Ačiū Sillwio ir Wyshniai už komentarus mano laivui .
Kompozicijos ten nebuvo įmanoma niekaip pakeisti, todėl, kad plaukiau kateriu visai šalia laivo, fotkinau plaukiant ir čia buvo didžiausias kampas kokį galėjo paimti mano objektyvas.
Pati žinau, kad iš šonų turėjo būti palikta daug daugiau vietos, bet sąlygos buvo extremalios .
Dar kartą ačiū .
taigi taigi kaip gi... pirmą kart į RAW pelkę įlindau a) mano kompas nebepaveža, senukas jis pas mane. b ) kol nuotraukas kompan sukėlė, teko laukt 30 min. c) kad peržiūrėt foto, tenka visas sukelt į programą, to tai užima begalę laiko, nes žiur. a)...
na aišku, kaip ir visas naujoves, sunku priimti, kai jauti kolkas tik nepatogumus, bet žiūrėsim, gal ir pliusų jau šiandien pajusiu
na aišku, kaip ir visas naujoves, sunku priimti, kai jauti kolkas tik nepatogumus, bet žiūrėsim, gal ir pliusų jau šiandien pajusiu
QUOTE(Sea_ @ 2007 08 24, 19:06)
Californiagirl, kokia miela nuotrauka tavo vaikinu
As nusipirkau canon 50mm 1.8 objektyva laukiu kol atsius. Brangiojo 1.4 neiperku, tai paskaitinejus reviews nusprendziau su situo pasimokyti
As nusipirkau canon 50mm 1.8 objektyva laukiu kol atsius. Brangiojo 1.4 neiperku, tai paskaitinejus reviews nusprendziau su situo pasimokyti
Aciu
Sveikinu su nauju pirkiniu
Tavo naktinem foto reikia dar darbelio Nuleisk ISO, kaip kazkas jau patare ir butinas statyvas
QUOTE(Sansara @ 2007 08 25, 21:52)
taigi taigi kaip gi... pirmą kart į RAW pelkę įlindau
Man pradzioj sunku priprasti buvo Daug darbo velnias
Dekui Sillwio uz teigiamas emocijas mano nuotraukom
Ir visiems kitiems aciu uz nuomones
Portretukas kritikai "Zvaigzdutes akyse"
Flash used: No
Focal length: 70.0mm (35mm equivalent: 113mm)
Exposure time: 0.0080 s (1/125)
Aperture: f/4.5
ISO equiv.: 100
Whitebalance: Auto
Exposure: aperture priority (semi-auto)
Fotografuota i RAW, kiek pataisytas WB, nes mano fotikas apsiniaukusia diena vis nepataiko
Labas rytas
Nežinau kaip čia kritikuoti tavo idealias mano akiai vaikų nuotraukas
Nu bet bandau, gal truputuką daugiu erdvės norėtųsi ir toks jausmas kad truputį veidukas paplaukęs, fokusas lyg į petuką Bet jei sakytum , kad nusišneku, tai iš kart patikėčiau
Sansara, aišku sunku su tuo RAW jei kompas neveža, bet man bent jau kokybė akivaizdžiai skiriasi , taip kad manau verta . Aš tik kad fotkinu, tai kol kas ir Raw ir jpeg pasidarius, tai gerai kad gali greitai peržiūrėti ir atsirinkti įdomesnius kadrus
O dėl apdirbimo, tai nesuprantu, man ir Capture NX ir PS normaliai atidaro raw failus
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 26, 09:38)
Nu bet bandau, gal truputuką daugiu erdvės norėtųsi ir toks jausmas kad truputį veidukas paplaukęs, fokusas lyg į petuką Bet jei sakytum , kad nusišneku, tai iš kart patikėčiau
Sansara, aišku sunku su tuo RAW jei kompas neveža, bet man bent jau kokybė akivaizdžiai skiriasi , taip kad manau verta . Aš tik kad fotkinu, tai kol kas ir Raw ir jpeg pasidarius, tai gerai kad gali greitai peržiūrėti ir atsirinkti įdomesnius kadrus
O dėl apdirbimo, tai nesuprantu, man ir Capture NX ir PS normaliai atidaro raw failus
QUOTE(Smiltis @ 2007 08 26, 08:59)
Labas rytas
Niu dekui uz tokius zodzius
Erdves, bent man, netruksta. Dar be to ir nepadauginciau, kad ir kaip noreciau- nuotrauka nekarpyta, taip nufotografuota... Del paplaukusio veiduko nesu tikra veiziejau veiziejau kai pasakei...gal gal ir petukas siek tiek ryskesnis, bet gal vaidenasi Bet aciu
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 26, 10:06)
bet gal vaidenasi Bet aciu
čia žinai gaunasi kabinėjimasis jau prie nieko
Žiūriu Bite maja pasirodė, tai tikiuosi sulauksim smagaus fotoreportažo
QUOTE(Smiltis @ 2007 08 26, 09:59)
Labas rytas
man irgi atidaro PS RAW failiukus, vakar kaip tik meginau iratidare, paklausinejo ten kazko bet dirbti su failu leido.
QUOTE(bite maja @ 2007 08 26, 10:21)
sveikučiai, kaip aš jūsų visų pasiilgau šiandien ryte tik grįžom namo pradžiai pora nuotraukų iš Juodkalnijos jūsų teismui.
einu pusryčiaut ir skaityt, ką prirašėt. daugiau nuotraukų bus vėliau.
WOW GRAZUMELIS
Sveiki, fotomanai.
Jau kuris laikas seku jusu diskusijas, bandau mokytis. Aciu, kad dalijates patirtim. Tokiem zaliem kaip as - tai tiesiog issigelbejimas.
Nesenai isigijau Canon EOS 400d. Objektyvas kitinis EFS18-55 mm.
Puoliau eksperimentuot ir pastebejau, kad pirma - prie didesnio zidinio nuotolio objektyvas kreipia vaizda, o antra - fotografuojant patalpoj lyg ir tamsokas gaunasi (o gal taip tik man atrodo?). Imetu pora nuotraukyciu ir noreciau jusu nuomones, ar tai netike nustatymai, ar objektyvas kaltas...
Jau kuris laikas seku jusu diskusijas, bandau mokytis. Aciu, kad dalijates patirtim. Tokiem zaliem kaip as - tai tiesiog issigelbejimas.
Puoliau eksperimentuot ir pastebejau, kad pirma - prie didesnio zidinio nuotolio objektyvas kreipia vaizda, o antra - fotografuojant patalpoj lyg ir tamsokas gaunasi (o gal taip tik man atrodo?). Imetu pora nuotraukyciu ir noreciau jusu nuomones, ar tai netike nustatymai, ar objektyvas kaltas...
QUOTE(Viktuteee @ 2007 08 25, 14:53)
Siaip dar nesu patyrusi fotografe, galvoju, gal veidrodinis per dau butu iskart. Koks Jusu poziuris i ixus'us?
As poziurio i ixus neturiu jokio, bet va jei galvoji, kad gal veidrodinio tau dar nereikia, tai gal tikrai nereikia
QUOTE(babouziuke @ 2007 08 25, 21:27)
Ačiū Sillwio ir Wyshniai už komentarus mano laivui .
Kompozicijos ten nebuvo įmanoma niekaip pakeisti, todėl, kad plaukiau kateriu visai šalia laivo, fotkinau plaukiant ir čia buvo didžiausias kampas kokį galėjo paimti mano objektyvas.
Pati žinau, kad iš šonų turėjo būti palikta daug daugiau vietos, bet sąlygos buvo extremalios .
Dar kartą ačiū .
Dar kartą ačiū .
ech, va taip ir buna... kartais taip norisi, o salygos netinkamos lauksim kitu nuotrauku
QUOTE(Sansara @ 2007 08 25, 21:52)
taigi taigi kaip gi... pirmą kart į RAW pelkę įlindau a) mano kompas nebepaveža, senukas jis pas mane. b ) kol nuotraukas kompan sukėlė, teko laukt 30 min. c) kad peržiūrėt foto, tenka visas sukelt į programą, to tai užima begalę laiko, nes žiur. a)...
niu sekmes ir istvermes tavo senukui
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 26, 08:38)
Fotografuota i RAW, kiek pataisytas WB, nes mano fotikas apsiniaukusia diena vis nepataiko
Neturiu ko kritikuoti, tik giriu labai labai
QUOTE(bite maja @ 2007 08 26, 09:21)
sveikučiai, kaip aš jūsų visų pasiilgau šiandien ryte tik grįžom namo pradžiai pora nuotraukų iš Juodkalnijos jūsų teismui.
Sveika grizus Laukiam daugiau nuotrauku
QUOTE(Lauružė @ 2007 08 26, 18:36)
Sveiki, fotomanai.
Sveika Na taip, objektyvas turbut prasciausias is Canonu arsenalo Na bet beveik visi musu canonistai nuo jo pradejo
Kiek pati zinau ir skaiciau raso atvirksciai, kad prie trumpiausio zidinio nuotolio objektyvas kreipia vaizda. (tavo apatine nuotrauka irgi ant 18mm fotografuota) Citata - ''The Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 Lens exhibits barrel distortion on the wide end of the focal length range. The distortion dissapears at around 28mm.'' Todel fotografuojant nesuk iki pat placiojo galo ryskumu sis pbjektyvas irgi nepasizymi - nuotraukos sonuose ryskumas ''minksteja''. O del nuotraukos sviesumo ar tamsumo cia jau manau nustatymys reiktu ziuret ir gal, del visa ko, paziuret ar monitorius ''negrybauja''
QUOTE(wyshnia @ 2007 08 27, 00:41)
Kiek pati zinau ir skaiciau raso atvirksciai, kad prie trumpiausio zidinio nuotolio objektyvas kreipia vaizda. (tavo apatine nuotrauka irgi ant 18mm fotografuota) Citata - ''The Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 Lens exhibits barrel distortion on the wide end of the focal length range. The distortion dissapears at around 28mm.'' Todel fotografuojant nesuk iki pat placiojo galo ryskumu sis pbjektyvas irgi nepasizymi - nuotraukos sonuose ryskumas ''minksteja''. O del nuotraukos sviesumo ar tamsumo cia jau manau nustatymys reiktu ziuret ir gal, del visa ko, paziuret ar monitorius ''negrybauja''
Oi, skubu pasitaisyti, zinoma prie trumpiausio zidinio nuotolio kreipiamas vaizdas...
O del sviesumo - tamsumo tai idejau ta spalvota nuotrauka kaip pavyzdi. Man atrodo stipriai per tamsi... O ka patartumet, kokius nustatymus turejau pakeist?