Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

jeigu idomu parasysiu ka as galvoju... cia ne kritika, tiesiog mano mintys smile.gif

geriausia man pasirode paskutine. Grazios spalvos. Zalia man labai patinka smile.gif Tik augaliukas galetu buti geriau sifokusuotas. Dar visai idomi pasirode Sano namo nuotrauka. Tik ilgai i ja ziurink man sukasi galva. Kitos nelabai. Kai kur naudojamas blicas viska gadina, o kitose truksta ryskumo.

Tik nesupyk del pamastymu... Saunu kad megsti fotografuoti smile.gif Manau, kad bedraudama cia galesi daug ko ismokti is patyrusiu fotografu.
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 16, 16:22)
jeigu idomu parasysiu ka as galvoju... cia ne kritika, tiesiog mano mintys smile.gif

geriausia man pasirode paskutine. Grazios spalvos. Zalia man labai patinka smile.gif Tik augaliukas galetu buti geriau sifokusuotas. Dar visai idomi pasirode Sano namo nuotrauka. Tik ilgai i ja ziurink man sukasi galva.  Kitos nelabai. Kai kur naudojamas blicas viska gadina, o kitose truksta ryskumo.

Tik nesupyk del pamastymu...  Saunu kad megsti fotografuoti smile.gif  Manau, kad bedraudama cia galesi daug ko ismokti is patyrusiu fotografu.

aš nemoku padaryt be blykstės.... sad.gif( mane ji labai nervina...

ta paskutinė gerokai pakirpta, nes aplink tą vietą viskas išsilieję...

nėra dėl ko supykt smile.gif
Atsakyti
Half evil, smagiausiai žiūrisi tik paskutinė. kitose arba peršvietų daug lopų, arba fokusas ne vietoj, arba spalvos abejotinos, arba nuotraukoj su pastatu nesupratau ką norėjai apsakyt. pakalnutė būtų ok,jei ne saulė viršuj (suprantu kad čia idėja, bet kokybė dėl to smarkiai krenta visos foto)... su ranka, apkarpyti pirštų galai. su meškinu - visai nekokybiškos foto. perskaičius pavadinimą,taip norėjau išvysti minkštutį, mergaitiškai romantišką meškiuką, prie kurio norėtųsi prisiglaust... o išvydau nesufokusuotą, smargiai peršviestą, nesmagų vaizdelį, vienoj dar ant snukučio krenta šešėlis, kuris dar labiau gadina vaizdą doh.gif jei jau fotografuoji su muiline ir nėra kaip išjungti blico, bent galima kokią lempą uždegti šalia, kad šešėlių neliktų tokių žiaurių ir nekontrastuotų tas meškiukas apakintas blico su aplinka... o geriausia į balkoną ar pievutę išsinešt dieną. mirksiukas.gif žiūrint į kaspiną, nesuprantu kur fokusas, viskas raibsta, margsta, akina ir nervina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 16, 13:20)
Nelabai supratau, bet meginsiu isikirsti zaizdama su fotiku naktimis.....

Turėjau omeny, kad dabar nesimato pravažiuojančių mašinų šviesų. WB būtų teisingas, jos (šviesos) matytūsi.

QUOTE(Half Evil @ 2007 08 16, 14:08)
tada gerai... dėsiu nuorodas, nes kitaip nuotraukos labai didelės...

ranka veidrodyje(truputį su spalvom žaista)
rytas
sena pastatas
gėlė
pusė kaspino
meškinas
pusė meškiuko
o štai kas gyvena ant stogo
štai mano turbūt geriausios nuotraukos per vasarą... :>

Tiesą sakant nieko gero. Būtų išgirsti, kodėl fotografavai tokius objektus, t.y. ką norėjai parodyt ir kas tavo manymu tau pavyko, o kas ne.
Atsakyti
Bandymas fotografuoti gele. Man nuotrauka patiko,bet labai idomu suzinoti kompetentingesniu zmoniu nuomone.. ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sapokliaka: 16 rugpjūčio 2007 - 19:45
QUOTE(Sapokliaka @ 2007 08 16, 19:43)
Bandymas  fotografuoti gele. Man  nuotrauka patiko,bet  labai idomu suzinoti kompetentingesniu zmoniu nuomone..  ax.gif

Man iki kompetetingų dar toli, bet pasakysiu jog manau, kad bitę reikėjo traukt šiek tiek iš centro, o šiaip viskas labai gerai.
Leidau sau pažaist su nuotrauka, kaip man atrodė smagiau.

user posted image

Pora senų naktinių mano foto diskusijoms pratęsti. Trūkumus žinau, bet būtų smagu išgirsti juos iš jūsų, ypač naujokų smile.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 16 rugpjūčio 2007 - 20:00
Sveiki smile.gif
Pirmiausia sveikinimai Uzuolaidai. Nauja tema labai idomi, ziuresim, kaip pavyks su vyrais susitart, nes noreciau isbandyt jegas smile.gif

Fotolama, kaip dazniausiai, labai teisingai apibudino esama situacija cia pas mus smile.gif Na bet manau naujokai turetu pasiskaityti truputi ir praeitas temas, savo fotoaparatu instrukcijas ir bent jau bendra supratima tureti, kaip veikia fotoaparatas.
Kalbant apie nuotraukas labiausiai patiko trecioji, tik kirpciau apacios per puse tos zoles smile.gif Ar cia nebuvo pakoreguota nuotrauka su programa? Kazkaip man tas susiliejas pirmas planas netikroviskai atrodo.
Nezinau, kur ieskoti rezoliucijos, bet matau visa gelezinkelio nuotrauka wink.gif
Puriena, man grudo nesimato.
Pupeliuk, paningas gavosi, bet dar yra kur tobulet wink.gif
Degute, man, kaip visi cia esantys jau zino, pirmiausia kliuna nesureguliuotas baltos spalvos balansas. Turbut jau kas nors bus parases, bet naktines nuotraukas geriausia fotografuoti ant mazo ISO.
Sillwio, negi tikrai naujiena?
Citata is http://www.dcresourc...iew/index.shtml apie EOS 350D
o Parameters (Parameter 1,2, Set 1, 2, 3, B&W) - Parameters 1 and 2 are preset; Parameter 1 has higher contrast, saturation, and sharpness, while parameter 2 has everything zeroed out; B&W is the black and white mode which also allows for filter and toning effects;

Drumbacele
, tavo fotografijoj man kliuna WB, nepatinka, kad fotografuota per stikla – pilna visokiu nereikalingu atspindziu ir siaip atrodo priejai prie lango ir nufotografavai tiesiog bandydama fotoaparata wink.gif
Half Evil, mano nuomone tokia, kaip sillwio. Tik kad jis prasmes bando ieskoti, o as ir is technines puses nematai nei vienos tvarkingos fotografijos. Pirmiausia nenaudok blico. Instrukcijoj turi buti parasyta, kaip ji ijungti arba fotografuok ant pusiau automatiniu programu – jis neisijungs. Lauksim nauju nuotrauku ir bandysim padet zingsniuot toliau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 08 16, 20:46)
Tiesą sakant nieko gero. Būtų išgirsti, kodėl fotografavai tokius objektus, t.y. ką norėjai parodyt ir kas tavo manymu tau pavyko, o kas ne.

aš fotografuoju ta kas man gražu. bent jau tos nuotraukos tokios. na gal tai ir nėra pats puikiausias būdas fototgrafuot....

na... man tose rankose pavyko perdarymas, fonas prieš tai buvo žalsvas, norėjau jį padayt juodą padariau. bet kokybė gan prasta, pirštai, kaip minėjo, pakirpti.

rytas man pavykus, nors galo gėlės nelabai matosi... šiaip kai tą nuotrauką fotografavau, išvis, tiesą sakant, buvo vakaras ir saulė buvo kitoj pusėj... o blykstė padarė savo...

dar man pavykus gėlė, taip pat stengiaus, kad apačioj butų juoda, kad blykstė neūtų apšvietus apačios. tik gal geriau atrodytų apvertus aukštyn kojom....

kaspinas, man atrodo įdomi, šiap tai tikra tiesa, labai mirguliuoja... ir tik pirmą kartą ją "nutraukus" buvo dar įdomesnė, paskui įdomumas blėsta ir blėsta...

pusė meškino truputį ne per pusę... ir už to meškino ne kas....

tas kur ant stogo, iš arti labai šiurkštus atrodo, dabar jis pakirptas... ir šiaip kažkaip nenormaliai fokusavo... niekaip nepavyko sufokusuot kad viskas būtų lygu...

meškino ilgo šešėlio aš siekiau, ir jį pasiekiau. bet nepavyko padaryt, ka neeitų šešėlis nuo rankos.

tai va, šiaip aš turiu daug minčių, tik nemoku jų išreikšt... :>
Atsakyti
Sapokliaka, nuotraukoj viskas butu gerai, jei ne pagrindinis akcentas centre. sillwio variantas geriau man atrodo, tik dar siek tiek ir apacios kirpciau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 08 16, 22:07)
Sveiki smile.gif
Pirmiausia sveikinimai Uzuolaidai. Nauja tema labai idomi, ziuresim, kaip pavyks su vyrais susitart, nes noreciau isbandyt jegas smile.gif

Fotolama, kaip dazniausiai, labai teisingai apibudino esama situacija cia pas mus smile.gif Na bet manau naujokai turetu pasiskaityti truputi ir praeitas temas, savo fotoaparatu instrukcijas ir bent jau bendra supratima tureti, kaip veikia fotoaparatas.
Kalbant apie nuotraukas labiausiai patiko trecioji, tik kirpciau apacios per puse tos zoles smile.gif Ar cia nebuvo pakoreguota nuotrauka su programa? Kazkaip man tas susiliejas pirmas planas netikroviskai atrodo.
Nezinau, kur ieskoti rezoliucijos, bet matau visa gelezinkelio nuotrauka wink.gif
Puriena, man grudo nesimato.
Pupeliuk, paningas gavosi, bet dar yra kur tobulet wink.gif
Degute, man, kaip visi cia esantys jau zino, pirmiausia kliuna nesureguliuotas baltos spalvos balansas. Turbut jau kas nors bus parases, bet naktines nuotraukas geriausia fotografuoti ant mazo ISO.
Citata is http://www.dcresourc...iew/index.shtml apie EOS 350D
o Parameters (Parameter 1,2, Set 1, 2, 3, B&W) - Parameters 1 and 2 are preset; Parameter 1 has higher contrast, saturation, and sharpness, while parameter 2 has everything zeroed out; B&W is the black and white mode which also allows for filter and toning effects; 

Drumbacele
, tavo fotografijoj man kliuna WB, nepatinka, kad fotografuota per stikla – pilna visokiu nereikalingu atspindziu ir siaip atrodo priejai prie lango ir nufotografavai tiesiog bandydama fotoaparata wink.gif
Half Evil, mano nuomone tokia, kaip sillwio. Tik kad jis prasmes bando ieskoti, o as ir is technines puses nematai nei vienos tvarkingos fotografijos. Pirmiausia nenaudok blico. Instrukcijoj turi buti parasyta, kaip ji ijungti arba fotografuok ant pusiau automatiniu programu – jis neisijungs. Lauksim nauju nuotrauku ir bandysim padet zingsniuot toliau wink.gif

ta prasme kai būna, food, party, portrait ir t.t. mode?
Atsakyti
QUOTE(Half Evil @ 2007 08 16, 20:09)
ta prasme kai būna, food, party, portrait ir t.t. mode?

ne, kai buna Av, Tv programos (diafragmos prieotitetas, islaikymo prioritetas) arba visiskai rankinio valdymo programa M wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Half Evil @ 2007 08 16, 20:07)
aš fotografuoju ta kas man gražu. bent jau tos nuotraukos tokios. na gal tai ir nėra pats puikiausias būdas fototgrafuot....

na... man tose rankose pavyko perdarymas, fonas prieš tai buvo žalsvas, norėjau jį padayt juodą padariau. bet kokybė gan prasta, pirštai, kaip minėjo, pakirpti.

rytas man pavykus, nors galo gėlės nelabai matosi... šiaip kai tą nuotrauką fotografavau, išvis, tiesą sakant, buvo vakaras ir saulė buvo kitoj pusėj... o blykstė padarė savo...

dar man pavykus gėlė, taip pat stengiaus, kad apačioj butų juoda, kad blykstė neūtų apšvietus apačios. tik gal geriau atrodytų apvertus aukštyn kojom....

kaspinas, man atrodo įdomi, šiap tai tikra tiesa, labai mirguliuoja... ir tik pirmą kartą ją "nutraukus" buvo dar įdomesnė, paskui įdomumas blėsta ir blėsta...

pusė meškino truputį ne per pusę... ir už to meškino ne kas....

tas kur ant stogo, iš arti labai šiurkštus atrodo, dabar jis pakirptas... ir šiaip kažkaip nenormaliai fokusavo... niekaip nepavyko sufokusuot kad viskas būtų lygu...

meškino ilgo šešėlio aš siekiau, ir jį pasiekiau. bet nepavyko padaryt, ka neeitų šešėlis nuo rankos.
tai va, šiaip aš turiu daug minčių, tik nemoku jų išreikšt... :>

Šaunuolė, kad turi minčių ir bandai jas realizuoti, o ne pyškini į kairę ir į dešinę, o paskui iš 500 nuotraukų atrenki vieną. Klausk drąsiai - bandysim padėt.
Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2007 08 16, 20:07)
Citata apie EOS 350D
Parameters (Parameter 1,2, Set 1, 2, 3, B&W) - Parameters 1 and 2 are preset; Parameter 1 has higher contrast, saturation, and sharpness, while parameter 2 has everything zeroed out; B&W is the black and white mode which also allows for filter and toning effects

cool lotuliukas.gif tikrai nežinojau. Dar pasakykit, kad ir mano d50 b/w režimą turi, tai turbūt nugriūsiu smile.gif
Atsakyti