Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

QUOTE(Half Evil @ 2007 08 15, 10:58)
aš dedu svao nuotraukas jau antra tema, tik dar nė karto nebalsavau.... todėl man įdomu, o kiek gi taškų galima duot? :>

5 balai labiausiai patikusiai ir zemyn mirksiukas.gif

sutinku, kad komentaru reikia, bet kai kuriose nuotraukose (nezinau, gal del to, kad nieko daryti nebuvo galima) tiek techniniu klaidu...
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 08 15, 11:41)

Del komentavimo tu teisi. As neriuosi is kailio ir stengiuosi pasakyti kuo daugiau. Panasu, kad to reikia man vienam ir dar 2-3 zmonem.

Man labai reikia pastabų. Visokių 4u.gif . Aš net užkompleksuoju, jei niekas nepastebi mano foto. Jau geriau kritika, nei būt nepastebėtai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2007 08 15, 10:53)
Silwio,
niekas nesakė, kad nereikia, bent nemačiau. Tiesiog labai sunku parašyt realų komentarą, o jei nuotrauka nepatinka, nesinori įžeisti, čia tikrai ne "tik nuotrauka", čia ir autoriaus akys ir požiūris, šiaip ar taip smile.gif
Aš kalbėjau,  apie tai, kad perskaičiau kelis komentarus, kad kažkas nepatenkintas namų darbais. Tai ir sakau, tai padarykit geriau biggrin.gif

Sunku, bet nieko nera lengvo. As vakar paaukojau kokias 2 valandas (jei ne daugiau) nuotrauku perziurai, komentavimui ir balsavimui, nes manau, kad to cia ir susirinkom. Jeigu man nuotrauka nepatinka ir dar joje totalus siukslynas, i vata nevyniosiu (galiu ziureti i tokias nuotraukas atlaidziau, kai jas deda naujokai cia. Jeigu nuotrauka ideta i namu darbus, reiskia zmogus ja atrinko kaip geriausia ir jokiu nuolaidu jam negali buti. Kritika ir tik kritika pades zmogui ismokti atrinkti ir vertinti savo darbus). Is karto atsiprasau tu, kuriems tai nepatinka.

Nuotrauku sudetu cia nepamirsau, pasakysiu ka galvoju vakare. Darbe stebiu SM per maza langeli smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 15 rugpjūčio 2007 - 11:33
Silwio, kaip reaguoti į tokias pastabas:

Gaila, kad nuotraukai trūksta autoriaus rankų meilės begalinės. Žiūrint į nuotrauką kyla mintys, kad skaniai pavalgius buvo pabandyta prisiversti save nufotografuoti bet ką namų darbams. Sorry, bet nesuprantu nei užmanymo, nei nuotraukos

Ką galėčiau išmokti ir suprasti perskaičius šią pastabą? g.gif
Galima ir kitaip pakomentuot: "belekas".
pastarajį pakomentavimą man net maloniau skaityti, nes pirmasis - beletristika ir tiek. Ir abu nulinės vertės.

Tikiuosi tesingai supratai, ką noriu pasakyti...

P.S. labiausiai man patinka valandos komentarai, aišku visi nukrypstam, bet ji parašo kas jos manymu blogai padaryta fotografavimo prasme.
Kokios mintys kyla žiūrint į nuotrauką ir dar ne iš gerosios pusės, ne padeda ir ne skatina, nes net nėra aiškaus suvokimo, kas tau ten taip nepatinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 15 rugpjūčio 2007 - 11:42
QUOTE(Abo @ 2007 08 15, 12:38)

Gaila, kad nuotraukai trūksta autoriaus rankų meilės begalinės. Žiūrint į nuotrauką kyla mintys, kad skaniai pavalgius buvo pabandyta prisiversti save nufotografuoti bet ką namų darbams. Sorry, bet nesuprantu nei užmanymo, nei nuotraukos

Ką galėčiau išmokti ir suprasti perskaičius šią pastabą?  g.gif
pastarajį pakomentavimą man net maloniau skaityti, nes pirmasis - beletristika ir tiek. Ir  abu nulinės vertės.

O as manau, kad ir toks komentaras labai daug duoda. Matai, ka zmogus apie nuotrauka galvoja. Ir nuotrauku autoriams reiktu atskirti kritika ju paciu ir ju nuotrauku atzvilgiu. Tai 2 skirtingi dalykai.
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 15, 12:42)
O as manau, kad ir toks komentaras labai daug duoda. Matai, ka zmogus apie nuotrauka galvoja. Ir nuotrauku autoriams reiktu atskirti kritika ju paciu ir ju nuotrauku atzvilgiu. Tai 2 skirtingi dalykai.

Man neįdomu pasityčiojimai (autorius pavalgė ir paspaudė mygtuką), man įdomu kaip padaryt ryškesnę nuotrauką, kaip nustatyt apšvietimą, kodėl nesigavo švariai ir pan. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 15 rugpjūčio 2007 - 11:45
QUOTE(Abo @ 2007 08 15, 12:44)
Man neįdomu pasityčiojimai (autorius pavalgė ir paspaudė mygtuką),  man įdomu kaip padaryt  ryškesnę nuotrauką, kaip nustatyt apšvietimą, kodėl nesigavo švariai ir pan.  smile.gif

1. Perskaityciau fotoaparato instrukcija
2. Isigyciau knyga apie fotografijos pradmenis

Patikek manim, perskaicius, labai daug paaiskes ir nebereaguosi i tokius komentarus, o dziaugsies, kad zmones ir nuotraukos "siuzeta" pastebi.
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2007 08 15, 11:38)

Ką galėčiau išmokti ir suprasti perskaičius šią pastabą?  g.gif
pastarajį pakomentavimą man net maloniau skaityti, nes pirmasis - beletristika ir tiek. Ir  abu nulinės vertės.

Tiesiogiai. As tokia nuotrauka priimu kaip spjuvi i veida. Sakau be pykcio ar uzgauliojimo, bet ziuredamas i ja butent taip jauciuosi. Jeigu atrodo, kad as dabar neteisus, siulau autoriui pameginti imesti nuotrauka i keleta saitu ir paprasyti kritikos. Butinai parasyti pavadinima, nes kitu atveju galima ir bana gauti.
Jeigu labiau patinka komentarai "belekas", galiu ir taip. Tiesa, yra dar ir trecia, paprasciausia alternatyva - nekomentuoti is viso 4u.gif

QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 15, 11:42)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 15, 12:48)
1. Perskaityciau fotoaparato instrukcija
2. Isigyciau knyga apie fotografijos pradmenis

Patikek manim, perskaicius, labai daug paaiskes ir nebereaguosi i tokius komentarus, o dziaugsies, kad zmones ir nuotraukos "siuzeta" pastebi.

Tema "mokomės fotografuoti".
Meninės fotografijos tema kitokia.
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 08 15, 12:49)
Tiesiogiai. As tokia nuotrauka priimu kaip spjuvi i veida. Sakau be pykcio ar uzgauliojimo, bet ziuredamas i ja butent taip jauciuosi. Jeigu atrodo, kad as dabar neteisus, siulau autoriui pameginti imesti nuotrauka i keleta saitu ir paprasyti kritikos. Butinai parasyti pavadinima, nes kitu atveju galima ir bana gauti.
Jeigu labiau patinka komentarai "belekas", galiu ir taip. Tiesa, yra dar ir trecia, paprasciausia alternatyva - nekomentuoti is viso  4u.gif
drinks_cheers.gif

aš renkuosi trečią variantą, arba ketvirtą, komentuoju ne į temą, beleką.
Nes jei man laabai jau ryškiai nepatiks, gal ir pasakysiu, žinai- belekas. O jei labai patiks, visuomet ir pagirsiu.
Tavo pagyrų mačiau labai mažai, arba tau niekas nepatinka, arba tu nesimokai fotografuoti. Aš mokausi, ir man užduotys- taip, tokios, kokios yra, nes privalau, bet kokia kaina atlikti darbą biggrin.gif. Jei aš atlikinėsiu ND tik kai turėsiu laiko, arba kai patiks mano idėja ar atlikimas, aš sustosiu. Todėl mano darbai, ne paroda, o mokslai.

Viskas, nenoriu jokių blogų minčių, susikirto mūsų nuomonės, nieko blogo, visko reik.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 15 rugpjūčio 2007 - 11:54
Pastaba, savo galva atsakau, kad nuotrauka su laikrodžiu nekadruota, nekarpyta ir prašau manęs nešmeižti tongue.gif schmoll.gif pažiūrėkit pikselių santykį galų gale prieš apkaltindami kadravimu mirksiukas.gif machinacijom niekada neužsiiminėjau ir neužsiiminėsiu (bent jau ne čia lotuliukas.gif )
idėja su sekundine judančia rodykle buvo įgyvendinta, bet man netiko temai, kad jau įvykęs turi būt dalykas... judanti rodyklė, duotų vyksmo dabar įspūdį, todėl aš jos atsisakiau būtent dėl šios priežasties... 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 15 rugpjūčio 2007 - 12:08
Sansara, aš tai net nežiūrėjau, kažkaip tikiu, kad niekas negudrauja, kokia prasmė, gi darom dėl savęs, o ne dėl kitų smile.gif
Atsakyti
Labuka visiems 4u.gif

Grizom is sauletosios turkijos, na lietuvoj kaip girdejau irgi sauleta biggrin.gif

nedingo noras mokytis fotografuoti smile.gif tai ir vel cia, nors nuotraukos is turkijos nelabai kazkokios gavosi doh.gif pastoviai spigino saule....

automobilio namu darbuose buvo pora mano fotkiu...su anciuku smile.gif ir dirzas smile.gif aciu uz balsus 4u.gif

ryt prie juros vel lekiam, reikia vaikui ta didele bala parodyt...gal sulauksiu nauju nd ir ten ka pafotkinsiu...einu db ziuret jusu istorijos temos...jau balsuot nebegaliu ane?
Atsakyti