Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 24, 18:32)
ar galit man, dundukei  doh.gif  , paaiskinti, kas tai per programa, kam ji skirta?  ax.gif

Gali pati pasiskaityti čia smile.gif

QUOTE(Sea_ @ 2007 08 24, 19:06)
As nusipirkau canon 50mm 1.8 objektyva laukiu kol atsius. Brangiojo 1.4 neiperku, tai paskaitinejus reviews nusprendziau su situo pasimokyti biggrin.gif
O cia mano naktiniai bandymai. Patarimai, pamokymai ir kritika laukiama 4u.gif

Ačiū 4u.gif Sveikinu su nauju pirkiniu smile.gif Dėl naktinių nuotraukų, tai jos tikrai per tamsios. Žiūriu ISO iki 1600 užkeltas g.gif Žemink jį iki minimumo, statyk fotoaparata ant stovo, pasirink ne Tv, o M programa, ilgink išlaikymą ir bandyk wink.gif bent as taip daryciau unsure.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 08 24, 19:58)
Puiki nuotrauka  thumbup.gif Fonas būtų sterilesnis, galima ant žurnalo viršelio spaust. Aš Mamiya į rankas duot vaikui matyt neišdrįsčiau smile.gif

4u.gif Ačiū. Bijotum, kad vaikas nesusižalotų? Na taip, ji sveria jaučiu gerų pora kilų biggrin.gif

QUOTE(babouziuke @ 2007 08 24, 20:07)
Sveiki, norėčiau profesionalų paprašyti kritikos šios foto atžvilgiu tiek iš technikos pusės, tiek ir kompozicijos:
"Tyla prieš audrą"
A jai priekaištų neturiu, nebent galvojau, kad vadens reikia kažkiek nukirpti, bet nukirpus negražiai žiūrisi. Tai noriu, kad man kas nors atvertų akis ir pasakytų kas negerai. 4u.gif Su nuotrauka niekas nedaryta išskyrus ištiesinimą.
Bučiau dėkinga.  rolleyes.gif

Sillwio viską parašė - nieko nebepridursi. Techninė pusė tvarkoj, tik va kompozicija nelabai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 24, 22:47)
SOS smile.gif
Sillwio, kuria NX versija tu turi? Mano Nikonui D80 reikia 1.2, o as jos (legaliai) neturiu ir negaliu upgradinti.... Gal kas padetu?
Dar skaitau, kad PS turi plugina RAW failu apdorojimui. Kur ji gauti?
Pripleskinau portretu, o negaliu pasiziureti lotuliukas.gif Fotografe didzioji doh.gif

cia kaip suprantu, tu nori persikelti nuotraukas is fotiko i kompa?.. Tai kam ten kazko sudetingo ieskoti, juk gali paprasciausiai parsisiusti picasa2 per google, as su ja jau pora metu draugauju, ir esu patenkinta smile.gif
va cia jos linkas http://picasa.google.com/

QUOTE(sillwio @ 2007 08 24, 23:50)
Palieku jus 2 savaitėm. Išvažiuoju į komandiruotę į Kazachstaną. Gal pavyks prisijungti iš ten. Gerų jums nuotraukų 4u.gif

geros keliones ir maloniu ispudziu, bei daug geru foto linkiu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 25 rugpjūčio 2007 - 06:39
Kokia saviates tema?
Atsakyti
Labas rytas 4u.gif ,
Užuolaida, pažiūrėjau pas mane 1.1. versija ir tikrai skaito unsure.gif Ar aš čia ko nors gal vėl nesuprantu g.gif

O tema, naktinė foto, pratęsiant aną, bet jau nebūtinai miestas ar kaimas. Visokie tasymai, koregavimai su bet kokiom programom galimi mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smiltis: 25 rugpjūčio 2007 - 09:40
Dekui smiltis 4u.gif
Atsakyti
Labas visiems,

Labai noreciau prie jusu prisijungti. Jau kuri laika seku tema ir igyju tikrai neblogau zhiniu smile.gif Bandau ir nuo pradzhiu visas temas skaityt, nors kol kas tik tris iveikiau blush2.gif Bet kadangi viskas labai idomu, tai skaitysiu manau ir toliau, o beskaitydama, bandysiu zhinoma ir fotografuot bei viska pateikt jusu ivertinimui smile.gif

Fotografuoju su Canon EOS 400D. Turiu kitini objektyva 18-55 bei perkant fotoaparata gavau dovanu Tamron 55-200/4-5.6
Priesh kelias dienas pasidovanojau sau Canon Speedlite 430EX blykste bei sling bag'a. Zhinoma ir shtatyvas ieina i equipmento sarashiuka smile.gif

Ikelsiu pradziai du fotkiukus smile.gif vienas gal netgi i jusu namu darbu tema galetu pretenduoti biggrin.gif (optimiste ash ar ne?) kita fotkiuka dariau ikvepta pirmuju temu smile.gif

f/4.5 1/50sec. ISO-200
user posted image
f/2 1/200sec. ISO-100
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 08 24, 23:50)
http://www.digitalre...NX_update.shtml

Rašo, kad skaito  g.gif Kad veiktų Capture NX reikia susiinstaliuoti Microsoft NET Framework. Gal čia bėda? 1.1 paieškok per kitus saitus, ne Nikon. Rasi iš karto su "vaistais".

Palieku jus 2 savaitėm. Išvažiuoju į komandiruotę į Kazachstaną. Gal pavyks prisijungti iš ten. Gerų jums nuotraukų 4u.gif

Instaliuota tikrai smile.gif

QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 25, 07:39)
cia kaip suprantu, tu nori persikelti nuotraukas is fotiko i kompa?.. Tai kam ten kazko sudetingo ieskoti, juk gali paprasciausiai parsisiusti picasa2 per google, as su ja jau pora metu draugauju, ir esu patenkinta smile.gif
va cia jos linkas http://picasa.google.com/
geros keliones ir maloniu ispudziu, bei daug geru foto linkiu  4u.gif

Nelabai supratai, apie ka as. As apie RAW failus ir ju apdirbima.
QUOTE(Smiltis @ 2007 08 25, 10:39)
Labas rytas  4u.gif ,
Užuolaida, pažiūrėjau pas mane 1.1. versija ir tikrai skaito  unsure.gif Ar aš čia ko nors gal vėl nesuprantu  g.gif
:

As apie Capture NX rasiau smile.gif

Juratelle , sveika prisijungusi. Pirmoji nuotrauka g.gif Kazko man truksta, o antosios motyvas jau labai pazistamas. Musiet kiekvienas is musu lasanti "krana" yra fotografaves smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 25, 13:51)
Instaliuota tikrai smile.gif
Nelabai supratai, apie ka as. As apie RAW failus ir ju apdirbima.

o tai PS RAW failu neapdirba? unsure.gif

p.s. Sveika prisijungus Juratelle drinks_cheers.gif nebloga foto rinkinuka turi smile.gif
o del nuotrauku, tai pirmai tikrai kazko truksta, tiesiog nekimba ji...
o apie antra irgi daug kazko nepasakysi, visi turim per tai pereiti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 25 rugpjūčio 2007 - 14:14
QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 25, 15:10)
o tai PS RAW failu neapdirba?  unsure.gif

Reikia Plug In. Ieskausi. Beda, kad mano PC C2, o as tik Adobe Raw CS3 radau (iki siol).
Vaziuojam kartingais vazinetis.

Sillwio, uzuojauta zmona(pati ibe vyro gyvenu) smile.gif . Ir laukiam nuotrauku.
Atsakyti
Aciu Drumbacele, Silwio, Wyshnia uz pastabas ir kritika 4u.gif Eisiu toliau mokintis. Siaip tai stova naudojau, bet pyskinau viska zaisdama su islaikymu. Mokinsiuos ant M, aciu wub.gif Jei tik pavyks vyra isnekinti kitam naktiniam pasivazinejimui biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos 4u.gif Labai domina fotografavimas bigsmile.gif Svarsatu, koki fotoaparata isigijus g.gif Dbr zaidziu su muilinem. Aisku, domintu rimtesnis, tarkim, "Canon EOS 400D", tik kiek baugina salono kaina g.gif Girdejau, kad butu galima ir uz mazesne kaina per skelbimus gauti - ar tiesa? Siaip dar nesu patyrusi fotografe, galvoju, gal veidrodinis per dau butu iskart g.gif Koks Jusu poziuris i ixus'us? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 25, 14:19)
Reikia Plug In. Ieskausi. Beda, kad mano PC C2, o as tik Adobe Raw CS3 radau (iki siol).
Vaziuojam kartingais vazinetis.

Sillwio, uzuojauta zmona(pati ibe vyro gyvenu) smile.gif . Ir laukiam nuotrauku.

ar reikia PS plugin konkrečiai Nikon NEF ieškot? ar tinka universalus RAW Plugin CS2? g.gif nes tokių tai randu smile.gif o Nikon NEF tik vieną, be nurodyto PS varianto randu... na čia kolkas smile.gif
Atsakyti