Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 17, 09:31)
Pastatai melsvame dangaus fone - 1/15 s ir f 5.6
Pastatai tamsaus dangaus fone - 4 s ir f 5.6
Pramogų parkai, gatvės - 1/4 s ir f 5.6
Ryškiai apšviesti pastatai - 1/4 arba 1/15 s ir f 4
Žibinto apšviesti pastatai ir paminklai - 1 s ir f 4
Neoninės iškabos - 1/4 s ir f 4
Šviesos šaltiniai - 1 s ir f 5.6
Eismo “pėdsakai” - 8 s ir f 8
Fejerverkai, žaibas - 8 s ir f 11

Hmm, drįsčiau nesutikti smile.gif
Diafragma, priverta iki f/11-f/13 padaro visokius taškinius šviesos šaltinius tarsi žvaigždes. Man taip gražiau, nei tiesiog žibintų šviesios dėmės. Gal rekomendacijas rašė tie, kuriems nepatinka žibintai-žvaigždės? smile.gif

Atsakyti
na va kaip smagu. po ilgos pertraukos kalba vėl eina apie diafragmas, išlaikymus ir ISO thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 08 17, 10:07)
Diafragma, priverta iki f/11-f/13 padaro visokius taškinius šviesos šaltinius tarsi žvaigždes. Man taip gražiau, nei tiesiog žibintų šviesios dėmės. Gal rekomendacijas rašė tie, kuriems nepatinka žibintai-žvaigždės? smile.gif
manau, kad cia tik rekomendacijos smile.gif O visa kita skonio reikalas... As dar nezinau kas man labiau patinkia, bet tikiuos jau greit issiaiskinsiu. Tik gaila, kad per sias dienas nebus menulio pilnaties sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 17 rugpjūčio 2007 - 09:13
QUOTE(fotolama @ 2007 08 17, 10:07)

žvaigždutes pradeda piešti nuo f7-8. Išbandyta smile.gif
Atsakyti
sillwio dėl Mac'o kur pasisakei. tai visgi ne taip yra. g.gif
esmė ta, kad jei nuotrauką įkeliu iš fotiko į Mac'ą ir ji yra horizonatali ir peržiūros programoje jos nereik vartyt, atsidarant PS nepyksta, atsidarau ir viskas ok. jei peržiūros programoje, prieš apdirbant PS, nuotrauką paverčiu iš horizontalios į vertikalią, tai tada ima rėkauti PS, kad nepatinka RGB koduotė, nors realiai nuotrauka daryta sRGB g.gif rėkauja nevarbu kur aš ją po to tvarkau MacOS'e ar Windozėj blink.gif niu reiks galvot kažką doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 08 17, 12:57)
sillwio dėl Mac'o kur pasisakei. tai visgi ne taip yra.  g.gif
esmė ta, kad jei nuotrauką įkeliu iš fotiko į Mac'ą ir ji yra horizonatali ir peržiūros programoje jos nereik vartyt, atsidarant PS nepyksta, atsidarau ir viskas ok. jei peržiūros programoje, prieš apdirbant PS, nuotrauką paverčiu iš horizontalios į vertikalią, tai tada ima rėkauti PS, kad nepatinka RGB koduotė, nors realiai nuotrauka daryta sRGB  g.gif rėkauja nevarbu kur aš ją po to tvarkau MacOS'e ar Windozėj  blink.gif niu reiks galvot kažką  doh.gif

Žinok man galai čia nesueina.

Kokią programą pavertimui iš horizontalios į vertikalią padėtį naudoji? Įtariu, kad ta programa nuotrauką užsaugo su kitokiu spalviniu profiliu.
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2007 08 17, 12:12)
Žinok man galai čia nesueina.

Kokią programą pavertimui iš horizontalios į vertikalią padėtį naudoji? Įtariu, kad ta programa nuotrauką užsaugo su kitokiu spalviniu profiliu.

"justlooking"
ji perklausia ar išsaugoti pakeitimus. na ir spaudžiu Yes. bet maniau kad tik klausia apie pavertimą. o pasirodo ji sugeba ir koduotę pakeist seivindama. jokių preference ten keist neišeina bent jau iš programos meniu. ji iš viso paprasta kaip trys kapeikos, o tokį ššš mala... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2007 08 17, 11:57)
sillwio dėl Mac'o kur pasisakei. tai visgi ne taip yra.  g.gif
esmė ta, kad jei nuotrauką įkeliu iš fotiko į Mac'ą ir ji yra horizonatali ir peržiūros programoje jos nereik vartyt, atsidarant PS nepyksta, atsidarau ir viskas ok. jei peržiūros programoje, prieš apdirbant PS, nuotrauką paverčiu iš horizontalios į vertikalią, tai tada ima rėkauti PS, kad nepatinka RGB koduotė, nors realiai nuotrauka daryta sRGB  g.gif rėkauja nevarbu kur aš ją po to tvarkau MacOS'e ar Windozėj  blink.gif niu reiks galvot kažką  doh.gif

Išmesk peržiūros programą. Panašu, kad jinai tikrai keičia koduotę be tavo įsikišimo.
Atsakyti
Uzuolaida, sveikinu su laimejimu sia savaite 4u.gif tu sugebejai perduoti savo foto ta ramybe ir vidine siluma moters, kuria matei.

QUOTE(Uzuolaida* @ 2007 08 16, 19:51)
Liepiau vyru man atgal XP instaliuoti. Na ir ka, netajunge isorines plokstes ir visos nuotraukos nuo 1999 metu buvo istrintos.

uzuojauta doh.gif pries keleta metu vyras irgi mano visas foto istryne, tik nieko nebegalejo atstatyti.

QUOTE(dejavu @ 2007 08 17, 07:27)
kaime pvz.  nei mašinos su šviesom važinėja, bei kokį apšvietimą galima rasti. Tad pagal tavo ir Sansaros aprašymus, turėtų tikti tik miesto nuotraukos.

O prie kokių priskirti šitą foto? Fotografuota kažkiek po  21,30. Dieninės, naktinės? Ganyklos kaime - jokio apšvietimo ten nėra, .
Saulė jau buvo nusileidus, tik dangus dar raudonas...

super foto mirksiukas.gif
aga, apie kaima ir as galvoju, nes gyvenu uzmiestyje, o nakti manes vyras tikrai i miesta neves pafotkinti hihihi.gif
siaip as nespeju su jusu tempais ND. bet cia jau mano problemos smile.gif daznai tik speju tema perskaityti, net foto komentarams nelieka laiko, nes nesinori atmestinai visko daryti.
Papildyta:
o pvz. tokia naktine foto gali buti?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cara: 17 rugpjūčio 2007 - 13:51
Sveikuciai bigsmile.gif
Pasiilgau sio skyrelio. Griztu pas jus po Portugalijos su naujomis foto:

Laivas: Canon EOS 400 D, ISO 200, F7, 1/320s, Ex 0.32

user posted image

Zuvedros: Canon EOS 400 D, ISO 200, F6, 1/320s, Ex 0.67

user posted image

Sviturys: Canon EOS 400 D, ISO 200, 4.5, 1/200s, Ex 0.5

user posted image

user posted image

Skardis: Canon EOS 400 D, ISO 200, F4.5, 1/500s, Ex 0.0

user posted image

Lisabonos centine aikste:Canon EOS 400 D, ISO 200, F 5.6, 1/250s, Ex 0.33

user posted image

Lisabona per palmes: Canon EOS 400 D, ISO 200, F 4, 1/400s, Ex 0.33

user posted image

Lisabona is aukstai:Canon EOS 400 D, ISO 200, F 4, 1/400s, Ex 0.33

user posted image

Papildyta:
Pilaite:Canon EOS 400 D, ISO 200, F 6.3, 1/250s, Ex 0.33

user posted image

Vazonai:Canon EOS 400 D, ISO 200, F 5, 1/500s, Ex 0.33

user posted image

Penos pilis: Canon EOS 400 D, ISO 200, F 5, 1/400s, Ex 0.33

user posted image

Sargybos bokstelis:Canon EOS 400 D, ISO 200, F 3.5, 1/1000s, Ex 0.12

user posted image

Purvo sanasos prie Faro : Canon EOS 400 D, ISO 200, F 7.1, 1/160s, Ex 1

user posted image

Virs debesu:Canon EOS 400 D, ISO 200, F 3.5, 1/1000s, Ex 0.12

user posted image

Traukiniu begiai: Canon EOS 400 D, ISO 200, F 7, 1/125s, Ex 0.67

user posted image

Akvariumas: Canon EOS 400 D, ISO 800, F 3.5, 1/4, Ex 0.12 Gaila, kad stovo neturejau okeanariume, tiek grozybiu, apsvietimas minimalus, blico naudoti negalima

user posted image

Eskalatorius:Canon EOS 400 D, ISO 100, F 5.6, 1/250s, Ex 0.33

user posted image

Papildyta:
Atsiprasau Eskalatorius:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(cara @ 2007 08 17, 14:56)
o pvz. tokia naktine foto gali buti?

manau gali. Super 4u.gif foto mano skoniui, tik man žibintą labai norisi patiesinti blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(ciburaska @ 2007 08 17, 15:24)
Sveikuciai bigsmile.gif
Pasiilgau sio skyrelio. Griztu pas jus po Portugalijos su naujomis foto:

ojej koks ryškumas. Čia naturalios spalvos tokios. Nes mano akims vos vos norisi tas spalvas pamažinti.

1. Lyg kompoziciškai kairė per sunki. Kaip keisti neįsįvaizduoju. blush2.gif
2. Norėtųsi abiejų žuvėdrų ryškių.
Atsakyti
Cara, nuostabi naktinė foto, tik man kažkodėl spalvų natūralių norisi blush2.gif kažkaip naktį jos ir taip prigesintos (jei ne reklamos rėkia mieste), todėl man jb niu nesižiūri kažkaip blush2.gif bet šiaip nuotrauka labai patinka man wub.gif
Atsakyti