Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

Ačiū Sillwio ir Wyshniai už komentarus mano laivui 4u.gif .
Kompozicijos ten nebuvo įmanoma niekaip pakeisti, todėl, kad plaukiau kateriu visai šalia laivo, fotkinau plaukiant ir čia buvo didžiausias kampas kokį galėjo paimti mano objektyvas.
Pati žinau, kad iš šonų turėjo būti palikta daug daugiau vietos, bet sąlygos buvo extremalios unsure.gif .
Dar kartą ačiū 4u.gif .
Atsakyti
taigi taigi kaip gi... pirmą kart į RAW pelkę įlindau doh.gif a) mano kompas nebepaveža, senukas jis pas mane. b ) kol nuotraukas kompan sukėlė, teko laukt 30 min. c) kad peržiūrėt foto, tenka visas sukelt į programą, to tai užima begalę laiko, nes žiur. a)...
na aišku, kaip ir visas naujoves, sunku priimti, kai jauti kolkas tik nepatogumus, bet žiūrėsim, gal ir pliusų jau šiandien pajusiu lotuliukas.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2007 08 24, 19:06)
Californiagirl, kokia miela nuotrauka tavo vaikinu wub.gif
As nusipirkau canon 50mm 1.8 objektyva laukiu kol atsius. Brangiojo 1.4 neiperku, tai paskaitinejus reviews nusprendziau su situo pasimokyti biggrin.gif

Aciu wub.gif
Sveikinu su nauju pirkiniu thumbup.gif
Tavo naktinem foto reikia dar darbelio mirksiukas.gif Nuleisk ISO, kaip kazkas jau patare ir butinas statyvas smile.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 08 25, 21:52)
taigi taigi kaip gi... pirmą kart į RAW pelkę įlindau  doh.gif

Man pradzioj sunku priprasti buvo doh.gif Daug darbo velnias doh.gif biggrin.gif

Dekui Sillwio uz teigiamas emocijas mano nuotraukom 4u.gif
Ir visiems kitiems aciu uz nuomones 4u.gif

Portretukas kritikai "Zvaigzdutes akyse"
user posted image

Flash used: No
Focal length: 70.0mm (35mm equivalent: 113mm)
Exposure time: 0.0080 s (1/125)
Aperture: f/4.5
ISO equiv.: 100
Whitebalance: Auto
Exposure: aperture priority (semi-auto)

Fotografuota i RAW, kiek pataisytas WB, nes mano fotikas apsiniaukusia diena vis nepataiko doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 26 rugpjūčio 2007 - 08:50
Labas rytas 4u.gif
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 26, 09:38)

Nežinau kaip čia kritikuoti tavo idealias mano akiai vaikų nuotraukas wub.gif

Nu bet bandau, gal truputuką daugiu erdvės norėtųsi ir toks jausmas kad truputį veidukas paplaukęs, fokusas lyg į petuką unsure.gif Bet jei sakytum , kad nusišneku, tai iš kart patikėčiau hihihi.gif

Sansara, aišku sunku su tuo RAW jei kompas neveža, bet man bent jau kokybė akivaizdžiai skiriasi , taip kad manau verta . Aš tik kad fotkinu, tai kol kas ir Raw ir jpeg pasidarius, tai gerai kad gali greitai peržiūrėti ir atsirinkti įdomesnius kadrus unsure.gif

O dėl apdirbimo, tai nesuprantu, man ir Capture NX ir PS normaliai atidaro raw failus unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 26 rugpjūčio 2007 - 09:02
QUOTE(Smiltis @ 2007 08 26, 08:59)
Labas rytas  4u.gif
Nežinau kaip čia kritikuoti tavo idealias mano akiai vaikų nuotraukas  wub.gif

Nu bet bandau, gal truputuką daugiu erdvės norėtųsi ir toks jausmas kad truputį veidukas paplaukęs, fokusas lyg į petuką  unsure.gif Bet jei sakytum , kad nusišneku, tai iš kart patikėčiau  hihihi.gif

Niu dekui uz tokius zodzius wub.gif

Erdves, bent man, netruksta. Dar be to ir nepadauginciau, kad ir kaip noreciau- nuotrauka nekarpyta, taip nufotografuota... Del paplaukusio veiduko nesu tikra g.gif veiziejau veiziejau kai pasakei...gal g.gif gal ir petukas siek tiek ryskesnis, bet gal vaidenasi biggrin.gif Bet aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 26, 10:06)
bet gal vaidenasi biggrin.gif Bet aciu 4u.gif

drinks_cheers.gif čia žinai gaunasi kabinėjimasis jau prie nieko doh.gif

Žiūriu Bite maja pasirodė, tai tikiuosi sulauksim smagaus fotoreportažo thumbup.gif
Atsakyti
sveikučiai, kaip aš jūsų visų pasiilgau biggrin.gif šiandien ryte tik grįžom namo doh.gif pradžiai pora nuotraukų iš Juodkalnijos jūsų teismui.

user posted image

user posted image

einu pusryčiaut ir skaityt, ką prirašėt. daugiau nuotraukų bus vėliau.
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 08 26, 09:59)
Labas rytas 
O dėl apdirbimo, tai nesuprantu, man ir Capture NX ir PS normaliai atidaro raw failus  unsure.gif

man irgi atidaro PS RAW failiukus, vakar kaip tik meginau iratidare, paklausinejo ten kazko ax.gif bet dirbti su failu leido.

QUOTE(bite maja @ 2007 08 26, 10:21)
sveikučiai, kaip aš jūsų visų pasiilgau  biggrin.gif šiandien ryte tik grįžom namo  doh.gif pradžiai pora nuotraukų iš Juodkalnijos jūsų teismui.

WOW GRAZUMELIS thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki, fotomanai.
Jau kuris laikas seku jusu diskusijas, bandau mokytis. Aciu, kad dalijates patirtim. Tokiem zaliem kaip as - tai tiesiog issigelbejimas.
Nesenai isigijau Canon EOS 400d. Objektyvas kitinis EFS18-55 mm.
Puoliau eksperimentuot ir pastebejau, kad pirma - prie didesnio zidinio nuotolio objektyvas kreipia vaizda, o antra - fotografuojant patalpoj lyg ir tamsokas gaunasi (o gal taip tik man atrodo?). Imetu pora nuotraukyciu ir noreciau jusu nuomones, ar tai netike nustatymai, ar objektyvas kaltas...
user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Viktuteee @ 2007 08 25, 14:53)
Siaip dar nesu patyrusi fotografe, galvoju, gal veidrodinis per dau butu iskart. Koks Jusu poziuris i ixus'us?  g.gif 

As poziurio i ixus neturiu jokio, bet va jei galvoji, kad gal veidrodinio tau dar nereikia, tai gal tikrai nereikia g.gif

QUOTE(babouziuke @ 2007 08 25, 21:27)
Ačiū Sillwio ir Wyshniai už komentarus mano laivui  4u.gif .
Kompozicijos ten nebuvo įmanoma niekaip pakeisti, todėl, kad plaukiau kateriu visai šalia laivo, fotkinau plaukiant ir čia buvo didžiausias kampas kokį galėjo paimti mano objektyvas.
Pati žinau, kad iš šonų turėjo būti palikta daug daugiau vietos, bet sąlygos buvo extremalios  unsure.gif .
Dar kartą ačiū  4u.gif .

4u.gif ech, va taip ir buna... kartais taip norisi, o salygos netinkamos doh.gif drinks_cheers.gif lauksim kitu nuotrauku 4u.gif

QUOTE(Sansara @ 2007 08 25, 21:52)
taigi taigi kaip gi... pirmą kart į RAW pelkę įlindau  doh.gif a) mano kompas nebepaveža, senukas jis pas mane. b ) kol nuotraukas kompan sukėlė, teko laukt 30 min. c) kad peržiūrėt foto, tenka visas sukelt į programą, to tai užima begalę laiko, nes žiur. a)...
na aišku, kaip ir visas naujoves, sunku priimti, kai jauti kolkas tik nepatogumus, bet žiūrėsim, gal ir pliusų jau šiandien pajusiu  lotuliukas.gif  rolleyes.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif niu sekmes ir istvermes tavo senukui biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 26, 08:38)
Fotografuota i RAW, kiek pataisytas WB, nes mano fotikas apsiniaukusia diena vis nepataiko doh.gif

Neturiu ko kritikuoti, tik giriu wub.gif labai labai wub.gif

QUOTE(bite maja @ 2007 08 26, 09:21)
sveikučiai, kaip aš jūsų visų pasiilgau  biggrin.gif šiandien ryte tik grįžom namo  doh.gif pradžiai pora nuotraukų iš Juodkalnijos jūsų teismui.

Sveika grizus 4u.gif Laukiam daugiau nuotrauku tongue.gif g.gif

QUOTE(Lauružė @ 2007 08 26, 18:36)
Sveiki, fotomanai.
Jau kuris laikas seku jusu diskusijas, bandau mokytis. Aciu, kad dalijates patirtim. Tokiem zaliem kaip as - tai tiesiog issigelbejimas.
Nesenai isigijau Canon EOS 400d. Objektyvas kitinis EFS18-55 mm.
Puoliau eksperimentuot ir pastebejau, kad pirma - prie didesnio zidinio nuotolio objektyvas kreipia vaizda, o antra - fotografuojant patalpoj lyg ir tamsokas gaunasi (o gal taip tik man atrodo?). Imetu pora nuotraukyciu ir noreciau jusu nuomones, ar tai netike nustatymai, ar objektyvas kaltas...

Sveika 4u.gif Na taip, objektyvas turbut prasciausias is Canonu arsenalo unsure.gif Na bet beveik visi musu canonistai nuo jo pradejo mirksiukas.gif
Kiek pati zinau ir skaiciau raso atvirksciai, kad prie trumpiausio zidinio nuotolio objektyvas kreipia vaizda. (tavo apatine nuotrauka irgi ant 18mm fotografuota) Citata - ''The Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 Lens exhibits barrel distortion on the wide end of the focal length range. The distortion dissapears at around 28mm.'' Todel fotografuojant nesuk iki pat placiojo galo wink.gif ryskumu sis pbjektyvas irgi nepasizymi - nuotraukos sonuose ryskumas ''minksteja''. O del nuotraukos sviesumo ar tamsumo cia jau manau nustatymys reiktu ziuret ir gal, del visa ko, paziuret ar monitorius ''negrybauja'' wink.gif
Atsakyti
Labas rytas,

daug šauniu nuotraukų savaites konkurse smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 08 27, 00:41)
Kiek pati zinau ir skaiciau raso atvirksciai, kad prie trumpiausio zidinio nuotolio objektyvas kreipia vaizda. (tavo apatine nuotrauka irgi ant 18mm fotografuota) Citata - ''The Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 Lens exhibits barrel distortion on the wide end of the focal length range. The distortion dissapears at around 28mm.'' Todel fotografuojant nesuk iki pat placiojo galo wink.gif ryskumu sis pbjektyvas irgi nepasizymi - nuotraukos sonuose ryskumas ''minksteja''. O del nuotraukos sviesumo ar tamsumo cia jau manau nustatymys reiktu ziuret ir gal, del visa ko, paziuret ar monitorius ''negrybauja'' wink.gif

Oi, skubu pasitaisyti, zinoma prie trumpiausio zidinio nuotolio kreipiamas vaizdas... doh.gif
O del sviesumo - tamsumo tai idejau ta spalvota nuotrauka kaip pavyzdi. Man atrodo stipriai per tamsi... verysad.gif O ka patartumet, kokius nustatymus turejau pakeist?
Atsakyti