Ačiū merginos už nuomones ir komentarus. Dėl WB, kai dabar pažiūriu, tai gal vos vos šiltesnio odos atspalvio noretųsi - vėliau pabandysiu pakeisti Sutinku ir su Dejavu, norisi truputi daugiau erdvės dešnėje. Ka gi, reiks vel vaiką sodintis ir viena mėgstamiausių žaislų duoti Šiaip čia MB juostelinis fotoaparatas, jis ne toks jautrus, kaip skaitmeninis, tai tėtis ''daverioja'' vaikui Puriena, dėl apšvietimo, tai jokio papildomo, tik dienos šviesa per langą
Dėl nuotraukų tiesinimo PS CS2 - eini į Filter > Distort > Lens Correction
Californiagirl - tavo nuotraukoj gal ir trūksta erdvės dešinėje, bet sustabdyta akimirka tai kompensuoja Kaip gražu didelė šeima - ypač tokiomis minutėmis
O kad gauti neplokščia jb nuotrauką, tai tikrai daug padirbėt reikia. Vis dar tikiuosi, kad jei kas sužinos koki lengvą ir universalų būdą, pasidalins su kitais
CACIS, fotografuodama balto lapo visai prie objektyvo neprikišu, pakanka to, kad objektyvas jį apimtų ir nereikia po jokia lempa kišt, tiesiog toje patalpoje, ar tomis sąlygomis, kokiomis ruošiesi fotografuoti
sidra, matau apie ISO tau jau atsakė o dėl debesų tai čia sunkiau. Reiktų arba filtrus naudoti, arba ekspozicija kompensuoti
QUOTE(Sansara @ 2007 08 24, 11:09)
padidėja tikimybė gauti nesujudėjusį vaiką (su ne veduoklinėmis rankomis, trimis galvomis dėl judėjimo ir t.t).
amzina mano problema
QUOTE(wyshnia @ 2007 08 24, 11:44)
CACIS, fotografuodama balto lapo visai prie objektyvo neprikišu, pakanka to, kad objektyvas jį apimtų ir nereikia po jokia lempa kišt, tiesiog toje patalpoje, ar tomis sąlygomis, kokiomis ruošiesi fotografuoti
daba viskas aisku, labai aciu uz patarimus.
QUOTE(CACIS @ 2007 08 24, 11:51)
daba viskas aisku, labai aciu uz patarimus.
o kaip jums dabar? Ar ne per geltona?
QUOTE(sidra @ 2007 08 24, 11:24)
as turejau omeny kad kai debesuota galima tuos debesis grazius padaryti .. bet man tokie baltai pilki gaunasi .. negrazus.. isdege tikriausiai pavadinciau..
Dekui uz info ..
Dekui uz info ..
dėl išdegimo tau jau atsakė. aš dažniausia koreguoju ekspoziciją. nes filtro tiesiog neturiu jokio. pažiūrėjau koks tavo fotikas, tai jis tikrai turi EV korekcijos funkciją. į pliusą - gaunasi šviesesnės, nei ant auto ekspozicijos, į minusą - tamsesnės.. mano nuotraukų kokybė labai išaugo,kai išmokau koreguot ekspoziciją. ypač ežerus, peizažus fotografuojant labai patamsėja dangaus mėlis ir neišdega dabasys nors perlenkt irgi nereiktų - žemė tamsi gaunas ar pastatas, nors dangus superinis. kiekviena situacija yra kitokia ir vieningos taisyklės nėra kaip daryt
QUOTE(wyshnia @ 2007 08 24, 13:06)
na, man tai negeltona bet gal tikrai pavyktų geresnę foto padaryti
QUOTE(wyshnia @ 2007 08 24, 11:44)
O kad gauti neplokščia jb nuotrauką, tai tikrai daug padirbėt reikia. Vis dar tikiuosi, kad jei kas sužinos koki lengvą ir universalų būdą, pasidalins su kitais
Turiu vieną lengvą universalų būdą pas mane Nikonas D80 visai neblogai konvertuoja į WB Palyginimui:
Nikonas:
Su PS (tik nebepamenu kaip , bet tikrai ne desaturate. keliais etapais, kurie visiems žinomi..)
QUOTE(wyshnia @ 2007 08 24, 12:06)
man tai super. bet gerą ryškumą ištrauki
Idomu kokie turetu buti fotiko nustatymai, kad pagautum zaiba nakti..... Ar ir gireikia laikyti ant ilgo islaikymo?
Papildyta:
OOOOoooo pagaliau.... nes as tiesindavau visai kitais budais, netgi nuotrauka tekdavo siek tiek apkirpti.....
dekui
na kad negeltona tai tikrai
Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2007 08 24, 12:44)
OOOOoooo pagaliau.... nes as tiesindavau visai kitais budais, netgi nuotrauka tekdavo siek tiek apkirpti.....
dekui
na kad negeltona tai tikrai
QUOTE(Smiltis @ 2007 08 24, 13:49)
na, man tai negeltona bet gal tikrai pavyktų geresnę foto padaryti
bandysiu, bet ir sita pasiliksiu atminimui
QUOTE(Puriena6 @ 2007 08 24, 13:51)
bet gerą ryškumą ištrauki
del ryskumo tai turiu dideli aciu objektyvui pasakyt kad ir kaip bebutu ju inasas butent nuotraukos ryskumui tai nepakeiciamas - su jokiu sharpu neisgausi
QUOTE(wyshnia @ 2007 08 24, 14:53)
del ryskumo tai turiu dideli aciu objektyvui pasakyt kad ir kaip bebutu ju inasas butent nuotraukos ryskumui tai nepakeiciamas - su jokiu sharpu neisgausi
nagi nagi - išduok kokis
QUOTE(Puriena6 @ 2007 08 24, 14:55)
nagi nagi - išduok kokis
tai kad lyg ir nelaikau paslapty - Canon EF 85mm f/1.8
QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 24, 15:47)
Idomu kokie turetu buti fotiko nustatymai, kad pagautum zaiba nakti..... Ar ir gireikia laikyti ant ilgo islaikymo?
Papildyta:
Papildyta:
iso 100, diafragma jauč ant kokių 8, išlaikymas 30s, 15s ir pan ir meldiesi, kad į tas sekundes ar regejimo lauka papultų žaibas nes man būtent patys gražiausi išsikraudavo dar bepypsint kol pasileis užraktas (distancinio neturiu) arba šalia kadro..