Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

tikriausiai mano nuotrauku del "isplaukimo" fotkinant Av rezimu niekas nebepakomentuos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 08 17, 20:46)
tikriausiai mano nuotrauku del "isplaukimo" fotkinant Av rezimu niekas nebepakomentuos blush2.gif

mano nuomone (neprofesionale) problemos su fokusu.. gal tu nelapalauki kol sufokusuos i objeta ar kaip, nelabai galiu kitaip paaiskint, nzn ka Tu zinai, ko ne..
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2007 08 17, 20:36)
dejavu, man labai patiko ta foto, kur lauke rūke wub.gif Bet ji man labiau rytą primena- toks įspūdis.

ačiū Puriena. Čia užvakar toks gražus rūkas dengėsi. Gailiuosi, kad trikojo nebuvau pasėmus, tik trys foto pamanomos išėjo verysad.gif, visis kitos pasiliejusios...

QUOTE(CACIS @ 2007 08 17, 20:46)

jei nežinočiau kokiu fotoaparatu fotografuota sakyčiau fokusavimo problemos, gal per arti prie gėlės fotoaparatą prikišai?

bet galiu ir klysti, aš veidrodinio rankose neturėjus blush2.gif
Atsakyti
[quote=astaxa,2007 08 17, 19:56]
mano nuomone (neprofesionale) problemos su fokusu.. gal tu nelapalauki kol sufokusuos i objeta ar kaip, nelabai galiu kitaip paaiskint, nzn ka Tu zinai, ko ne..
[/quote]

jei nežinočiau kokiu fotoaparatu fotografuota sakyčiau fokusavimo problemos, gal per arti prie gėlės fotoaparatą prikišai?

bet galiu ir klysti, aš veidrodinio rankose neturėjus blush2.gif
[/quote]

gal ir per arti priejau, bet cia ne vienintele tokia foto, kad taip isplaukia. Sufokusuot sufokusuoju, bet pastebejus esu dar viena dalyka, nezinau, gal taip turi buti, bet jei tarkim noriu nufotkinti vienos spalvos objekta, tarkim geltona siena ar ka nors panasaus, tai mano fotikas visai nebefokusuoja, nemegsta jis vienos spalvos, arba as jo nesugebu priversti paklusti man biggrin.gif
Labai aciu jums uz savo issakyta nuomone
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 08 17, 19:46)

Man irgi atrodo, kad nesufokusuota pas tave g.gif Arba rankų drebuliukas smile.gif Šiaip tai statinius objektus aš mėgstu rankiniu būdu fokusuoti. Ir aplamai - mėgstu fotkinti su manual režimu, kažkaip mažiausiai prašaunu g.gif Pabandyk ir tu paįvaruoti, nors tikiu, kad pabandžiusi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 08 17, 16:33)
Gerbiami fotografai,

labai noreciau is Jusu suzinoti viena dalyka... blush2.gif
turiu Canon 400D, fotografuojant pasirinkus Av nustatyma beveik visos fotkes gaunasi kaip issiliejusios, isplaukusios, net nezinau kaip dar pavadinti, fotografuojant su blicu tarkim ant P rezimo viskas gaunasi kuo puikiausiai. Su sia problema daugiausiai tenka susidurti, kai fotografuoju patalpoje, nors ir pakanka apsvietimo, bet foto visvien issilieja, siek tiek geriau gaunasi fotkinant lauke. Po keleto tokiu isplaukusiu kadru stengiuos nebenaudoti Av rezimo, nors labai noriu ismokti fotkinti be blico, bet kol kas be jo neissiverciu. Gal Jus man galite padeti? nezinau kame cia problema. Nes kiek suprantu dauguma visu pusiau profesionaliu fotografu naudoja butent diagfragmos rezima. Labai busiu dekinga uz atsakyma
Papildyta:
Ciburaska, grazios labai tavo foto. koki objektyva naudoji jei ne paslaptis? nes man tokio ryskumo spalvu nei pro kur neina isgauti, o tavo fotikas kaip pas mane

Pasižiūrėjau tavo nuotraukų exif. Išlaikymas 1/6 sekundės. Vienareikšmiai per ilgas išlaikymas. Šiaip yra tokia taisyklė, kad ilgiausias išlaikymas fotografuojant laikant fotiką rankoje turėtų būti 1/objektyvo židinio nuotolio. Tai reikšia, kad jei objektyvas sakykim 50mm, tai išlaikymas turi būti 1/50 sekundės. Pasitreniravus galima ir ilgesnį statyt, bet geriau nerizikuot.

Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 08 17, 21:14)
jbet jei tarkim noriu nufotkinti vienos spalvos objekta, tarkim geltona siena ar ka nors panasaus, tai mano fotikas visai nebefokusuoja,

ir man tas pats. Jei noriu lygų plotą nufotkint ir nėra konkretaus objekto, objektyvas tamposi, tamposi, bet nespragteli schmoll.gif . Nefotkina schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Elina @ 2007 08 17, 20:27)
ir man tas pats. Jei noriu lygų plotą nufotkint ir nėra konkretaus objekto, objektyvas tamposi, tamposi, bet nespragteli schmoll.gif . Nefotkina schmoll.gif

Va tada reikėtų persijungti ant rankinio fokusavimo.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 17, 08:09)
Ačiū už komentarus mano nuotraukom, dabar klausimas (pamąstymas) - va tarkim panningas visai gavosi, bet man pavyzdžiui tos nuotraukos visai neįdomios, plaukia vandens transporkto priemonė ir tiek biggrin.gif kaip jūs sprendžiat kompozicijos klausimą? nes panninant fonas, kad ir koks jis būtų neblogas tiesiog dingsta ir nuotraukoje lieka tik panninamas objektas. Kaip pavyzdį noriu paminėti mano nuotrauką dėtą automobilio temai - vienas komentaras buvo, kad blogas panningas, o aš jo tokio "silpno" ir norėjau, nes norėjau ir judesio, bet kartu ir kad matytųsi visai man patikęs fonas.. kaip komponuoti, kad nuotrauka būtų ne tik apie tiesiog važiuojantį (plaukiantį, skrendantį) objektą? čia pamąstymui, gal kokią diskusiją užvesiu  rolleyes.gif

Sillwio - man antra faina, pirma kažkokia tiesiog nelabai įdomi..

Va ir aš iškapsčiau iš archyvų nuotrauką, daryta su muiline prieš gerus metus, dabar valiau triukšmus, taisiau kadravimą, spalvas koregavau.. visgi ne ką galėjau normaliai pataisyt, kliūva man spalvos, nuotraukos plokštumas, aišku baltos balansas netinkamas, bet čia šiaip, iliustracijai biggrin.gif peržiūrėjus visą folderį su senom nuotraukom, tai oi oi kaip visgi pažengiau fotografavime biggrin.gif

Panninge svarbiausia objektas, taigi komponuoti reikėtų tik objektą vaizdo ieškiklyje, nežiūrint į aplinką, nes visvien nieko nesigaus.

Antra ir man nelabai neįdomi. Įmečiau kaip pavyzdį.

Objektas įdomus, nuotrauka nelabai smile.gif

QUOTE(dejavu @ 2007 08 17, 08:27)
O prie kokių priskirti šitą foto? Fotografuota kažkiek po  21,30. Dieninės, naktinės? Ganyklos kaime - jokio apšvietimo ten nėra, .
Saulė jau buvo nusileidus, tik dangus dar raudonas...

Aš ją priskirčiau prie rytinių, jei nežinočiau, kada fotografuota smile.gif Tiesą sakant man ji nelabai patinka. Kažkaip prieš mano natūrą - viskas ne fokuse, atspalvis keistas, siužetas neįdomus. Čia mano nuomonė.

QUOTE(Sansara @ 2007 08 17, 08:57)
vakar daryta iliustracija. manęs siužetas netenkina. stulpai dešinėje irgi nepuošia.tiesiog mano vienas iš bandymų

Imk fotoaparatą ir į miestą, kur daug šviesų smile.gif

QUOTE(cara @ 2007 08 17, 13:56)
o pvz. tokia naktine foto gali buti?

Naktinė taip, bet ne miesto ar kaimo (bent jau man). Beja, kokybiška nuotrauka.

QUOTE(ciburaska @ 2007 08 17, 14:24)
Sveikuciai bigsmile.gif
Pasiilgau sio skyrelio. Griztu pas jus po Portugalijos su naujomis foto:

Puikios foto thumbup.gif Ką su dangum padarei? Poliarizacinis filtras?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 17 rugpjūčio 2007 - 20:36
Dejavu, Cara, labai patiko jusu nuotraukos wub.gif

Ciburaska, sveika sugrizus thumbup.gif Grazuuuu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 08 17, 19:50)
na pabandziau ikelt pries tai nurodytu el. adresu
http://img258.images...=img0159qk4.jpg

cia dar vienas isplaukes kadras
http://img406.images...=img2352uv8.jpg

labai laukiu jusu nuomones del siu isplaukusiu kadru

Silvio jau parašė. Per ilgas išlaikymas. Tiesiog per tamsiuose kambariuose fotografuoji smile.gif

Kažkodėl labai dažnai žmonės galvoja, kad fotografuoti galima bile kokiame apšvietime. Na, su muiline gal ne, bet su veidrodiniu, tai jau drąsiai smile.gif Klystate. Normaliai nuotraukai reikia normalaus apšvietimo. 60 ar 100 vatų lemputės kambaryje neužtenka. Reikia pasitelkti į pagalbą blykstę arba palaukti, kol ateis diena ir bus šviesu smile.gif

QUOTE(Elina @ 2007 08 17, 21:27)

Visai nesenai juk rašiau: į vienspalvį lygų plotą nefokusuos joks aparatas. Autofokusui būtinas kontrastas.
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2007 08 17, 21:27)
Pasižiūrėjau tavo nuotraukų exif. Išlaikymas 1/6 sekundės. Vienareikšmiai per ilgas išlaikymas. Šiaip yra tokia taisyklė, kad ilgiausias išlaikymas fotografuojant laikant fotiką rankoje turėtų būti 1/objektyvo židinio nuotolio. Tai reikšia, kad jei objektyvas sakykim 50mm, tai išlaikymas turi būti 1/50 sekundės. Pasitreniravus galima ir ilgesnį statyt, bet geriau nerizikuot.

Taip, pakankamai nesunku tą taisyklę sulaužyti. Tik reikia teisingai fotoaparatą laikyti ir kvėpavimą sulaikyti.
Iš esmės reikia fotografuoti taip pat kaip šaudant: stovit atsilošę, kairės rankos alkūnė įremta į krūtinę ir pilvą, fotoaparatą laikot kaire ranka už objektyvo, visas fotoaparato svoris ant kairės rankos. Išlyginat kvėpavimą, iškvepiat, sulaikot kvėpavimą ir palengva spaudžiat užrakto mygtuką. Na, pasižiūrėkit kaip biatlonininkai šaudo smile.gif

Naudodami tokią techniką garantuotai sulaužysit (1/židinio nuotolis) taisyklę per 1-2 f-stopus. Jei fotoaparatas ar objektyvas dar ir su vaizdo stabilizavimu, tai ir išvis išeina išlošti 4-5 f-stopus smile.gif
Atsakyti
aciu uz komentarus mano zibintui. sutinku su dejavu, kad kreivoka, bet jis ten taip istatytas doh.gif ir sutinku su Sillwio, kad vistik cia ne naktine miesto, tiesiog siaip naktine foto ir ND netiktu.

Ciburaska, aciu uz reportaza. noriu i Portugalija biggrin.gif

Fotolama, man situo metodu kazkada neisejo sulauzyti taisykles. vadinasi reikia treniruotis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cara: 17 rugpjūčio 2007 - 22:00