Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

QUOTE(californiagirl @ 2007 08 24, 08:39)
Cia siandienine, bent jau man, mamai, labai miela foto wub.gif Uzeina maniskiams meiles priepuoliai tokie biggrin.gif

man gal tik gaila kad rankytė ir pakaušiukas netilpo g.gif Šiaip thumbup.gif Ale vyresnėlis toks dar ir papozavo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 08 24, 08:00)
dešinės pusės labai trūksta  blush2.gif

Sutinku ir matau drinks_cheers.gif Bet momentas uzsitese tik akimirka doh.gif , taip jau spejau nufotografuoti(dar pora mm is kaires ir virsaus pakirpau, kad siek tiek kompensuotu erdves trukuma desinej) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 24, 08:39)

Cia siandienine, bent jau man, mamai, labai miela foto wub.gif Uzeina maniskiams meiles priepuoliai tokie biggrin.gif

laaaabai miela ir silta nuotrauka wub.gif

p.s. pastebejau, kad as savo maziu maziau fotografuoju nei anksciau unsure.gif reikes pasitaisyti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 24 rugpjūčio 2007 - 08:17
na ir audra buvo šiąnakt. žaibai kas 3-5 sek doh.gif vyras sako, eik žaibų fotografuot, gera proga. o pas mane visur medžiai su lapais vaizdą užstoja smile.gif be to miego norėjos ir lovoje drąsiau buvo lotuliukas.gif

californiagirl, vaizdelis su meiles thumbup.gif wub.gif wub.gif mamai tikiu kad gražesnio vaizdelio ir nebūna wub.gif

Drumbacele, man tas pats.vaiką mažai fotografuoju. namų aplinkoje beveik visai nebefotografuoju, tik kur išėjus ar išvykus. ale neliūdžiu dėl to, vis tiek tų tūkstančių nuotraukų su vaiku niekas (net jis) nežiūrės. o popierines pasidarau iš mėnesio vos kelias, taip kad kitos nueina užmarštin DVD pavidalu, kurį vargu ar kada kas išsitrauks unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 08 24, 10:36)
na ir audra buvo šiąnakt. žaibai kas 3-5 sek  doh.gif vyras sako, eik žaibų fotografuot, gera proga. o pas mane visur medžiai su lapais vaizdą užstoja smile.gif be to miego norėjos ir lovoje drąsiau buvo  lotuliukas.gif

Atsiprašau aš čia ne įtemą, bet pas mus prieš porą savaičių irgi labai stipriai žaibavo, tai vakar sužinojau kad į kaimynų namo atvirą langą trenkė kamuolinis žaibas ir sukėlė gaisrą blink.gif Tai visa laimė kad nebuvo žmonių tame kambary, visi apačioj buvo. Taip kad su tais žaibais atsargiai reikia unsure.gif Fortografuoti turbūt galima ir reikia, bet ir atitinkamia apsauga pasirūpinti turbūt reikia unsure.gif
Atsakyti
[quote=wyshnia,2007 08 24, 00:25]
Cacis, del manual baltos spalvos reguliavimo labai gerai buvo paaiškines bilekas, deja nepamenu kelintoj temoj smile.gif Žodžiu esmė tame, kad fotoaparatas visiškai tiksliai gali ir nepaskaiciuoti WB. tuo atveju naudojame custom WB. Vakare uždegus šviesą, kambary nufotografuok balto popieriaus lapa, kad jis butų per visą tavo nuotrauką. Eik į menu >custom WB ir pasirink ta nuotrauką. Tada pabandyk nufotografuoti bet ka ir palygink nufotografavus ta pati bet ka, tik WB nustačius atgal ant auto. Turėtų truputį paaiškėti wink.gif Ir taip, kiek žinau, pas Canonus tokio tinklelio nėra smile.gif
[/quote]

Wyshnia, padariau kaip tu cia ir parasei, rezultatas mane labai pradziugino thumbup.gif , nes kambari jei ka fotkindavau tai pastoviai geltonos foto gaudavosi, o dabar kai pabandziau tas geltonumas dingo, tik foto gavosi jau daugiau i pilkaja puse, bet jau zymiai geriau biggrin.gif
iskilo dar klausimu durnu blush2.gif del WB. Jus ta balta lapa prikisat pilnai prie objektyvo, ar uztenka tik to, kad objektyvas pilnai ji apimtu? ir ta balta lapa nukreipiat i kambario sviesa, ar tiesiog bunant patalpoj uztenka bet kurioje vietoje ta lapa nufotkinti ir viskas? na jei suprantamai parasiau, atsakykit prasau ax.gif
Wyshnia, man tavo lialiaus foto su fotiku rankose nepakartojamas thumbup.gif wub.gif galingai tas fotikas jo rankose atrodo lotuliukas.gif

Dejavu, aš šarpinu su smart sharpen.
Sveiki visi naujai prisijungę smile.gif
[/quote]

aciu, kad priimat ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CACIS: 24 rugpjūčio 2007 - 10:30
Sveiki man tokis klausimas iskilo apie ISO

Kodel visi namu darbai buvo atlikti su gana zemu ISO o as pasirinkau 800 blink.gif , o pasirinkau todel kad man kazkada buvo patarta naudoti didesni ISO kai fotografuojama nakti.

Kame reikalas tada su tais ISO ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(sidra @ 2007 08 24, 10:35)

Kodel visi namu darbai buvo atlikti su gana zemu ISO  o as pasirinkau 800  blink.gif , o pasirinkau todel kad man kazkada buvo patarta naudoti didesni ISO kai fotografuojama nakti.

Kame reikalas tada su tais ISO ?  g.gif

naktį fotografuoji ant stovo, todėl gali dėt kad ir begalinį išlaikymą, vis tiek vaizdas nesujudės. o jei nuo rankų - nesujudinti sunku net ir dieną pavėsyje ar bute... todėl priklausomai nuo situacijos. jei su stovu turi galimybę dėt mažesnį ISO ir ilgesnį išlaikymą - tai daug geriau, nei didelis ISO ir trumpas išlaikymas. mažiau įvairių triukšmų ir t.t. o dieną nuo rankų kokį vaiką gaudant, tai jau su stovu nepagaudysi, išlaikymo iki begalybės neprailginsi. tada keli ISO ir išlaikymas sutrumpėja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 24 rugpjūčio 2007 - 10:40
QUOTE(sidra @ 2007 08 24, 10:35)

Kodel visi namu darbai buvo atlikti su gana zemu ISO  o as pasirinkau 800  blink.gif , o pasirinkau todel kad man kazkada buvo patarta naudoti didesni ISO kai fotografuojama nakti.

Kame reikalas tada su tais ISO ?  g.gif

bent jau mus per foto kusus taip pat mokino, kad reikia fotkinti su maziausiu ISO, kad kuo maziau triuksmu matytusi, bet as kazkaip megstu ji pasididinti, kad islaikymas sutrumpetu, man kazkaip geriau tada foto gaunasi
Atsakyti
tai vadinasi jei diena debesuota ir neturi stovo reikia pasididinti ISO? g.gif

man visada dangus pilkas gaunasi.. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(sidra @ 2007 08 24, 10:56)
tai vadinasi jei diena debesuota ir neturi stovo reikia pasididinti ISO?  g.gif

man visada dangus pilkas gaunasi..  blink.gif

visada žiūrint ką fotografuoji ir kaip. jei peizažą ar nejudančią skulptūra ir išlaikymas dar toks, kad sugebi nesujudinti, tai nereik ISO didinti. bet jei gaudai judantį objektą ir šviesos neužtenka. vaikui judančiam ir išlaikymo 1/100 yra per ilgai... tada užkeli ISO ir bandai gaudyt išlaikymas dar sutrumpėja, padidėja tikimybė gauti nesujudėjusį vaiką (su ne veduoklinėmis rankomis, trimis galvomis dėl judėjimo ir t.t). visada yra geriau žemas ISO, nei aukštas. nes mažiau triukšmų.
nesuprantu ką čia apie dangų pasakei g.gif jei jis pilkas tai ir gausis pilkas. jei žydras - pilkas nesigaus. triukšmai ir žydrame danguje gali būt ir pilkame, ir net juodame.
Atsakyti
.........nesuprantu ką čia apie dangų pasakei jei jis pilkas tai ir gausis pilkas. jei žydras - pilkas nesigaus. triukšmai ir žydrame danguje gali būt ir pilkame, ir net juodame.......

as turejau omeny kad kai debesuota galima tuos debesis grazius padaryti .. bet man tokie baltai pilki gaunasi .. negrazus.. isdege tikriausiai pavadinciau..

Dekui uz info .. 4u.gif

Atsakyti