Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

QUOTE(wyshnia @ 2007 08 24, 18:21)
pasitikrink pasta wink.gif beje, kai issiaiskinsi, kaip tas batch veikia -turiu galvoj, jei veiks nuotrauku grupei, pamokinsi ir mane kaip smile.gif

ar galit man, dundukei doh.gif , paaiskinti, kas tai per programa, kam ji skirta? ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 24, 16:11)
f 10, islaikymas 2,5 s
user posted image

Vyshnia, gali geriau. Mano akiai per daug numelinta, nupilkinta odele. Kazkaip salta nuotrauka. O su kokia diafragma darei nuotrauka?
matai koks tas zaibas buna... g.gif na ir as meginsiu pafotografuoti, jeigu siandien zaibuos rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 24 rugpjūčio 2007 - 18:30
Wyshnia, labai grazi nuotrauka tavo mazylio, man toks ryskumas ir spalvu sodrumas kazkas nerealaus bigsmile.gif

Californiagirl, kokia miela nuotrauka tavo vaikinu wub.gif

As nusipirkau canon 50mm 1.8 objektyva laukiu kol atsius. Brangiojo 1.4 neiperku, tai paskaitinejus reviews nusprendziau su situo pasimokyti biggrin.gif

O cia mano naktiniai bandymai. Patarimai, pamokymai ir kritika laukiama 4u.gif nes jauciuos beviltiska blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Sea, jau tikrai kad nesi beviltiska, nesikuklink taip 4u.gif
nuotraukos tikrai neblogos kiek as suprantu blush2.gif
tik idomu, kas paskutiniojoj ? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 24 rugpjūčio 2007 - 19:38
Na ir tempai smile.gif Gražu žiūrėt

QUOTE(Sansara @ 2007 08 23, 07:45)
sillwio, o namie tamsoje kokia žvakė ar pro langą kažkas tinka? ar būtinai būt lauke tamsoj  g.gif

Aišku tinka. Naktis juk ir patalpose naktis smile.gif

QUOTE(californiagirl @ 2007 08 23, 18:10)
Na pabandziau ir as spalvota i juodai balta paversti. Labai paprastai dariau, labai greitai blush2.gif  Adobe Photoshop Elements nuemiau "Saturation" ir pastumdziau "Mid Tone Contrast" t.y. padidinau kontrasta nespalvotoje apie 30%

Spalvota žymiai geriau. Pasakiška nuotrauka ir nieko su ja nereikia daryt smile.gif

QUOTE(wyshnia @ 2007 08 24, 00:25)
''Spėkit, kuo būsiu užaugęs smile.gif ''

Puiki nuotrauka thumbup.gif Fonas būtų sterilesnis, galima ant žurnalo viršelio spaust. Aš Mamiya į rankas duot vaikui matyt neišdrįsčiau smile.gif

QUOTE(californiagirl @ 2007 08 24, 07:39)
Cia siandienine, bent jau man, mamai, labai miela foto wub.gif Uzeina maniskiams meiles priepuoliai tokie biggrin.gif

Neturiu ką pridurt thumbup.gif

QUOTE(sidra @ 2007 08 24, 10:35)
Sveiki man tokis klausimas iskilo apie ISO
Kodel visi namu darbai buvo atlikti su gana zemu ISO  o as pasirinkau 800  blink.gif , o pasirinkau todel kad man kazkada buvo patarta naudoti didesni ISO kai fotografuojama nakti.
Kame reikalas tada su tais ISO ?  g.gif

Kuo aukštesnis ISO, tuo daugiau "triukšmauja" matrica. Nuo štatyvo nėra skirtumo ar išlaikymas 5 ar 15 sekundžių, taigi geriau žemesnis iso.

QUOTE(sidra @ 2007 08 24, 10:56)
tai vadinasi jei diena debesuota ir neturi stovo reikia pasididinti ISO?  g.gif
man visada dangus pilkas gaunasi..  blink.gif

Skonio reikalas. Aš vadovaujuosi tokiu principu, kad geriau kiek triukšmingos, bet ryškios nuotraukos, negu be triukšmo, bet išplaukę smile.gif

QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 24, 14:47)
Idomu kokie turetu buti fotiko nustatymai, kad pagautum zaiba nakti..... Ar ir gireikia laikyti ant ilgo islaikymo?

Ilgiausio įmanomo ir tikėtis, kad tuo metu žaibuos.

QUOTE(Sea_ @ 2007 08 24, 19:06)
O cia mano naktiniai bandymai. Patarimai, pamokymai ir kritika laukiama 4u.gif

Neblogi bandymai, tik visos tamsios labai.
Pirmoj sukčiau kamerą kiek žemyn ir į dešinę. Taip, kad žibintas į kadrą nepakliūtų.
Antra smarkiai per tamsi.
3 būtų įdomi, jei būtų ryški.
4 netilpo bokšto viršūnė, manau, kad nusikaltimas ją nupjauti smile.gif juokauju aišku
5 vėl per tamsi. kompozicija lyg ir nieko.
6 kaip suprantu vėliava. Stiebas neryškus ir rakurso kito reikėjo, kad stiebas matytūsi
Kokius parametrus statei fotografuodama? Panašu, kad eksponometras per trumpą išlaikymą visur sustatė.
Atsakyti
Sveiki, norėčiau profesionalų paprašyti kritikos šios foto atžvilgiu tiek iš technikos pusės, tiek ir kompozicijos:
"Tyla prieš audrą"

user posted image

A jai priekaištų neturiu, nebent galvojau, kad vadens reikia kažkiek nukirpti, bet nukirpus negražiai žiūrisi. Tai noriu, kad man kas nors atvertų akis ir pasakytų kas negerai. 4u.gif Su nuotrauka niekas nedaryta išskyrus ištiesinimą.
Bučiau dėkinga. rolleyes.gif
Atsakyti
SOS smile.gif
Sillwio, kuria NX versija tu turi? Mano Nikonui D80 reikia 1.2, o as jos (legaliai) neturiu ir negaliu upgradinti.... Gal kas padetu?
Dar skaitau, kad PS turi plugina RAW failu apdorojimui. Kur ji gauti?
Pripleskinau portretu, o negaliu pasiziureti lotuliukas.gif Fotografe didzioji doh.gif
Atsakyti
QUOTE(babouziuke @ 2007 08 24, 20:07)
Sveiki, norėčiau profesionalų paprašyti kritikos šios foto atžvilgiu tiek iš technikos pusės, tiek ir kompozicijos:
"Tyla prieš audrą"

A jai priekaištų neturiu, nebent galvojau, kad vadens reikia kažkiek nukirpti, bet nukirpus negražiai žiūrisi. Tai noriu, kad man kas nors atvertų akis ir pasakytų kas negerai. 4u.gif Su nuotrauka niekas nedaryta išskyrus ištiesinimą.
Bučiau dėkinga.  rolleyes.gif

Nėr čia profesionalų smile.gif Na, bent jau aš savęs tokiu nelaikau.
Siūlyčiau kitą kartą paieškoti kito rakurso. Pvz. kiek iš priekio. Dangus įdomus, taigi reikėjo daugiau palikti dangaus. Laivas per centrą kadro ir man tai nepatinka. Iš priekio ir galo jam palikta mažai erdvės. Tokia mano nuomonė ax.gif

QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 24, 21:47)
SOS smile.gif
Sillwio, kuria NX versija tu turi? Mano Nikonui D80 reikia 1.2, o as jos (legaliai) neturiu ir negaliu upgradinti.... Gal kas padetu?
Dar skaitau, kad PS turi plugina RAW failu apdorojimui. Kur ji gauti?
Pripleskinau portretu, o negaliu pasiziureti lotuliukas.gif Fotografe didzioji doh.gif

O kam tau NX 1.2? Dar tik pasirodė šita versija. Aš turiu 1.1. Ji turi veikti su D80. Peržiūrai gali naudoti Nikon View, labai tvarkingai rodo. PS plugin'as vadinasi Adobe Camere RAW. Galima nemokamai parsisiųsti iš Adobe saito.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 24 rugpjūčio 2007 - 22:20
QUOTE(sillwio @ 2007 08 24, 23:20)
Nėr čia profesionalų smile.gif Na, bent jau aš savęs tokiu nelaikau.
Siūlyčiau kitą kartą paieškoti kito rakurso. Pvz. kiek iš priekio. Dangus įdomus, taigi reikėjo daugiau palikti dangaus. Laivas per centrą kadro ir man tai nepatinka. Iš priekio ir galo jam palikta mažai erdvės. Tokia mano nuomonė  ax.gif
O kam tau NX 1.2? Dar tik pasirodė šita versija. Aš turiu 1.1. Ji turi veikti su D80. Peržiūrai gali naudoti Nikon View, labai tvarkingai rodo. PS plugin'as vadinasi Adobe Camere RAW. Galima nemokamai parsisiųsti iš Adobe saito.

Man ir 1.1 uztektu, jeigu tik "skaitytu" D80 NEFus. Nes forumuose radau, kad NX nepriima D80 NEFu.
Perziurai turiu Picture Project (ir konvertuoja i jpg).
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 24, 22:33)
Man ir 1.1 uztektu, jeigu tik "skaitytu" D80 NEFus. Nes forumuose radau, kad NX nepriima D80 NEFu.
Perziurai turiu Picture Project (ir konvertuoja i jpg).

O tu bandei? Aš skaičiau nikon forume, kad NX skaito d80 failus.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 08 24, 23:36)
O tu bandei? Aš skaičiau nikon forume, kad NX skaito d80 failus.

Aga. Neskaito. Tik ka. Per durna galva deinstaliavau, norema bandomaja versija is Nikono puslapio parsisiusti, o ten tik updates i 1.2 jau tebera doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 24, 22:41)
Aga. Neskaito. Tik ka. Per durna galva deinstaliavau, norema bandomaja versija is Nikono puslapio parsisiusti, o ten tik updates i 1.2 jau tebera doh.gif

http://www.digitalre...NX_update.shtml

Rašo, kad skaito g.gif Kad veiktų Capture NX reikia susiinstaliuoti Microsoft NET Framework. Gal čia bėda? 1.1 paieškok per kitus saitus, ne Nikon. Rasi iš karto su "vaistais".

Palieku jus 2 savaitėm. Išvažiuoju į komandiruotę į Kazachstaną. Gal pavyks prisijungti iš ten. Gerų jums nuotraukų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 08 24, 22:50)
Palieku jus 2 savaitėm. Išvažiuoju į komandiruotę į Kazachstaną. Gal pavyks prisijungti iš ten. Gerų jums nuotraukų 4u.gif

Ir vel? blink.gif biggrin.gif geros keliones ir lauksim nuotrauku mirksiukas.gif
Atsakyti