Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

QUOTE(sillwio @ 2007 08 15, 21:40)
Liuks nuotraukos. Yra smulkmenų (kaip antai pirmoj nuotraukoj norėtūsi ryškios ir bitės), bet jos neesminės ir manau tu jas pats matai. Man geriausia antra.

Taip, matau, kad bitės ne visos ryškios. Kai fotografavau, fotiko ekranėlyje atrodė viskas čikipiki, bet kai parsinešiau namo, pamačiau, kad vis tik sufokusavo ne į bites, o kiek prieš jas. Kitąkart reiks bandyti rankomis fokusuoti ir diafragmą uždarinėti, bet kai priverdavau diafragmą, tai bitės dėl savo judesio išsiliedavo...

Vieną dalyką ką supratau — yra labai sunku fotografuoti vabzdžius smile.gif

Papildyta:
QUOTE(Puriena6 @ 2007 08 15, 21:07)
Ar kas susidūrėt su problema,  kai fotkinant vakarėjant ir prieš saulę gaunasi labai triukšmingos nuotraukos. Nors ISO visai nedidelis. Patarkit, kaip išvengti to triukšmo  g.gif

Pailiustruosiu. Jau rodžiau kažkada šią foto.  Apačioje labai daug grūdo, ar ne?
user posted image

Nematau grūdo. Gal tu monitorių „kreivai“ susireguliavusi?
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 08 15, 21:49)
Vieną dalyką ką supratau — yra labai sunku fotografuoti vabzdžius smile.gif

skruzdes pabandyk po vieną biggrin.gif Man sunkiau nei tarkim bites ar drugelius blush2.gif Šiandien vėl bandžiau. Ir vėl nieko gero.

nušarpinau unsure.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 15 rugpjūčio 2007 - 20:51
QUOTE(Puriena6 @ 2007 08 15, 20:07)
Ar kas susidūrėt su problema,  kai fotkinant vakarėjant ir prieš saulę gaunasi labai triukšmingos nuotraukos. Nors ISO visai nedidelis. Patarkit, kaip išvengti to triukšmo  g.gif
Pailiustruosiu. Jau rodžiau kažkada šią foto.  Apačioje labai daug grūdo, ar ne?

Nėra grūdo. D80 neturi triukšmaut prie tokio iso. Nebent trauktum ekspoziją kokiais 2EV kompe arba žiūrėtum nuotrauką kompe prie 100%.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 08 15, 20:49)

Nematau grūdo. Gal tu monitorių „kreivai“ susireguliavusi?

Nžn dėl monitoriaus g.gif gal tai ne grūdu vadinama, bet tie medžiai ir žolės tai tarytum kažkokie piešti g.gif
Žmonių veidai fotkinti tokiomis pat sąlygomis tai jau ir fotike matosi, kad "nešvarūs".
Atsakyti
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 08 15, 20:50)
skruzdes pabandyk po vieną biggrin.gif Man sunkiau nei tarkim bites ar drugelius blush2.gif Šiandien vėl bandžiau. Ir vėl nieko gero.

nušarpinau  unsure.gif

Dabar jau geriau. Kaip šarpini?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 08 15, 21:56)
Dabar jau geriau. Kaip šarpini?

elementariausiai blush2.gif sharpen/sharpen unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 08 15, 20:58)
elementariausiai  blush2.gif sharpen/sharpen  unsure.gif

PS CS2 ir CS3 yra funkcija smart sharpen, kuri veikia nuostabiai gerai. Pas tave matau PS 7 versija, taigi pamėgink šitą http://www.creativep...ture/11242.html
Atsakyti
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Sillwio, aciu uz komentara apie mano portretines nuotraukas 4u.gif
Kazkaip daugiau niekas apie jas ne zodziu neuzsimine... g.gif
Na bet turbut apie tokias nedaug kair pasakysi..... schmoll.gif

p.s. O tai kas nugaletojas ND? Ka sveikinti?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 08 15, 20:44)
Nesu tikras 100%, nes nedirbu su Mac'u, bet manau, kad PS pas tave pagal nutylėjimą stovi RGB koduotė, o fotike greičiausiai sRGNB. Vienaip ar kitaip aš palikčiau Use the emdebedded profile

aga. pas mane sRGB fotike ir RGB - PS... o PS default kažkur galima pakeist muset. nes lightroom irgi pyksta dėl tos pačios priežasties ant manęs...
dėkui 4u.gif ryt paieškosiu kur keist...

dėl degtukų foto. buvo lygiai tokai mintis, kaip sillwio pasiūlė. vienas sveikas, vienas dega, vienas sudegęs. ale tada su istorija sudėtinga. juolab, kad aš vadovavausi kriterijum - turi būt pasekmės (foto su nuotraukom nepavyko to išlaikyt, tik tiek kad iš tų žmonių nuotraukose likę gyvi tik 3... sad.gif ) bet kadangi jūs tos istorijos nežinot, tai ir buvo nuotrauka apie nuotraukas. idėja su mano vienos gyvenimu buvo bandyta įgyvendinti, bet man tiesiog susipjovė nespalvotos foto su spalvotom. buvau susidėjus svarbiausius įvykius iš gyvenimo: mano gimimas, vaikystė, mokykla, diplomo teikimai, pažintis su MB, vestuvės, vaiko gimimas ir t.t. tačiau netenkino manęs tas margumynas, nes pusė foto jb, pusė spalvotų. mano galva neišsprendė kompozicinių problemų... o ši atrodė tvarkingesnė kur visos senovinės... tačiau nukrypau nuo istorijos kurso doh.gif
bet asmeniškai aš savo ND esu patenkinta 85 proc. smile.gif degtukus sąžiningai perfotografavau gal 150 kadrų, kol išgavau norimą šviesumą fono ir degtukų ryškumą (o tai buvo nelengva, PS būtų per akimirka tai išsprendęs, be to su mano suknistu supertamsiu monitorium tai daryti žiauriai sudėtinga). nuotraukas dėliojau dėliojau, tačiau nelabai jaučiau kuo vadovautis kuriant kompoziciją... todėl orientavausi į pačią seniausią foto kur mano proprosenelė baltam fone įamžinta, ji išsiskyrė iš kitų, todėl kažkaip ją vis norėjos į strategiškai svarbią vietą talpint... o kitų deliojimas - kaip kortų žaidimas, kurio 100 proc nepavyko atlikt smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
gryzom is Oregon pakrantes, turiu kruva nuotrauku, bet beveik visas i RAW fotografavau, tai vaje vaje kiek darbelio sau prisidariau doh.gif biggrin.gif Nezinau kodel, bet as vistiek visas konvertuoju i Jpeg'a ir taip laikau g.gif

Ziuriu karsta cia pas jus buvo biggrin.gif

Ar aiskus jau laimetojas siu ND?

Beje, Sillwio veidrodiniai Canon'ai fotografuoja j/b mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 16 rugpjūčio 2007 - 02:03
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 16, 03:01)

Beje, Sillwio veidrodiniai Canon'ai fotografuoja j/b mirksiukas.gif
ir NIKON'ai veidrodiniai fotografuoja j/b ax.gif
Labas rytas, tai kas gi laimetojas?
Atsakyti