Sveiki, senokai besirodziau ale jauciuosi pagerbta pakliuvusi i saraseli
paskaiciau siek tiek peripetiju temos pradzioje, manau, kad komentuojant nevertetu leistis i asmeniskumus
nuotraukos ignoravimas - geriausia, subtili kritika...zinau, kad daug kas nepritars
Buvome atostogu tad jums leidus ikelsiu kelias foto
druskine bobulyte
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 21, 11:28)
Ir įdedu vieną nuotrauką komentaram, Pelkėj liūdnai mirksta ir nesuprantu kas joje negerai, man ji labai patinka, vyrui irgi (kuris beje visai neblogas kritikas ), o komentarų ten šykščiai.. ar čia skonio reikalas? ar kažkas tikrai negerai?
o gal galėtum aprašyti, kodėl ji tau taip patinka?
QUOTE(dejavu @ 2007 08 21, 11:35)
o gal galėtum aprašyti, kodėl ji tau taip patinka?
Patinka spalvos, judesys, mašiniokas minimalistinis, tarsi iš siluetų padaryta nuotrauka..
Peppi, smagios nuotraukos man ypač paskutinės keturios labai, tik gal vos vos paskutinę tiesinčiau, nors nebūtinai..
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 21, 10:36)
Patinka spalvos, judesys, mašiniokas minimalistinis, tarsi iš siluetų padaryta nuotrauka..
nekabina visiškai foto.nors tu ką. atrodo nekokybiška. atsitiktinė.
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 21, 11:36)
prašau neįsižeisti, aš surašysiu kas joje man nepatinka:
nelabai jaučiasi judesys, man tai daugiau kaip rankų sujudėjimas, fotografuojant be trikojo;
dangus pernelyg išdegęs, vietomis netgi elektros laidų nebesimato;
mašina "skęsta" toje žolėje - matosi praktiškai tik stogas.
Jei jau norėjosi minimalistinio tipo nuotraukos, tada medžių geriau kad visai nebūtų. Jei akcentas mašina - ar ne geriau jei visa matytusi?
QUOTE(dejavu @ 2007 08 21, 11:46)
prašau neįsižeisti, aš surašysiu kas joje man nepatinka:
nelabai jaučiasi judesys, man tai daugiau kaip rankų sujudėjimas, fotografuojant be trikojo;
Jei jau norėjosi minimalistinio tipo nuotraukos, tada medžių geriau kad visai nebūtų. Jei akcentas mašina - ar ne geriau jei visa matytusi?
O matai Ačiū! tikrai reikalingas be emocijų kitos akys ir tikrai neįsižeidžiau na dėl judesio tai nesutinku, nes mašina be judesio, o medžiai su judesiu (fotografuota iš tuo pačiu greičiu kaip mašina plaukusio katerio), o kad mašina visa matytųsi, tai tikrai būtų geriau, čia jau sutinku. paįsivaizdavau tai manau tikrai būtų geriau tada viskas aišku
Jei kalbėt dėl WB namų darbuose, tai aš pvz nejaučiu koks jis turėtų būt naktinėje foto. naktinės lempos šviesa nėra balta, nėra ji ir geltona grynai, ar raudona. todėl prieš reguliuojant reikia bent jau jausti į kurią pusę reguliuoti.
aišku lengviau neatlikt namų darbų, nei sureguliuot WB
aš to daryti su PS visai nemoku, todėl išimu visas savo foto ir kai vaikas užmigs bandysiu su lightroom pareguliuoti
dėl WB palikto ant saulėto - aišku jums taip nenutinka tamsoje ekraniukas nešviečia kur reguliuoji nustatymus, todėl nemačiau, nepastebėjau... pamačiau tik išėjus į šviesą. bet mano akimis žiūrint - svarbu geri norai ir bandyti. kuo daugiau bandysi - tuo mažiau klaidų bus ir tuo geresni rezultatai...
aš to daryti su PS visai nemoku, todėl išimu visas savo foto ir kai vaikas užmigs bandysiu su lightroom pareguliuoti
dėl WB palikto ant saulėto - aišku jums taip nenutinka tamsoje ekraniukas nešviečia kur reguliuoji nustatymus, todėl nemačiau, nepastebėjau... pamačiau tik išėjus į šviesą. bet mano akimis žiūrint - svarbu geri norai ir bandyti. kuo daugiau bandysi - tuo mažiau klaidų bus ir tuo geresni rezultatai...
QUOTE(Sansara @ 2007 08 21, 11:55)
Jei kalbėt dėl WB namų darbuose, tai aš pvz nejaučiu koks jis turėtų būt naktinėje foto. naktinės lempos šviesa nėra balta, nėra ji ir geltona grynai, ar raudona. todėl prieš reguliuojant reikia bent jau jausti į kurią pusę reguliuoti.
Nugi nepyk jau parašiau kodėl neatlikau namų darbų.. aš kaip suprantu gerą WB, kai visa nuotrauka netampa geltona, lempos šviesa tarkim gali būt geltona, bet ne visa nuotrauka nuo to.. aš WB ant A laikau ir į RAW fotkinu, kai žinau kad gali reikėt taisyt
nereikia teisintis, man pastoviai taip nutinka . PS gražiai pataisyti gali, užtenka tik kitos spalvos filtrą uždėti, kad geltonumas pamažėtų.
Neaaa Cia tik nemoksoms taip atsitinka As dazniausiai Auto palieku, o po to galima kazka taisyti. Man patinka tavo atkaklumas ir uzsispyrimas.
Pupeliuk, atvirai, as ta nuotrauka buciau trynus jau net fotoaparate.Nieko as joje nematau.
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 21, 11:01)
Nugi nepyk jau parašiau kodėl neatlikau namų darbų.. aš kaip suprantu gerą WB, kai visa nuotrauka netampa geltona, lempos šviesa tarkim gali būt geltona, bet ne visa nuotrauka nuo to.. aš WB ant A laikau ir į RAW fotkinu, kai žinau kad gali reikėt taisyt
aš dar RAW nepribrendau
nepykstu, tik biški papykau, kad su sarkazmu buvo mano saulėta WB pastebėta pasitaiko klaidų, gal kai jas parašysiu, kitą kartą nors vienas iš mūsų (kuris dar daro tokių klaidų) pažiūrės į WB ir jam toks lepsusas neatsitiks (čia pedagoginis tikslas buvo )
ok einu pietų zuikai ruošt, migdyt ir WB reguliuot
QUOTE(dejavu @ 2007 08 21, 12:03)
nereikia teisintis, man pastoviai taip nutinka . PS gražiai pataisyti gali, užtenka tik kitos spalvos filtrą uždėti, kad geltonumas pamažėtų.
Gal tu mums PS kursus pravesti gali, aaa? Pavydziu, kad taip viska issinagrinejus esi. Neprisijaukinu as niekaip PS.