QUOTE(Puriena6 @ 2007 08 17, 20:24)
Man irgi atrodo, kad nesufokusuota pas tave
Arba rankų drebuliukas
Šiaip tai statinius objektus aš mėgstu rankiniu būdu fokusuoti. Ir aplamai - mėgstu fotkinti su manual režimu, kažkaip mažiausiai prašaunu
Pabandyk ir tu paįvaruoti, nors tikiu, kad pabandžiusi
QUOTE(sillwio @ 2007 08 17, 20:27)
Pasižiūrėjau tavo nuotraukų exif. Išlaikymas 1/6 sekundės. Vienareikšmiai per ilgas išlaikymas. Šiaip yra tokia taisyklė, kad ilgiausias išlaikymas fotografuojant laikant fotiką rankoje turėtų būti 1/objektyvo židinio nuotolio. Tai reikšia, kad jei objektyvas sakykim 50mm, tai išlaikymas turi būti 1/50 sekundės. Pasitreniravus galima ir ilgesnį statyt, bet geriau nerizikuot.
QUOTE(wyshnia @ 2007 08 17, 22:03)
Casis, del ryskumo as sutinku su jau parasiusiais - islaikymas per ilgas. Statyk fotoaparata ant stovo ir fotografuoj
o dar jei fotografuosi zmones - liepk ir jiems nejudet
o del fokusavimo i vienoda spalva jau fotolama rase
tokiu atveju reikia fokusuot rankiniu budu
QUOTE(ciburaska @ 2007 08 18, 03:51)
Dazna problema fotkinant patalpose. As tai fotkinu su T rezimu, man su A niekada normaliai greicio nenustato (sekmes dalykas). Zinau kiek islaikysiu (man min 1/50-1/60s ir tai ne visuomet nulaikau, vaika tik 1/100 - 125 s pagaunu). Siaip bandyk dar su M rezimu zaisti, diefragma ir greiti nustacius pati. Tada geriausiai gali islauzti ka nori. Pabandyk.
ir pasidalink su mumis rezultatais. O.K?
Laba diena,
labai aciu visiems uz patarimus, bet fotkinant ant Av juk islaikymas automatiskai nusistato, fotkinti ant Tv kazkaip nebandziau
o apie M rezima tyliu isvis, nes nezinau kaip tas proporcijas tinkamas nusistayti, koki balansa padaryti tarp F ir islaikymo. Na bedu pas mane dar daug
kazkaip nera tiek daug progu fotkinti, bileko pyskinti nekyla rankos
Wyshnia, labiausiai ir noriu ismokti fotkinti judancius zmones, na tarkim kai jie nepastebi, kad juos fotkini, nes kitaip tada gaunasi man nepatinkancios foto, sustoja, dirbtinai issiviepia ir foto nenaturali iseina, man patinka "pagauti" juos kai jie nemato, o tokioj situacijoj jie kaip taisykle visada juda
treniruotis treniruotis man reikia...zinau
Papildyta:
O cia mano naktine miesto foto
http://img219.images...ismiestejz1.jpg
F/18, s/3.2 fotkinta su statyvu