakuciu (as siunciausi is airijos, veliau is chekijos).

Ar jums dare tyrimus? jei vaikas nei koseja, nei sloguoja auksta temperatura rodo uzdegimini procesa. Patarciau pasidaryti kraujo tyrimus (benda na ir galima CRB), tada bus aisku yra uzdegimas ar koks gripas jus apalnke. Jei uzdegimas gausit antibiotikus.
Atsakyti
as tai atradau Nurofen sirupa (drauge is Anglijos parsivezus dave); kas patiko, tai, kad maziau jo reikia duoti nei Ibufeno. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2012 06 08, 17:59)
as tai atradau Nurofen sirupa (drauge is Anglijos parsivezus dave); kas patiko, tai, kad maziau jo reikia duoti nei Ibufeno.  thumbup.gif

Turim ir mes si sirupa, thumbup.gif
Atsakyti
o as temp musu tik nuo 38,5 g.gif
Atsakyti
QUOTE(1000inis @ 2012 06 11, 18:24)
o as temp musu tik nuo 38,5 g.gif

g.gif
Atsakyti
Aš irgi nurofeno pirkau. Kažkaip man jis geresnis nei ibufenas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2012 10 17, 18:40)
Aš irgi nurofeno pirkau. Kažkaip man jis geresnis nei ibufenas  rolleyes.gif

kaip keista g.gif taigi tas pats vaistas rolleyes.gif
Mum irgi geriausiai musa t Ibuprofenas, bet jis tokio slykstaus skonio, kad negaliu vaiko priversti jo gerti, duodu Paracetamolio, tas jam laaabai patinka doh.gif
Atsakyti
Aš irgi Nurofeną naudoju thumbup.gif . Dar ir tokį, kokio Lietuvoj nėra (draugė is Anglijos vis parūpina)- nuo peršalimo, nuo slogos su pseudofedrinu. Man sakė, kad Nurofenas yra originalas, tai gal todėl geriau veikia g.gif .Mano vaikams tai tikras išsigelbejimas buvo, kad dvigubai mažiau to skystimo duot reikejo thumbup.gif
Atsakyti