Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

Fotolama 4u.gif
pirma labiausiai patinka. antroj bitutės neryškios. net uodegytės tokios su kabliuku smile.gif paskutinė mano skonio, tik apačios smarkiai per daug, o ji dar ir neryški. pas mane telpa tavo ta nuotrauka su traukinuku iki žalios apačios, tai žiūrisi labai mielai, o kai prastumi žemyn, žiūri kad ten dar 1/3 foto
Atsakyti
ėėė. ar yra čia tikimybė sulaukt pagabos dėl darbo su Mac'u.
atidarant ten per PS foto, ima rėkauti kompas, kad nesutampa spavų koduotė.

the document xxxx has an embedded color profile that does not match the current RGB working space.

tik vat nežinau kaip toliau elgtis doh.gif

Use the emdebedded profile (instead of the working space)
Convert document's colors to the working space
Discard the embedded profile (don't color manage)
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 08 15, 17:09)
Hmm, žiūriu vėl temą ištiko krizė smile.gif

Mano galva, trintis atsirado dėl keleto priežasčių:

Tema gyvuoja jau seniai ir dabar atsirado tolyn pažengusieji bei naujokai. Naujokams neišeina suskubti bei prilygti senbuviams, senbuviai tingi aiškinti elementarius dalykus naujokams.

Eilinį kartą jaučiama trintis tarp „menininkų“ ir „technarių“. Aptarinėti techninius fotografijos aspektus patapo kaip ir „ne lygis“, todėl natūralu, kad naujokai nesupranta ko šioje temoje galima išmokti.

Fotolama 4u.gif

Na pati esu naujoke, bet esu tos nuomones, kad isigyjus fotoaparata pirmiausiai reiktu perskaityti jo instrukcija. Po to labai daug klausimu paaiskes. Noras mokytis reiskia paciam kazkiek dometis, ieskoti, o ne sedeti ir laukti, kol kazkas "ismokys".

O yra ir visada bus zmoniu jautriai reaguojanciu i kritika.

Abo, niekur tu neik. Gal ir Rooly prisikalbinsim grizt. O ir kritikas Zoomas galetu su savo patarimais prisjungti bigsmile.gif

Sansara, niekuo negeliu padeti. Pabandyk panarsyti interneto forumuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uzuolaida*: 15 rugpjūčio 2007 - 18:56
Ne taip mane supratot schmoll.gif
Atsakyti
nenuobodu laugh.gif
Atsakyti
Labvakar 4u.gif

Fotolama, puikios nuotraukos thumbup.gif

Ar kas susidūrėt su problema, kai fotkinant vakarėjant ir prieš saulę gaunasi labai triukšmingos nuotraukos. Nors ISO visai nedidelis. Patarkit, kaip išvengti to triukšmo g.gif

Pailiustruosiu. Jau rodžiau kažkada šią foto. Apačioje labai daug grūdo, ar ne?
user posted image

F/10
Exposure time 1/500
ISO 250
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 15 rugpjūčio 2007 - 20:29
o kas ND lyderis? jau laikas lyg ir praėjo balsavimams... nedarbo diena LT, gal tai nulėmė mažą balsuotojų aktyvumą ax.gif
panašu, kad 25 foto. įtariu užuolaidos g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 15 rugpjūčio 2007 - 20:22
Sveiki ir vėl pykstatės biggrin.gif
tik ką grįžau iš gamtos, tai neturėjau laiko net namų darbų pažiūrėt, labai daug visokios veiklos šiuo metu, tai ir pati neatlikau, man dvejetas už nepažangumą.. cool.gif
Iš tiesų tai norėjau kažką su šokoladu sugalvot, bet deja kaip jau minėjau visas teko taisyti, tai automatiškai netiko nė viena nuotrauka sad.gif niekis, lauksiu naujos temos 4u.gif
Atsakyti
Linkejimai is Aukstuju Tatru ax.gif
Grizus bus nuotrauku, jei netingesiu ir pasakojimas smile.gif
Mes cia dar tik nuo sestadienio, o jau dabar turiu ~700 foto. Rytoj bandysim sturmuoti dar viena kazkuria Tatru virsune, tai nuotrauku bus dar daugiau. Po to namo...
Pastebejau, kad labai truksta placiakampio objektyvo verysad.gif O ir su kalnu "migla" nelabai susitvarkau- reikes PS pagalba kazka daryti...
Tai tiek trumpai jei ka, einu rytojaus marsruta ziureti smile.gif

P.S. Na jus ir priraset doh.gif Dabar neskaiciau, perskaitysiu grizes.

Atsakyti
Pūkuotas bandymas
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2007 08 15, 10:15)
Pasikomentuosiu, ką daryčiau, kad man patiktų galbūt.

Abo, idėja su albumu labai gera, deja kompozicijos norėtūsi kitokios. Gal kaip ir laiškui, smailesniu kampu.
Laiviūkščiui kiek trūksta erdvės ir ryškumo.

QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 15, 10:27)
ikeliu viena portretine aptarimui... Labai idomu kaip ji jums
ir nespalvotas variantas

Mano nuomone spalvotas žiūrisi smagiau. Nespalvotoj versijoj kamienas viršuje per sunkus.

QUOTE(Abo @ 2007 08 15, 11:53)
Viskas, nenoriu jokių blogų minčių, susikirto mūsų nuomonės, nieko blogo, visko reik.

Būtinai reik drinks_cheers.gif

QUOTE(fotolama @ 2007 08 15, 16:09)
Hmm, žiūriu vėl temą ištiko krizė smile.gif
Vat tiek chaotiškų minčių, o kad nebūtų vien mintys, įdedu porą foto padarytų savaitgalį, komentuokit smile.gif
Fotografuota į RAW, konvertuota su Lightroom, paskui sumažinta ir uždėti rėmeliai.
Tiesa, noriu padaryti šiokią tokią apklausą: kokia ekrano rezoliucija pas jus yra nustatytos? Pagalvojau, kad gal per dideles foto dedu...

Liuks nuotraukos. Yra smulkmenų (kaip antai pirmoj nuotraukoj norėtūsi ryškios ir bitės), bet jos neesminės ir manau tu jas pats matai. Man geriausia antra.

QUOTE(Sansara @ 2007 08 15, 17:05)
ėėė. ar yra čia tikimybė sulaukt pagabos dėl darbo su Mac'u.
atidarant ten per PS foto, ima rėkauti kompas, kad nesutampa spavų koduotė.
the document xxxx has an embedded color profile that does not match the current RGB working space.
tik vat nežinau kaip toliau elgtis  doh.gif
Use the emdebedded profile (instead of the working space)
Convert document's colors to the working space
Discard the embedded profile (don't color manage)

Nesu tikras 100%, nes nedirbu su Mac'u, bet manau, kad PS pas tave pagal nutylėjimą stovi RGB koduotė, o fotike greičiausiai sRGNB. Vienaip ar kitaip aš palikčiau Use the emdebedded profile
Papildyta:
QUOTE(Bilekas @ 2007 08 15, 20:30)
Linkejimai is Aukstuju Tatru  ax.gif
Grizus bus nuotrauku, jei netingesiu ir pasakojimas  smile.gif
Mes cia dar tik nuo sestadienio, o jau dabar turiu ~700 foto. Rytoj bandysim sturmuoti dar viena kazkuria Tatru virsune, tai nuotrauku bus dar daugiau. Po to namo...
Pastebejau, kad labai truksta placiakampio objektyvo  verysad.gif O ir su kalnu "migla" nelabai susitvarkau- reikes PS pagalba kazka daryti...
Tai tiek trumpai jei ka, einu rytojaus marsruta ziureti  smile.gif

P.S. Na jus ir priraset  doh.gif Dabar neskaiciau, perskaitysiu grizes.

Laukiam nuotraukų, o dėl plačiakampio aš Norvegijoj save keikiau smile.gif

QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 08 15, 20:39)
Pūkuotas bandymas

Pūkuota smile.gif Gal kiek peršarpinta? Gal čia mažinimo pasekmės?
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 08 15, 21:44)
Pūkuota smile.gif Gal kiek peršarpinta? Gal čia mažinimo pasekmės?

Nea, vistik peršarpinta cool.gif Jau pati matau unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 15 rugpjūčio 2007 - 20:45