Hmm, žiūriu vėl temą ištiko krizė
Mano galva, trintis atsirado dėl keleto priežasčių:
Tema gyvuoja jau seniai ir dabar atsirado tolyn pažengusieji bei naujokai. Naujokams neišeina suskubti bei prilygti senbuviams, senbuviai tingi aiškinti elementarius dalykus naujokams.
Eilinį kartą jaučiama trintis tarp menininkų ir technarių. Aptarinėti techninius fotografijos aspektus patapo kaip ir ne lygis, todėl natūralu, kad naujokai nesupranta ko šioje temoje galima išmokti.
Pernelyg abstrakčios ir pernelyg į menininkų klubą tinkančios namų darbų temos. Pateikdami namų darbų temą pagalvokit: kokį fotografijos aspektą mes visi kartu dabar mokinsimės? Ar galėtų temos Istorija autorius pats pasakyti, ką jis tikėjosi išmokti darydamas nuotraukas šia visiškai abstrakčia tema?
Mano manymu, dejavu parodė kryptį kuria turėtume eiti. Turiu mintyje jos pasiūlymą pasimokinti padaryti kokybišką nespalvotą konversiją.
Dar panašu į tai, kad per didelį kąsnį su namų darbais bandome apžioti: ir tempas per didelis (juk mes visi ir dirbam ir vaikus auginam, laisvalaikio mažai turim) ir temos tokios, kurių įkąsti nesugebame. Kiek mažesniu tempu ir mažesniais žingsniukais gal reiktų judėt? Kaip jau minėjau: elementarių dalykų kokybiškai nufotografuoti nemokame, nelabai suvokiame kas yra diafragma ir išlaikymas, o bandome iškart šturmuoti meninės fotografijos aukštumas. Mano galva reiktų nuosekliau pagrindų pasimokinti.
Jau rašiau ir dar kartą parašysiu: dabartinės ND formos didžiulis minusas yra tas, kad autoriai visiškai nepasakoja kaip jie darė nuotrauką. Nuo A iki Z. Garantuoju, kad daugelis, pamatę gerą ND nuotrauką pagalvoja: Įdomu, kaip čia sugebėjo taip nufotografuoti? Deja, tai taip ir lieka paslaptimi.
Vat tiek chaotiškų minčių, o kad nebūtų vien mintys, įdedu porą foto padarytų savaitgalį, komentuokit
Fotografuota į RAW, konvertuota su Lightroom, paskui sumažinta ir uždėti rėmeliai.
Tiesa, noriu padaryti šiokią tokią apklausą: kokia ekrano rezoliucija pas jus yra nustatytos? Pagalvojau, kad gal per dideles foto dedu...