Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

QUOTE(Abo @ 2007 08 15, 15:14)
juk ne nuotrauką nevykusiu ir beidėjišku vadinai, o autorių

blink.gif blink.gif blink.gif .

Pasiduodu. Matyt tikrai man nesiseka reiksti minciu.
Labai gaila del tokios Tavo reakcijos. Tikrai malonu su Tavimi pabendrauti. Tikiuosi Tu dar pagalvosi del buvimo salia. Ok? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valanda: 15 rugpjūčio 2007 - 14:21
QUOTE(valanda @ 2007 08 15, 15:19)
blink.gif  blink.gif  blink.gif .

Pasiduodu. Matyt tikrai man nesiseka reiksti minciu.
Labai gaila del tokios Tavo reakcijos. Tikrai  malonu su Tavimi pabendrauti. Tikiuosi tau dar pagalvosi del buvimo salia. Ok?  4u.gif

Taigi būnu smile.gif
Tiesiog kai ištryniau nuotraukas man maloniau būti biggrin.gif
Geriau pasižiūrėsiu ką darot. Beje, labiausiai nevykusi, mano nuomone, mano nuotrauka sulaukė daugiausiai pagyrimų. Suprantu, idėja nieko, bet atlikimas tragiškas.
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2007 08 15, 15:23)
Taigi būnu smile.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 08 15, 15:24)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2007 08 15, 15:23)
Taigi būnu smile.gif
Tiesiog kai ištryniau nuotraukas man maloniau būti biggrin.gif
Geriau pasižiūrėsiu ką darot. Beje, labiausiai nevykusi, mano nuomone,  mano nuotrauka sulaukė daugiausiai pagyrimų. Suprantu, idėja nieko, bet atlikimas tragiškas.

Tai komentuok ir siulyk, ka kitaip butum dariusi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 15, 15:31)
Tai komentuok ir siulyk, ka kitaip butum dariusi smile.gif

Man nepatinka "kampas", ir pakankamai nuobodu, raidės ir viskas... Tačiau labai norėjau įskaitomo teksto ir daugiau nei data, ar keleto ryškių žodžių. Norėjau tos dienos istorijos.
Ten labai fainai mama pasakoja, kaip vaikas jai nei iš šio nei iš to pasakė "eik sikt" biggrin.gif, pasakoja, kaip ji skaito pasakas, o jis imituoja skaitymą biggrin.gif

Jei tuomet palikti visa tai, tada galėjau padaryti ryškesnį tekstą ir ryškesnę nuotrauką. Va to ir nesugebėjau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 15 rugpjūčio 2007 - 14:36
QUOTE(Abo @ 2007 08 15, 15:35)
Man nepatinka "kampas", ir  pakankamai nuobodu, raidės ir viskas... Tačiau labai norėjau įskaitomo teksto ir daugiau nei data, ar keleto ryškių žodžių. Norėjau tos dienos istorijos.
Ten labai fainai mama pasakoja, kaip vaikas jai nei iš šio nei iš to pasakė "eik sikt" biggrin.gif, pasakoja, kaip ji skaito pasakas, o jis imituoja skaitymą biggrin.gif

Jei tuomet palikti visa tai, tada galėjau padaryti ryškesnį tekstą ir ryškesnę nuotrauką. Va to ir nesugebėjau...

As jau rasiau prie nuotraukos, kad nuotraukoje nenoriu skaityti,noriu matyti. Manau, kad matymui uztektu ranka rasyto braizo su tam tikra siaura ryskumo zona. Na, toks tarsi miglotas istorijos pateikimas. Tik tiek,kad jau tai matyta. Bet, kai pats padarai ir dar pavyksta- vidinis pasitenkinimas glosto;).

Beje, manau, kad Tavo rasto nuotrauka buvo pakankamai ryski.

Kaip gera tureti toki mamos rasyta dienorasti;)
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2007 08 15, 15:44)
As jau rasiau prie nuotraukos, kad nuotraukoje nenoriu skaityti,noriu matyti. Manau, kad matymui uztektu ranka rasyto braizo su tam tikra siaura ryskumo zona. Na, toks tarsi miglotas istorijos pateikimas. Tik tiek,kad jau tai matyta. Bet, kai pats padarai ir dar pavyksta- vidinis pasitenkinimas glosto;).

Beje, manau, kad Tavo rasto nuotrauka buvo pakankamai ryski.

Kaip gera tureti toki mamos rasyta dienorasti;)

Jo, rašė kažkas, neatkreipiau dėmesio į niką biggrin.gif.
O aš kažkodėl taip norėjau. Lengviau juk padaryti kitu kampu ir vos kelis žodžius nesusiliejančius, o ir matyta dvieju spalvų temoj būtų...
Čia vyro. Ir mirė ji kai jam buvo septyneri kažkur. Tai labai smagu turėt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 15 rugpjūčio 2007 - 15:04
o man liūdna... prabalsavau sąžiningai, atidaviau 2 nuotraukom balsų, dabar jie išmesti į erdvę ir nebėr... niu yra kaip yra... smile.gif
buvom šiandien medininkuose, prie juozapinės kalno. kokios važiuojant minsko plentu ten gražios vietos, kokie vaizdai, kalvos, lomos, rudeninės jau spalvos, karvutės, avytės bigsmile.gif bet visą rytą buvo niurus dangus... o su tokiu dangumi nesigauna gražios nuotraukos, nes arba persišviečia, arba bespalvis tiesiog būna... doh.gif pilka, apsiniaukusi ir toluma, horizontas.. todėl važiuodama grožėjaus vaizdais ir liūdejau, kad dangus ne photošopinės spalvos lotuliukas.gif na reiks sugrįžt ten... ale ar vyras veš ten dar kartą g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Hmm, žiūriu vėl temą ištiko krizė smile.gif

Mano galva, trintis atsirado dėl keleto priežasčių:

Tema gyvuoja jau seniai ir dabar atsirado tolyn pažengusieji bei naujokai. Naujokams neišeina suskubti bei prilygti senbuviams, senbuviai tingi aiškinti elementarius dalykus naujokams.

Eilinį kartą jaučiama trintis tarp „menininkų“ ir „technarių“. Aptarinėti techninius fotografijos aspektus patapo kaip ir „ne lygis“, todėl natūralu, kad naujokai nesupranta ko šioje temoje galima išmokti.

Pernelyg abstrakčios ir pernelyg į menininkų klubą tinkančios namų darbų temos. Pateikdami namų darbų temą pagalvokit: kokį fotografijos aspektą mes visi kartu dabar mokinsimės? Ar galėtų temos „Istorija“ autorius pats pasakyti, ką jis tikėjosi išmokti darydamas nuotraukas šia visiškai abstrakčia tema?
Mano manymu, dejavu parodė kryptį kuria turėtume eiti. Turiu mintyje jos pasiūlymą pasimokinti padaryti kokybišką nespalvotą konversiją.

Dar panašu į tai, kad per didelį kąsnį su namų darbais bandome apžioti: ir tempas per didelis (juk mes visi ir dirbam ir vaikus auginam, laisvalaikio mažai turim) ir temos tokios, kurių įkąsti nesugebame. Kiek mažesniu tempu ir mažesniais žingsniukais gal reiktų judėt? Kaip jau minėjau: elementarių dalykų kokybiškai nufotografuoti nemokame, nelabai suvokiame kas yra diafragma ir išlaikymas, o bandome iškart šturmuoti meninės fotografijos aukštumas. Mano galva reiktų nuosekliau pagrindų pasimokinti.

Jau rašiau ir dar kartą parašysiu: dabartinės ND formos didžiulis minusas yra tas, kad autoriai visiškai nepasakoja kaip jie darė nuotrauką. Nuo A iki Z. Garantuoju, kad daugelis, pamatę gerą ND nuotrauką pagalvoja: „Įdomu, kaip čia sugebėjo taip nufotografuoti?“ Deja, tai taip ir lieka paslaptimi.

Vat tiek chaotiškų minčių, o kad nebūtų vien mintys, įdedu porą foto padarytų savaitgalį, komentuokit smile.gif

Fotografuota į RAW, konvertuota su Lightroom, paskui sumažinta ir uždėti rėmeliai.

user posted image

user posted image

user posted image

Tiesa, noriu padaryti šiokią tokią apklausą: kokia ekrano rezoliucija pas jus yra nustatytos? Pagalvojau, kad gal per dideles foto dedu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 15 rugpjūčio 2007 - 16:12
Aš kaip vaikas apsidžiaugiau N.D radusi pagyrimą, kad mano nuotraukų puikus ryškumas, gera kokybė blink.gif thumbup.gif . Rimtai, taip čiotkai paliko, pagavau stimulą dar daugiau bandyt, mokytis smile.gif
Beje, jau ir mano akis priekabi paliko ax.gif . SM konkursuose pastebiu daugybę nekokybiškų nuotraukų blush2.gif . Na, tiesiog matau ne ten fokusą, neteisingą kadravimą smile.gif , prastą kokybę. Anksčiau to nepastebėdavau. Žinau, kad ir mano pačios foto dar smarkiai prastos, bet kaip skanu blush2.gif jau pastebėt kitų klaidas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elina: 15 rugpjūčio 2007 - 16:37
QUOTE(fotolama @ 2007 08 15, 17:09)
Vat tiek chaotiškų minčių, o kad nebūtų vien mintys, įdedu porą foto padarytų savaitgalį, komentuokit smile.gif

Tiesą kalbi 4u.gif

Bent jau antroj norėtusi daugiau ryškumo į bites, paskutinėj žymiai nukirpčiau apačios.
Atsakyti