Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

Gerbiami fotografai,

labai noreciau is Jusu suzinoti viena dalyka... blush2.gif
turiu Canon 400D, fotografuojant pasirinkus Av nustatyma beveik visos fotkes gaunasi kaip issiliejusios, isplaukusios, net nezinau kaip dar pavadinti, fotografuojant su blicu tarkim ant P rezimo viskas gaunasi kuo puikiausiai. Su sia problema daugiausiai tenka susidurti, kai fotografuoju patalpoje, nors ir pakanka apsvietimo, bet foto visvien issilieja, siek tiek geriau gaunasi fotkinant lauke. Po keleto tokiu isplaukusiu kadru stengiuos nebenaudoti Av rezimo, nors labai noriu ismokti fotkinti be blico, bet kol kas be jo neissiverciu. Gal Jus man galite padeti? nezinau kame cia problema. Nes kiek suprantu dauguma visu pusiau profesionaliu fotografu naudoja butent diagfragmos rezima. Labai busiu dekinga uz atsakyma
Papildyta:
Ciburaska, grazios labai tavo foto. koki objektyva naudoji jei ne paslaptis? nes man tokio ryskumo spalvu nei pro kur neina isgauti, o tavo fotikas kaip pas mane
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CACIS: 17 rugpjūčio 2007 - 16:34
QUOTE(CACIS @ 2007 08 17, 16:33)
Gerbiami fotografai,
turiu Canon 400D, fotografuojant pasirinkus Av nustatyma beveik visos fotkes gaunasi kaip issiliejusios, isplaukusios, net nezinau kaip dar pavadinti, fotografuojant su blicu tarkim ant P rezimo viskas gaunasi kuo puikiausiai. Su sia problema daugiausiai tenka susidurti, kai fotografuoju patalpoje, nors ir pakanka apsvietimo, bet foto visvien issilieja, siek tiek geriau gaunasi fotkinant lauke. Po keleto tokiu isplaukusiu kadru stengiuos nebenaudoti Av rezimo, nors labai noriu ismokti fotkinti be blico, bet kol kas be jo neissiverciu. Gal Jus man galite padeti? nezinau kame cia problema.

visgi neužtenka šviesos spėju. jei jau fotografuoji patalpoje, bent ISO užkelti reikia. nes pas mane kartais ir saulėtam kambaryje, ypač savo zuikį fotografuojant neužtenka, kad nesigautų išsiliejusios. vaikas juda malas, o kiekvienas judesys esant nepakankama apšvietimui lieja. o jei saulės nėr, tai nesugebu nufotografuot nesujudinus fotoaprato rankose. todėl išsilieja. su blicu todėl ir gaunas geresnės,kad šviesos atsiranda papildomas šaltinis. mirksiukas.gif ir patalpoje reikia ant Av rėžimo kuo labiau atidaryt diafragma (kuo mažesnis skaičius),kad kuo daugiau šviesos patektų į fotoaprato vidų. tada trumpėja išlaikymas.

P.S. ir patikrink ar objektyvo autofokusas nenustatytas ant Manual. kartais būna tai pagrindinė problema nesufokusavimo tikslaus. Žinau vieną atvejį kai taip buvo ( mirksiukas.gif tyliems skaitytojams)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 17 rugpjūčio 2007 - 17:01
QUOTE(CACIS @ 2007 08 17, 18:33)
Gerbiami fotografai,

turiu Canon 400D, fotografuojant pasirinkus Av nustatyma beveik visos fotkes gaunasi kaip issiliejusios, isplaukusios, net nezinau kaip dar pavadinti, fotografuojant su blicu tarkim ant P rezimo viskas gaunasi kuo puikiausiai. Su sia problema daugiausiai tenka susidurti, kai fotografuoju patalpoje, nors ir pakanka apsvietimo, bet foto visvien issilieja, siek tiek geriau gaunasi fotkinant lauke. Po keleto tokiu isplaukusiu kadru stengiuos nebenaudoti Av rezimo, nors labai noriu ismokti fotkinti be blico, bet kol kas be jo neissiverciu. Gal Jus man galite padeti? nezinau kame cia problema. Nes kiek suprantu dauguma visu pusiau profesionaliu fotografu naudoja butent diagfragmos rezima. Labai busiu dekinga uz atsakyma
Papildyta:
Ciburaska, grazios labai tavo foto. koki objektyva naudoji jei ne paslaptis? nes man tokio ryskumo spalvu nei pro kur neina isgauti, o tavo fotikas kaip pas mane

kai naudoji Av, tada islaikyma fotikas pats pasirenka. todel jei buna labai tamsu, tai ir islaikymas gaunasi ilgas, todel ir issilieja. O P, tai fotikas pasirenka ir islaikyma ir diafragma. Siaip, siulau pasiskaityti instrukcija, kas ka reiske 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 08 17, 16:58)
visgi neužtenka šviesos spėju. jei jau fotografuoji patalpoje, bent ISO užkelti reikia. nes pas mane kartais ir saulėtam kambaryje, ypač savo zuikį fotografuojant neužtenka, kad nesigautų išsiliejusios. vaikas juda malas, o kiekvienas judesys esant nepakankama apšvietimui lieja. o jei saulės nėr, tai nesugebu nufotografuot nesujudinus fotoaprato rankose. todėl išsilieja. su blicu todėl ir gaunas geresnės,kad šviesos atsiranda papildomas šaltinis.  mirksiukas.gif ir patalpoje reikia ant Av rėžimo kuo labiau atidaryt diafragma (kuo mažesnis skaičius),kad kuo daugiau šviesos patektų į fotoaprato vidų. tada trumpėja išlaikymas.
P.S. ir patikrink ar objektyvo autofokusas nenustatytas ant Manual. kartais būna tai pagrindinė problema nesufokusavimo tikslaus. Žinau vieną atvejį kai taip buvo ( mirksiukas.gif tyliems skaitytojams)

isbandyti variantai ir su aukstesniu ISO ir su placiai atverta diagfragma verysad.gif kazko matyt dar nedadarau. O objektyvas pas mane tikrai ant autofokusavimo nustatytas biggrin.gif

QUOTE(Stebukle @ 2007 08 17, 17:00)
kai naudoji Av, tada islaikyma fotikas pats pasirenka. todel jei buna labai tamsu, tai ir islaikymas gaunasi ilgas, todel ir issilieja. O P, tai fotikas pasirenka ir islaikyma ir diafragma. Siaip, siulau pasiskaityti instrukcija, kas ka reiske 4u.gif

skaiciau savo instrukcija Stebukle, zinau, kas ka reiskia, bent jau apie visus rezimus tikrai persiskaiciau, bet issilieja man tos fotkes nors uzmusk doh.gif
telieka praktikuotis toliau
Atsakyti
Caci, o tu nenorėtum parodyti tų išplaukusių nuotraukų, nes dabar gaunasi kaip ir ligonio apžiūra susirašinėjant laiškais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 08 17, 17:47)
Caci, o tu nenorėtum parodyti tų išplaukusių nuotraukų, nes dabar gaunasi kaip ir ligonio apžiūra susirašinėjant laiškais smile.gif

mielai ikelciau, tik deja kazkodel man nera tos failo ikelimo funkcijos atsakymu lange. labai keista, nes net moderatorei rasiau ir klausiau kodel sios temos visi nariai gali ikelti, o man neleidzia. Tai ji atsake, kad ne visiems si galimybe buna prie temos. Tai vat, galiu nebent e.pastu, tarkim tau atsiusti, o tu jau cia ikeltum
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 08 17, 19:22)
mielai ikelciau, tik deja kazkodel man nera tos failo ikelimo funkcijos atsakymu lange. labai keista, nes net moderatorei rasiau ir klausiau kodel sios temos visi nariai gali ikelti, o man neleidzia. Tai ji atsake, kad ne visiems si galimybe buna prie temos. Tai vat, galiu nebent e.pastu, tarkim tau atsiusti, o tu jau cia ikeltum

Niekam nėra suteikta tokia funkcija išskirtinai biggrin.gif Tik kai kuriose temose yra tokia funkcija, bet retai kur.

Čia pavyzdziui hostink http://img136.imageshack.us/
ir nukopink adresą iš pvz 1 langelio po nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 17 rugpjūčio 2007 - 18:39
tai ar galiu kam nors atsiusti savo fotkes, kad galetu cia ikelti ir pakomentuoti kodel jos pas mane tokios isplaukusios?
Atsakyti
QUOTE(CACIS @ 2007 08 17, 19:38)
tai ar galiu kam nors atsiusti savo fotkes, kad galetu cia ikelti ir pakomentuoti kodel jos pas mane tokios isplaukusios?

Pati išmok, labai daug kur laikomės tokios tradicijos 4u.gif

http://www.supermama...howtopic=101887

Nes daugelis tuo piktnaudžiauja.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 17 rugpjūčio 2007 - 18:41
QUOTE(Abo @ 2007 08 17, 18:39)
Pati išmok, labai daug kur laikomės tokios tradicijos  4u.gif

na pabandziau ikelt pries tai nurodytu el. adresu
http://img258.images...=img0159qk4.jpg

cia dar vienas isplaukes kadras
http://img406.images...=img2352uv8.jpg

labai laukiu jusu nuomones del siu isplaukusiu kadru
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo CACIS: 17 rugpjūčio 2007 - 19:22
QUOTE(cara @ 2007 08 17, 14:56)

o pvz. tokia naktine foto gali buti?
user posted image

kokia graži nuotrauka 4u.gif
Atsakyti
laba 4u.gif

cara, įdomi tavo naktinė foto wub.gif Geras variantas į ND.

dejavu, man labai patiko ta foto, kur lauke rūke wub.gif Bet ji man labiau rytą primena- toks įspūdis. Rėminčiau ją, jei tai būtų mano rolleyes.gif

Ciburaska, gražūs kelionės įspūdžiai - tokie atvirutiniai wub.gif
Pamačiau žuvėdras ir klausimas iš kart : kaip nufotkint du objektus, stovinčius šalia ir kad abu būtų ryškūs g.gif Man dažnai žmonės gaunasi - vienas ryškus, o kitas nebe. Fokusuoti per vidurį?...
Atsakyti