Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

dekui visiems uz sveikinimus 4u.gif
Vilniaus Statybos ir dizaino kolegija: dizaino fakultetas.

Buvo du egzai:
1. savo darbu pristatymas (8-10 nuotrauku) ir pokalbis (apie viska: fotografija, fotografai, kodel kas kaip ir apie save smile.gif )
2. kompozicijos egzas. Reikejo padaryt meniska kompozicija (jie taip tik ivardina - meniska, bet istiesu turi buti idomi, kuribinga, kiek kitokia ir traukianti aki) ir nufotografuot su mokyklos skaitmeniniu fotoparatu. Va sito svarbiausio ir nesugebejo normaliai paaiskinti. Nes pirmus metus tik buvo ivestas sitas egzaminas.
Kadangi as jau turiu auktojo mokslo diploma - man pridejo 2 balus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(,2007 08 18, 07:47)
Keletas nuotrauku kritikai...peizazai man bele sunkiausia fotografuoti doh.gif ne mano sfera, kaip sakant blush2.gif
Cia Cannon Beach, Oregon valstija

Fainos foto, californiagirl thumbup.gif
Ypac patinka sita
user posted image
Antra irgi gerai ziurisi. Maziausiai patinka paskutinioji. Matyt, kad dangus debesuotas, apsvietimas kitoks, spalvos ne tokios sodrios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 19 rugpjūčio 2007 - 19:17
Man irgi sita
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 08 18, 09:49)
O cia mano naktine miesto foto blush2.gif

http://img219.images...ismiestejz1.jpg
F/18, s/3.2 fotkinta su statyvu

Baltos spalvos balansa nepareguliavai tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(*Justikiii* @ 2007 08 18, 20:12)
Hm... idomu cia labai, galeciau jungtis prie jusu? smile.gif

Prasom, prasom. Junkis, laukiam foto. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Sansara @ 2007 08 18, 21:41)
Čeburaška,dėl tavo pasiūlymo susitikus pafotografuot vyliojanti, bet turbūt fiziškai sunkiai suderinama. dauguma su mažyliais namuose sėdi. nžn kaip dėl mašinų, nes vis tiek iki belmonto pvz tai pėsčiomis nelabai kas norėtų 4 km eit ten ir dar tiek atgal. žodžiu - entuziazmą manau slopina šie trukdžiai. o be to, neįsivaizduoju kiek čia vilniečių  g.gif

Na Belmonta tik kaip pvz pateikiau ax.gif

QUOTE(Stebukle @ 2007 08 18, 22:04)
o as siulyciau nors ir su vaikais padaryt fotografu meet'a. Kadangi manau didziausias stabdis yra jie. tai reikia tuos stabdzius kartu psiimt tongue.gif ir jei problema transportas, susitikt kokiam jaunimo parke. 4u.gif

g.gif
Papildyta:
QUOTE(wicked @ 2007 08 19, 06:56)
vakar dienele praleidom Chicagos Botanikos sode.. nu fantastine vietele  thumbup.gif ir fotografams rojus hihihi.gif uztai pabandziau ir as kazkoki tai "ala mena" islauzti hihihi.gif imetu keleta nuotrauku jusu teismui  4u.gif man butu idomiausia isgirsti, kas negerai su kompozicija ar nustatymais ar dar kokie minusai, nes kad jums tokie vaizdeliai nusibode jau, net neabejoju  biggrin.gif

Gal labiausiai patinka paskutine (kompozitiskai), tik islaikymo noretusi didesnio (fotkinti nuo stovo), kad vanduo butu labiau pasiliejes.
Pirmoje nuotraukoje vaizdas labai fainas, bet nuotrauka to grozio pilnai neatskleidzia. Su kompozicija kazkas ne taip (medis kaip ir per centra iseina). Gal fotkinciau siek tiek is apacios, kazkokiu kitokiu rakursu g.gif Pavyzdziui buciau paejus truputi i prieki, kad medis atsidutru desiniajame virsutiniame trecdalyje, o kaireje puseje butu matyti visas upes/tvenkinio vingis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciburaska: 19 rugpjūčio 2007 - 20:28
Is pajurio kadriukas:
user posted image
Musu mergina soka biggrin.gif polkute pajuryje is dziaugsmo clap_1.gif

CACIS is tiesu cia maciau ne viena naktine su prezidentura ir vis visi fotkina skirtingu kampu smile.gif Taviske is pirmo zvilgsnio krenta kairen - horizontas atrodo kreivas, bet isiziurejus - tiesu. Tai duoda dar sueinancios i kairi apatini kampa akmeninio grindinio rastas. Beje, staula desineje labai apsunkina nuotrauka. Spinduliukas patinka. Mano manymu perdaug paimta dangaus - jis ten nereikalingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 19 rugpjūčio 2007 - 21:32
QUOTE(ciburaska @ 2007 08 19, 13:25)
Gal labiausiai patinka paskutine (kompozitiskai), tik islaikymo noretusi didesnio (fotkinti nuo stovo), kad vanduo butu labiau pasiliejes.
Pirmoje nuotraukoje vaizdas labai fainas, bet nuotrauka to grozio pilnai neatskleidzia. Su kompozicija kazkas ne taip (medis kaip ir per centra iseina). Gal fotkinciau siek tiek is apacios, kazkokiu kitokiu rakursu g.gif Pavyzdziui buciau paejus truputi i prieki, kad medis atsidutru desiniajame virsutiniame trecdalyje, o kaireje puseje butu matyti visas upes/tvenkinio vingis.

aciu labai uz komentara 4u.gif
padariau klaida, kad neturejau shtatyvo... ale as ji is viso tik viena karta naudojus esu blush2.gif kai visur su vaiku tampausi, tai dar vienas daiktas jau vos ne nashta gaunasi blush2.gif ale dar kada ten vistiek vaziuosiu, tai pabandysiu ir tavo pasiulyta varianta gal g.gif nu labai grazi vieta ten wub.gif tik kad esu prasilenkus su kompozicija stipriai ir neperkandu fotiko galutinai... dideli dideli akmeni galiu i savo darza mesti uz aplaiduma hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 08 19, 12:01)
Sveiki,
na as jau grizau po poilsio gamtoje smile.gif Oi kiek uodu  doh.gif

Pasigirsiu, kas nemate dar anoje temoje: istojau i Vilniaus kolegija - fotografija  thumbup.gif  , buvau 10 - ta pagal eile  4u.gif Aisku mokinsiuosi neakivaizdiniu  biggrin.gif
Matau savo gatve  mirksiukas.gif  4u.gif  thumbup.gif
Kazkada senai ir as buvau panasia nuotraukyte cia idejus, tik ne is taip aukstai  blush2.gif
Na va, pasirodo mes kaimynes thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki , as irgi noriu prie jusu prisijungti ir ismokti fotografuoti.. ax.gif

Prisistatau Sidra - Canon 350 D EFS18 - 55mm ir canon muiline kartais.. blush2.gif

Namu darbus atlikau dabar bandysiu juos ideti..

Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 08 19, 11:01)
Pasigirsiu, kas nemate dar anoje temoje: istojau i Vilniaus kolegija - fotografija  thumbup.gif  , buvau 10 - ta pagal eile  4u.gif Aisku mokinsiuosi neakivaizdiniu  biggrin.gif

Sveikinu 4u.gif 3 ar daugiau metu? Kiek teks moketi uz studijas?
Papildyta:
QUOTE(Stebukle @ 2007 08 19, 16:56)
Jau pati radau tongue.gif tik nuo siu metu patvirtino sia specialybe.
www.dizainomokykla.lt 4u.gif

www.dizainokolegija.lt
Papildyta:
QUOTE(sąvaržėlė @ 2007 08 19, 17:58)
Sveiki, neturiu su šiom foto visiškai jokių meninių pretenzijų, bet vis tiek...mano savaitgalis

Man labiausiai patiko foto su angelu ir taure smile.gif
Papildyta:
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 19, 18:18)
Sveikinu 4u.gif  Ir as tada prisiduodu- pradejau neakivaizdinius mokslus New York Institute of Photography ax.gif  Alia, kad prie knygu neprieinu blush2.gif  doh.gif

Sveikinu 4u.gif drinks_cheers.gif
Ziuriu nemazai cia rimtai uzsidegusiu fotografija tongue.gif biggrin.gif
Ir as noreciau, bet man reikia savo pradetus mokslus baigti tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(sidra @ 2007 08 19, 23:23)
Sveiki , as irgi noriu prie jusu prisijungti ir ismokti fotografuoti..  ax.gif 

Prisistatau Sidra - Canon 350 D  EFS18 - 55mm  ir canon muiline kartais..  blush2.gif

Namu darbus atlikau dabar bandysiu juos ideti..

Sveika prisijungus mirksiukas.gif Laukiam nuotraukyciu smile.gif
Atsakyti
Labas rytas smile.gif
ir as sugryzau po savaitgalio kaime. taigi tikrai nedaug nuotraukyciu ND na bet gal siandien bus derlingesne diena smile.gif
man paciai nekaip sekasi sad.gif nelabai su fotiku susikalbu doh.gif Reiketu geros konsultacijos, nes perskaicius instrukcija nepasidare aiskiau sad.gif
Toks gal but laaabai kvailas klaisimas... Naktine nuotrauka nebutina su NAKTINIU REZIMU fotografuoti? Ar butina? Nes pvz pas mane nikone d80 nustacius naktini rezima fotografuoti peizazui, neleidzia nieko rinktis, nei diafragmos nei islaikymo. Meginau fotografuoti manual rezimu .. bet nesuprantu koki pasirinkti white balansa:
yra AUTO
incandescent
fluorescent
direct sunlite
flash
cloudy
shade
tada choose color temp
PRE White balanse preset
tai vat ir neaisku man sad.gif doh.gif
zinau, kad ne direct sunlite, o kaip teisinga varianta pasirinkti .....?
Taigi gaila, bet turbut nesudalyvuasiu siuose ND nors labai norejau ..

ir dar klausimas, o kas tai yra AV programa su kuria jus fotografuojate? Nesuprantu....

p.s. Visad ziurejau ju puslapi (dizaino kolegijos) bet ten ir dabar pas juos parasyta, kad studijos tik dienines. Tiksliau nepazymeta, kad yra ir neakivaizdines. Tai as jau net ir nesvajojau kada nors studijuoti fotografija. Na, bet viltis jau atsirado smile.gif

p.s.2 Tiesa, ar matete prekyboje nauja zurnala ''FOTO''? Nusipirkau vakar, dar nespejau perziureti.. Gal kas jau turite ir skaitete, kaip jis jums? Na as tai bet kokiu atveju dziaugiuosi, kad toks zurnalas atsirado smile.gif thumbup.gif Tik gaila, kad kitas numeris iseis tik spalio men.... sad.gif

Gal kas zinote, kur galima butu isigyti knygu apie fotografavima? Perlaksciau visus Vilniaus ir Kauno knygynus... sad.gif nulis... Arbavisiski pradziamoksliai, kaip pvz ''Skaitmanine fotografija'' kur praktiskai moko kaip koreguoti nuotraukas photoshopu, o apie pvz kompozicija ir kitus dalykus nulis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 20 rugpjūčio 2007 - 08:17
QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 20, 08:09)
su NAKTINIU REZIMU fotografuoti? Ar butina? Nes pvz pas mane nikone d80 nustacius naktini rezima fotografuoti peizazui, neleidzia nieko rinktis, nei diafragmos nei islaikymo. Meginau fotografuoti manual rezimu .. bet nesuprantu koki pasirinkti white balansa:

Taigi gaila, bet turbut nesudalyvuasiu siuose ND nors labai norejau ..

ir dar klausimas, o kas tai yra AV programa su kuria jus fotografuojate?

su naktiniu rėžimu ne tik nebūtina, bet ir nereikia. geriausia arba A (Av ant Canon fotoaparato tas pats rėžimas vadinasi), jei pakanka šviesos ir yra į ką fokusuot arba jau ant M, kad parinkti ir išlaikymą kokio nori, ne tik diafragmą. aš savo foto fotografuoju ant M, ir didindama išlaikymą žiūriu kada mane šviesumas foto patenkina.

dėl WB, tai arba reikia PRE pačiai susireguliuot pagal baltą foną, arba ant Auto ir palaukt kol mašina su šviesom važiuos pro šalį, tada WB pats tampa normaliu, nes atsiranda baltos spalvos šaltinis. labai skiriasi WB, jei važiuoja mašina ir jei tik tuščia gatvė.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 08 20, 09:21)
su naktiniu rėžimu ne tik nebūtina, bet ir nereikia. geriausia arba A (Av ant Canon fotoaparato tas pats rėžimas vadinasi), jei pakanka šviesos ir yra į ką fokusuot arba jau ant M, kad parinkti ir išlaikymą kokio nori, ne tik diafragmą. aš savo foto fotografuoju ant M, ir didindama išlaikymą žiūriu kada mane šviesumas foto patenkina.

dėl WB, tai arba reikia PRE pačiai susireguliuot pagal baltą foną, arba ant Auto ir palaukt kol mašina su šviesom važiuos pro šalį, tada WB pats tampa normaliu, nes atsiranda baltos spalvos šaltinis. labai skiriasi WB, jei važiuoja mašina ir jei tik tuščia gatvė.

Sansara labai tau aciu 4u.gif
Nes as meginau fotografuoti su naktiniu rezimu, tai kai pamaciau kad nieko nesigauna jau maniau kad fotikas grybauja doh.gif Tai tada meginau kitus rezimus kitus variantus, tai viskas gaunasi ciki. Dabar beliko su kompozicija susikalbeti ax.gif

o del susitikimo ir fotografavimo Vilniuje, as uz smile.gif tik idomu kaip mums musu maziai leis ta padaryti doh.gif Nes maniski tik spek gaudyti.....
Atsakyti