Na ir tempai
Gražu žiūrėt
QUOTE(Sansara @ 2007 08 23, 07:45)
sillwio, o namie tamsoje kokia žvakė ar pro langą kažkas tinka? ar būtinai būt lauke tamsoj
Aišku tinka. Naktis juk ir patalpose naktis
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 23, 18:10)
Na pabandziau ir as spalvota i juodai balta paversti. Labai paprastai dariau, labai greitai
Adobe Photoshop Elements nuemiau "Saturation" ir pastumdziau "Mid Tone Contrast" t.y. padidinau kontrasta nespalvotoje apie 30%
Spalvota žymiai geriau. Pasakiška nuotrauka ir nieko su ja nereikia daryt
QUOTE(wyshnia @ 2007 08 24, 00:25)
''Spėkit, kuo būsiu užaugęs ''
Puiki nuotrauka
Fonas būtų sterilesnis, galima ant žurnalo viršelio spaust. Aš Mamiya į rankas duot vaikui matyt neišdrįsčiau
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 24, 07:39)
Cia siandienine, bent jau man, mamai, labai miela foto
Uzeina maniskiams meiles priepuoliai tokie
Neturiu ką pridurt
QUOTE(sidra @ 2007 08 24, 10:35)
Sveiki man tokis klausimas iskilo apie ISO
Kodel visi namu darbai buvo atlikti su gana zemu ISO o as pasirinkau 800
, o pasirinkau todel kad man kazkada buvo patarta naudoti didesni ISO kai fotografuojama nakti.
Kame reikalas tada su tais ISO ?
Kuo aukštesnis ISO, tuo daugiau "triukšmauja" matrica. Nuo štatyvo nėra skirtumo ar išlaikymas 5 ar 15 sekundžių, taigi geriau žemesnis iso.
QUOTE(sidra @ 2007 08 24, 10:56)
tai vadinasi jei diena debesuota ir neturi stovo reikia pasididinti ISO?
man visada dangus pilkas gaunasi..
Skonio reikalas. Aš vadovaujuosi tokiu principu, kad geriau kiek triukšmingos, bet ryškios nuotraukos, negu be triukšmo, bet išplaukę
QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 24, 14:47)
Idomu kokie turetu buti fotiko nustatymai, kad pagautum zaiba nakti..... Ar ir gireikia laikyti ant ilgo islaikymo?
Ilgiausio įmanomo ir tikėtis, kad tuo metu žaibuos.
QUOTE(Sea_ @ 2007 08 24, 19:06)
O cia mano naktiniai bandymai. Patarimai, pamokymai ir kritika laukiama
Neblogi bandymai, tik visos tamsios labai.
Pirmoj sukčiau kamerą kiek žemyn ir į dešinę. Taip, kad žibintas į kadrą nepakliūtų.
Antra smarkiai per tamsi.
3 būtų įdomi, jei būtų ryški.
4 netilpo bokšto viršūnė, manau, kad nusikaltimas ją nupjauti
juokauju aišku
5 vėl per tamsi. kompozicija lyg ir nieko.
6 kaip suprantu vėliava. Stiebas neryškus ir rakurso kito reikėjo, kad stiebas matytūsi
Kokius parametrus statei fotografuodama? Panašu, kad eksponometras per trumpą išlaikymą visur sustatė.
"Forcing yourself to use restricted means is the sort of restraint that liberates invention. It obliges you to make a kind of progress that you can't even imagine in advance." - Picasso