Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

Ačiū merginos už nuomones ir komentarus. Dėl WB, kai dabar pažiūriu, tai gal vos vos šiltesnio odos atspalvio noretųsi - vėliau pabandysiu pakeisti smile.gif Sutinku ir su Dejavu, norisi truputi daugiau erdvės dešnėje. Ka gi, reiks vel vaiką sodintis ir viena mėgstamiausių žaislų duoti smile.gif Šiaip čia MB juostelinis fotoaparatas, jis ne toks jautrus, kaip skaitmeninis, tai tėtis ''daverioja'' vaikui biggrin.gif Puriena, dėl apšvietimo, tai jokio papildomo, tik dienos šviesa per langą smile.gif

Dėl nuotraukų tiesinimo PS CS2 - eini į Filter > Distort > Lens Correction wink.gif

Californiagirl - tavo nuotraukoj gal ir trūksta erdvės dešinėje, bet sustabdyta akimirka tai kompensuoja rolleyes.gif Kaip gražu didelė šeima - ypač tokiomis minutėmis wub.gif
O kad gauti neplokščia jb nuotrauką, tai tikrai daug padirbėt reikia. Vis dar tikiuosi, kad jei kas sužinos koki lengvą ir universalų būdą, pasidalins su kitais wink.gif

CACIS, fotografuodama balto lapo visai prie objektyvo neprikišu, pakanka to, kad objektyvas jį apimtų ir nereikia po jokia lempa kišt, tiesiog toje patalpoje, ar tomis sąlygomis, kokiomis ruošiesi fotografuoti wink.gif

sidra, matau apie ISO tau jau atsakė wink.gif o dėl debesų tai čia sunkiau. Reiktų arba filtrus naudoti, arba ekspozicija kompensuoti g.gif
Atsakyti
bandžiau vadinas naktį fotografuoti žaibus, spėkit ar gavos dry.gif Ir naktis analogiškai...nors niekur iš namų išėjus ir nebuvau aišku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sąvaržėlė: 24 rugpjūčio 2007 - 11:53
QUOTE(Sansara @ 2007 08 24, 11:09)
padidėja tikimybė gauti nesujudėjusį vaiką (su ne veduoklinėmis rankomis, trimis galvomis dėl judėjimo ir t.t).

amzina mano problema lotuliukas.gif

QUOTE(wyshnia @ 2007 08 24, 11:44)
CACIS,  fotografuodama balto lapo visai prie objektyvo neprikišu, pakanka to, kad objektyvas jį apimtų ir nereikia po jokia lempa kišt, tiesiog toje patalpoje, ar tomis sąlygomis, kokiomis ruošiesi fotografuoti wink.gif

daba viskas aisku, labai aciu uz patarimus. bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 08 24, 11:51)
daba viskas aisku, labai aciu uz patarimus.  bigsmile.gif  biggrin.gif

mirksiukas.gif

o kaip jums dabar? Ar ne per geltona? g.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(sidra @ 2007 08 24, 11:24)
as turejau omeny kad kai debesuota galima tuos debesis grazius padaryti .. bet man tokie baltai pilki gaunasi .. negrazus.. isdege tikriausiai pavadinciau..

Dekui uz info ..  4u.gif

dėl išdegimo tau jau atsakė. aš dažniausia koreguoju ekspoziciją. nes filtro tiesiog neturiu jokio. pažiūrėjau koks tavo fotikas, tai jis tikrai turi EV korekcijos funkciją. į pliusą - gaunasi šviesesnės, nei ant auto ekspozicijos, į minusą - tamsesnės.. mano nuotraukų kokybė labai išaugo,kai išmokau koreguot ekspoziciją. thumbup.gif ypač ežerus, peizažus fotografuojant labai patamsėja dangaus mėlis ir neišdega dabasys smile.gif nors perlenkt irgi nereiktų - žemė tamsi gaunas ar pastatas, nors dangus superinis. kiekviena situacija yra kitokia ir vieningos taisyklės nėra kaip daryt
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 08 24, 13:06)

na, man tai negeltona smile.gif bet gal tikrai pavyktų geresnę foto padaryti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 08 24, 11:44)
O kad gauti neplokščia jb nuotrauką, tai tikrai daug padirbėt reikia. Vis dar tikiuosi, kad jei kas sužinos koki lengvą ir universalų būdą, pasidalins su kitais wink.gif

Turiu vieną lengvą universalų būdą mirksiukas.gif pas mane Nikonas D80 visai neblogai konvertuoja į WB biggrin.gif Palyginimui:
user posted image
Nikonas:
user posted image
Su PS (tik nebepamenu kaip blush2.gif , bet tikrai ne desaturate. keliais etapais, kurie visiems žinomi..)
user posted image

QUOTE(wyshnia @ 2007 08 24, 12:06)
user posted image

man tai super. bet gerą ryškumą ištrauki thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 24 rugpjūčio 2007 - 13:55
Idomu kokie turetu buti fotiko nustatymai, kad pagautum zaiba nakti..... Ar ir gireikia laikyti ant ilgo islaikymo?
Papildyta:
QUOTE(wyshnia @ 2007 08 24, 12:44)

Dėl nuotraukų tiesinimo PS CS2 -  eini į Filter > Distort > Lens Correction wink.gif

OOOOoooo pagaliau.... smile.gif nes as tiesindavau visai kitais budais, netgi nuotrauka tekdavo siek tiek apkirpti.....
dekui  4u.gif

na kad negeltona tai tikrai  smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2007 08 24, 13:49)
na, man tai negeltona  smile.gif bet gal tikrai pavyktų geresnę foto padaryti  unsure.gif

bandysiu, bet ir sita pasiliksiu atminimui ax.gif

QUOTE(Puriena6 @ 2007 08 24, 13:51)
bet gerą ryškumą ištrauki thumbup.gif

del ryskumo tai turiu dideli aciu objektyvui pasakyt biggrin.gif kad ir kaip bebutu ju inasas butent nuotraukos ryskumui tai nepakeiciamas - su jokiu sharpu neisgausi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(wyshnia @ 2007 08 24, 14:53)
del ryskumo tai turiu dideli aciu objektyvui pasakyt biggrin.gif kad ir kaip bebutu ju inasas butent nuotraukos ryskumui tai nepakeiciamas - su jokiu sharpu neisgausi smile.gif

nagi nagi - išduok kokis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 08 24, 14:55)
nagi nagi - išduok kokis g.gif

biggrin.gif tai kad lyg ir nelaikau paslapty - Canon EF 85mm f/1.8 mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 24, 15:47)
Idomu kokie turetu buti fotiko nustatymai, kad pagautum zaiba nakti..... Ar ir gireikia laikyti ant ilgo islaikymo?
Papildyta:

iso 100, diafragma jauč ant kokių 8, išlaikymas 30s, 15s ir pan ir meldiesi, kad į tas sekundes ar regejimo lauka papultų žaibas smile.gif nes man būtent patys gražiausi išsikraudavo dar bepypsint kol pasileis užraktas (distancinio neturiu) arba šalia kadro..
Atsakyti