Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

QUOTE(latoya @ 2007 08 21, 14:54)
gal ir durnas klausimas blush2.gif o kur jus pasiziurit nustatymus?as moku tik fotike ir fotki, exife g.gif

darbe windowsų vista per properties rodo, o namie turiu opanda susiinstaliavus

http://www.opanda.co...load/index.html

QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 21, 15:05)
kas tas PS niekaip nesusigaudau ....  g.gif

Photoshop
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 08 21, 15:09)

Photoshop

aisku dabar smile.gif taip ir galvojau kad cia kalba apie fotosopa doh.gif , tik nemaniau, kad jis taip trumpinasi schmoll.gif

As asmeniskai, jei su nuotrauka mazai dirbu,pvz tik patamsinu, ten koki filtriuka uzdedu, tai nedarau su layeriais.... Ojeigu ka nors rimciau ''filosofuoju'' tai tada layeriai reikalingi.
pagal visas rekomandacijas ir taisykles reiketu daryti su layeriais, bet man be ju kartais paprasciau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 21 rugpjūčio 2007 - 14:14
QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 21, 15:08)
galima tiesiog ant pacios nuotraukos spausti desini peles klavisa, tada eiti i properties, tada pasirenki SUMMARY ir jeigu nerodo pasispaudi ADVANCED ten buna visa info apie nuotrauka

pas mane sitaip nerodo schmoll.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 08 21, 15:09)

Photoshop

aciu, bandysiu ir as namie susiinstaliuoti 4u.gif
Atsakyti
rolleyes.gif vyras nupirko objektyva rolleyes.gif ziuriu kad neblogai jis piesia g.gif:
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 21, 10:28)
Ir su Sillwio sutinku dėl dabartinių ND, nugi WB reguliavimas juk vienas iš svarbiausių

QUOTE(Sansara @ 2007 08 21, 10:55)
Jei kalbėt dėl WB namų darbuose, tai aš pvz nejaučiu koks jis turėtų būt naktinėje foto. naktinės lempos šviesa nėra balta, nėra ji ir geltona grynai, ar raudona. todėl prieš reguliuojant reikia bent jau jausti į kurią pusę reguliuoti.

QUOTE(Sansara @ 2007 08 21, 11:05)
nepykstu, tik biški papykau, kad su sarkazmu buvo mano saulėta WB pastebėta biggrin.gif pasitaiko klaidų, gal kai jas parašysiu, kitą kartą nors vienas iš mūsų (kuris dar daro tokių klaidų) pažiūrės į WB ir jam toks lepsusas neatsitiks smile.gif (čia pedagoginis tikslas buvo  lotuliukas.gif )

QUOTE(Sansara @ 2007 08 21, 12:53)
wb pareguliuot, tai pareguliavau, bet nesu įsitikinus kad į tą pusę. pakomentuokit, kam nesunku, kad po to nesusinervičiau vėl  lotuliukas.gif  blush2.gif  lotuliukas.gif

Sveikuciai,

na kaip matau ne visi ir cia ismano apie WB. jei jum nesunku, tie kas zino ir supranta ar galit paaiskint, KADA IR KOKIOM SALYGOM REIKIA NUSISTATYTI WB?
kas kiek daznai ji reikia persireguliuoti ir ka geresnio jis duoda? negi kaskart fotkindami reguliuojates ta baltos spalvos balansa? ir is kur zinot, kad nusireguliavot teisingai? blush2.gif nu nesupykit, jei jum pasirodys cia durni tie mano klausimai, bet isties labai butu idomu suzinoti apie tai smile.gif

QUOTE(Stebukle @ 2007 08 21, 13:38)
ispudinga rolleyes.gif  rolleyes.gif tik dar nustatymus parasyk 4u.gif
o as ND nepadariau, nes vyras neisleido unsure.gif  verysad.gif

nuostabi nuotrauka, kaip is atvirutes, bent jau man labai labai grazu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 08 21, 16:34)
Sveikuciai,

na kaip matau ne visi ir cia ismano apie WB. jei jum nesunku, tie kas zino ir supranta ar galit paaiskint, KADA IR KOKIOM SALYGOM REIKIA NUSISTATYTI WB?

as dazniausiai nustatu kai buna ryski saule ir kai dirbu su prozektoriais 4u.gif o visom kitom situacijom, laikau ant auto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 21, 15:21)
rolleyes.gif vyras nupirko objektyva rolleyes.gif ziuriu kad neblogai jis piesia g.gif:
user posted image

koks objektyvas?
Atsakyti
stebukle,
niu o aš "gražaus piešimo" nematau g.gif ryški vaikučio tik kairioji akis (dešinioji ne).visa dešinė pusė (mano atžvilgiu) išsiplaukus, neryški. kairioji su rankyte - vėlgi. gražiai ir ryškiai nupiešta matau tik vieną akytę. gal taip ir buvo sumanyta?

aš esu būtinai priversta reguliuot WB saulėtą dieną pavėsyje medžių - tada juoda tampa bordine, mėlyna - violetine ir t.t. pasikeičia netgi spalvos visiškai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 21 rugpjūčio 2007 - 15:13
QUOTE(CACIS @ 2007 08 21, 15:34)
Sveikuciai,

kas kiek daznai ji reikia persireguliuoti ir ka geresnio jis duoda? negi kaskart fotkindami reguliuojates ta baltos spalvos balansa? ir is kur zinot, kad nusireguliavot teisingai? blush2.gif nu nesupykit, jei jum pasirodys cia durni tie mano klausimai, bet isties labai butu idomu suzinoti apie tai smile.gif

Jei nori nuotraukose matyti tikrąsias spalvas o ne daug geltonos ar mėlynos pasireguliuot kiekviename apšvietime teks wink.gif galima laikyti ant Auto ir nesukti galvos, bet kartais jis stirpiai prašauna pro šalį, ypatingai Sansaros minėtame atvejyje pavėsyje saulėtą dieną..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 21 rugpjūčio 2007 - 15:16
QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 21, 17:10)
koks objektyvas?

tamron 18-250

QUOTE(Sansara @ 2007 08 21, 17:12)
stebukle,
niu o aš "gražaus piešimo" nematau  g.gif ryški vaikučio tik kairioji akis (dešinioji ne).visa dešinė pusė (mano atžvilgiu) išsiplaukus, neryški. kairioji su rankyte - vėlgi. gražiai ir ryškiai nupiešta matau tik vieną akytę. gal taip ir buvo sumanyta?

fokusavau i ta akyte 4u.gif ir man pavyko rolleyes.gif ir fotkinta cia ant 250mm, todel galvojau bus negerai, pasirodo gerai bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 21, 16:15)
tamron 18-250
fokusavau i ta akyte 4u.gif ir man pavyko rolleyes.gif  ir fotkinta cia ant 250mm, todel galvojau bus negerai, pasirodo gerai bigsmile.gif

Sveikinu su nauju pirkiniu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 21, 16:15)
tamron 18-250
fokusavau i ta akyte 4u.gif ir man pavyko rolleyes.gif  ir fotkinta cia ant 250mm, todel galvojau bus negerai, pasirodo gerai bigsmile.gif

Jei į tą akytę fokusavai ir jei ant 250mm tai tikrai gražiai smile.gif girdėjau neblogus atsiliepimus apie jį, kaip apie universalų, lyginant su panašiais (Nikon tarkim)
Atsakyti