Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

QUOTE(wyshnia @ 2007 08 17, 22:03)
Tiesa, paklaust noriu kiek pas mus ''kairiaakiu'', o kiek ''desniaakiu'' biggrin.gif  Visai neseniai pastebejau, kad MB ''desniaakis'', o as ''kairiaake''. bandziau fotografuot ziuredama desne akim, nu niekaip neisejo doh.gif

As esu desiniaranke, bet kairiaake fotografuojant ax.gif

Einu skaityti ka priraset...jei pajegsiu biggrin.gif
Atsakyti
Keletas nuotrauku kritikai...peizazai man bele sunkiausia fotografuoti doh.gif ne mano sfera, kaip sakant blush2.gif
Cia Cannon Beach, Oregon valstija

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
oho ciburaska, nu ta Portugalija tikrai tada grazi ir spalvinga - as bandziau Anglijos pakrante su poliarizaciniu filtru fotografuot - toli iki tokiu spalvu smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 08 17, 20:24)
Man irgi atrodo, kad nesufokusuota pas tave g.gif  Arba rankų drebuliukas smile.gif Šiaip tai statinius objektus aš mėgstu rankiniu būdu fokusuoti. Ir aplamai - mėgstu fotkinti su manual režimu, kažkaip mažiausiai prašaunu g.gif Pabandyk ir tu paįvaruoti, nors tikiu, kad pabandžiusi mirksiukas.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 08 17, 20:27)
Pasižiūrėjau tavo nuotraukų exif. Išlaikymas 1/6 sekundės. Vienareikšmiai per ilgas išlaikymas. Šiaip yra tokia taisyklė, kad ilgiausias išlaikymas fotografuojant laikant fotiką rankoje turėtų būti 1/objektyvo židinio nuotolio. Tai reikšia, kad jei objektyvas sakykim 50mm, tai išlaikymas turi būti 1/50 sekundės. Pasitreniravus galima ir ilgesnį statyt, bet geriau nerizikuot.

QUOTE(wyshnia @ 2007 08 17, 22:03)
Casis, del ryskumo as sutinku su jau parasiusiais - islaikymas per ilgas. Statyk fotoaparata ant stovo ir fotografuoj wink.gif o dar jei fotografuosi zmones - liepk ir jiems nejudet wink.gif o del fokusavimo i vienoda spalva jau fotolama rase wink.gif tokiu atveju reikia fokusuot rankiniu budu smile.gif

QUOTE(ciburaska @ 2007 08 18, 03:51)
Dazna problema fotkinant patalpose. As tai fotkinu su T rezimu, man su A niekada normaliai greicio nenustato (sekmes dalykas). Zinau kiek islaikysiu (man min 1/50-1/60s ir tai ne visuomet nulaikau, vaika tik 1/100 - 125 s pagaunu). Siaip bandyk dar su M rezimu zaisti, diefragma ir greiti nustacius pati. Tada geriausiai gali islauzti ka nori. Pabandyk. mirksiukas.gif ir pasidalink su mumis rezultatais. O.K?

Laba diena,

labai aciu visiems uz patarimus, bet fotkinant ant Av juk islaikymas automatiskai nusistato, fotkinti ant Tv kazkaip nebandziau blush2.gif o apie M rezima tyliu isvis, nes nezinau kaip tas proporcijas tinkamas nusistayti, koki balansa padaryti tarp F ir islaikymo. Na bedu pas mane dar daug biggrin.gif kazkaip nera tiek daug progu fotkinti, bileko pyskinti nekyla rankos ax.gif
Wyshnia, labiausiai ir noriu ismokti fotkinti judancius zmones, na tarkim kai jie nepastebi, kad juos fotkini, nes kitaip tada gaunasi man nepatinkancios foto, sustoja, dirbtinai issiviepia ir foto nenaturali iseina, man patinka "pagauti" juos kai jie nemato, o tokioj situacijoj jie kaip taisykle visada juda doh.gif
treniruotis treniruotis man reikia...zinau biggrin.gif
Papildyta:
O cia mano naktine miesto foto blush2.gif

http://img219.images...ismiestejz1.jpg
F/18, s/3.2 fotkinta su statyvu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CACIS: 18 rugpjūčio 2007 - 09:55
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 18, 08:47)

graziausia trecia mano akiai..

antroj dangaus gal kiek perdaug, ir toks vaizdas kad patamsintos foto.. ar cia del apsvietimo taip gavos..
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 18, 07:47)
Keletas nuotrauku kritikai...peizazai man bele sunkiausia fotografuoti doh.gif ne mano sfera, kaip sakant blush2.gif

Puikios foto, californiagirl thumbup.gif

QUOTE(CACIS @ 2007 08 18, 09:49)
labai aciu visiems uz patarimus, bet fotkinant ant Av juk islaikymas automatiskai nusistato, fotkinti ant Tv kazkaip nebandziau blush2.gif o apie M rezima tyliu isvis, nes nezinau kaip tas proporcijas tinkamas nusistayti, koki balansa padaryti tarp F ir islaikymo. Na bedu pas mane dar daug biggrin.gif kazkaip nera tiek daug progu fotkinti, bileko pyskinti nekyla rankos ax.gif
Wyshnia, labiausiai ir noriu ismokti fotkinti judancius zmones, na tarkim kai jie nepastebi, kad juos fotkini, nes kitaip tada gaunasi man nepatinkancios foto, sustoja, dirbtinai issiviepia ir foto nenaturali iseina, man patinka "pagauti" juos kai jie nemato, o tokioj situacijoj jie kaip taisykle visada juda doh.gif
treniruotis treniruotis man reikia...zinau biggrin.gif
Papildyta:
O cia mano naktine miesto foto blush2.gif
F/18, s/3.2 fotkinta su statyvu

Jeigu yra "bet", tada persinjunk į Tv režimą ir reguliuok išlaikymą pati.
Norint "pagauti" judantį žmogų reikia trumpinti išlaikymą. Tai vėl režimas Tv. Patalpoje tai vargiai padarysi be blykstės, nebent būtų pakankamai šviesu ir objektyvas su skyle 1,4 ar 1,8.
Naktinė foto - diafragma lyg ir uždaryta, išlaikymas lyg ir geras, bet nėr ryškumo. Ar sujudėjo fotikas (kaltas vėjas arba silpnas štatyvas), ar čia objektyvas prie f/18 jau pradeda durniuot? O gal mažinant kokybė palaidota? Žodžiu, trūksta ryškumo.
Atsakyti
QUOTE(astaxa @ 2007 08 18, 10:35)
graziausia trecia mano akiai..

antroj dangaus gal kiek perdaug, ir toks vaizdas kad patamsintos foto.. ar cia del apsvietimo taip gavos..

Aciu 4u.gif Fotos nepatamsintos g.gif

QUOTE(sillwio @ 2007 08 18, 11:20)
Puikios foto, californiagirl  thumbup.gif

Wow aciu biggrin.gif Cia tu rimtai? biggrin.gif Nes tikejaus "pylos" gauti... blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
Californiagirl, nuostabu bigsmile.gif kokios spalvos, tonai, perėjimai... thumbup.gif

prasitasėm šiandien po aukštadvario apylinkes. kažkokia chaotiška kelionė gavosi... lyg ir turėjom ką apžiūrėt numatę. bet pusės objektų arba neradom, arba pro langą pasižiūrėjus net nesinorėjo lipti lauk, nes matai, kad nieko gero... doh.gif po to negalėjom rasti pakrantės kur pasėdėt ant kokio ežeriuko kranto - visur privačios valdos, plytos, užtvarai blink.gif o kur "visų"- ten pro šiukšles ir šššš praeit neįmanoma. žodžiu - nusivylėm, pavargom. grįžę visi trys pamiegojom blush2.gif dabar vėl nuotaika ok thumbup.gif
einu nuotraukų tvarkyt blush2.gif
Atsakyti
Hm... idomu cia labai, galeciau jungtis prie jusu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 08 18, 18:59)
Californiagirl, nuostabu  bigsmile.gif kokios spalvos, tonai, perėjimai...  thumbup.gif

prasitasėm šiandien po aukštadvario apylinkes. kažkokia chaotiška kelionė gavosi... lyg ir turėjom ką apžiūrėt numatę. bet pusės objektų arba neradom, arba pro langą pasižiūrėjus net nesinorėjo lipti lauk, nes matai, kad nieko gero...  doh.gif po to negalėjom rasti pakrantės kur pasėdėt ant kokio ežeriuko kranto - visur privačios valdos, plytos, užtvarai  blink.gif o kur "visų"- ten pro šiukšles ir šššš praeit neįmanoma. žodžiu - nusivylėm, pavargom. grįžę visi trys pamiegojom  blush2.gif dabar vėl nuotaika ok  thumbup.gif
einu nuotraukų tvarkyt  blush2.gif

turejau as praktika tapybos 2 savaiciu trukmes Aukstadvari.. alc.gif o Vaikyti, namukai tarp 2 ezeru... doh.gif doh.gif doh.gif ir matu dar nebais daug.. tongue.gif buvo, tai ispraktikavom visas apylinkes su vietiniais baikeriais... galec uz gida pabut.. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astaxa: 18 rugpjūčio 2007 - 20:26
QUOTE(californiagirl @ 2007 08 18, 09:47)

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Parasyk nustatymus ax.gif ir as koreguota kas nors? Ir su kuriuo objektyvu fotografavai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(astaxa @ 2007 08 18, 20:25)
turejau as praktika tapybos 2 savaiciu trukmes Aukstadvari..  alc.gif  o Vaikyti, namukai tarp 2 ezeru...  doh.gif  doh.gif  doh.gif  ir matu dar nebais daug..  tongue.gif  buvo, tai ispraktikavom visas apylinkes su vietiniais baikeriais... galec uz gida pabut..  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

buvus ir aš ten. ryškiai tamošavoj buvot tongue.gif aš ten 5 vasaras praktikas atlikinėjau doh.gif apylinkes pažįstu, bet objektų tai nežinau. kokio akmens su kokia pėda, ar piliakalnio doh.gif aukštadvaryje mes net dvaro neradom doh.gif vietiniai nurodė kur, lyg ir teisingai važiavom, bet vis tiek neradom... arba nežinom kaip jis atrodė, arba buvo Privati valda ženklas ir nestabtelėjom net... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(*Justikiii* @ 2007 08 18, 20:12)
Hm... idomu cia labai, galeciau jungtis prie jusu? smile.gif

aišku junkis 4u.gif drąsiau mirksiukas.gif
Atsakyti