Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

Gal kas galėtų patarti?
Turiu Nikon D70
Niekaip neišeina geros nuotraukos kambaryje, kai trūksta apšvietimo.
Tad nutariau, kad man reikia papildomo blico — nusipirkau...
bet situacija neišsisprendė, dabar turiu apšviestą pirmą planą, bet aiškios ryškios nuotraukos vistiek neturiu.
Gal man reikia kito objektyvo (turiu tik tą kuris buvo prie fotiko)?
Jei taip, tai kokio?
Atsakyti
Donatas ir Monika. įdėkit porą foto, kurios jūsų manymu yra per tamsios. tada tik galima bus ką pasakyt.
Atsakyti
Sveiki,
Perzvelgus musu saraselyje,uzmaciau,kad turiu klausima C-girl del Sigmos objektyvo[ 17-70/2.8-4.5DC].Ar tenkina jis tave?Nes butent pastaraji man patare ysigyt [pradziai] kartu su bodziu. Labai lauksiu atsiliepimu.
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 28, 15:32)
sia vasara buvo uzejusi manija fotografuoti tulpes... noreciau suzinoti Jusu nuomone, ar jos ko nors vertos, tokios tulpiu nuotraukos....
jeigu kam bus idomu pasiziureti daugiau darytu mano foto (kaip dabar suprantu laaaabai jau megejisku  blush2.gif  tai galit paziureti cia http://www.blogas.lt/dianazak

Papildyta:

gal is lovos ne ta koja islipai wink.gif

Man gražu, tik spalvos kai kur toks jausmas kad nukoreguotos, nors gan gražiai wink.gif vat čia kažkas panašaus į kitokį gėlių fotografavimą, o ne tiesiog bukas gelės macro smile.gif

Sansara, drinks_cheers.gif aš lygiai taip apt esu nepatenkinta savim, o tiek minčių ir idėjų turėjau.. žodžiu noriu geriau, o gavosi kaip visad verysad.gif šiuo metu esu truputi praradusi džiaugsmą fotografuoti, jaučiu tai atėjo su bendru buitinės rutinos rūpesčių ir darbų nuovargiu verysad.gif o dar Užuolaida ironiškai juokiasi iš manęs, kad svarbiausia esu savim patenkinta biggrin.gif kur ten būsiu patenkinta, reikia bent su jumoru į savo apgailėtiną situaciją žvelgt, tada nebus taip graudu biggrin.gif ir vaiko šimtas metų nefotkinau, nors ir ropoja ir sėdi ir jau galiu kažką įdomiau gaut.. laukiu objektyvo penkiasdešimtinio, gal vėl atsiras tas džiaugsmas fotografuot sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 28, 16:49)
Sansara, drinks_cheers.gif aš lygiai taip apt esu nepatenkinta savim, o tiek minčių ir idėjų turėjau.. žodžiu noriu geriau, o gavosi kaip visad verysad.gif

būna ir man tokių periodų. o dėl buities nuovargio, paguost negaliu... jis tik gilės, jausi vis didesnę beprasmybę sėdėt namuose. vis labiau tau įgrys eiliniai pasivaikščiojimai su zuikiu, tos pačios procedūros, košės virimai rytais, maudymai vakarais... nes visas taps rutina, net ir jie verysad.gif išgyvenu dabar būtent tokią stadiją. anksčiau maniau, kad iki 3 m laisvai su vaiku išbūsiu, dabar matau - nebent surišta su tramdomaisiais... dar prieš porą mėn džiaugiausi laisve, kad nereik darban,o dabar suprantu - kad nukvakt galima nuo kasdienybės doh.gif todėl dabar mane palaiko mintis, kad nuo pavasario eisiu darban pusę dienos doh.gif
jei ne fotografavimas - nebežinau, kaukčiau namie doh.gif
dar tiesa, teises pradėjau laikytis blush2.gif

drumbacele, man labiausiai nepatiko 4ta. ten nieko ypatingo visai. pieva vos ne. kitos žiūrisi, kai kurios labiau, kai kurios mažiau, bet pagirt norisi 4u.gif nes man gėlių niekaip neišeina gražiai nutraukt doh.gif man sudėtingiau nei tamsoj ką paveiksluot lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 08 28, 17:59)
būna ir man tokių periodų. o dėl buities nuovargio, paguost negaliu... jis tik gilės, jausi vis didesnę beprasmybę sėdėt namuose...

friends.gif tikrai paguodei biggrin.gif nieko, tikiuosi praeis irnesakyk.gif

Tiesa, turėjau minčių eit į fotografavimo kursus (dar neradus šio skyrelio), kaip čia madinga tapo biggrin.gif bet deja deja su vaiku neišeina, nes vyras kasdien nuo aštuonių iki aštuonių dirba verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 28 rugpjūčio 2007 - 17:19
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 28, 19:16)
friends.gif tikrai paguodei biggrin.gif nieko, tikiuosi praeis irnesakyk.gif

Tiesa, turėjau minčių eit į fotografavimo kursus (dar neradus šio skyrelio), kaip čia madinga tapo biggrin.gif bet deja deja su vaiku neišeina, nes vyras kasdien nuo aštuonių iki aštuonių dirba verysad.gif

Pupeliuk, tie kursai tau nieko naujo neduos.viskas siame skyrelyje. tik gal ... ten tave su tavo fotiku labiau supazindins.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 28 rugpjūčio 2007 - 17:45
QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 28, 15:32)
sia vasara buvo uzejusi manija fotografuoti tulpes... noreciau suzinoti Jusu nuomone, ar jos ko nors vertos, tokios tulpiu nuotraukos....

1. Priekyje nesufokusuoti žiedlapiai kliūna. Kas su spalvom daryta?
2. nekomentuosiu blush2.gif
3. Panašu į popierinę gėlę. Dar reiktų iki galo sutvarkyti juodą foną, kad nesimatytų šviesesnių vietų, padidinti kontrastą, pašarpinti ir daugiau vietos nuo kairiojo krašto, kelis mm.
4. gražios spalvos, kompoziciškai netvarkinga
5. Norėtus labiau palieto fono ir be trečios, tos trumpiausios, tulpės.

QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 28, 18:16)

kad manau, tu jau daugiau žinai nei tuose kursuose pasakytų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 28, 18:36)
Pupeliuk, tie kursai tau nieko naujo neduos.viskas siame skyrelyje. tik gal ... ten tave su tavo fotiku labiau supazindins.
p.s. o uz kiek 50  perki, kad lauki? blush2.gif  ax.gif

http://www.bhphotovi...ikkor_50mm.html Turint galvoj dolerio kursą, tai visai pigiai smile.gif draugai siunčia, tai dar ir muitas nekainuoja ax.gif

O dėl kursų tai galvojau eit kokius Tado Šarūno, ten biški ir su menine fotografijos puse supažindina kiek esu girdėjus, bet jau tiek to, radau skyrelį čia, dar su laiku negaliu, tai net nebemąstau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 28, 19:49)
http://www.bhphotovi...ikkor_50mm.html Turint galvoj dolerio kursą, tai visai pigiai smile.gif draugai siunčia, tai dar ir muitas nekainuoja ax.gif

O dėl kursų tai galvojau eit kokius Tado Šarūno, ten biški ir su menine fotografijos puse supažindina kiek esu girdėjus, bet jau tiek to, radau skyrelį čia, dar su laiku negaliu, tai net nebemąstau smile.gif

geras bigsmile.gif tikrai pigiai bigsmile.gif tik jauciu ilgai siunciasi....

situ negirdejus kursu unsure.gif as viena karta su dukryte variau i kursus, nes nebuvo kam ziuret, o buvo portreto pamoka lotuliukas.gif tai nusivedziau modeli savo bigsmile.gif visi liko patenkinti blush2.gif
Siaip.. galetume padaryt Vilniuj susitikima cool.gif kokiam vingyje ar dar kur rolleyes.gif pamokintume vieni kitus ne tik virtualiai cool.gif nes tikrai gyvai, daugiau ismoksti cool.gif
Atsakyti
Pupeliuk, nosi aukstyn. Tokia jau mamos dalia. Jau 3 metus patirties turiu smile.gif Tavo bent vyras namo pareina.
Pati eisiu i fotografijos kursus. Norisi "gyvai" su bendraminciais pabendrauti, studijoje pafotografuoti. Ziuresim,kas is to iseis. Nors vyras skeptiskai nusiteikes.

Stebukle, mielai susitikciau. Tik lapkricio men. smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 28, 20:47)
Pupeliuk, nosi aukstyn. Tokia jau mamos dalia. Jau 3 metus patirties turiu smile.gif Tavo bent vyras namo pareina.
Pati eisiu i fotografijos kursus. Norisi "gyvai" su bendraminciais pabendrauti, studijoje pafotografuoti. Ziuresim,kas is to iseis. Nors vyras skeptiskai nusiteikes.

Stebukle, mielai susitikciau. Tik lapkricio men. smile.gif

i kuriuos eisi? tik neik i pradinuku mirksiukas.gif nes ten moko "kaip isijungti fotika".

del lapkricio turesiu omeny cool.gif
Atsakyti