Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomes fotografuoti - 19 dalis

nežinau - man kai sutemsta naktinė skaitos smile.gif o vilniuje visiškai sutemsta apie 22 val. kai saulė leidžias - man vakaras, kai kyla - rytas. blush2.gif tik dėl sutemų ankstyvų - tai nežinau kaip čia skaičiuot. sillwio vat pateiktos foto - man tipiškos naktinės.

peržiūrėjau rezultatus - na visai dar neblogai rolleyes.gif kažkaip galvojau kad blogiau bus. aišku idealaus nieko neradau, bet kokybė bent jau mane tenkinanti. ir pastebėjau, kad net ant stovo, be distancinio daugelis foto sujudintos, o kai su distanciniu, tik tada ok be priekaištų.

P.S. mano vaikas migdos 22val, tai gal dėl to nuo to laiko man naktis, nes iki to negaliu kažkur išeit lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 17 rugpjūčio 2007 - 08:09
Sveiki, pastaruoju met pas mane mergvakarių, vestuvių ir kitokių renginių maratonas, tai prisėdu prie kompo tik iš ryt, vaikui nuėjus rytinio miegelio.. doh.gif

Ačiū už komentarus mano nuotraukom, dabar klausimas (pamąstymas) - va tarkim panningas visai gavosi, bet man pavyzdžiui tos nuotraukos visai neįdomios, plaukia vandens transporkto priemonė ir tiek biggrin.gif kaip jūs sprendžiat kompozicijos klausimą? nes panninant fonas, kad ir koks jis būtų neblogas tiesiog dingsta ir nuotraukoje lieka tik panninamas objektas. Kaip pavyzdį noriu paminėti mano nuotrauką dėtą automobilio temai - vienas komentaras buvo, kad blogas panningas, o aš jo tokio "silpno" ir norėjau, nes norėjau ir judesio, bet kartu ir kad matytųsi visai man patikęs fonas.. kaip komponuoti, kad nuotrauka būtų ne tik apie tiesiog važiuojantį (plaukiantį, skrendantį) objektą? čia pamąstymui, gal kokią diskusiją užvesiu rolleyes.gif

Sillwio - man antra faina, pirma kažkokia tiesiog nelabai įdomi..

Apie Half Evil nuotraukas viską jau pasakė. Nesuprantu su kokiu aparatu fotografuoji, veidrodiniu?
Didžiausias patarimas - perskaityk visą instrukciją, nelabai suprantu kaip galima fotografuoti, kai nežinai visų aparato funkcijų, tikrai galima išjungti blykstę, bet kokiam aparate, net ir "muilinėj". wink.gif junkis prie mūsų, jei bus noro greit tobulėsi wink.gif svarbiausia mokėti priimti kritiką ir iš to mokytis 4u.gif

Va ir aš iškapsčiau iš archyvų nuotrauką, daryta su muiline prieš gerus metus, dabar valiau triukšmus, taisiau kadravimą, spalvas koregavau.. visgi ne ką galėjau normaliai pataisyt, kliūva man spalvos, nuotraukos plokštumas, aišku baltos balansas netinkamas, bet čia šiaip, iliustracijai biggrin.gif peržiūrėjus visą folderį su senom nuotraukom, tai oi oi kaip visgi pažengiau fotografavime biggrin.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 17 rugpjūčio 2007 - 08:11
QUOTE(sillwio @ 2007 08 17, 09:06)
As manyciau nuo saules laidos iki patekejimo, nors pries saulei tekant dazniausiai matosi, kad tai jau rytine foto smile.gif. Beja, vienas patarimas - naktines foto bus grazesnes tik nusileidus saulei, kai dangus dar ne visiskai tamsus.

O saulėlydį dar galima priskirti naktinėms foto?

Beje šiuo metu saulė leidžiasi 20,48 min. Tad nuo 9 vakaro, spėju, galima drąsiai fotografuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 08 17, 09:10)

Beje šiuo metu saulė leidžiasi 20,48 min. Tad nuo 9 vakaro, spėju, galima drąsiai fotografuoti smile.gif

na nežinau.... kaip supratau iš Užuolaidos turi būti miesto/kaimo nuotrauka, tai mano supratimu - kai šviečia žibintai, mašinos su šviesom važinėja, naktinis apšvietimas ir pan..
Atsakyti
QUOTE(dejavu @ 2007 08 17, 08:10)

tai aišku galima, bet man kai šviesus dangus nepatinka, nes jis tokios neaiškios spalvos (bent man) retai kada gaunasi gražu. apsitriukšmavimas tada ypač ryškus... o be to mano laikrodukas man laisvę duoda tik nuo 22 val. todėl ir paminėjau šią val blush2.gif jei MB kur vežtų, tai ir važiuočiau kokiai 21-22 val. kad iki miegelio spėt grįžt mirksiukas.gif
saulėlydžio nepriskirčiau naktinėms blush2.gif man tai vakarinė doh.gif
Papildyta:
KAS DALYVAUJAT ND, BŪKIT MIELI, PRISIPAŽINKIT PRIE FOTO... NESĄMONĖ KAŽKOKIA... NUEINI KELIOS DIENOS PO, O PUSĖ FOTO NEAIŠKU KIENO quiet.gif gun_rifle.gif kitose temose jau prieš mėnesį buvusiose masė anonimų
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 17, 09:18)
na nežinau.... kaip supratau iš Užuolaidos turi būti miesto/kaimo nuotrauka, tai mano supratimu - kai šviečia žibintai, mašinos su šviesom važinėja, naktinis apšvietimas ir pan..

kaime pvz. nei mašinos su šviesom važinėja, bei kokį apšvietimą galima rasti. Tad pagal tavo ir Sansaros aprašymus, turėtų tikti tik miesto nuotraukos.

O prie kokių priskirti šitą foto? Fotografuota kažkiek po 21,30. Dieninės, naktinės? Ganyklos kaime - jokio apšvietimo ten nėra, .
Saulė jau buvo nusileidus, tik dangus dar raudonas...

user posted image
Atsakyti
Kaip faina skaityti patarimus apie fotografavimanakti, o tai as jau ieskausi ir visur internete kaip ka reikia sureguliuoti, kad gerai viskas gautusi..

tiesa va radau tokios info, idomu ar cia teisingi nustatymai:
Anglų fotografai mėgėjams parengė orientacinį išlaikymo ir diafragmos nuostatų fotografuojant naktį sąrašą:

Pastatai melsvame dangaus fone - 1/15 s ir f 5.6
Pastatai tamsaus dangaus fone - 4 s ir f 5.6
Pramogų parkai, gatvės - 1/4 s ir f 5.6
Ryškiai apšviesti pastatai - 1/4 arba 1/15 s ir f 4
Žibinto apšviesti pastatai ir paminklai - 1 s ir f 4
Neoninės iškabos - 1/4 s ir f 4
Šviesos šaltiniai - 1 s ir f 5.6
Eismo “pėdsakai” - 8 s ir f 8
Fejerverkai, žaibas - 8 s ir f 11

Pateiktos tik apytikslės reikšmės fotografuojant ISO 100 jautrumo atitikmens režimu. Su praktika ateis ir intuityvus supratimas, kokie nustatymai geriausi. Labų jums naktų!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 17 rugpjūčio 2007 - 08:31
QUOTE(dejavu @ 2007 08 17, 09:27)
O prie kokių priskirti šitą foto? Fotografuota kažkiek po  21,30. Dieninės, naktinės? Ganyklos kaime - jokio apšvietimo ten nėra, .
Saulė jau buvo nusileidus, tik dangus dar raudonas...

Oooo kokia graži nuotrauka, nuostabu... rolleyes.gif net nežinau, man ji nelabai naktinė, dangaus naktinei nuotraukai norėtųsi tamsesnio..
na tipo, kai mėnulis šviečia ar panašiai, na kad galima būt suprast, kad naktis, dabar tiesiog vakarėjant gal. O čia klausimas prie tavo nuotraukos, kaip išgavai tokios spalvos efektą? darei kažkaip dviejų spalvų režimą ar kaip? labai labai gražu..

Ai nebūtinai tik miesto, o pvz. sugalvojau tokį scenarijų - sena troba ant kalnelio iš kurios sklinda šviesa.. kuo netinka? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupeliukas: 17 rugpjūčio 2007 - 08:38
QUOTE(Drumbacele @ 2007 08 17, 08:31)
tiesa va radau tokios info, idomu ar cia teisingi nustatymai:
Anglų fotografai mėgėjams parengė orientacinį išlaikymo ir diafragmos nuostatų fotografuojant naktį sąrašą:

ooo tai aš su diafragma smarkiai perlenkiau... stačiau kuo mažesnio skersmens, nes norėjau ilgesnio išlaikymo, kad šviesos prasitemptų pro akis rolleyes.gif o prie geros sankryžos yra tikrai šviesu. todėl teko geeerokai daugiau pridaryt, nei čia siūlo. tik mašinų šviesos gavos kaip žvaigždutės ir aš dar nenusprendžiau ar man tai patinka unsure.gif
man kitas klausimas: ar įmanoma fotografuojant eismą, apšviestą gatvę išvengti peršvietimų? mano giliu įsitikinimu - ne. nes automobilių šviesos su aplinka yra toks kontrastas naktį, kad nori nenori tie pėdsakai persišviečia, kaip ir lempų centrai... tai vat ir nežinau ar čia vis gi klaida, ar tai specifika būdinga naktinei foto g.gif
Papildyta:
vakar daryta iliustracija. manęs siužetas netenkina. stulpai dešinėje irgi nepuošia.tiesiog mano vienas iš bandymų
user posted image
Camera model: NIKON D50
Flash used: No
Focal length: 38.0mm (35mm equivalent: 57mm)
Exposure time: 2.500 s
Aperture: f/16.0
Whitebalance: Auto
Metering Mode: matrix
Exposure: Manual
Exposure Mode: Auto bracketing
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sansara: 17 rugpjūčio 2007 - 08:59
wow, ačiū drumbacele, superinė informacija thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2007 08 17, 09:33)
Oooo kokia graži nuotrauka, nuostabu... rolleyes.gif net nežinau, man ji nelabai naktinė, dangaus naktinei nuotraukai norėtųsi tamsesnio..
na tipo, kai mėnulis šviečia ar panašiai, na kad galima būt suprast, kad naktis, dabar tiesiog vakarėjant gal. O čia klausimas prie tavo nuotraukos, kaip išgavai tokios spalvos efektą? darei kažkaip dviejų spalvų režimą ar kaip? labai labai gražu..

Ai nebūtinai tik miesto, o pvz. sugalvojau tokį scenarijų - sena troba ant kalnelio iš kurios sklinda šviesa.. kuo netinka? biggrin.gif

Su miestu viskas lyg aišku - užsidega naktiniai žibintai ir pirmyn. O su kaimu sudėtingiau - juk nevaikščiosi apie kažkienio vienkiemį fotografuoti. Šunis užsiundys smile.gif O kol labai sutems irgi laukti neverta, nes medžiai jau būna pernelyg tamsūs, o dangus dar pakankamai šviesus...

Grįžtant prie nuotraukos, kadangi orginalios spalvos buvo per ryškios (ryškiai raudonas dangus kontrastavo su tamsiai žalia žole ir juodais medžių siluetais), ir nuotraukoj pilna detalių, kad jos neapkrautų spalvas nuėmiau. Perverčiau į j/b ir uždėjau šiek tiek sepia atspalvio.
Atsakyti
Ir dar radau viena linka, manau pradedantiesiems bus idomu pasiskaityti smile.gif

http://www.sks.lt/knygos/namams-4.html

dejavu, man tavo nuotrauka nerealiai tvimpyksine smile.gif tokia siurpa kelianti...

Sansara, idomu, ar buvo taip tamsu kaip ir gavosi nuotraukoj?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drumbacele: 17 rugpjūčio 2007 - 09:10